Kedisi olanlar yardim

Prettylittleliars2

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Eylül 2019
305
337
53
25
Kedimi biz bebekken aldık daha çok küçüktü kuyruğu bile minnacikti. Annesinden cok eğitim görememiş büyük ihtimalle. Kedim kumuna WC yapıyor ama üstünü örtmüyor. Yanlışlıkla ayağı ile basıyor bazen öyle evi geziyor. Poposunu yalamiyor halıya sürüyor bildiğiniz. Ben wcsini yapar yapmaz alıyorum o yüzden. Sanırım annesinden görmediği için bilemiyorum. Bu sıralar kedim yatağına WC yapıyor. Annem yorganimi kaç defa yikatti kışın ortasında bugün yine yapmış. Sizce bunun sebebi ne olabilir? Biliyor kumuna yapması gerektiğini ama yapmıyor. Annrm bikti evden atacak diye korkuyorum boyle durum yasayan ya da tavsiyesi olan var mi?

Erkekse kızgınlık dönemine girmiş olabilir... ama onun da dışında kumunu örtme davranışı da öğrenilen değil içgüdüsel bir hareket aslında ardında iz bırakmamak için yapılan. Bebekken aldık demişsiniz, ne kadarlıktı tam olarak aldığınızda? Ben de bebekken aldım sokaktan kedimi ama 8 haftalık olmasını bekledim annesi ve kardeşleriyle geçirmesi psikolojik olarak gerekli deniyordu. 8 haftayı doldurdu öyle aldık.

Bazı kediler kristal kumu sevmiyorlar partilerine inanılmaz battığı için. O yüzden işlerini halledip hemen çıkıyorlar. Tuvaletini başka yerlere yapması da kızgınlık dönemine girmesiyle alakalı olabilir. Bıraktığı koku keskin benzin gibi bir koku oluyor. Yıkasan da geçmeyen. Hatta kedi yaptığı yere kokusunu bıraktığı için sürekli gidip oraya yapıyor. Evden çıkmayan bir kedi için kızgınlık dönemi inanılmaz psikolojisini bozan bir süreç. Kısırlaştırırsanız bu koku bırakma durumunu yaşamazsınız

kumu beğenmemiştir dışarıdan kum alıp ekleyin üzerine çok yavruysa kedi her kumu kum olarak algılayamıyo
bi de tuvaletini yaptıktan sonra popişi ısla bezle ıslak mendil değil sadece suyla ıslatılmış ıslak bez ya da peçeteyle bi silin kendiniz bir süre sonra öğrenir.

Kediniz bir defa kumunun dışında Bi yere kaka ya da çiş yaparsa orayı alışkanlık haline getirip hep oraya yapmaya çalışıyor bunun için orayı unutturmanız lazım çiş yaptığı odaya Bi süre girdirmeyin ve o yataktan kokunun tamamen çıkması için bol yumuşatıcı ile yorganınızı güzelce yıkayın.

kedi daha çok yavruysa kısırlaştıramazsınız mevzu koku bırakma çişi değil tuvalet alışkanlığı. görmediyse büyük bi kediden bilemiyor bazı kediler bilmeden yorum yapmayın kısırlaştırın hemen diye.

1. Kızgınlık döneminde yaparlar.
2. İdrar yolu enfeksiyonu olabilir.
3. Kumu kokulu kum ise sevmemiş olabilir.
Not: kediler iç güdüsel olarak tuvalet eğitimlidir. Yapar üstünü örter. Öğrenöezler yani biliyorlar zaten.
11 kedim vardı sadece biri koltuğa işerdi.
Koltuğu attım düşünün o kadar işedi yani.
Travmalı bir kediydi yüksek ihtimal zihinsel engeli vardı. Çünkü kumunın yerini unuturdu hatta yem kabını da öyle..

Erkekse kızgınlık dönemine girmiş olabilir... ama onun da dışında kumunu örtme davranışı da öğrenilen değil içgüdüsel bir hareket aslında ardında iz bırakmamak için yapılan. Bebekken aldık demişsiniz, ne kadarlıktı tam olarak aldığınızda? Ben de bebekken aldım sokaktan kedimi ama 8 haftalık olmasını bekledim annesi ve kardeşleriyle geçirmesi psikolojik olarak gerekli deniyordu. 8 haftayı doldurdu öyle aldık.
Tuğleri falan çıkmıştı ama minnacikti bir aylık yada iki aylık olabilir

Sokaktan alıp eve getirdiğim her kedi yaşı kaç olursa olsun kuma yapmasını biliyordu. İçgüdüsel bir şey bu. Yapamayan olabiliyor tabii ama bu kediyle alakasız da olabilir. Belki bir sağlık sıkıntısı vardır veya kumunu beğenmemiştir
Veterinere aşısı için götürdüm ama başka sıkıntısı olsa anlamaz miydi ki acaba. Bu halıya sürme olayını anlattım bazı kedilrr aşırı pis oluyormuş benim kedim de onlardan biriymis

Bazı kediler kristal kumu sevmiyorlar partilerine inanılmaz battığı için. O yüzden işlerini halledip hemen çıkıyorlar. Tuvaletini başka yerlere yapması da kızgınlık dönemine girmesiyle alakalı olabilir. Bıraktığı koku keskin benzin gibi bir koku oluyor. Yıkasan da geçmeyen. Hatta kedi yaptığı yere kokusunu bıraktığı için sürekli gidip oraya yapıyor. Evden çıkmayan bir kedi için kızgınlık dönemi inanılmaz psikolojisini bozan bir süreç. Kısırlaştırırsanız bu koku bırakma durumunu yaşamazsınız
Tamam teşekkür ederim veterinere götürdüğüm zaman büyük ihtimalle kızgınlığa girmiştir yada girmek üzeredir demişti. Dun de bir kedi programı izlemiş ablam eş bulmak icin iz birakiyorlarmis etrafa kızgınlık döneminde olduğu için.

Back
X