kefil konusu!

selintekin

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
8 Eylül 2021
4
1
1
39
merhabalar size bir konuda danışmak istiyorum.ben henüz 2 aylık evliyim eşimle birlikte ikimizde memuruz.Eşimin erkek kardeşi özel sektörde çalışıyor kendisi mühendis.araba almak istediğini söylemiş.Eşimden de kefil olmasını istedielr.kredi için.Ben onay vermedim açıkçası.Hem şu an yüklü miktarda borç ödüyoruz hem de zamanın ne göstereceğini nerden bilebilirz ki.Açıkçası risk almak istemiyorum diyelim.Eşimin annesiyle babası ayrılar.Dolayısı ile eşim büyük olduğu için abi değil de baba yerine kondu bir nevi.Yani böyle bir kefiiliği isteyecekleri kimse de yok açıkçası.Ben e eşime olmaz dedim.Kefil olunca o sorumluluğu o borcu biz de üzerimize alıyoruz dedim.Yanlış mı yaptım?

ben bankacıyım.. böyle durumlarda birine kefil olmaktansa cebimden para vermeyi öneririm.
işin içinde kardeş olduğu için size önerim şu yönde olur. kardeşi kredi çeksin eşiniz kefil olsun ama araba da eşinizin üzerine olsun.. herhangi bir ödememe durumunda arabayı satar borcu ödersiniz.
böylece siz de kendinizi garantiye almış olursunuz, kardeşinin de sıkıntısı çözülmüş olur..

Kimseye kefil olunmaz bu zamanda. Şunu yapabilirsiniz krediyi kendi üzerinize çekersiniz araba sizin üstünüze olur. Borcu kardeşi öder. Ödemezse sizin olur araba. Kalan borcu ödeyebilirseniz siz ödersiniz ödeyemezseniz az zararla satarsınız. Borç kalacak fikriyle uykularınız kaçmaz en azından.

Kefil olacağınıza cebinizden para verin çok daha iyi.

Zira kefillikte ödemem durumu olduğunda yardım edilen olan akraba “ben ne yapayım ödeyemiyorum sen öde” diyip iletişimi tamamen kopartıyor.

Arabayı biz alırız sıkıntı değil diyemiyorsanız kefilliği önermem.

Kardeş ilişkisinin tamamen kopmasını engellemişsiniz aslında.

Bu biraz mafya gibi olmaz mı ya

mümkün değil şu anda düğün borcu ödüyoruz henüz.

Tefecilik daha doğru aslında. Arkadaş kendi kardeşi olsa kesin kefil olurdu eş kardeşi olunca tilkiler dolaşmaya başlamış bende ona göre yorum yaptım. Kardeş neticede sen yardımcı olmazsan kim olcak.
Kardeşinin karakteri güvenilirse bende yardımcı olurdum. Aldığı araba lükse kaçmıyor ihtiyacı varsa.. Ama şöyle bir durum var zaten hayır demiş konu sahibi..

İnsan kardeşine de kefil olmayacaksa ölelim hepimiz, batsın bu dünya
Valla annem kardeşleri için kredi çekmişti
Sözde ödeyeceklerdi her ay düzenli
Hepsinin çocuğu hayatını yaşarken annemin annesinden kalan evi satılmaktan son anda döndü
Kefilliğe, krediye filan çok karşıyım o yüzden
Her kardeş aynı olmuyor çünkü

Bana da arabayı kredi bitene kadar üstüne alıp sonra kardeşe devretme fikri mantıklı geldi
Gerçi onda da vergiler, cezalar filan kalıyor üstüne insanın
Hem de kardeş niye size güvenip arabayı üstünüze yapsın kısmı var
En iyisi hiç bulaşmamak
İyiyken kötü olursunuz yok yere

aman aman çok tehlikeli durum kefillik sıkıntı. ama mühendis imiş işi düzgünse pekte ihtiyacı olmaz tıkır tıkır da öder borcunu çünkü gecikme olunca aksarsa onada yansır siciline

Arac kredisinde kefil istenmiyorki?
Aracın üzerine ipotek konuyor diye biliyoırm.

Açıkçası bu sizin o kişiye duyduğunuz güvenle alakalı bi durum.. İlk evlendiğimiz yıl ben kuzenime değil kefil olmak, direk kredi çekip verdim hem de 2 ayrı bankadan, ve biz ev alırken borç görünmemesi için erken kapattılar, 3 yıl önce de eşim benim en yakın erkek arkadaşım için kendisi kredi çekti 4 yıllık çocuk bu yıl erken kapattı kredisini, Geçen yıl da ben onun kardeşine kefil oldum.. Hiçbirinde de en ufak bi sorun yaşamadık. Karşılıklı güven meselesi bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…