Kedimle başım dertte, fikir istiyorum.

Hanımlar merhaba.

Benim bir kedi oğlum var, bir yıldır bizimle bir yaşını geçti. Şimdi sorun şu ki tüyleri çok ince olduğu için çok dökülüyor. Bunun için de önerisi olan varsa alabilirim. Her neyse, bu yüzden eşim yatak odamıza almak istemiyor yatağı çok tüy kaplıyor diye. Kedimiz gece uyuyor ama gün doğduktan sonra sabahın çok erken saatlerinde gelip odanın kapısının önünde bağırıyor. Ama baya yüksek sesle bağırıp uyandırıyor bizi bebek gibi. İçeri girip bizle uyumak istiyor. Ben de isterim ama eşim istemiyor.

Şimdi ben hamileyim, mart sonu Nisan başı doğum olacak gibi. Şu an zaten uykudan uyanıyoruz sürekli ama bebek doğduktan sonra ne yapıcam? İlk altı ay bebeği bizim odaya alacağım için kedim gelip yine bağıracak ve bebek uyanacak, bebek uykusu zaten problem bir de bununla nasıl başa çıkıcam? Bebekle uyurken zaten odaya alamam çünkü uyurum falan Allah korusun kedim bebeğin ağzına falan oturabilir.

Özetle kedimin gelip oda kapısında bağırmasını nasıl engelleyebilirim fikir istiyorum.

Bırakın yatsın yanınızda yavrucağa eziyet etmeyin
Aşılı olduğu sürece tüyün kimseye zararı yok
Tüy dökümünü azaltmak için kaliteli bir mama ve hergün taramak gerekir ama tamamen önüne geçilmez
Ağzı dili olmayan sadece sizden sevgi bekleyen bir can o, o evin içinde yaşıyor ve ev hayvanlarının başka özgür alanı yok o yüzden nerede istiyorsa uyusun. Ve 20 yıldır kedi besleyen biri olarak diyebilirm ki yeryüzünün en güzel duygusu bir kediyle uyumak.

Odaya almayacağınız hayvanı neden besliyorsunuz :KK43: çok üzüldüm..
Hayvan ilgi bekliyor sadece.
Benimde köpeğim var hatta 2 tane idi biri öldü. 2,5 yıl hep beraber uyuduk 1 yatakta 4 canlı şeklinde. ve hamileydim.
Şimdi tekrar hamileyim ve köpeğimle gene ağız ağıza yatıyoruz.

bırakın uyusun yanınızda :)

bizim köpekte tam tersi bırak birlikte yatmayı 1 dk sarılı kalamazsın o kdar ciddidir beyim :D ben yere yanına yatarım kalkar az ötede yatar :D ahah :D ağır abi ya

Tuylerinin dokulmemesi icin mamasini degistirin , kaliteli mama alin ve kesinlikle tavuklu olmasin
Tavuklu mama tuy dokumune sebep oluyor
Omega alin , kediler icin vitaminler var omegali olandan alin tuy dokumunu baya azaltacaktir

Kapi onunde aglamasinin onune gecemezsiniz , iceri alacaksiniz mecburen , bebegin agzina oturmaz merak etmeyin ama besige cikip bakar merak ettigi icin

bizim köpekte tam tersi bırak birlikte yatmayı 1 dk sarılı kalamazsın o kdar ciddidir beyim :KK70: ben yere yanına yatarım kalkar az ötede yatar :KK70: ahah :KK70: ağır abi ya
Bizde onunla uyumak istiyoruz ama Gece hep şahsına münasır bir köpüş resimlerini görmüşsüdür :D
hep mutsuz hep bir burnunun dikine :D canı isterse yatar ohhh ne alaaaa :D istemezseee ıı ııhhh :D :D

