Kendi adımıza yatırım yapabilmek

patsizcan

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Nisan 2012
788
2
46
Diğer
Kizlar benim sorunum kisaca su.
yakinda dugunum var. ve nisanlim dugunun hemen sonrasi altinlari bozdurup
babasinin aldigi arsalara ortak olmak istiyor.
babasi da arkadasiyla ortak aliyor arsalari.
babasinin uzerine olacakmis tapu.
biraz degerlene kadae satmayacaklar.
dunya hali babana ALlah korusun birsey olsa kimdwn ne hak iddia edecegiz diyorum
ama babama guvenmiyoe musun diyor.
nasil yapacagim nasil ikna edecegim kendimiz adina yatirim yapmaya

valla ısınız zor bısey olsa hakta ıddıa edemezsınız.babası beraber aldıklarına daır belge yaptırsın noterden dıcem ama oda soylenmez sımdı.ne desenız bısey der nısanlınız.o parayla bız ev araba alalım deyın.bakasının adına yatırım ıstemem dıye kesın konusun yuz vermeyın yoksa sızın altınlar hıcccccc olabılır bence.

Sakın sakın sakın izin vermeyin. İnsanlar babalarına güvenmiyorken... Dediğin gibi ölse yada paşa gönlü arsayı size vermemeye karar verdi. O zaman hiç bir şey yapamazsın.

Arsa yerine eviniz yoksa ev için peşinat yapın. Eviniz varsa bir araba alın.

Arabamiz var. zaten yatirimi ev icin istiyoruz ama ev icin erken henuz.
Altin da bir artiyor bir dusuyor belli olmaz ama ben kendi adima birseyler yapmak istiyorum
az oldugu icin kar getirecek bie arsa bulmak zor diyor.
kotu niyetli degiller aslinda ama dusuncesizler.
sagolsun bizimki de herseyi aileye danistigi icin ne edecem bilmem.

benim pek aklima yatmadi bu is...
eyer kafga ilede zorla alirsa.. onun tarafindan takilanlari ne yapiyorsa yapsin.. ama senin yakinlarinin tarafindan takilanlari asla verme!!! babasi almis, ozaman oglunada dugun hediyesi diye onuda ortak etsin.. hayret bir sey ya!
benimkide gecen gelip annesinin borcunu odemek icin bizim dugun icin birikdirdigimiz paranin bir kizmini istedi... sinirrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr oldum ama verdim!!!!!!!! zadece dedigim sey, 'bu hosuma gitmedi' kuya obur ay vereceklermis, hic sanmiyorum... bize yardim edeceklerine birde borc oduyoruz..cok karisik duygular icerisindeyim.. zor gunlerde bir birimize tabiki yardime edecegiz.. ama ogullarina hic bir birikim yapmamis... sozlenip, nisanlandik.. bir tel toka bile hediye almadilar evleniyorum.. ne bir elbize, bir kislik, hic bir sey almadilar simdiye kadar! kendimiz 3 ay kalmis dugune daha parayi bir araya getirememisken.. neyse............

sen senin ailenin takdigi hic bir seyi verme... istersen bir ceyrek altin olsun...:)

ilerde altinin deyeri yukselince daha kazancli olursunuz.. Ayrica ne acelesi varsa...? hemen bozdurup aralarina katiliyor.. biraz dusunsun o.. eyer cok istiyorsa ilerde yine onlara ortak olur.. nasil olsa yabanci biri ile ortak olmuyor ya.. vallah bana pek mantikli gelmedi ne kadarda arza mevzusu kulaga hos gelsede!

Patsızcanım aman deyim böyle birşeye onay verme sakın..biz evleneceğimiz zaman eşimin ailesi herşeyi yaparız dediler sonrada maddi imkanımız çok yok deyip vaz geçtiler.eşim evlenmeden 3 yıl önce bir arsa almış ve babasının üstüne yaptırmış (evlenriken satarız para getirir diye),babası o arsayı satıp düğün masraflarını karşılarız zaten onun için alınmıştı dedi.bizde tamam dedik..biz evleneli 7 sene oldu "arsa" kelimesini sadece o gün duyduk..ve konuyu bir daha hiç açmadılar,bizde para konusunu konuşmaktan utandığımız ve ikimizde çalıştığımız için bir çok şeyimizi kendimiz yaptık.

benim bildiğim takılar geline kalır .ilerde bir durum olursa o zaman bozulur .bence birşey yapamazsın ama çünkü adamın zihniyeti farklı .senin takılarına şimdiden göz dikmiş ya .neyse sen birşey yapma daha çok batar nişanlının gözünde yaptıkların .durumu kabullenmeye çalış .

