kendi ailenizle otururmuydunuz?

yaspi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Kasım 2011
72
0
36
Bursa
kızlar daha öncede buraya konu açmıştım. eşimin ailesiyle ilgili.düğündeki altınları almaları eşimin arabasına el koymalar ıeşimin ailesine laf söyletmemsi falan filan.maddi konular yüzünden yani.
ama sizden yorum istycem konu başka.
eşimde bende çalışıyoruz.evimiz kira.kayınpederim arabamıza el koyduğu için kredi çekip araba aldık.(eşim kendi arabasına tekrar para verip geri aldı.)
bide bize toki den ev çıktı. oturduğumuz yerden çok uzak ilçede ve 64 metre kare oraya taşınmıycaz yatırım olsun diye girdik.ama şimdi onuda ödemeye başlayınca hiç bir birikim yapamıcaz durum bunu gösteriyo.benim ailemde boş olan dairemiz için gelin oturun kira vercğinize birikim yapın diyolar. sonra stediğiniz gibi ev alıp taşınırsınız diyolar yani annemlerle altlı üstü oturucaz eşimde kendi ailesinden bişey göremeyince bizimkilerin buteklifini kabul etti.eğer çocukta olursa annem bakıcak zaten yani bu açıdanda rahatlık olucak.
ama ben yinede düşünüyorum siz olsanız ne yapardanız.ki eşimin ailesi buna taraftar değil.

hala neyi düşünüyorsun ki kalkta eşyaları toplamaya başla derim ben çünkü bazı durumlarda gurur olmamalı bu da onlardan biri kendini ezik hissetme bu da yaşamın bir gerçeği bi taraf el uzatmayınca mecburen öteki tarafa meylediyoruz yalnız değilsin merak etme :)

canım önceki konularını bilmiyorum ancak eşinin ailesi altınlarınıza el koyup arabanızı elinizden alacak
siz ise kendi ailenizin evinde oturup ailenizin kira gelirine engel mi olacaksınız
bırakın eşiniz biraz sıkıntı çeksin de laf söyletmediği ailesinin ne yaptığının farkına varsın
yoksa daha neler yapar eşinizin ailesi size
yarın öbür gün satın aldığınız eve de talip olurlar
hem ayrıca kendi aileniz evini size verip iyilik yaparlar ama emin olun eşinize yaranamazlar

evet çok ince bi çizgi var arada işte çok kararsızım kızlar.aslında oturayım eşim sıkıntı çeksin anlasın anyayı konyayı diyorum.ailesi yüzünden ne sıkıntılar çektik.bi anlatsam varya. kendi ailesininiyapmadığını benimkiler yapıcak.
ama onunla beraber bende çekiyorum maaşım gidiyo diyorum.

Kaynanayla oturmaktan iyidir,boşuna dememişler ağlarsa anam ağlar gerisi yalan ağlar gidip derdini anlatırsın ben sırlarımı hep ona anlatırım,

Ben ne annemlerle ne de kayınvalidemlerle aynı apartmanda,altlı-üstlü oturmak istemem.

Nedenine gelince;mutlaka anneler ya da yeni evlilerden birisi bu durumdan zarar görecektir.

Örneğin,ikinizde çalıştığınız için,anneniz yemek konusunu üstlenmek isteyecektir,bu durum ilk zamanlar için her iki taraf içinde hoş gözükede,bir müddet sonra anneniz gereğinden fazla yorulmaya başlayacak,eşiniz yemek için bile olsa annenizde geçirdiğiniz zamandan rahatsızlık duymaya başlayacaktır.

Birisi gelip gittiğinde,sizi davet etmeleri veya sizin davet etmeniz,eşinizi rahatsız edecektir.Gitmezseniz,çağırmazsanız anneniz üzülecektir.

Evlilikte iyi günler olduğu gibi kötü günleriniz,tartışmalarınızda olacaktır.Annenizin istemsiz olarak bu durumlardan haberdar olması onları çok üzecektir.

Vs. vs. vs. örnekler çoğaltılabilir.

Belki çizdiğim tablo çok karamsarmış gibi gözükebilir ama maalesef böyle...

Ailerle altlı-üstlü yaşamda,özellikle evliliğin ilk zamanlarında mesafeli ilişkiler kurabilmek,sınırlar belirleyebilmek çok kolay değil ne yazık ki.

Bunu başaranlar muhakkak vardır ama eminim sancılı bir süreçten sonra bir takım şeyler yerine oturabilmiştir.

Hakkınızda hayırlısı olur inşallah.

evet doğru böyle süreçler olucaktır muhakkak. açıkçası bende bitakım şeylerin laçkalaşmasından çekiniyorum.ama bir yandan hayatınızda bir kere olan ve yeni evli çiftler için birikim olan altınlarınız elinizde yok. eşimin ailesi hiçbirşey yapmamış hep sömürmüşler şimdi bunun acısını beraber çekiyoruz üstüne üstlük kenara da birikim yapamıyoruz. geçen ay düşük yaptım kayınvalidem çocuk doğuca ben bakamam dedi hamile olduğumu öğrenince e bide işin bu tarafı var

ailenize size faydası olmamış sürekli kendi ailem demiş ama fırsat çıkınca hemen değerlendirmek istiyor ben sizin yerinizde olsam küçük küçük dokundururdum Allah tan ailem aç değil bizi düşünüyopr hep biz siz ne yaparsanız yapın demiyor gibi laflar dokundururdum tabi bunları biranda değil sohbet eder gibi iyi oldu bu ev falan dedikten sonra meyve falan kesip sohbet arasında

