evet doğru böyle süreçler olucaktır muhakkak. açıkçası bende bitakım şeylerin laçkalaşmasından çekiniyorum.ama bir yandan hayatınızda bir kere olan ve yeni evli çiftler için birikim olan altınlarınız elinizde yok. eşimin ailesi hiçbirşey yapmamış hep sömürmüşler şimdi bunun acısını beraber çekiyoruz üstüne üstlük kenara da birikim yapamıyoruz. geçen ay düşük yaptım kayınvalidem çocuk doğuca ben bakamam dedi hamile olduğumu öğrenince e bide işin bu tarafı varBen ne annemlerle ne de kayınvalidemlerle aynı apartmanda,altlı-üstlü oturmak istemem.
Nedenine gelince;mutlaka anneler ya da yeni evlilerden birisi bu durumdan zarar görecektir.
Örneğin,ikinizde çalıştığınız için,anneniz yemek konusunu üstlenmek isteyecektir,bu durum ilk zamanlar için her iki taraf içinde hoş gözükede,bir müddet sonra anneniz gereğinden fazla yorulmaya başlayacak,eşiniz yemek için bile olsa annenizde geçirdiğiniz zamandan rahatsızlık duymaya başlayacaktır.
Birisi gelip gittiğinde,sizi davet etmeleri veya sizin davet etmeniz,eşinizi rahatsız edecektir.Gitmezseniz,çağırmazsanız anneniz üzülecektir.
Evlilikte iyi günler olduğu gibi kötü günleriniz,tartışmalarınızda olacaktır.Annenizin istemsiz olarak bu durumlardan haberdar olması onları çok üzecektir.
Vs. vs. vs. örnekler çoğaltılabilir.
Belki çizdiğim tablo çok karamsarmış gibi gözükebilir ama maalesef böyle...
Ailerle altlı-üstlü yaşamda,özellikle evliliğin ilk zamanlarında mesafeli ilişkiler kurabilmek,sınırlar belirleyebilmek çok kolay değil ne yazık ki.
Bunu başaranlar muhakkak vardır ama eminim sancılı bir süreçten sonra bir takım şeyler yerine oturabilmiştir.
Hakkınızda hayırlısı olur inşallah.
evet doğru böyle süreçler olucaktır muhakkak. açıkçası bende bitakım şeylerin laçkalaşmasından çekiniyorum.ama bir yandan hayatınızda bir kere olan ve yeni evli çiftler için birikim olan altınlarınız elinizde yok. eşimin ailesi hiçbirşey yapmamış hep sömürmüşler şimdi bunun acısını beraber çekiyoruz üstüne üstlük kenara da birikim yapamıyoruz. geçen ay düşük yaptım kayınvalidem çocuk doğuca ben bakamam dedi hamile olduğumu öğrenince e bide işin bu tarafı var
yok asla karışmazlar eminimki eşim evdeyken gelip kapımızı bile çalmazlar. kendi hallerinde sakin insanlar.geliin demezler niye gelmediniz demezler.Merhaba. Ben bunun için güzel bir örnek olabilirim umarım. Biz ailemle altlı üstlü oturuyoruz, kredi borcu olduğu için her ay kira öder gibi para veriyorum anneme. Üstüne ev kredisi ve araba borcu ödüyoruz. Başka yerde kirada oturmaktan bin kat daha iyidir ki siz kira da vermeyecekmişsiniz. Tabi bu durum ailenizle de yakından ilgili. Anne ve babanızın size ve eşinize karşı tutumları nasıl mesela? Öyle herşeye karışan insanlar değilse rahat edersiniz.
yok asla karışmazlar eminimki eşim evdeyken gelip kapımızı bile çalmazlar. kendi hallerinde sakin insanlar.geliin demezler niye gelmediniz demezler.
yani eşimin benim aileme daha fazla saygı duyduğu gibi izlenim var dile getirmiyo ama kendi babasıyla benim babama davranışı farklı mesela.aralarında hiçbir problem olmadı.eşinizle ailenizin ilişkileri nasıl?
yok asla karışmazlar eminimki eşim evdeyken gelip kapımızı bile çalmazlar. kendi hallerinde sakin insanlar.geliin demezler niye gelmediniz demezler.
yani eşimin benim aileme daha fazla saygı duyduğu gibi izlenim var dile getirmiyo ama kendi babasıyla benim babama davranışı farklı mesela.aralarında hiçbir problem olmadı.
yani annemle konuşmadık.şuanda daire boş bi kira geliri yok yani.insanın kendi ailesiyle oturması her zaman avantajlı oluyor, ailenize yük oluyor orası kesin ama kız tarafı herzaman daha fedakar orası da kesin
bende kendi ailemle altlı üstlü oturuyorum ama bizim evimiz kira,fakat annemin bana inanılmaz yardımı oluyor, çalışırken annemde yemek yerdik şimdi çalışmıyorum evde kendim yapıyorum, kira konusunda ailene yük olmaktan rahatsızlık duyuyorsan su andaki mevcut kiranın biraz daha altını kendi ailene kira olarak ödemeyi eşine teklif edebilirsin böylece ailene yük olmazsınız belki orta nokta bulunmuş olur. Belkide yarısı ödenebilir, bu sekilde birşey konuşuldu mu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?