Opera valla canim dogru diyorsun ama zaten altinlari esim kendi aldi.
altin da iyi bir yatirim ama ne bileyim kimseyi karsima alip bunlardan sorun yasamak da istemiyorum
Kadesa biz de kendimiz yapiuoruz herseyimizi calisiyoruz diye.
senin basina geleni yasamak istemiyorum

eşini ikna etmeye çalış
nikahtan önce mehir için anlaştıysanız onların yerine saysın.
böylece vermeme hakkına sahipsin.
eğer aranızda böyle bir konu geçmedi ise
sadece kendi ailenin taktıklarını verme
ne bileyim
aklıma başka bir şey gelmiyor...
çok zıtlaşırsan bu sefer bana güvenmiyormusun
yok babama güvenmiyormusun
muhabbeti uzarrr giderrrr

Anlastik mihr nikahta ama oylesine az bi miktar.
gecen dedim onlar benim diye. ooo dokunursam ne olayim dedi
ama simdi unuttu‘))

vallah canim bir nevi benim yasadigimi yasiyorsun.. sonucda o altinlari gozteris diye takilmiyor sana.
zaten altini bir gun yatirim yap, yada sikisdiniz bir donemde kulanin diye takilir... arsa babasinin uzerinde olmazsi zadece sikinti.. simdi yarin oburgun basina ne gelecegini bilemezsin degilmi? burda okadar bosanan, ayrilan kadin var.. Allah korusun snein basina oyle bir durum gelirse... o altinlarla kendine bir gelecek yaparsin. Benim nisanlimda bana yatirim yapariz diye bir seyler cinlatmisdi.. bende olabilir demisdim, ama benim kendi ailemin takdiklarini eletmem demisdim.. Bankada bir kasa kiralayip orda saklayacagim.. onlarin takdiklarini sanki hic takiyor gibi hesapliyorum simdiden.. ama o bile cok salakca bir dusunce.. dedigim gibi basimiza ne gelecegini bilmiyoruz.. ama yok desende sen kotu olursun.. bu hep boyle biliniyor... bu yuzden kendi ailen, akrabalarin takarsa onlari kenarda sakla kendin icin, cocuklarin icin...

bu durumda senin kendi ailen ne diyor? onlar olumlumu bakiyor yoksa? bagzen kendi ailemiz bile iyi dusunemiyorlar.. neyse bence biraz daha yorum bekle bakalim.. kezin tecrubesi olan vardir bu konuda..

benim nişanlım böyle bi teklifle gelse o yüzüğü var ya avcuna bile koyarım.ilk istekten daha taviz verirsen ailece daha çook çalışırsınız onlara.eve girmeye falan ikna et derim.ya da kendin para biriktir çeyizini borç yap paşa paşa ödesin bakim. garantisi yok ki bu işin yazık size de

Bunun icin yuzugu eline verip bosanacak kadar cesur degilim valla ben:))O kadar kesin cozum kalsin..ben de bir kasa kiralamsyi dusunuyorum. kendi adimiza birseyler yapariz ilerife diye...

Eğer nişanlınıza güveniyorsanız, gerçekten sorumluluk sahibiyse adam gibi adamsa, aranızda problem yoksa bence izin vermelisiniz bu yatırıma.

Babasına birşey olmasını hesap etmeyin, altınlar gidecek diyede üzülmeyin.

Bu yüzden hiç tartışmayın.. Değmez, azda olsa aranıza şüphe girmeye.

Tabii aranızdaki muhabbeti bilmediğimden dolayı net yorum yapamıyorum, gördüğüm tarafı bu.

Cok sukuf nisanlimla aramiz iyi ama bu konuda tartisma cikiyor iste.
ailesi.e gelince kiziyordum dugune yardimci degilller diye ama sukur biraz birseyler yapiyorlar.
nisanlim tutumlu hesabini kitabini bende daha iyi bilir. kayinbabama da guveniyorum ama kendimi kotu hissediyorum yatirimim heba olmasindan korkuyorum..

Kendi tarafının taktıklarını alsın o zaman ...
Oldu ya ... Altın gelinindir, gelin isterse verir.
Ne büyük saygısızlık ! Ya da yarısını alsın.

Bence kesinlikle verme.

Gün dogmadan neler dogar diye boşuna dememişler.

İlerde başınıza ne geleceginizi hiç bilemezsiniz...
Olayı ailenize bildirin onlar konuşsunlar

canim cok sukur biraz bir seyler yapiyorlar demissin..
o birazcigida kat kat geri aliyorlar gibime geldi...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…