Kendi arabanızı bir başkasına kullandırmak

minnos26

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Eylül 2013
5.478
3.737
248
Şimdi şöyle başlıyım. Bir arkadaşım var, kendi arabaları yok, ben özellikle kışın ihtiyaç halinde zorda kalmasınlar diye kendi arabamı onlara verdim bir kaç kez. Bunlar ufak yolculuklar tabi.

Sonra yaz geldi, başka bir ihtiyaçlarından dolayı yine verdim. Aslında çok içime sinmedi bu seferlerde ama hayır da diyemedim. Neden derseniz, arabayı bir başkasına vermenin çok büyük sorumlulukları varmış, sonradan öğrendim. Neyse, hadi dedim bişey olmaz, işleri görülsün. Çok şükür bişey olmadı ama can malın yongası tabi, kıymetli... Arabayı gazı dolduruyor haliyle ama nasıl ayarlıyosa tam kıtı kıtına geliyo. Ben arabayı teslim alınca kontağı çalıştırdım, daha 10 m gider gitmez gazın kırmızı ışığı yanmaya başladı. Biraz söylendim haliyle kendi kendime, araba sadece gazla benzinle para yemiyo, bir de bakım masrafı var bunun. Neyse onu da geçtim.

Son olarak geçenlerde yine istedi, alışveriş yapmaya bu sefer. İyi tamam dedim yine verdim, bu sefer içim de rahat verdim hani. Neyse arabayı aldım. O akşam biyere gidicem. Bi baktım arabanın gazı fulldü, yarıya inmiş:KK34: Nasıl sinirlendim anlatamam. Hemde ölçtim 150 km yol gitmişler. Az mı? Yaptıkları ayıp değil mi?
Neyse şimdi fikirlerinizi istiyorum. Ben nerde yanlış yaptım? Ya da yaptığım çok mu doğru? bu yolda ilerlemeli miyim? Siz olsanız ne yapardınız? Ve esas soruma geliyorum. Bana arabayı bir daha vermemek için bir bahane bulun. Zannediyorum karşısına geçip, açık açık konuşacak cesaretim yok.

Bırakın başkasının arabasını kullanmayı...
Kendime ait olmayan hiçbir arabayı kullanmak istemem eşim dahil buna (zorunlu durumlar hariç).
Şuan yaşıyoruz bu zorunlu hali, arabamızı sattık ve 1 ay kadar kayınpederimin arabası bizde.
Her bindiğimde kaktüse mi oturdum yoksa koltuğa mı anlayamıyorum...
Halbuki zaten bizim ona aldığımız bir araba olmasına rağmen ben bu durumu yaşıyorum.
Kıyafet, eşya değil bu.
Her şeyi geçtim, olası bir kaza durumunda yaşayacağınız vicdan azabından kurtulmanın imkanı yok.
Hayatınız sürekli 'vermeseydim, olmayacaktı benim suçum' la geçer gider.
Bundan sonra yapacağınız şey, hep bir bahane bulmak.
Her istediğinde işiniz olsun, uygun olmayın, başkasına verecek olun.
Ya da prensip olarak böyle bir karar aldığınızı, kötü koşulları düşünüp de altından kalkamayacağınızı anladığınızı söyleyin.
Ama asla vermeyin...

Ayni sorunu yasiyorum
Araba bozuk diyicem.2 kez dersem anlar....sanirim
Çok zor yaa, versen bi türlü, vermesen bi türlü. Aslında en güzeli baştan tavrını koyucaksın. Ama bu kadar olacağını tahmin edemedim doğrusu.
hani bi trafik cezası bile yese, ceza gelip sahibini buluyo artık

Ben de araç sahibiyim ve arkadaşlarım ihtiyaç halinde arabamı alıyorlar fakat şu zamana kadar sıkıntım olmadı çok şükür. Aynı şekilde ben de onların arabalarını isteyebilirdim, ben biraz çok yönlü düşünüyorum. Ama şöyle bir fark var; eğer ki ceplerinde paraları yeterli miktarda ise araba bana benzin yüklenmiş olarak geri dönüyor. Ben bunu hiç beklemedim. Gerek yok bile dedim kendim mahçup oldum hatta ama keyfi ihtiyaçlarında asla beni hiç pişman etmediler şükür. Zorunluluk halinde zaten tabiri caizse döve döve veririm eminim siz de zorunluluğu sorun etmiyorsunuzdur bir hastalık veya diğer acil durumlarda yani. Ben sıkıntı duymuyorum, beklentim yok bu yüzden içim rahat sanırım. Ama sizin beklentiniz var yani benzinden şikayetçisiniz ve biraz bağımlılık olmuş arkadaşınızın yaptığı bence biraz uyarın rahatsızlık boyutuna geldiyse.

