- Konu Sahibi Minirainer
-
Aynen kedi tüyü boyuyla alakalı değil proteinr alerjimiz varAlerji durumu kedinin tüylerinin uzunluğuyla alakalı değildir. Kedilerin deri altında salgılanan bir proteinden dolayı alerji olur.
Kediniz uzun tüylüyse, beslenmesine, dönemine göre de sık tüy döküyorsa bu da ağıza buruna kaçıyorsa alerjisi olmayan insan da öksürür hapşurur.
Benim de alerjim var. Ama kedimden asla vazgeçmem. Salya sümük ağlamaklı geziyorum, nefes alamıyorum. Bir çarem yok ama ondan asla uzaklaşamam.
Halam alerjiyi yine kedisiyle atlatti bi sure sonra bagisiklik kazaniyor sanirimMerhaba Hanımlar,
Konuyu nereye açmalıyım bilemedim. Bizim beş yaşında çok sevdiğimiz bir kedimiz var. İki yıldır annem ve babamla yaşıyor. Annem kedimize fazlaca bağlı ve giderek artan alerjik bir durumu var.
Ben kendi düzenime dönebilsem kedimizi yanıma alacağım ama annem kesinlikle kediyi bırakmam diyor. Hastalığın kendi değil kediden ayrılmak benim ömrümü kısaltır, diyor.
Bu konuda sıkıntı yaşayıp da evcil hayvanlarıyla yaşamaya devam eden, doğal ya da tıbbi bir tedavinin faydasını gören, İstanbul, Bursa, Kocaeli civarında iyi bir doktor tanıyan kimse var mıdır, diye merak ediyorum.
Kadıncağız her gece öksürüp, hapşurup duruyor, doktorların verdiği ilaçlar da geçici çözüm oluyor. Hayvan besleyenler için özel elektrik süpürgelerinden aldım ama pek işe yaramadı.
Kediyi göndermek gibi bir ihtimali asla düşünmüyoruz. Kediyi göndermek annemi evladından ayırmak gibi bir şey olur. Kendi evime dönünce götüreceğim diyorum, onu bile kabullenemiyor.
Bırakın yatak odasına sokmamayı sarılıp koyun koyuna uyuyor valla zilliyle. Çok iyi geldi ona, o kadar mutlu ki kediyle anlatamam.
Günlük alerjik ilaçlar kullanıyor ama ilaçların hep sedatif etkileri var, annem çalışıyor, onlar da uyku yapıyor diye istemiyor.
Her birinize teşekkür ederim tavsiyeleriniz için. Şu iğne tedavisini bir öğrenmeye çalışayım bakayım.
Ev tozu da olabilir alerji testi yaptırın devlet hastaneleri yapıyorBir cagre bulabildinizmi? Benim ablam da ayni yani sürekli hapsiriyor gözleri kasiniyor ve agriyor ben kedi den süpheleniyorum.. ama onu cok seviyor
İlaç başlangıçta uyku yapıyor azıcık dirensin 2 haftaya uyku muyku kalmıyor vücut alışıyor
Gece yatmadan da alabilir ilacı
Mevsimsel alerji ilaçları bu polene falan da kullanılanlar böyle küçük bit gibi haplardan mı kullanıyor yoksa
Alerjik astım olan baya antibiyotk boyutunda kocaman haplardan mı kullanıyor
Hangisini kullanıyorsa ikisini de gece uyumadan içebilir
Alerjik astım ilacı bir danayı bile uyutabilir o yüzden gece kullanılıyor
Aslında bi taşta iki kuş hem alerji hem uyku
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?