Sheba mı?Hafta 2 veya 3 kere veriyorum. Bazen 85 gramlik paketler aliyorum bazen 70gram olan konserve. Tek seferde vermiyorum. Paketli olanin agzina bant cekip dolaba koyuyorum tekrar, konserveninde kapanigi tekrar ustune kapatip dolap posetiyle posetleyip yine dolaba koyuyorum.
Malt kullanmadim cunku tuy topagi kusmuyor kedim. Uzun tuyluyse hekime sorup ona gore verebilirsiniz ben kullanmadim.
Vitamin olarak gimcat multivitamin ve gimcat beauty paste kullaniyorum ekstra balikyagida verebilirsiniz cok iyi geliyor. Surup olarak onermisti bizim hekim.
Yas mama olarakta gimcat kullaniyorum ama gecenlerde cok daha iyi bir yas mamaya denk gelmistim alman mali kaliteli biseydi ama adini unuttum onu tekrar bulacagimartik ondan kullanacagim.
Sheba mı?
kızlar ya sağolun valla çok iyi oldu mesajlarınız.
peki ödül maması nedir? bir de Royal Canin kuru mama verdim ben ama sevmedi, La Vital sevdi.. başka önereceğiniz bir marka var mı?
Küçük olduğu için ve yaş mamaya alışık değilse normaldir. Kayınvalidemin kedisi de 6 aylığa kadar ne zaman yaş mama yese ishal olurdu. Bir süre vermeyin sonra tekrar deneyin bakalım yine olacak mı? Benimki de 2 gün evvel ishal oldu ama vantilatör aldık ondan sanıyorum. Bebeklikten beri ne zaman ishal olsa reflor kullanıyorum ben. İshali kesiyor. Siz yine de bekleyin inşallah kendiliğinden kesilir. Bol su içsin, hatta siz şırınga ile verirseniz de daha iyi olur. Emin olursunuz sıvı aldığından..
Refloru yalıyorsa iyi, benimki ölse yalamaz. Yarım paketi bir çay bardağı suyla karıştırıp bir miktarını şırınga ile veriyorum ben..veterineri aradık Animonda mama sonrasında ishal durumları yaşanabiliyor, yaş mamayı kesip bir tane Refloru elinizde yalatın dedi. Tam senin yazdığın gibi :) bende içirdim bakalım inşallah bu akşam kesilirse c.tesi gideceğiz kontrole.. allahtan çok su içiyor yoksa dediğin gibi şırınga ile verecektim.
Tikka hazır aklımdayken sorayım, cuma gününden beri (eve geldiği gün) salon haricinde hiçbir yere çıkmıyor.. mecburen tuvaletini salona koyduk ama aşırı bir korkusu var dışarı çıkmaya.. zorlamıyoruz, kendi kendine kapıya kadar çıkıp geri içeri koşuyor.. nasıl aşabiliriz acaba bu durumu bir fikrin var mı?
Refloru yalıyorsa iyi, benimki ölse yalamaz. Yarım paketi bir çay bardağı suyla karıştırıp bir miktarını şırınga ile veriyorum ben..
Aslında kediler çok meraklıdır, hemen her yeri tanımak isterler ve gezerler. Biz çok ev değiştirdik, nereye gitse önce tüm evi gezer koklar sonra istediği köşeye kıvrılır. Bence siz alıp beraber tüm odalarda biraz vakit geçirin onunla, o odaları da tanısın bilsin, sonra zaten kendi gidecektir. Kumunu da salondan çıkarın, asıl koymak istediğiniz yere koyun, bir kere koklatın nerde olduğunu bilsin. Oraya gitmez diye düşünmeyin, gider. Ben Mia'yı ilk sahiplendiğimde ailemle yaşıyordum, ev dubleksti, kumu 2. kattaydı. Daha 2 aylıkken bile tuvaleti gelince hemen yukarı koşuyordu. Yine de kedilerin de karakteri olduğunu unutmayalım. Korkuları olabilir. Yükseklik korkusu olan bir kediyle de tanışmıştım mesela, kucağa alınınca ödü patlıyordu yavrunun :)
Evet aynı bebek bakar gibi oluyor hele de ilk aylarında :) İshal olduğunda gece hiç uyumadığımı biliyorum. Şimdi 2 yaşını geçti, kendi halinde takılıyor.evet biraz korkusu var, sanırım bir önceki sahibi odaya kapatıp ışıkları kapamış.. ilk geldiğinde odadan çıkamıyordu, ışık kapandığında (ki bizde bir yerler sürekli yanar) ağlıyordu korkudan.. ama şimdi yavaş yavaş çıkıyor, loş ışıkta uyuyor ama hala saklanıp uyuyor, o güveni kazanamadı henüz
şimdi Hill's e geçiş sürecindeyiz, Lavital ile 1/3 oranında karıştırdım Hill's mamayı yedi.. 4. aydan sonra da tavsiye ettiğin Acana yı denemek istiyorum bakalım severse.. resmen bebek gibi yaw amma zormuş yavru bakımı
Aman dikkat et çok fazla tavuk verme, yavruların hemencik bozuluyor bağırsakları.. Özellikle yağlı ve tuzlu yiyeceklerden kaçınınevet hala bir çekingenliği var ama bu sabah ilk kez yattığımız odaları gezdi miniş :) böyle bir tatlılık yok insanın yiyesi geliyor
Ahlar, dün akşam çok az tavuk verdim bayıldı resmen. dediğin tarifi yapacağım haftaya bakalım nasıl yiyecek :)
Aman dikkat et çok fazla tavuk verme, yavruların hemencik bozuluyor bağırsakları.. Özellikle yağlı ve tuzlu yiyeceklerden kaçının
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?