Şimdi şöyle başlıyım. Bir arkadaşım var, kendi arabaları yok, ben özellikle kışın ihtiyaç halinde zorda kalmasınlar diye kendi arabamı onlara verdim bir kaç kez. Bunlar ufak yolculuklar tabi.

Sonra yaz geldi, başka bir ihtiyaçlarından dolayı yine verdim. Aslında çok içime sinmedi bu seferlerde ama hayır da diyemedim. Neden derseniz, arabayı bir başkasına vermenin çok büyük sorumlulukları varmış, sonradan öğrendim. Neyse, hadi dedim bişey olmaz, işleri görülsün. Çok şükür bişey olmadı ama can malın yongası tabi, kıymetli... Arabayı gazı dolduruyor haliyle ama nasıl ayarlıyosa tam kıtı kıtına geliyo. Ben arabayı teslim alınca kontağı çalıştırdım, daha 10 m gider gitmez gazın kırmızı ışığı yanmaya başladı. Biraz söylendim haliyle kendi kendime, araba sadece gazla benzinle para yemiyo, bir de bakım masrafı var bunun. Neyse onu da geçtim.

Son olarak geçenlerde yine istedi, alışveriş yapmaya bu sefer. İyi tamam dedim yine verdim, bu sefer içim de rahat verdim hani. Neyse arabayı aldım. O akşam biyere gidicem. Bi baktım arabanın gazı fulldü, yarıya inmiş:KK34: Nasıl sinirlendim anlatamam. Hemde ölçtim 150 km yol gitmişler. Az mı? Yaptıkları ayıp değil mi?
Neyse şimdi fikirlerinizi istiyorum. Ben nerde yanlış yaptım? Ya da yaptığım çok mu doğru? bu yolda ilerlemeli miyim? Siz olsanız ne yapardınız? Ve esas soruma geliyorum. Bana arabayı bir daha vermemek için bir bahane bulun. Zannediyorum karşısına geçip, açık açık konuşacak cesaretim yok.
Bence siz arkadaş değilsiniz arkadaşlık fedakarlık ister ama arkadaşınızdan feda yokk sadece kar var sizi kullanıyor ya dümdük yüzüne söyleyin yada siz kendinden bişey isteyin

Benimde insanlara hayır diyememe huyum vardır malesef.Bende görümceme vermiştim arabamı ön tarafını vurmuştu mesela.Yani kaza olmadı diye hiç olmayacağı anlamına gelmiyor bunu unutmayın ve bir daha vermeyin arabanızı.Arkadaşınızda ki maşallah nasıl bir yüzdür ya defalarca istiyor,insan utanır biraz.Ay saatlerce yürürüm yine isteyemem ben kimsenin arabasını.

sen böyle anlatınca aklıma ilişki durumu karışık dizisindeki ayşegül'ün fırsatçı arkadaşları geldi aklıma :)
Bilemiyorum canım izlemedim:KK48:
ama bi de görsen, "Allah razı olsun" "Çok makbule geçti" vs. vs. söyleye söyleye bitiremiyo. Ben birazda arkadaşımdan ziyade eşinden kaynaklandığını düşünüyorum. Biraz pinti de kendisi..

Bilemiyorum canım izlemedim:KK48:
ama bi de görsen, "Allah razı olsun" "Çok makbule geçti" vs. vs. söyleye söyleye bitiremiyo. Ben birazda arkadaşımdan ziyade eşinden kaynaklandığını düşünüyorum. Biraz pinti de kendisi..
makbule geçer tabi :KK51:

Benimde insanlara hayır diyememe huyum vardır malesef.Bende görümceme vermiştim arabamı ön tarafını vurmuştu mesela.Yani kaza olmadı diye hiç olmayacağı anlamına gelmiyor bunu unutmayın ve bir daha vermeyin arabanızı.Arkadaşınızda ki maşallah nasıl bir yüzdür ya defalarca istiyor,insan utanır biraz.Ay saatlerce yürürüm yine isteyemem ben kimsenin arabasını.
bulucam artık bişey, bu da bana ders oldu. görümceniz yaptırdı mı peki arabanızı? Bi daha istedi mi?

Back
X