- Konu Sahibi çikolatagelin
-
kızlar ben abartma tozunu ekledikten sonra cok cırpmıyorum siz ne kadar cırpıyosunuz
2tane kabartma tozu koy canım ben her tarıfe 2tane kabartma tozu kullanıyorum
tesekkurler caım bide onu deneyım tadı acı olmaz dimi:1closedeyes:
3 yumurta, 2 yemek kaşığı sıvı yağ,1 su bardağı yoğurt,1 su bardağı şeker,1,5 kabartma tozu,1 adet vanilya,2,5 su bardağı un...
Buda benim tarifim çok güzel kabarıyor...tepsi dolup taşıyor her defasında...Unu eleyerek ekliyorum...
kızlar bana da yardım edin,benimde kekim çıkartırken kalıba yapışıyor,altı parçalanıyor ne hata yapıyorum anlamadım,nasıl yaptığımı anlatayım size,
1 su bardağı şekerle 3 yumurtayı robotta çırpıyorum.sonra üzerine 1 su bardağından 1 parmak az sıvıyağ sonra 1 su bardağı süt ekliyorum.sonra 2.5 su bardağı un ekliyorum,robotta bir güzel çırptıktan sonra vanilin ve tam 2 tane kabartma tozu atıyorum.iyiye yağladığım ve unladığım(çok yağlıyorum yapışmasın diye birde unu kaşıkla sepiştiriyorum.acaba kalıba çok mu un attığım için yapışıyoysı için yarım saat koydum.yine aynı tas aynı hamam kızlar benim keklerim hep yapışıyor.önceden sıcak sıcak çıkartayım diye acele ediyordum.oyüzden yapışıyormuş.dün yaptım anlattığım gibi kızlar heralde misafire ben hiç kek yapamıcam,acaba ununu mu az koyuyorum anlamadımsenağlamasenağlama
canım ya masesef benim hiç tepsiden tasan kekim olmadı tarifimde hemen hemen aynı maharet heraldeCADIARZU
bide kek kalıbına 2 yumurtadan yatığım halde içi hiç pişmyo:1no2:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?