kendi ailenizden ve eşinizin ailesinden baska bir sehri mi tercih ederdiniz?

• Konu Sahibi Konu Sahibi gelecekkorkusu
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Evlendiken sonra ev tutma asamalarina geldigimde rahmetli annem beni karsisina aldi ve aynen söyle dedi.....Istersen git uzaga tasin kizim, sen bilirsin, nerde istiyorsan git orda otur yerles esinle, ama sakin unutma akilli sinek carsidan cikmaz, yarin öbür en gec bebegin olduktan sonra nazini birtek ailen ceker.....

Birseye ihtiyacin oldumu ben ablan veya kardeslerin kosariz, arkadas komsu bir yere kadar kosar, 3 gün sonra hadi canim seninlemi ugrasicam der, ama aile öyle degil, herkez seni terk eder ama ailen etmez....o yüzden iyi düsün...ha dediginde tasinamazsin, uzakta oldugun zaman bizde ha dedigmizde yanina gelemeyiz....ona göre dedi.....

Dogru söylemis Annem, gercektende gerek cocuklarin bir ihtiyacinda gerek kendim icin sagolsun Ablam veya kardeslerim hemen kosar, ayni sekilde bende ablam icin öyleyim....

Ashemezin dedigi gibi önemli olan mesafeler degil, herkezin yerini bilmesidir...:delphin:

Aılemı cok sevıyorum onlarsız olamam. Kayınvalıdemı de kayınpederımı de sevıyorum. Kayınvalıdemlerle aynı apartmandayız halıyle aynı sehır ve semtteyız.Ama keske ıkı aıleden de uzakta olsak. Bugun hungur hungur agladım. Kaynvalıdemlerın durumu kotu onlara yardım edıyoruz ama onlarla cok ıyı anlasıyoruz. Annemler kayınvalıdemlerle aynı apartmandayız dıye gelmıyorlar. Daha bugun bana bırsuru mazeret sundular. Kayınvalıdemler de ayrı bır semt en azından ayrı bır mahallede oturalım ıstıyorlar kendı duzenınız olsun dıyorlar. Allahın ıznıyle ınsallah kendımıze aıt bır evımız olur.

Başka bir şehirede değil de ne ailemle çok yakın oturmak isterim ne de eşimin ailesiyle..
Yani kapı kapıya oturmak istemiyorum..
Ama aynı şehirde olsun.. ınsanın ailesi gibi olmuyor..
Zor zamanımızda yine insanın ailesi birlik olup koşuyor imdada..
Aile gibisi yok... :1hug:

Evlendiken sonra ev tutma asamalarina geldigimde rahmetli annem beni karsisina aldi ve aynen söyle dedi.....Istersen git uzaga tasin kizim, sen bilirsin, nerde istiyorsan git orda otur yerles esinle, ama sakin unutma akilli sinek carsidan cikmaz, yarin öbür en gec bebegin olduktan sonra nazini birtek ailen ceker.....

Birseye ihtiyacin oldumu ben ablan veya kardeslerin kosariz, arkadas komsu bir yere kadar kosar, 3 gün sonra hadi canim seninlemi ugrasicam der, ama aile öyle degil, herkez seni terk eder ama ailen etmez....o yüzden iyi düsün...ha dediginde tasinamazsin, uzakta oldugun zaman bizde ha dedigmizde yanina gelemeyiz....ona göre dedi.....

Dogru söylemis Annem, gercektende gerek cocuklarin bir ihtiyacinda gerek kendim icin sagolsun Ablam veya kardeslerim hemen kosar, ayni sekilde bende ablam icin öyleyim....

Ashemezin dedigi gibi önemli olan mesafeler degil, herkezin yerini bilmesidir...:delphin:

malesef her kardes oyle olmuyor, oyle kardesler var ki elden de el...

