• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kedisi olanlar bakabilir mi?

-uMutsuz-

Geceyatmazsabahkalkmaz
Kayıtlı Üye
21 Ekim 2016
808
875
18
Merhaba hanimlar
Yaklaşık 15 gun once bir kedi sahiplendim. Kendimi bildim bileli kedilere aşırı bir düşkünlüğüm var çok severim. Daha once birkaç sefer geçici olarak kedi baktim ve cok iyi anlaştık onlarla. Ama bu kedi biraz farklı. Hic bi sekilde yanina yaklaştırmıyor. Sürekli dolabın kapının arkasında koltuğun altinda saklaniyor. Yanına yaklaşmaya çalışınca tırmalıyor elim kolum yara bere içinde kaldi çizik her tarafım. Ben cok üzülüyorum bu duruma. Acaba benim gibi olup da sonradan alisan var mi? Ve bu durumun nedeni ne olabilir?

Ikincisi de tuvalet sorunu. Önce kumunu balkona koymayı dusundum ama havalar soğuk olduğu icin vazgeçtim banyoya koydum. Sürekli kumunu temizliyorum veya değiştiriyorum ama ister istemez koku oluşuyor. Hergun yıkıyorum banyoyu ama bir kere tuvaletini yapınca yine ayni ve her zman kapısını acik bırakmak zorunda olduğum icin banyonun önünden geçemez oldum.

Bir de tuvaletini yapınca bazen ayaklarına değiyor. Hanımefendi banyodan çıkıp ya koltuğun üzerinde ya da yatağın üzerinde temizliyor kendini. E oraya gelene kadar bastığı yerler kirleniyor. Gözle görünür bisey yok ama değiyor mutlaka. Zamanla bütün evin içini kokutur mu ki?

Bu konular icin fikir ve önerilerinizi bekliyorum. Yanlış anlaşılma olmasin ben tabii ki bu sorunların olabileceğini bilerek sahiplendim bu kediyi sadece bi çözüm var mi bunu merak ediyorum.

Bu kadar koku normal degil. Hangi mamayi yediriyorsunuz? Önünden gecilmicek bir koku duzenli temizlenen tuvalette olmaz. Benim kedimin tuvalet kabi yatagimin yakininda duruyor ve kokmuyor koksa tutamam orada.
Kapalı tuvalet kabı, iyi marka bentonit kum ve iyi bir mama bu koku sorununa cozum olacaktir.
Ama alisma evreleri hakkinda bir diyemeyecegim, boyle bir durum yasamadik cunku. Tuvaletten cikinca ayaklarini siz silebilirsiniz.

Bu kadar koku normal degil. Hangi mamayi yediriyorsunuz? Önünden gecilmicek bir koku duzenli temizlenen tuvalette olmaz. Benim kedimin tuvalet kabi yatagimin yakininda duruyor ve kokmuyor koksa tutamam orada.
Kapalı tuvalet kabı, iyi marka bentonit kum ve iyi bir mama bu koku sorununa cozum olacaktir.
Ama alisma evreleri hakkinda bir diyemeyecegim, boyle bir durum yasamadik cunku. Tuvaletten cikinca ayaklarini siz silebilirsiniz.
Ya eşim aldı kumunu ve mamasını. Iyisi mi kötüsü mu bi bilgim yok. Bi dahaki sefere araştırıp ben alayim tesekkur ederim.

Kedi,köpek vs gibi hayvanlar şayet insanlardan çok korkup, insanlara yaklaşmıyor saldırıyorsa ne yazik ki pis mahlukatlar tarafından kötü muameleye maruz kalmışlardır bence.
Olabilir benim aklıma da geldi bu ihtimal. Özellikle eve misafir geldiği zaman kayboluyor ortalıktan misafir gidene kadar çıkmıyor. Cok hırçınlasiyor

Benim kizimda boyle.. sadece kafasini sevebiliyoruz.. direk tirmalar herhangi bir yerine yanlislikla degsek bile.. 15 yasinda ve hala ayni... sanki o bizim evde degilde biz onun evinde yasiyormusuz gibi davraniyor :)) hepinizden nefret ediyorum bakislariyla suzuyor sonra gelip kafasini ayaklarimiza falan surup mirliyor.. siz ona uyacaksiniz o size uymaz

Koku için kapalı kedi tuvaleti öneririm. En az kokuyu bana göre,bentonit kumlar yapıyor. Onun da bebek pudrası kokulu olanı çok başarılı..

