Kediyle basim dertte

Esiniz cok sagduyulu biriymis tebrik ederim. Evet asilarinin yapilmasi gerekiyor. Veterinere muhakkak goturun. Karma asi, ic parazit dis parazit bunlarin yapilmasi sart veteriner gerekenleri soyler size zaten. Hem kedicik icin hem de tuylerin size zarar vermemesi icin yapilmasi gerekiyor

Evet sokak kedisi cok minik daha nasil sokaga birakalim belki evimize alisir
Bn cok kedi buyutmeye calistim bu sekilde ama vicdanim el vermedi gidip sokaga pislemeye alismisti cogu sokaga biraksaniz ozgurlugunden kosar kedi biliyorum araba carpan biryigin kedi gordum disarda oyle cok oluyor ama eger bir kedi ozgurlugunu kisitliyorsam rahat edemem ki gecen sene 2yavru kedi evde bakmak istedim cok tatliydilar sonra dedim ki tam alismisken eve birgun sokaga dusse bu kedi ne yapicak onu sevdigim icin bni muutli ediyor diye hapis etmemeliyim dedim kedileri saldim disari gitti ev bi kediyi sinirlar bnce koltuga cikmak tirmanmak bir agacin tepesine kadar cikmanin yerini tutamaz

Sizi dislemesi normal, zaten miciktir disleri yavrumun, acitmaz sizi. Bence su an cok mutlu, sizin kucaginizda uyumasi koltuklarin altinda upuzun yatmasi evinizde tehlike gormediginin isareti, ve size guvendiginin.

Eski gazete veya kagitlari burusturup top yapin, ona atin bi -iki saat eminim onu oyalar :) Yarin da migroslardan kum almanizi oneririm bayramda acik olmasi lazim migrosun. kuma (veya bugugnku cicek kumuna) alistirmak icin onu kucaginiza alin, kumun bundugu kaba gidin ellerini tutup kazdirin zorla. kacabilir. merak tmeyin evde ses soluk kesilince o kum kabini bulup isini halledecektir

Daha cok bebek, bebek kedi mamasi almanizi oneririm ama bugun yarin idare etsin sonra alalim derseniz, sakin sade sut vermeyin. yuzde elli su karistirin mutlaka. hatta biraz patates ve pirinc haslayip pure olarak da verebilirsiniz. et vs sindirebilecegini sanmiyorum henuz.

Yikamasaydiniz keske diyecektim ama boya vs olmus diyorsunuz. Mutlaka sicak tutun onu. Bi sandalyenin uzerine battaniye ortun,(yere kadar sarksin) sandalyenin ayaklarinin altinda yatacaktir sicacik :)

BEbek kedi bakimi bebek bakimina cok benzer annelik provasi yapacaksiniz, tadini cikarin <3
(Bu arada kum isini geciktirmeyin derim. mutlaka topaklasan kum olsun ve hos kokulu. ucuz bisey alalim nolucak demeyin evinizi kotu kokutabilir.)

evde beslenen kedi neden sokağa düşsün ki, tabi sahibi sokağa atmadığı sürece..

Tırmalama huylarından vazgeçmezler yapıları öyleyse ama tuvalet konusunda endişelenmeyin, kedi kumu almak ve genişçe bir leğene koymak dışında yapmanız gereken birşey yok. Zaten kasları geliştikten sonra içgüdüsel olarak kuma yapar kediler.

Bu arada insallah bayram sonuna kadar alisirsiniz ona, evinizden yollamazsiniz onu. bi kac aya kadar kocaman olucak olgunlasacak simarikigindan eser kalmayacak :)
ISe birakip gidebilirsiniz SIKILMAZ emin olun hatta kediler sakin evleri cok sever. ISe giderken kumun temiz mama ve su kaplarinin dolu oldugundan emin olun yeterli.
Bir de ona tirmalama agaci alirsaniz degmeyin keyfine Sizin anahtar sesini duyar duymaz kapiya kosar bin turlu soytarilik yapar sizi gorunce. KEdiyle yasamak coook guzeldir cokk

