- 13 Eylül 2018
- 39
- 14
- 3
- 38
- Konu Sahibi asiyan19232018
-
Tesekkurederim cvbiniz icin engelli kedi fikrini bi deniyim.Resim gosterim hikaye uydurayim uzerine yaramaz cocuk zarar vermis boyle olmus gibi.Cok etkileniyor cunku hikayelerden.Fikir icin tskrlerkızım bebekken kedimizin kuyruğunu da çekti, suratını da avuçladı, yakalamak için beline de yapıştı, ama bikaç kez pati yiyince ve her defasında bizim tarafımızdan uyarılınca bu davranışlarını tamamen bıraktı, şu an sarılıp uyuyorlar mesela.
bence 4 yaş artık hayvanlara zarar vermesi için büyük bir yaş, muhtemelen oyun olsun diye yapıyor ve yaptıklarının nasıl sonuçlanabileceğini düşünemiyor, gerekirse ona engelli kediler gösterin, bak sen de bizimkine böyle davranırsan böyle olur diyin, karşısındakinin bir canlı olduğunu ve zarar görebileceğini anlama zamanı çoktan gelmiş.
Kedi neticede kucuk cusseli bi hayvan ve karsi koyamiyor.İsiriyor falan ama kucucuk hayvan kocaman cocuga nasil karsikoyabilir ki .Evde kose kapmaca oynuyorlar.Artik yapma etme diye anlatmaktan canini yakmamasini soylemekten dilimizde tuy bitti.Ama kizim beni de siddetli sever mesela iki yanagimi oksar bi kafa atar falan.Hep boyleydi sert bi kiz cocugu ama insanin insanin dogustan icinden siddet cikar mi? Duzgun oyun oynayamiyor malesef.Bence kediyi kıskanıyor. Aslında beraber büyümüşler neden halen bu hareketleri var ki... çözüm kediyi göndermek değil bence.
Dışarıda başka hayvanlara ya da ileride karşılaşacağı hayvanlara da zarar vermeye çalışabilir.
Kedi neden kendini korumuyor acaba?
Zaten tek soyledigimiz bu onu daha cok seven canini acitmiyacak bi cocuga vericez diyoruz basliyor bidaha yapmicam soz diye.İki kere basini oksuyor bize gostermelik sonra gene bildigini okuyor.Benim kuzenim de 4 yaşındayken misafirliğe geldiği evimizde kedimizi sever gibi kasıtlı olarak canını yakmaya çalıştı. Fark edince çok istedim kedim tepki versin diye ama yavrum bize her türlü girişen hayvan ona bir şey yapmadı sadece kaçtı. Odaları ayırdım ve sevdirmedim gidene kadar. Ama geçici durumdu tabii. Siz bence kediyi tekrar götüreceğinizi çünkü canını acıttığını söyleyin. Ama bazı çocuklar çok inat. Kediye yazık hala olmuyorsa daha iyi bir aileye sahiplendirin.
Kedi neticede kucuk cusseli bi hayvan ve karsi koyamiyor.İsiriyor falan ama kucucuk hayvan kocaman cocuga nasil karsikoyabilir ki .Evde kose kapmaca oynuyorlar.Artik yapma etme diye anlatmaktan canini yakmamasini soylemekten dilimizde tuy bitti.Ama kizim beni de siddetli sever mesela iki yanagimi oksar bi kafa atar falan.Hep boyleydi sert bi kiz cocugu ama insanin insanin dogustan icinden siddet cikar mi? Duzgun oyun oynayamiyor malesef.
Ama bunu kesinlikle bizden baska kimseye yapmaz.4 yildir hic bi arkadasina akrabamiza tanidigina zarar vermisligi yoktur.Disarda da tam aksine cok naif narin bi kiz cocugu.
Anne baba ve kedisine siddet seviyo cocuk:)
Sanirim sahiplendiricez cunku hic olumlu bi yanit alamadim benim kizimda var bi sorun malesefiki kedimiz var cocuklarim tarafindan cok seviliyorlar kucuk olani bazen paylasamiyorlar birbirilerinden kacirirken cani aciyabilir diye kucaga almayi yasakladim,ilk donemler gizlice kucaklamaya devam edttikleri zaman kediyi basklarina vericegimi soyleyince korkudan kucagi biraktilar simdilik:)valla buyuk olan azicik rahatsiz edilince isiryor,kucukten tirnakliyor kendilerini savunuyorlar.Ama haklarini yemiyeyim cocuklarim vurma canlarini acitma gibi kasti birsey yapmiyorlar,hercekten cok seviliyorlar...sizin kediniz hic haraketlerine tepki vermiyirmu?belki kedi tarafindan bir savunma gorse cesaret edip yapmaz,zavalli kose bucak kactikca bunu oyun haline getirmis olabilir,bence ya kendince oyun yapiyor ya da kiskaniyor sizden ama davranisi normal degil.Yerinizde olsam cok sert bir dille uyaririm ve kediyi hemen sahiplendirirm kedinin canina yazik,gormemezlikten gelmeyin lutfen biran once bir care bulun
O zaman iki çareniz kalıyor ya uzman yardımı alacaksınız ya da kediyi gerçekten iyi bakacak bir aileye sahiplendireceksiniz. Kediniz depresyona girebilir. Zaten iki kez yer değiştirmiş bir de evdeki baskı onu çok üzer. Allah yardımcınız olsun ben çok stres olmuştum kuzenim gidene kadarZaten tek soyledigimiz bu onu daha cok seven canini acitmiyacak bi cocuga vericez diyoruz basliyor bidaha yapmicam soz diye.İki kere basini oksuyor bize gostermelik sonra gene bildigini okuyor.
Malesef benden de babasindan da hic hic cekinmez.Cunku kizmayiz bagirmayiz sadece anlatiriz.
Ama iste bunu anlatmakla anlamadi bi turlu.
Bence de kiskanclik degil benim kizim kotu bi cocuk mu ya4 yas zarar vermek icin buyuk. Cocugum yok ama kedim var ve evde kucuk cocuklu insan agirladim. Evet kediyi bunaltiyorlar ve rahatsiz etmeye calisiyorlardi (bu yuzden cocuklulari pek eve cagirmiyorum uzun zamandir)
ama 2 yasindaki cocuk bile kediye boylesi zarar vermeye calismiyordu. Kiskanclik oldugunu sanmiyorum cunku kedi sonradan gelmis degil. Birlikte buyumus...
Ben de malesef cok cok kisa surede kesin cozum ureticem akliniz kalmasin onceligim kedim su durumda merak etmeyinKedinin elinizde oyuncak olmasına çok üzüldüm
Şiddete karşiyiz insan evladi olarak!!!Bence onunda biraz caninin yanma vakti gelmis
Kediye siddete karsi degilsiniz ama sahip cikamiyorsunuz cocugunuzaŞiddete karşiyiz insan evladi olarak!!!
Bizden kiskandigini sanmiyorum cunku ilgi alaka anlaminda hic bi sikintisi yok kizimin hemen hemen butun hayatimiz o.Hatta malesef birazda disiplinsiz bi cocuk bu nedenle sadece surekli aman canini acitma diye uyardigimiz icin inadina yapiyor olabilir.Sizden kıskanıyor mu acaba?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?