Ben de bebekliğimden çocukluğua geçişe kadar kekeleme sorunu yaşamışım sebebide kıskançlıkmış.
1 gece de ortaya çıkmış. Ve 6-7 yaşına kadar zaman zaman kendini göstermiş.
Tabi ozaman ki tıp bilimiyle şuankini karşılaştıramayız ( şu an 24 yaşımdayım ) .
ailem beni çeşitli doktorlara götürmüş...ve ilaç değil egzersiz, bol bol konuşma, baskı yapmama, kekelerken onu düzeltmeme gibi tavsiylerde bulunmuşlar. çok şükür hiç bir problemim olmadı çocukluk dönemimde..
Bence siz bol bol ktiap okuyun, bol bol onunla konuşun .sorular sorun ..Zaten sizlerin konuşmalarını gözlemliyor şu an bol bol mutlaka düzeltecektir.
2-3 sene sonra eğer iyileşme görmezseniz terapiyi ozaman düşünün derim bende. Geçmiş olsun ...
Merhaba,
Benimde oglum 3 yaşında ve 3 aydır bir olan bir olmayan kekemelik var ilk başta çok heyecanlanıp moralim bozuldugu için pedagogları aradım gittim ama birşey ifade etmedi benim için sadece boşyere para harcamış oldum.Bizde oldukça fazla değişiklik oldu anane baktı anane hastalnınca babanne de kaldı boyle olmuyor diye kreşe başlarrık 3 gun gitti ama sokaga bile cıkaramadıgımız için sonradan kreşe devam ettirmedik bakıcı getirdik eve 3 ay denedik ama birturlu sevemedi kekelem bu yuzden sanırım dedik çunku ananeye geçince tekrar duzelmişti ki son 1 haftadır yine kekelemeye başladı şimdi bir konuşma merkezi var orayla konustum bir gormem lazım diyor ama 200 tl ve kredi kartı kabul etmediklerini soyluyorlar bende çocugum duzelcekse verme taraftarıyım tabiki ama bu şekilde nereye kadar...ben çalışıyorum çocugu takip edemiyorum dolayısı ile anane ve babannede gidip geliyor soyluyorum konusmalarını tamamlamayın diye ama ne kadar takip edecekler iştenmi ayrılayım diye düşünüyorum ne olur bana bir akıl verin ne yapmalıyım?? doktoramı gotureyim bedel ne ise 3 yaiındayken işten ayrılıp duzgunce çocugumun konuşmasınımı suzeltmeye çalışmalıyım sıkıştım kaldım 2 arada bir derede çalışmak zorundayım maddi açıdan ama oglumda boyle bir problem var ya benim yuzumden kalıcı olursa!!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?