Kendi adımıza yatırım yapabilmek

insanları anlamak gerçekten... babasının üstüne yapılacak neden yani madem hisse var herkes hissesini alsın neden babası? kız şimdi nişanlı da bişey diyemiyor pek. evlendikten sonra icabına bak canım. olmaz öyle şey..yatırım yapcak bişey kalmadı da ortak arsa alınacak bi de babanın üstüne. neden senin eşinin ya da senin TC kimliği yok mu?

bencede ikna et dderim ama sana takılanlarla yap dersen ayrı gayrımız mı var evleniyoruz diyebilir ama bu tarz bir yatırımda senin onayını almadan yapamaz nasıl sa değil mi? onlara güvendiğini ama kendi başınıza bir yatırım yapmak istediğini belirt bence içinin rahat olmayacağını söyle senden onay almadan yapıcak hali yok

Altında bir yatırım aracı, bankadan bir kasa kiralayın orada muhafaza edin. Ev alırken satarsınız. aman diyeyim arsa işine girmeyin.

Patsızcanım aman deyim böyle birşeye onay verme sakın..biz evleneceğimiz zaman eşimin ailesi herşeyi yaparız dediler sonrada maddi imkanımız çok yok deyip vaz geçtiler.eşim evlenmeden 3 yıl önce bir arsa almış ve babasının üstüne yaptırmış (evlenriken satarız para getirir diye),babası o arsayı satıp düğün masraflarını karşılarız zaten onun için alınmıştı dedi.bizde tamam dedik..biz evleneli 7 sene oldu "arsa" kelimesini sadece o gün duyduk:9:..ve konuyu bir daha hiç açmadılar,bizde para konusunu konuşmaktan utandığımız ve ikimizde çalıştığımız için bir çok şeyimizi kendimiz yaptık.

Arkadaşım, o arsa yada parası sizin değil çocuklarınızın hakkı. İkinizinde çalışmanız bu gerçeği değiştirmez. Çocuklarınızın hakkını dede bile olsa başkasına verme gibi bir lüksünüz yok. Münasip bir şekilde eşin dillendirse ?

Son düzenleme:
Şuan sabırla beklemekteyim kızlar düğün olduktan sonra ben tavrımı koyarım sanırım. :15:

Üzgünüm,
şu anda gösterdiğin sabrın fazlasını düğünden sonra göstermek zorunda kalacaksın.
Çünkü, bugün "Babama güvenmiyor musun?" diyebilen müstakbel kocan, düğünden sonra "Ben babama söz verdim, beni rezil mi edeceksin?" diyecek.
Sen de "lanet olsun" deyip, çıkarıp vereceksin altınlarını, büyük ihtimalle.
Hem sen onun babasına neden güvenecekmişsin ki, para söz konusu olduğunda insanlar artık kendi babasına bile güvenemezken.

Kk'da okuduğum kadarı ile, düğün sonrası erkek tarafına verilen altınlar genelde geri gelmiyor.
Zamanında bu kadınlar da senin şu an duyduğun sözleri duymuşlardır, hiç şüphen olmasın.
Ama güven yetmiyormuş demek ki ya da sen ne kadar güvenirsen güven, karşındaki omurgasız-üç kuruşa
tamah eden biri ise her şey nafile.

Çok güzel atasözlerimiz var,
atalarımız bugünler için söylemiş, aklımıza gelsin ve kulağımıza küpe olsun diye;
vereyim de mi kötü olayım, vermeyeyim de mi?
Boşverin bence, vermeyin.
Yıllarca içiniz içinizi yiyeceğine,
nişanlınızla bir kez kötü olun ve altınlarınız sizde kalsın.

'Akrabayla ye,iç,alışveriş etme' demiş ya büyükler,nasıl da doğru:))aman deyim!!

Tapunun kayınpederınızin üzerine olmasını biraraya koysak bile arsa almakta kısa vadede risk bana göre.

5 sene sonra ev almak istediniz diyelim,arsanın değer kazanacağını garantisi varmı.Kazandı diyelim arsanin diğer ortaklari satmak ıstıycekmı,istediler diyelim arsa dediğin öyle hemen alıcı bulur mu??????

Ama altını kimseye sormadan,alıcı beklemeden gerek olduğu anda bozdururdunuz.

Kesinlikle kabul etmeyin bence.

Altında bir yatırım aracı, bankadan bir kasa kiralayın orada muhafaza edin. Ev alırken satarsınız. aman diyeyim arsa işine girmeyin.

Arkadaşım, o arsa yada parası sizin değil çocuklarınızın hakkı. İkinizinde çalışmanız bu gerçeği değiştirmez. Çocuklarınızın hakkını dede bile olsa başkasına verme gibi bir lüksünüz yok. Münasip bir şekilde eşin dillendirse ?

canım,eşim ya daben asla o konuyu açamayız.unutuldu gitti...ya da öyle görünüyor.

Offff şu an bu düşünce dondurulmuş gözüküyor. Herşey düğünden sonra belli olacak. benim tavrım belli zaten. Umarım sorun yaşamayız:4:

Yeni evliyim hevesim var ve bileziklerimi bir süreliğine takmak istiyorum deyip zaman kazansan...bu arada ailenin haberi varmı konudan onlar ne diyorlar umarım hayırlısı olur canım...

Annem kendi adımıza arsa alacağımızı sanıyor ve iyi olur 3-5 sene kadar paranız kıymetlenir diyorlar..
Dedim zaten altınlarımı takacağım ben diye.. Takacağın kadar al demişti.. Dün de babasının kendi adına kendisine arsa alacağını söyledi bizim arsadan hiç bahsetmedi
Umarım vazgeçer..

Back
X