Olabilir benim aklıma da geldi bu ihtimal. Özellikle eve misafir geldiği zaman kayboluyor ortalıktan misafir gidene kadar çıkmıyor. Cok hırçınlasiyor
Misafir gidene kadar çıkmaması korkusundan garibimin.Zamanla sevginizle hırçınlığını aşarsınız gibi geliyor. Ve o afacan minnoş ne kadar izin verirse o kadar seversiniz:))

Yıldìrlar baktigim bir Pamuk'un varr. Ilk geldiginde hic yaklastirmiyodu kendine. Zamanla alisti simdi kucagimdan inmiyor. Koku oluyor maalesef kiii. Benim evimde iki adet wc var biri pamuģumun. Kumunu falan oraya koydum. Cami sùrekli acik tuvaletin. Koku cok az oluyoor. Patileri benimkinin de batiyor. Kùcùkken kendini koltukta temizliyordu. Simdi ise gelip ònùme yatip bana temizletiyoor.zamanla daha iyi olacak yani merak etmeyin.

Yıldìrlar baktigim bir Pamuk'un varr. Ilk geldiginde hic yaklastirmiyodu kendine. Zamanla alisti simdi kucagimdan inmiyor. Koku oluyor maalesef kiii. Benim evimde iki adet wc var biri pamuģumun. Kumunu falan oraya koydum. Cami sùrekli acik tuvaletin. Koku cok az oluyoor. Patileri benimkinin de batiyor. Kùcùkken kendini koltukta temizliyordu. Simdi ise gelip ònùme yatip bana temizletiyoor.zamanla daha iyi olacak yani merak etmeyin.
Insallahhh. Teşekkür ederim cevabınız icin :)

Ya eşim aldı kumunu ve mamasını. Iyisi mi kötüsü mu bi bilgim yok. Bi dahaki sefere araştırıp ben alayim tesekkur ederim.

Hadi kum neysede mama olarak öyle önünüze geleni kullanmayın, kendimiz için nasıl bilmedıgımız seylerı alıp yemıyorsak, onun ne yedıgınıde bılelım. Butcenızın el verdıgı kadar kaliteli almaya calışın, arastırın. İleriki yaşlarında saglık sorunlarıyla boğuşmayın. Hırcınlıgıda umarım bırlıkte atlatabılırsınız.

Benim kizimda ilk geldiginde yaklastirmadi onlarinda alisma sureci oluyor. Senden ona zarar gelmeyecegini senin ona bakip mama verdigini mutlaka anlayacaktir zamanla. Ama iste kedilerin hep ayri ayri karakterleri oluyor kimileri sevilmeyi cok seviyor kimileri pek sevmiyor benim kendimde mesela kendini cok fazla sevdiren bir kedi degil. Ama yinede arada bir sevgisini gosterir :) sabirli ol canim

Kediler evini, kopekler sahibini demisti veterinerim. Oncelikle evinden birseyler vermemeye ozen gostermelisin. Kurumama ile beslenmeli, oda kaliteli olmali. Kuru mamanin ozelligi dislerini yerken fircalamasini saglamasi. Ve kokuyu onlemesiymis. Ben haftada bir gun odul mamasi olarak yas mama veriyorum.