bir arkadaşın bu yorumuna çok katılıyorum

canım önceki konularını bilmiyorum ancak eşinin ailesi altınlarınıza el koyup arabanızı elinizden alacak
siz ise kendi ailenizin evinde oturup ailenizin kira gelirine engel mi olacaksınız
bırakın eşiniz biraz sıkıntı çeksin de laf söyletmediği ailesinin ne yaptığının farkına varsın
yoksa daha neler yapar eşinizin ailesi size
yarın öbür gün satın aldığınız eve de talip olurlar
hem ayrıca kendi aileniz evini size verip iyilik yaparlar ama emin olun eşinize yaranamazlar

biraz dene iyice sıkışsın sizin ki ondan sonra geç... eşine istemediğini ailesinden yardım istemesini sürekli onlara bakıyoruz benim aileme değil başımız sıkıştığında bizimkine biraz elimize para geçeseye sizinkine veremeyiz..... ben ileride oraya taşındığımızda birinin gelip ailenin parasıyla sevgil, kaynananları mı besliyorsun demelerini kaldıramam mutlaka bunu diyen çıkacak elalemin ağzı torba değil ki annemler biz sıkıntı çekmeyelim yeter ki iyi olalım diye elinden geleni yapacak bundan eminim ama istemyorum deyin (tabi ailenize istemiyorum demeyin biraz zaman verin deyin eşininzin burnu sürtünce mecbur taşınırsınız) ama eşinize kesinlikle istemiyorum deyin

Canım insanların yaşamlarına öncelikleri şekil verir.

Bir yanda birikim yapabilmek diğer yanda aile içi huzursuzluk,arada kalmak vs. Hangisi risk almaya değer?

Çocuk bakımı konusunda endişe etme,aynı şehirdesiniz,arabanızda varmış pekala anneanne bakabilir yine.

(Düşük yapmana üzüldüm,geçmiş olsun.Allah bir daha yaşatmasın,sağlıklı bir evlatla yüzünü güldürsün inşallah)

Merhaba. Ben bunun için güzel bir örnek olabilirim umarım. Biz ailemle altlı üstlü oturuyoruz, kredi borcu olduğu için her ay kira öder gibi para veriyorum anneme. Üstüne ev kredisi ve araba borcu ödüyoruz. Başka yerde kirada oturmaktan bin kat daha iyidir ki siz kira da vermeyecekmişsiniz. Tabi bu durum ailenizle de yakından ilgili. Anne ve babanızın size ve eşinize karşı tutumları nasıl mesela? Öyle herşeye karışan insanlar değilse rahat edersiniz.

insanın kendi ailesiyle oturması her zaman avantajlı oluyor, ailenize yük oluyor orası kesin ama kız tarafı herzaman daha fedakar orası da kesin
bende kendi ailemle altlı üstlü oturuyorum ama bizim evimiz kira,fakat annemin bana inanılmaz yardımı oluyor, çalışırken annemde yemek yerdik şimdi çalışmıyorum evde kendim yapıyorum, kira konusunda ailene yük olmaktan rahatsızlık duyuyorsan su andaki mevcut kiranın biraz daha altını kendi ailene kira olarak ödemeyi eşine teklif edebilirsin böylece ailene yük olmazsınız belki orta nokta bulunmuş olur. Belkide yarısı ödenebilir, bu sekilde birşey konuşuldu mu?

yok asla karışmazlar eminimki eşim evdeyken gelip kapımızı bile çalmazlar. kendi hallerinde sakin insanlar.geliin demezler niye gelmediniz demezler.

yok asla karışmazlar eminimki eşim evdeyken gelip kapımızı bile çalmazlar. kendi hallerinde sakin insanlar.geliin demezler niye gelmediniz demezler.

Bence hiç düşünme, gidin ailenin yanına. Pişman olmazsın, aile yakınında oturmanın avantajları çok fazla gerçekten. Birbirinize destek de olursunuz.

yani eşimin benim aileme daha fazla saygı duyduğu gibi izlenim var dile getirmiyo ama kendi babasıyla benim babama davranışı farklı mesela.aralarında hiçbir problem olmadı.

Aynen bizde de öyle bu nedenle çok şükür bir problem yaşamadık hiç. Anlattıklarından kendimi gördüm sende. Bence tereddütün olmasın.

yani annemle konuşmadık.şuanda daire boş bi kira geliri yok yani.
ama ben ablamla konuştuğum zaman annemlere destek olurum demiştim.saçmalama canım sen oraya birikim yapmaya gdiyosun annemle babamın paraya ihtiyacı yok zaten de kabul etmezler demişti.
ki gerçekten öyle bi annem bi babam var.babam 15 yıldır emekli ama hala çalışır.öyle ben emekliyim havalarına hiç girmedi.evlatlarından da hiç bişey beklemedi.hasta olmadığım sürece çalışırım diyo ben en küçükleriyim.abimin kendi evi ablam şehir dışında yani bitek ihtiyacı olan benim

canım tabi ki en doğrusu iki aileden de uzak olmak.. ama sizinki farklı bi durum canım git ailenle altlı üstlü otur derm ben madem eşin de kabul etti. ama tartışmalarınızı huzursuzluklarınızı hissettrme kesinlikle ailene.. ne güzel ailen seni dşünmş..

yani eşim kendi ailesinede söyledi bizimkilere taşncağımızı.kayınpederim gelim madem altkatta oturun dedi.eve de hala amca babanne ortak yani sadece kayınvalidemlere ait bi ev değil. eşimde babasına bunu dile getirdi.ki biz oraya gitsek kayınpederim bizden geçinmeye çalışır eşimde biliyo bunu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…