Benim kedim de öyle alıyorum mecbur bizimle uyuyor hatta burnumun dibinde sarılarak uyuyor :KK70: sürekli nevresimleri değiştirip yikiyordum tuylerini eldiveniyle tariyorum ben başka yöntem bulamadım özellikle 4-5 gibi uyanıp kapı önünde bagiriyorlar ben kiyamiyorum :)
Traş bazı ırklar için gerekli olabiliyor. 3 tane kedim var 2 si orta uzunlukta tüylü bir ırk biri 13 diğeri 10 yaşında ve hayatlarında hiç tıraş olmadılar. 3. Kedim 6 yaşında uzun tüylü bir ırk, ilk 1 yıl falan tıraş ettirmedim taradığım ve kendi de çok titiz olduğu halde bölgesel düğümlenmeleri oluyordu ve acı çekiyordu resmen. O sebeple 3-4 ayda 1 tıraş oluyor. Ve özellikle yazları çok mutlu bu durumdan :) Ben kedilere tasma takılmasına hatta tırnak kesimine bile karşıyım ve yapmıyorum. Ama tıraş bazen zorunlu olabiliyor :KK66:

Tuüyler cook uzunsa kisaltma ok ama tamamen kel gibi hayvani traş etmemek lazim diye dusunuyorum ben. Kendileri de üzülüyor olabilirler 😬
Tasma ben de kullandirtmiyorum, tirnak durumu mecburi evde yasiyor ve uzayan tirnaklari perdeye, örtüye vs takiliyor ve kurtaramayip cani aciyor, tirmalama tahtasi vs var ama kesmeden cozum olmuyor hicbisey.

Bizde onunla uyumak istiyoruz ama Gece hep şahsına münasır bir köpüş resimlerini görmüşsüdür :KK70:
hep mutsuz hep bir burnunun dikine :KK70: canı isterse yatar ohhh ne alaaaa :KK70: istemezseee ıı ııhhh :KK70: :KK70:

minik yavrular ya ısıra ısıra seviyorum resmen duyguları bakşları gülüşleri hep bir anlam dolu bnm için :KK200:

Tuüyler cook uzunsa kisaltma ok ama tamamen kel gibi hayvani traş etmemek lazim diye dusunuyorum ben. Kendileri de üzülüyor olabilirler 😬
Tasma ben de kullandirtmiyorum, tirnak durumu mecburi evde yasiyor ve uzayan tirnaklari perdeye, örtüye vs takiliyor ve kurtaramayip cani aciyor, tirmalama tahtasi vs var ama kesmeden cozum olmuyor hicbisey.
Ama o şekilde uzun tıraş tekniği yokki :D Bayaa kıpkısa kesiliyor ama gerçekten bundan çok mutlu oluyor üzüldüğünü sanmıyorum hiç öyle görünmüyor :D Zaten çok hızlı uzuyor 1-2 haftada 1 cm falan oluyordur tüyleri ama kısayken fare gibi görünüyor çok tatlı yaaa :confused::confused: Bir de tıraşta anestezi asla aldırmıyorum ilk zamanlar zor duruyordu ama şimdi resmen kesilsin diye kuzu gibi duruyor pamuğum yaa hoşuna gidiyor gibi gurulduyor tıraş olurken :D Tırnak da ben hiç kestirmiyorum ama aşırı bi uzama yok biyere falan takıldığı çok nadir. Bu arada kediler tırnakları kesildiğinde kendilerini çok savunmasız hissediyorlarmış ve çok üzülüyorlarmış. Çünkü tırnakları onların silahları ;) Ama belki düzenli kesildiği için sizinkiler fazla uzuyor olabilir.

Ben kedimi hiç traslamadim canım sadece tuylerini tariyorum alintilamissin ondan yazıyım dedim 😊

Belki şimdi bende tepki alabilirim ama bende evde hayvan bakılmasına karşıyım onların yeri ev değil bahçeli evde ona kuytu bir yerde kulübe yapılabilir öyle bakılabilir evde olunca sağlıklı bulmuyorum ama eve alıp alıştırıldıktan sonrada onu terk etmek olmaz baştan düşünüp öyle sorumluluk alınmalı.

Oncelikle bebisiniz hayirli olsun ne kadar cok ortak noktamiz varmis sizinle 🤭 bende hamileyim subatta dogumum insaAllah. Benimde 1.5 yasinda kizim var mevsimsel gecislerde tuy dokumu yasiyoruz onlar icin ozel tablet haplar var onlardan kullanabilirsiniz ya da her gun duzenli olarak tuylerini tarayip dokulen tuylerini toplayabilirsiniz ve en onemlisi tuy toplayici rulo sart her yere. Esim tuylerini sorun etmiyor ama bizimkisi bizimle gece uyumak yerine odada cirit atiyo fon perdelerimin arkasina saklanip oyun yapiyo aklinca ama tirnaklarini takiyo 😔 dolabin cekmecelerin icine giriyo kiyafetlerimizi disari atiyo sonra orada kendine yer yapiyo orda uyuyo o yuzden yatak odama sokamiyorum buyudukten sonra. Uyandirma isi bizde de var esimin işe gidecegi saati nereden bilip anliyosa izinli gununde eger o saati gecelim hayatta uyutmuyo geliyo kapiya actirana kadar miyavliyo buna maalesef ki yapacak bir seyimiz yok bende cozum bulamadim 🤷🏻‍♀️ tek cozum bebek dogduktan sonra onun kapiya geldigi saatte yaninda bulunup sevmek,oynamak,miyavlamasini engellemek