Eve misafir geldiginde bennim kiz ortaliktan kacar. Sakin sevsin gorsun diye kediyi zorlamayin. Ben evime cocuk geldiginde kedimi ozellikle kapatiyorum. Cocuklardan kaciyor. Rahatsiz oluyor. Onu rahat olacak bir ortam sagliyorum. Kedim daha onemli:anne:

Kedi sevilmek isterse gelir, istrmezse popusunu kaldirmaz. Yani sizin degil onun istedigi zamanda onu seveceksiniz. Cani isterse.

Kum mesrlesine gelirse, kaliteli bir kum alin. Yoksa koku yapar, cekmez pisligi eve bulasir.

Bi kızım var benim bembeyaz Ankara kedisi ne tuvaleti koku yaptı bu zamana kadar ne de tuvaletini yapınca direk koltuk üstüne çıktı önce kendini temizler öle gelir yatar üstelik kendi yerinde değil bizimle aynı yatakta yatıyor ! Koku yapma konusunda mamasını değiştirin derim bi de ben kapalı tuvalet kullanıyorum ondan tavsiye ederim

Saklanma konusun da evi keşifte tatlım zamanla çıkacaktır ben kedimi ilk sahiplendiğimde de ayni şekildeydi şimdi ev onun istediği yerde gezinir meraklanma

Benimde kedim var. Sahiplendiğimde kız zannetmiştim erkekmiş. Kediden kediye değişiyor huyu. Benim kedim mesela insan canlısı bir şey. Hiç kimseyi yabancılamıyor. Geçenlerde sevgilimin evine bırakmam gerekti. İnsan bir korkar değil mi? Kucağımdan atladığı gibi evi keşfe çıkıp en rahat yeri bulup yerleşti sıpa:işsiz:Öyle korkayım kaçayım yok yani. Sadece çok sıkıştırırsan fena cırmıklıyor:KK11:

Merhaba hanimlar
Yaklaşık 15 gun once bir kedi sahiplendim. Kendimi bildim bileli kedilere aşırı bir düşkünlüğüm var çok severim. Daha once birkaç sefer geçici olarak kedi baktim ve cok iyi anlaştık onlarla. Ama bu kedi biraz farklı. Hic bi sekilde yanina yaklaştırmıyor. Sürekli dolabın kapının arkasında koltuğun altinda saklaniyor. Yanına yaklaşmaya çalışınca tırmalıyor elim kolum yara bere içinde kaldi çizik her tarafım. Ben cok üzülüyorum bu duruma. Acaba benim gibi olup da sonradan alisan var mi? Ve bu durumun nedeni ne olabilir?

Ikincisi de tuvalet sorunu. Önce kumunu balkona koymayı dusundum ama havalar soğuk olduğu icin vazgeçtim banyoya koydum. Sürekli kumunu temizliyorum veya değiştiriyorum ama ister istemez koku oluşuyor. Hergun yıkıyorum banyoyu ama bir kere tuvaletini yapınca yine ayni ve her zman kapısını acik bırakmak zorunda olduğum icin banyonun önünden geçemez oldum.

Bir de tuvaletini yapınca bazen ayaklarına değiyor. Hanımefendi banyodan çıkıp ya koltuğun üzerinde ya da yatağın üzerinde temizliyor kendini. E oraya gelene kadar bastığı yerler kirleniyor. Gözle görünür bisey yok ama değiyor mutlaka. Zamanla bütün evin içini kokutur mu ki?

Bu konular icin fikir ve önerilerinizi bekliyorum. Yanlış anlaşılma olmasin ben tabii ki bu sorunların olabileceğini bilerek sahiplendim bu kediyi sadece bi çözüm var mi bunu merak ediyorum.
size güven duyana kadar kendini gizli ortamlarda saklayacaktır, s,z sevmek istediğinizde de tırmalaması cok normal
karakteri eğer soğuk ise , sonraki zamanlarda gizlendiği yerden çıkar ancak , yine de sevdirmek istemez
bizim kedimiz bize ilk geldiğinde 1 aya yakın saklandı hep.
sonadan ortaya cıktı ama kucaga almak sevmek çok zor.
agresifleşmiyor artık ancak dokunulmasından asla hoşlanmıyor

güzel kokulu kumlar var onlardan satın alabılırsınız, o kadar kötü koku normal değil
kedi olan evde öyle fark edilecek bir koku olmaz
tuvaletını yaptıktan snr patilerini ıslak mendil ile silin , biz o sekılde cozum bulduk