Ben eşimin ailesiyle arabayla 5 dk süren mesafedeyim.. Abileri ablaları babası hepsi arabayla 5er dk en fazla 10 dk uzaklıkta. Kendi ailem ise 1,5 saatlik mesafede...
Önemli olan yoların mesafesi değil kişiler arasında mesafeyi koruyabilmek bence...
O kadar yakın olmalarına yürüyerek 10 dk da gelebilecek olmalarına rağmen asla ama asla habersiz gelmediler, gelseler de surat yapmam ben severim gidip geleyim görüşeyim..
Ama allahları var bana misafirlk yapmazlar... Yemeğe mi geldiler, ben daha yemeğimitamamlamadan sofrayı toplar ulaşıkları maineye yerleştirir görümcelerim... Eltilerim de öyledir... Kadın gelmeyeceği zaman görümcem teizliğe yardıma gelir... İlk evlendiğim dönemde temizliğimi alan hep o yardım ederdi, kadın bulamamış e kötü tecrübeler yaşamıştım...
KAyınpederim asla biz ısrar etmedikçe yeeğe falan gelmez, kaynımlarla beraber gelir o da sadece çaya..
Kızım sen zaten çalışıyosun, siz iki kişi ne olsa yersiniz, een gelmeye kalksam başka bişeyler yapmaya kalkışıcaksın ne gerek var falan der..
Eşimin ailesi manevi olarak çok destek olurlar bana, nazar değmesin çok da iyi anlaşırız...
Kendi ailemin de yakın olmasını çok isterdim ama...
Şimdi bebek olduktan sonra mesela annemin bakmasını istiyorum bebeğe... nasıl olacak bilmiyorum....

Allah bizlere de boyle anlayisli, iyi karsi taraf aileleri nasip etsin

kendı aılemden dıılde eşimin ailesinden farklı bı sehırde yasamak ısterdım...her konuda çok ınce dusuncelı ınsanlar ama maalesef catkapıyıda çok sevıolar...uzak olsak daha ıyı olurdu bence...valla farklı sehırlerı gectım farklı semtlerde olsak bıle yeter bana...

bekar oldugum halde en cok kızdigim seylerden biri catkapi gelinmesidir
ev musait degildir, ne biliyim ustun basin iyi degildir, daginik olabilir heryer o anda, bisey yapiyor olabilirsin, cat kapi olunca iceri almak zorunda kaliyorsun o da senin o halini goruyor, cidden sinir bozucu

bekar oldugum halde en cok kızdigim seylerden biri catkapi gelinmesidir
ev musait degildir, ne biliyim ustun basin iyi degildir, daginik olabilir heryer o anda, bisey yapiyor olabilirsin, cat kapi olunca iceri almak zorunda kaliyorsun o da senin o halini goruyor, cidden sinir bozucu

ahh ahh gercektencok sınır bozucu :kızgın:

annemden uzaktayım.
bu kada zor olacagını tahmın edemezdimmafoldumben
çok zor çok keşke ama keske burda yada orda ızmırımde olabılseydmmafoldumben
ana gıbı yar olmazzzmafoldumben

valla ben ankara gibi yerde ne eşimin ailesi nede benim ailem olmadan çokta rahat hayatımı sürdürüyorum. üstelik eşimi işi o kadar yoğunki değil bana kendine bile hayrı yok. evelnedim 2 ayımda istemeden de olsa hamile kaldım. şu an kızım 2,5 yaşında ve her sorumluluğu bana aittir. gayet sosyal biriyim ve üstalik benimde yoğun bir işim var ama yinede isteyen here zaman her yere yetişir. Arkadaşlarım bu enerjiyi nerden buluyosun diyolar bazen. bende çalışan insan yoruldum demez çünkü yorulduğunu farkına varmaz derimsempatiksalakcinni bu arada iyikide memleketimde değilim kayınvalideme yazın izinde bile tahammül edemiyorum. çünkü herşeye karışır. herşeye benim dediğim gibi olsun,ben ne iyisin bilirim havasında ama ben herşeyin üstesinden geldikçe o bile şaşırıyor valla benim herşeye yetişmemekaydirigubbakcemile4

bizde aynı sehırde ama farklı semtlerde oturuyoruz evlendıgımız ilk seneler kayınvalıdemle aynı semtteydık yuruyerek 5 dk fılan ama sorunlarımız hic eksık olmadı ne zaman tasındık o zaman rahat ettım ama kendı ailemden bırazcık uzaklaşmış oldum ama deger

şu an iki tarafada uzağım başka bir şehirde yaşıyorum 1 saatlik mesafedeyim her iki tarafada
böylede iyi kafam rahat

Back
X