Kek nasıl kabarır

ben kek yaparken ilk önce muhakkak şeker ve yumurtayı çırpıp geri kalan malzemeyi öyle koyarım ve ne kadar cok cırpılırsa o kadar güzel kabarırı kek bildiğim birde keki fırına koyduğum zaman calıştıryorum 150ile 160 arası pişiririm fırın kızgın olursa kek haşlanır ve içide pişmez kabarmazda benim tavsiyem bunlar inşallah faydalı olur

bende bir tarif vereyim bende bunu çok yaparım çok güzel olur
4 yumurta
2 su bardağı şeker
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1-2 damla limon suyu kekin adı pandispanya fırın hiç açılmadan pişmesi gerekiyor bütün kekler gibi....

unu eleyerek koyarsan vede iyice çırparsan kekin mükemmel kabarıcaktır..işin sırrı çırpmadayerimseniben

kızlar ne güzel püf noktlar yazmışsınız.....

gerçi benim kek kabarsa da kocam kek sevmiyorki..
hep ben yıyorum..

1 sene öncesine kadar meşhurdu keklerim şimdi herşey aynı ama kekler hamur,kızlar ben en son artık fırından olduğuna emin oldum bosch fırınım,turbolu ama istersem kullanmıyorum,turboyo bahane buldum 1-2 kek pişirdim 3.ye yine hamur bosch fırını olanlar acil yardım nasıl pişiriyosunuz kekleri?

1.5 senedir benimde keklerim kabarmaz oldu ve hamur kalmaya başladı. Fırından olduğunu hiç düşünmemiştim benimde bosch marka fırınım.[/QUOTE]

canım ben eminim artık çünkü denemediğim marka yağ,kabartma tozu vs.kalmadı,herşeyinede çook dikkat ederim ama olmuyo artık ya arada 1-2 tane tutuyo işte çok moaralim bozuluyo hırs yaptım valla olmazsa servisi arıycam bu arada denemelerimde sürüyor tabi şimdi fırsat bulursam,turbolu ama düşük sıcaklıkta deniycem hayırlısı bakalım...

kesinlikle fırından bende benim boschöyle yapıyo sanıyordum,demek bütün boschlar öyleymiş.Tuzluları 8-10 dk da pişiriyo ama kek olmuyo.Kek kalıbındakesinlikle olmuyor. Ben küçük yuvarlak tepsiye dökerek pişiriyorum. düşük ısıda. o zaman pişiyo

valla o kadar guzel pandıspanya yapıyorum kı bır gorun aslında amacım kek yapmak oluyor ama kabartmayı beceremeyınce otamatıkman pandıspanya oluooooooooooooooo :)

valla en son dun kek yapmak ıstedım olmadı ne yazıkkı cope gıttı erdem sey dıo ocagıma ıncır agacı dıkıon dıyoooooooooooo:)

evet ya benimde tuzlular kurabiyeler iyi kekler berbat özellikle kalıptakiler,heveslenip okadarda kalıp aldım yaa,malzemeyemi acıyım emeğimemi sinir oluyorum,yumurta dayanmıyo benim kocada diyo mahalleye yumurta mı dağıtıyon diye napsakki yaa?

aman kekın kabartma yontemını buldum artık ole yapıyorum hanı su hazır unlar varya kek unu ondan alıyorum oooooooooooooooooooooo dunya kabarıo valla

canım o fırının kendi tepsisiyle yapma bir boy küçüğüyle yap
malzemeleri iyi çırp
kabartma tozonu unun içine koy ve öyle ilave et
iki tane kabartma tozu koy

kolay gelsin afiyet olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…