Kek nasıl kabarır

çikolatagelin

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Haziran 2008
2.033
2
116
38
Diğer
arkadaslar ya keklerim bu ara pek basarılı olmuyo ya kabarmıyo ya içi pişmiyoÇok üzgünüm çoookhele pandispanya hiç yapamıyorum fırından olabilir mi şu davul fırınlar varya onlardan kullanıyoruz:çok üzgünüm:

evet o fırınlar çok çabuk pişirdiği için pek kullanışlı olmuyor ama siz bide keki soğuk fırına sürde dene belki daha güzel olura.s.

Unu eleyerek karışıma ilave et
Ölçüne uygun fırın kabı seç
Sıcak fırına koy
İyice kabarana kadar fırının kapağını açma
hihoyyyt

Büyük ihtimalle fırından kaynaklanır ama daha öncesinde örneğin keke koyacağınız
yumurtaların oda sıcaklığında olması, şekerle iyice çırptıktan sonra diğer malzemeleri
eklemek, sıcak fırına koyup kabarıncaya kadar fırını hiç açmamakta önemli. Birde
bunlara dikkat ederek deneyin. İnşallah iyi sonuç alırsınız.

fırınından dolayı kabarmıyor....
ben vanilya ve kabartma tozunu en son koyuyorum...
çok güzel kabarıyor...

3 yumurta, 2 yemek kaşığı sıvı yağ,1 su bardağı yoğurt,1 su bardağı şeker,1,5 kabartma tozu,1 adet vanilya,2,5 su bardağı un...

Buda benim tarifim çok güzel kabarıyor...tepsi dolup taşıyor her defasında...Unu eleyerek ekliyorum...

kızlar bana da yardım edin,benimde kekim çıkartırken kalıba yapışıyor,altı parçalanıyor ne hata yapıyorum anlamadım,nasıl yaptığımı anlatayım size,
1 su bardağı şekerle 3 yumurtayı robotta çırpıyorum.sonra üzerine 1 su bardağından 1 parmak az sıvıyağ sonra 1 su bardağı süt ekliyorum.sonra 2.5 su bardağı un ekliyorum,robotta bir güzel çırptıktan sonra vanilin ve tam 2 tane kabartma tozu atıyorum.iyiye yağladığım ve unladığım(çok yağlıyorum yapışmasın diye birde unu kaşıkla sepiştiriyorum.acaba kalıba çok mu un attığım için yapışıyor anlamadım ki?)
borcama döküyorum.10 dakika ısıtılmış fırına koyup 45 dakika kapağı hiç açmadan pişirdim.çıkardıktan 10 dakika sonra balkona soğuması için yarım saat koydum.yine aynı tas aynı hamam kızlar benim keklerim hep yapışıyor.önceden sıcak sıcak çıkartayım diye acele ediyordum.oyüzden yapışıyormuş.dün yaptım anlattığım gibi kızlar heralde misafire ben hiç kek yapamıcam,acaba ununu mu az koyuyorum anlamadımsenağlamasenağlama

Kalıba un yerine şeker serp elinle bir de cam yerine teflon kalıba dök fırından çıkarınca ıslak bezin üstüne koy kalıbı ve soğumasını bekle bakalım o zaman yapışacak mı?

canım ya masesef benim hiç tepsiden tasan kekim olmadı tarifimde hemen hemen aynı maharet heraldeCADIARZU
bide kek kalıbına 2 yumurtadan yatığım halde içi hiç pişmyo:1no2:

bence sen çok un katıyorsun o yuzden yapışma yapıyor.bende borcam da yapıyorum ve hiç yapışmıyor

canim ben pansidpanyayi 26 cm bi kelepce kaliba su sekilde yapiyorum,3 yumurtayla 5 corba kasigi sekeri mikserle iyice kopuk kopuk olana kadar iyice cirpiyorum 5-10 dkk,kadar,sonra 4,5 kasik unu kabartma tozuyla birlikte eliyorum,puf noktasi yuvarlak yuvalrlak hizli hizli karismayacak yumurta sonmeyecek sekilde sipatula varya kenardan ice ice karistiracaksin zaten kendinde gorursun yumurta sonmeyecek goz goz olmus olur,ayrica davul firinda iyi sonuc alamazsin davulda olmuyor,170 derecede bisecek,
kek icinde teflon kek kalibindan bende sonuc alamadim,sadece bi kere oldu oda gece yapip hic dokunmadim sabah yumusayip cikiyor kendiliginden,acil durumlar icin silikon kalip ideal,

• yumurtalar oda sıcaklıgında olmalı
    [*]kabartma tozu en son eklenmelı ve un kabartma tozu vanılya elekten gecırılmelı hepsi
    [*]fırın kabına yapısmaması ıcın kap margarınle yaglanıp ustune un serpılmelı sılıkon kaplara yapısmıyor ılk yaglamadan sonra cok kullanıslı
    [*]kek ortalama mıdı fırında 50 dakkadan once pişmiyor 180 derecede yanı mutfak kek kokmadan kapagını asla acmayın
    [*]damla cıkolatanın dibe yapısmaması ıcın de once kek harcının 1/4 une cıkolataları karıstırıp en uste dokun:asigim:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…