Kuru mama ve sut verdik birde su topragi tuvete bir posetin ustune serdim azcik domestos koydum koklattim
Patilerini ve poposunu koydum buraya yapacaksin dedim
Sutu sindiricek sistemleri yok onlarin sute muhakkak su katin. Hadi bakalim minik kedicik evine hos geldi. Yarin kum ve kumunu koyacaginiz bir kap alirsaniz super olur. Yavru kedi mamalarindan almayi da unutmayin :)

evde beslenen kedi nedegordkağa düşsün ki, tabi sahibi sokağa atmadığı sürece..
Genelde atiliyorlar goruyorum yavruyken alinip buyuyunce atilani da cok gordum ondan dolayi bir kedi bulsam karnini doyyurur severim bn bunu aliyim buyutuyum diye icimden cok gecer ama hep dusunurum alistirip birakmak zorunda kalirsam diye birakmak istemesem bile hayatin onumuze ne cikatcagi malum degil o kediler hep birakiliyor gordukce o insanlar gibi olmak istemedigimden bastan karismiyorum o kedinin hayatina cok seyle karsilastim hayvan seviyorum diyen kısirlastiran insanlarida sevmiyorum ki bunu yapanlari gordukce deli oluyorum bir sokak kedisini kisirlastirmislardi icim yandi dedim ki ya bu yapani da alsalar yatirsalar ayni seyi ona uygulasalar ne yapardi diye cok uzuluyorum bu hayvanlarin insanlardan cektigine betonlarin arasinda hayat geciriyorlar hic hayvanlari dusunen yok bina yapanlar beton beton ustune biz bile agacsiz yasayamiyoruz bazen hayvanlarin evi doga ama doga birakmadik biz insanlar ah

Yaptığınız şey büyük sevap Allah sizden ve eşinizden razı olsun.. Ufak bir öneride benden size ; veteriner yakınsa 15-20 günde bir götürüp tırnaklarını kestirirseniz çok rahat edersiniz .. Bizdede 4 tane var sokaktan kurtardık hepsi minicikti şimdi dana gibiler maşallah ağaç evleri tırmalamalıkları vs var ama genede arada koltuklara dadanıyorlar o yüzden 2-3 haftada 1 tırnaklarını kestiriyorum veterinerde o çok işe yarıyor zarar veremiyor eşyalara tekrar tekrar kolay gelsin Dünya'nın en güzel ama yorucu işlerinden biridir yavru hayvanlara annelik yapmak

Sabah ilk is migrosa gitmek bu gece topraga icimizi bosalttik cok sukur :)

Aslinda esim keseyim dedi ama ben cesaret edemedim yanlis birsey yapar canini yakar diye bayram sonrasi veterinere goturup asilarini ve karnesini yaptiricam galiba benim bir kizim var :)

Sabah ilk is migrosa gitmek bu gece topraga icimizi bosalttik cok sukur :)
Yapti mi canim cok sevindim :) buarada tirnak kesimini veterinerden ogren evde uzadikca kesersin ben kesiyorum korkulacak bir sey yok. Onlarin ozel makaslari var petshoptan alirsin.

evde beslenen kedi neden sokağa düşsün ki, tabi sahibi sokağa atmadığı sürece..
Allah razi olsun bir iki miyavladi esim gotur simdi tuvalete dedi aldim kucagima patilerini topragi eselettim anladi cisinide kakasinida yapti ama o ne koku yavrum kac saattir icinde tutmus

Yapti mi canim cok sevindim :) buarada tirnak kesimini veterinerden ogren evde uzadikca kesersin ben kesiyorum korkulacak bir sey yok.
Ozel makasi var galiba bir kac gun pesinde gezerim bayram bitince veterinere gotururum

Ozel makasi var galiba bir kac gun pesinde gezerim bayram bitince veterinere gotururum
Evet yukarida mesaji sonradan duzenledim ozel makaslari var veterinerden neresinden kesilecegini ogrenir sonra evde kesersin.

Allah razi olsun bir iki miyavladi esim gotur simdi tuvalete dedi aldim kucagima patilerini topragi eselettim anladi cisinide kakasinida yapti ama o ne koku yavrum kac saattir icinde tutmus
şimdi normal toprak olduğu için çok kötü kokabilir, ama kaliteli bir kedi kumu alırsanız, hemen hemen hiç koku olmuyor merak etmeyin :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…