Bunu diyen kocayı komple ağdaya götürmezsem en adi şerefsizim :KK53: :KK53:
Benimkide bir ara eve gelince sürtünüyo diye yakınıyodu. Eve geldiğinde takım elbisesine dokunmayacakmış kedi. Nankörlük etme, hoşgeldin diyene böylemi yapılır al canım bu fırçayı kullanırsın dedim.
Kedisiz uyuyamam. Uyucaz hadi diyorum hemen yatağa geliyorlar. Yumuklar ya

Ama o şekilde uzun tıraş tekniği yokki :KK70: Bayaa kıpkısa kesiliyor ama gerçekten bundan çok mutlu oluyor üzüldüğünü sanmıyorum hiç öyle görünmüyor :KK70: Zaten çok hızlı uzuyor 1-2 haftada 1 cm falan oluyordur tüyleri ama kısayken fare gibi görünüyor çok tatlı yaaa :confused::confused: Bir de tıraşta anestezi asla aldırmıyorum ilk zamanlar zor duruyordu ama şimdi resmen kesilsin diye kuzu gibi duruyor pamuğum yaa hoşuna gidiyor gibi gurulduyor tıraş olurken :KK70: Tırnak da ben hiç kestirmiyorum ama aşırı bi uzama yok biyere falan takıldığı çok nadir. Bu arada kediler tırnakları kesildiğinde kendilerini çok savunmasız hissediyorlarmış ve çok üzülüyorlarmış. Çünkü tırnakları onların silahları :KK66: Ama belki düzenli kesildiği için sizinkiler fazla uzuyor olabilir.

Yok ben başta kesme niyetlisi degildim ne zaman ki tirnaklari sağa sola takilip bagirmaya basladi tirnak kesmeye de o zaman basladik. Çokta cabuk uzuyor tirnaklari ve baya uzuyor ben her kedinin öyledir diye dusunuyordum ilk kedim olur kendileri.
Başta yeniyken ben de kedime ayri oda yapmistim geceleri uyumasi için ama pisman oldum sonra onlarin da bizimle olmaya ihtiyaci var diye dusunuyorum olmuyor oyle ayri gayri biz birlikte uyuyoruz hatta banyodayken bile kapida agliyor yalnizlik sevmiyorlar.

Hayvansever adı altında köle olamayız zaten evde beslenmelerine karşıyım onlar hayvan insanlaştırılmaması lazım köpek pisliği gmrmektekten tiksindim midem bulanıyor oraya buraya yaptırıyorlar sonra biz hayvanseveriz

Kimse kimsenin evine zorla hayvan sokmuyor sen katlanamiyorsan evine almazsin bu kadar basit, zaten evinde evcilin yok ne konusup duruyorsunuz bu konularda alakasiz alakasiz?

Ben de köpekle uyumuşluğu olan biri olarak diyorum hahah bir şey yapmıyorlar yanı sadece şey sorun sabahları üstüme atlayarak uyandırması...

ee madem böyle keşke eve almasaydınız kedi...
Ya da bilemiyorum ama başkasına verin güvendiğiniz hayvansever birisine...

çünkü hayvanlar da sevilmek istiyor...
Her hayvan ve insan tüy döker....

hayvanlardan midesi bulunan arkadaşımız varmş adını hatırlamıyorum konu sahıbının midesi bulansa evde beslemezdi diye düşünüyorum...

hayvan sahiplenmenin de çocuk doğurmak kadar sorumluluğu var bir yerde

1.tüylerini traş ettirin
2. kısırlaştırmadıysan kısırlaştırın
3 kedi nanesi tavsiye ederim

Back
X