Kek nasıl kabarır

arkadaşlar uzun süredir benim de kekim kabarmıyor. her türlü kalıbı denedim ama olmuyor. fırınım ariston turbo fırın. açıkçası fırından kaynaklanabileceğini hiç düşünmemiştim..

kekte fırını onceden ısıtmayın ozaman kabarıyor kekı atarken acın fırını arkadaslar ve yumurta yag oda sıcaklıgında olsun unu de eleyıp koyun kesın kabarır ve 35 dakkadan oncede asla acmayın kabardımı dıye bakmak ıcın zaten koku salmaya baslıyor pismeye baslayınca
unu koymadan yuksek unu koyunca da dusuk sevıyede cırpın

Beni m püf noktam da Yumurtaların oda sıcaklığında olması.Önce sulu malzemeleri sonra da eleyerek kuru malzemeleri koyarım.Kıvamı çok önemliÇok koyu yapmam biraz cıvık yaparım.Ayrıca fırının ısısını da 150 dereceye ayarlarım.Kapağını da hiç açmam.

benimde yaptığım kekler hiç kabarmıodu ama artık kabarıo zemuszemus

kabartma tozunu koyarken ya bir kaşık sirkeyle yada limon suyuyla köpürtüyorum öyle hamurun içine koyuyorum özellikle pandispanyada çok etkili oluyor

keklerimin kabarmadığı nadirdir
malzemeler oda sıcaklığında olmalı,ayrıca kabartma tozunu unla beraber eleyerek koyuyorum ben,vanilyayı da
30 dakikadan önce fırını açmayın buna gerek yok zaten 35-40 dakikada pişer 170 derecede pişiririm ben
bir de kabartma tozu+karbonat da güzel kabarıyor

2 kabartma tozu keki daha çok kabartıyor,

birde fırını çok açmamak gerek,keki fırından çıkarmamalıyız kontrol ederken

ben de unu ince bi elekten geçirerek eliyorum kızlar, unu ve kabartma tozunu attıktan sonra keki metal ya çelik bi kaşıkla ya da mikserle karıştırmıyorum, tahta kaşıkla karıştırıyorum. çok güzel kabarıyor keklerim tavsiye ederim:)

benimde komşularım keki bana yaptırır fırın önemli gerçekten ama öncelik kek çok katı olmamalı göz alışkanlığı sanırım yoksa 1paket kabartma tozu koyarım unu elemem ama sütle yoğurda göre daha güzel oluyor ve en önemlisi yarım saat 40 dk fırını hiç açma sonra açıp 1bıçakla üstünden del ve birazdaha piştimi harika bi kek herkez başta hazır sanıyor ama sonra tarif isteyip bize gel veya misafir gelince yapıp getiriver diyor

benim yaptığım kek de kalıbından taşıp fırına akıyor o kadar kabarıyo . fazla kabarmasıda iyi değil ama tadı süper

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…