• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kediyi disari birakmak dogru mu?

Ay nebileyim bazen yanimda tasimak bile istiyorumda olmuyor onlar seviyor demekki evi. Farklı yerleri sevmiyorlar. Arabaya binmeye bile zor alisti veterinere gidip gelirken. Mutlu olsunda.

Köpekler daha çok insanları sahiplenirken kediler bulundukları mekanı sahiplenirler. Bu yüzden eve alışmış bir kedi veterinere gitmek, yolculuk, başka bir eve gitmek gibi durumlarda agresifleşebilir. Sokak kedileri de bulundukları sokağa çok bağlıdır. Ölüm dışında terk etmezler mekan bildikleri yeri.
Şu an dışarıya bıraktığım kedim bir zamanlar taşındığımda depresyona girdi oradan biliyorum. Sonra alıştı ama ilk zamanlar çok kötüydü.

Büyük ihtimalle o kedi kısırlaştırılmamıştır ve bu yüzden kaçmıştır yoksa bebeklikten evde olan hiç bir kedi sokak aramaz ve sokakdan korkar

Kısırlaştırılınca ömrü kısalıyor diye kısırlaştırmamıştı evet.

Kısırlaştırılınca ömrü kısalıyor diye kısırlaştırmamıştı evet.

Aksine kisırlastirma omrunu uzattigi icin tavsiyede edilir. Zaten kisirlastirilmamis bir kediyi ciftlestirmeden evde butun kizginlik donemleri de tutmaya calismak eziyet olur ve buna bağlı hastaliklar ortaya cikabilir, özellikle stress kaynakli. Yaptigi iyi bisey degilmis kedinin kacmasi belki hayirlisi oldu bilemeyiz.

Köpekler daha çok insanları sahiplenirken kediler bulundukları mekanı sahiplenirler. Bu yüzden eve alışmış bir kedi veterinere gitmek, yolculuk, başka bir eve gitmek gibi durumlarda agresifleşebilir. Sokak kedileri de bulundukları sokağa çok bağlıdır. Ölüm dışında terk etmezler mekan bildikleri yeri.
Şu an dışarıya bıraktığım kedim bir zamanlar taşındığımda depresyona girdi oradan biliyorum. Sonra alıştı ama ilk zamanlar çok kötüydü.

Bizde tasincaz yakinda :/ umarim kolay atlatırız o konudada ayri endiseleniyorum zaten. 4 saat gitme yolu surecek birde. Of

Bizde tasincaz yakinda :/ umarim kolay atlatırız o konudada ayri endiseleniyorum zaten. 4 saat gitme yolu surecek birde. Of
4 saat gibi bir yolda sakinleştirici bir macun var, onu öneririm. Veteriner yardımcı olur bunu edinmenizde öyle çok pahalı bir şey de değildi diye hatırlıyorum.

Aynı eşyalar ve siz olduğunuz sürece kolay atlatir canım merak etme ;) biz kaç sefer taşındık ben evlenmeden once yani 2 kedimiz vardı hic sorun yaşamadılar inş. Giriş kati değildir :)

4 saat gibi bir yolda sakinleştirici bir macun var, onu öneririm. Veteriner yardımcı olur bunu edinmenizde öyle çok pahalı bir şey de değildi diye hatırlıyorum.

Para onemli degil, onun icin ne iyi olmasi gerekiyorsa bana yeter zaten bu yuzden yakinlarda veteriner varken tutup 100km git gel mesafedeki veterineri tercih ediyorum arabayla gittik geldik baya istanbulda olunca malum o yol biraz suruyor. Basta panikliyordu ama en son gidisimizde cok aglamadi artik daha uslu. 4 saat icin vucuduna birsey almasini istemiyorum bu konudada cok bocalamistim ama vermemeye karar verdim. Umarim sikinti cikartmaz. Rahatlatmaya calisicam. :/

Para onemli degil, onun icin ne iyi olmasi gerekiyorsa bana yeter zaten bu yuzden yakinlarda veteriner varken tutup 100km git gel mesafedeki veterineri tercih ediyorum arabayla gittik geldik baya istanbulda olunca malum o yol biraz suruyor. Basta panikliyordu ama en son gidisimizde cok aglamadi artik daha uslu. 4 saat icin vucuduna birsey almasini istemiyorum bu konudada cok bocalamistim ama vermemeye karar verdim. Umarim sikinti cikartmaz. Rahatlatmaya calisicam. :/

Çıkartmaz belki. Sonuçta özel arabanız çok sıkıntı olmaz. İlk yarım saat miyavlar sonra susar, yine de çok hızlı gitmemeniz yeterli bir önlem olacaktır :)

Aynı eşyalar ve siz olduğunuz sürece kolay atlatir canım merak etme :KK66: biz kaç sefer taşındık ben evlenmeden once yani 2 kedimiz vardı hic sorun yaşamadılar inş. Giriş kati değildir :)

Giris kat olacak ama kapi direk disari acilmiyor zaten kacma egilimide yok. Umarim kolayca alisir yoldada (arabanin icinde) tasima cantasindan cikartmayi dusunuyorum gogus tasmasi takarak iyi fikir gibi geliyor.

Giris kat olacak ama kapi direk disari acilmiyor zaten kacma egilimide yok. Umarim kolayca alisir yoldada tasima cantasindan cikartmayi dusunuyorum gogus tasmasi takarak iyi fikir gibi geliyor.
Arabanız var nasıl alıştırmadınız ki benim bir kedim vardı nerdeyse hergün taksiyle alıp annemden dayıma gidiyordum işten çıkınca, bayılıyordu arabalara yavruyken başlamıştı gidip gelmeye alışmıştı :)

Arabanız var nasıl alıştırmadınız ki benim bir kedim vardı nerdeyse hergün taksiyle alıp annemden dayıma gidiyordum işten çıkınca, bayılıyordu arabalara yavruyken başlamıştı gidip gelmeye alışmıştı :)

Araba bize ait değil. Esimin abisinin arabası. Yavruyken uslu duruyordu zaten hatta inanir misin kediyi sahiplenip ilk eve motosikletle getirmistik cantaya koyup cantayi onume almistim hic sorun olmamisti. Ama artik mumkun degil -.- arabaya vercegim paraya acirim diyodum ama sirf kediden dolayi araba lazim olmaya basladi.

Macunu önermem, anestezi o bildiğin ve çok tehlikeli.. Benimki de veterinere bile giderken sıkıntı yapıyordu başlarda, sonra 8 saatlik yolu kaç defa gittik geldik otobüs ile bilmiyorum. Ben ölü vaziyette oluyordum o da fazlasıyla enerjik.. Gık demiyor. Alışıyorlar zamanla..

Macunu önermem, anestezi o bildiğin ve çok tehlikeli.. Benimki de veterinere bile giderken sıkıntı yapıyordu başlarda, sonra 8 saatlik yolu kaç defa gittik geldik otobüs ile bilmiyorum. Ben ölü vaziyette oluyordum o da fazlasıyla enerjik.. Gık demiyor. Alışıyorlar zamanla..

Ben birsey vermemeyi dusunuyorum zaten kendim sakin tutmaya calisacagim bakalim

Asla bırakmam dışarı asla... dışarıda hastalık taşıyan birçok kedi olabilir. Ben yavru kedimi FIB den yani kedi kanserinden kaybetmiştim.(dışarı çıkarmıyordum dışarıdan kapmadı viral hastalıkmış) Şimdi yeni yavruma daha dikkatliyim her hareketini kontrol ediyorum sürekli veteriner kontrolünde.

Back
X