Benimde kedim var. Sahiplendiğimde kız zannetmiştim erkekmiş. Kediden kediye değişiyor huyu. Benim kedim mesela insan canlısı bir şey. Hiç kimseyi yabancılamıyor. Geçenlerde sevgilimin evine bırakmam gerekti. İnsan bir korkar değil mi? Kucağımdan atladığı gibi evi keşfe çıkıp en rahat yeri bulup yerleşti sıpa:işsiz:Öyle korkayım kaçayım yok yani. Sadece çok sıkıştırırsan fena cırmıklıyor:KK11:
ne güzel ya
bizim kedi acayip ev ve insan yadırgıyor
bekarken benle uyuyan adam , ben evlenince annemlere gittiğimde beni istemez oldu.
annemler tatile falan gidince kedinin düzeni bozulmasın diye , eşimle ben gelip annemlerde kalıyoruz.

geçenlerde 2 gün için bizim eve almak zorunda kaldım.
daha eve girer girmez saklandı ve ıkı gun boyunca mama vc hariç ordan cıkmadı

size güven duyana kadar kendini gizli ortamlarda saklayacaktır, s,z sevmek istediğinizde de tırmalaması cok normal
karakteri eğer soğuk ise , sonraki zamanlarda gizlendiği yerden çıkar ancak , yine de sevdirmek istemez
bizim kedimiz bize ilk geldiğinde 1 aya yakın saklandı hep.
sonadan ortaya cıktı ama kucaga almak sevmek çok zor.
agresifleşmiyor artık ancak dokunulmasından asla hoşlanmıyor

güzel kokulu kumlar var onlardan satın alabılırsınız, o kadar kötü koku normal değil
kedi olan evde öyle fark edilecek bir koku olmaz
tuvaletını yaptıktan snr patilerini ıslak mendil ile silin , biz o sekılde cozum bulduk
Tesekkur ederim. Ben bentonit kumdan aldım. Koku sorunu azaldı tuvaletin yanina cok yaklaşınca koku alıyorum onun dışında kokmuyor.
Önceye oranla biraz daha alıştı gibi yavaş yavaş alışıyoruz birbirimize. Dün sevdim kucagimda uyudu. O kadar mutlu oldum ki uyanana kadar kalkmadim rahatsiz olmasin diye. Sonra da hep yanimda durdu ben uyuyana kadar. :))

Tesekkur ederim. Ben bentonit kumdan aldım. Koku sorunu azaldı tuvaletin yanina cok yaklaşınca koku alıyorum onun dışında kokmuyor.
Önceye oranla biraz daha alıştı gibi yavaş yavaş alışıyoruz birbirimize. Dün sevdim kucagimda uyudu. O kadar mutlu oldum ki uyanana kadar kalkmadim rahatsiz olmasin diye. Sonra da hep yanimda durdu ben uyuyana kadar. :))
sevindim sizin adınıza
kucakta uyumak mı:)
bizim oğlan 5 yıldır bizimle , daha kucagımda tutabildiğiim süre en fazla 10 saniyedir.
demekki alışmış , ortamı koklamış ve şuanda da güvenıyor size:)

ne güzel ya
bizim kedi acayip ev ve insan yadırgıyor
bekarken benle uyuyan adam , ben evlenince annemlere gittiğimde beni istemez oldu.
annemler tatile falan gidince kedinin düzeni bozulmasın diye , eşimle ben gelip annemlerde kalıyoruz.

geçenlerde 2 gün için bizim eve almak zorunda kaldım.
daha eve girer girmez saklandı ve ıkı gun boyunca mama vc hariç ordan cıkmadı
Kedilerin huyları da farklı farklı.

Back
X