Kekler - Pastalar Kekin cok kabarması icin?

Kabartma tozun,süt ve yumurta taze ve oda sıcaklığında olsun. Önce yumurta ve şekeri iyice çırp. Ayrıca burnuna pişmiş kek kokusu gelene kadar fırının kapağını açma

Son düzenleme:
arkadasa katılıyorum.. ve ayrıca sunu eklıyorum.. kabartma tozu - unu karıstır ve kekıne eleyerek koysam daha ıyı oluyor... ıyıce karıstır....

son bişi dicem.. kek kalıbın varsa onda pısır yanı borcamdan daha ıyı kabarıo kek kalıbında...

Bugun denedım kekı yıne kabarmadı . Ama ben yogurdu aceleyle buzdolabından cıkarıp koydum oda sıcaklıgında degıldı... Bırde tepsım hamura gore buyuk geldı galıba yada benım elımden olmuyooor

-kabartma tozunu en son unu da ilave ettikten sonra koy.
-ilk yarım saat fırın kapağını açma.
ve en önemlisi 2 poşet kabartma tozu kullan.bak nasıl kabarıyor.

keki yoğurtla değilde sütle yapmayı tercih ederim kabarması için bir formül süt hafif ılık olacak ve 1.5 paket kabartma tozu konursa ve kabartma tozu koyduktan sonra kek fazla karıştırılmazsa kekin kabarmaması için bir neden yok tabiki birde fırının kapağını açmazsak :)

Bugun denedım kekı yıne kabarmadı . Ama ben yogurdu aceleyle buzdolabından cıkarıp koydum oda sıcaklıgında degıldı... Bırde tepsım hamura gore buyuk geldı galıba yada benım elımden olmuyooor

Yumurtasını az koyuyor olabilir misiniz?
Yumurta hamuru bağlamazsa kabarmaz genelde.
Tarife göre 1 arttırın, bir de yoğurtlu değil sütlü deneyin tarifleri.
Benim püf noktam, fırını önceden maksimum seviyede ısıtmamdır, keki içine koyduğum zaman normal derecesine getiririm.
Önceden ısıtmazsam çok iyi kabarmıyor, bir de öyle deneyin.

tarıfınde yogurtla yazıyordu bu yuzden yogurtla yaptım baska bır arkadasta unlu kabartma tozunu ıyıce karıstırın demıstı...

tarıfte 3 yumurta yazıyordu ben 2 yumurta koydum. Koku takıntım var :| bırdakıne sızın dedıgınız sekılde denıycem cok tesekkurleerr :)

benim annemden ögrendiğim temel kek kuralları vardır.. ( çok güzel yapar ve kek konusunda çok hassasdır kendisi) ..
1. yumurtalar oda sıcaklığında olacak ( şekerle 15 dkk çırpılacak )
2. eger kek kalıpda yapılıyorsa yarım çay bardağı su konur tepside yapılıyosa 1 çay bardağı yoğurt koyulur (oda ısısı)
3. kabartmatozu, un, vanilya beraber elenecek ( un mutlaka elenecek hatta bide lafı vardır annemin elenmemiş undan deve çıkarmış..)
4. unla yumurta buluşdukdan sonra mikserle değil çatalla karıştırılacak ( mikserle unun içindeki gluten açığa çıkıyomuş kabarmasını engellermiş)
5. ve en önemli madde fırın soğuk olacak bilinenin aksine kekin fırını soğuk olmalıymış ( evlendikden sonra hep bu kurallar çerçevesinde yaptım keklerimi gerçekden muhteşem olur sünger gibi deneyin derim.)

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…