Kendi degerniz için ne yaparsınız

• Konu Sahibi Konu Sahibi prla
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

prla

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
17 Eylül 2025
88
-61
1
Saygısızlık gördün degersizlik gördün psklojik şiddet gördün hakaretler kavgalar. Ve o evliliğin bitti.
Şimdi kendi değerinin yerine gelmesi için değerli olmak için iyi hissetmek için neler yapmalıyım bana fikir verirmisiniz kızlar linçlemeden kendimi iyi hissetmiyorum boşluktayım.

Ben de evliliğimi psikolojik şiddet , aşağılama ve hakaret yüzünden bitirme noktasına getirdim. İki de çocuk var. Bu kararı almak bana çok iyi geldi. Mental olarak çok rahatladım. Ben çalışıyorum. Kendi paramı kazanıyorum. Çevrem ve ailem arkamda. Sizde çalışmıyorsanız çalışın paranızı kazanıp yeni bir hayat kurun kendinize. Zamanla su akar yolunu bulur. Birden olmuyor herşey.

İse girin kurslar var halk eğitimin onlara gidin kitap okuyun güzel neşeli müzikler dinleyin komedi filmleri izleyin şu eski kocanizi kimsrye anlatmayın bitti deyin hiç millete dert yanmayın akıl almayın dedikodu yaptırmayın dua edin kendiniz için iyi şeyler için şükredin ve kendinize bakın annenize yardımcı olun erkeklerden uzak durun çok uzak durun bu yıllarda size bu lazım biraz az az kenara para koyun anneniz evladınız siz bu üçünün iyiliği için bu üçünün mutluluğu için gayret edin

Birde hayat hepimiz icinzor bunalıp kötü hisettiginiz agladiginiz günlerde olacak her zaman olur önemli olan bunlara dayanmak kendini zorlayıp gerekenleri yapıp devam etmek kimsenin moralinizi bozmasina izin vermeyin bende birşeyler yazmıştım kendinize gelin artık diye lütfen kendinize iyi gelin olurmu

Mesleğiniz var mı kaç yaşındasınız aile desteğiniz var mı küçük bir şehirde mi yaşiyorsunuz biraZ detaylandırırsanız daha iyi destek verebiliriz bence. Her şeyden çok kendiniz önemli siniz ama

Saygısızlık eden, değersiz hissettiren kişiden uzaklaşıp ben ona b.kmus gibi davraniyorum, yüzüne bakmıyorum. Kendim için herşeyin en iyisini yapmaya çalışıyorum, buna mudahalesi olan herşeyi uzaklastiriyorum.

benim dunyada en deger verdiğim insan kendimim. canim nisanlim, annem babam vs herkes benden sonra gelir.
ama içimden boylesj geliyor. yani bilerek yaptigim birsey degil.
bence herseyden once kendini sevmeye calis. gerekirse destek al konuyla ilgili. yaptigin guzel seylerde kendini takdir et, "aferin kiz" de kendine:) iyilik yapmaya calis - bu kendini daha iyi hissetmeni saglar, kendinle gurur duyacak seyler yap . sadece sen seviyorsun diye birseyler yap. mesela sadece baskasınin evine giderken cicek aliyorsan bazen de kendine al , guzel bir aranjman yaptir koy ortaya, acima parana.
kendini mutlu edecek seyler yap, kendinle zaman gecir, icinden bol bol kendini öv :)

Öncelikle nir işe başla, kendi paranı kazan ekstra bir güven geliyor. Biraz toparlarsan kurslara git , turlara katır gez toz. Bir ton şey var

Bebeğim var 1 buçuk aylık henüz çalışamıyorum ailemin yanındayım destekler bana

Size bana yararı olan birkaç maddeyi buraya yazmak isterim.
  • Değerinizi sadece siz belirlersiniz. Karşıdaki insan size değersiz biri gibi davrandı diye değersiz olmazsınız. Karşınızdaki kişinin sizi değersizleştirmesini onaylarsanız değersiz olmaya başlarsınız.
  • Değerli olmak demek, kendini tüm kusurlarınla kabul etmek demektir. Hepimiz biraz eksiğiz. Kimimiz başka konularda iyi, kimimiz diğer konularda iyi. Önemli olan kendimize karşı merhametli ve empatik yaklaşabilmek. Mesela her konuda asla kötü değilsinizdir. Kendinizde illa ki beğendiğiniz huylarınız vardır. Bunları bir yere yazıp arada okuyabilirsiniz, kendinizde geliştirmek istediğiniz özellikleri de düşünüp onlar üzerinde çalışabilirsiniz.
  • Evliliğinizde olanlar, sizin tüm hayat boyunca olan değerinizi belirlemez. Kurban rolüne girmeden, ben bunları yaşadım ama bunlardan ne dersler çıkardım diye bakarsanız değeriniz etkilenmeden yola devam edecek gücünüz olur.
  • Kendinizi sevmeniz, onaylamanız ve kendinize değer verip saygı göstermeniz lazım. Kendinize değer verdiğinizde hayattaki birinci önceliğiniz kendiniz olursunuz. Bu da sizi istenmeyen bir davranışla karşılaştığınızda o ortamdan rahat çıkmanızı sağlar.
  • Değeriniz, başkalarının ne kadar işinize yaradığınıza göre şekillenmez. Bizde değer vermek onaylanma ihtiyacı ile birlikte gelir. Kimsenin işinize yaramasınız da siz değerlisiniz. En azından kendiniz için çok değerlisiniz.
  • Değerinizi dışarıda değil, kendi içinizde arayın. Çoğumuz, başkalarına iyi ol, değer ver, işe yara, öyle değerli olursun diye büyütüldük. Halbuki ben kendi değerimi içimde görmeden dışarıdaki kimse değerimi göremez. Şimdiki farkındalıkla değerimi hep alttan alarak, hep fedakarlık yaparak göstermeye son verdim. Size de aynısını tavsiye ederim.
  • Sizin tüm konularınızı okudum. Eşiniz sizi sevmiyor, değer vermiyor ve saygı duymuyor. Bu ilişkiden kendinizi kurtarmanız lazım. Bu ilişkiden çıkmadan kendinize saygı duyamayacaksınız. Çok zor geliyor biliyorum ama inanın, eşinizle var olmadınız, onsuz da ölmezsiniz. Bu toksik evlilikten kurtulmadan kendinize saygı duyup kendinizi sevemezsiniz. Sizin evlilikte saygı bitmiş. Saygı olmadan hiçbir şey olmaz.
Kangren olmuş bu evliliği kesip atın. İnanın zamanla kendinizi sevmeye başladıkça, kendinize değer vermeye başladıkça daha iyi olacaksınız.

Başlığa cevap veriyorum,bana bütün bunları yaşatan kocamı arkama bir kez bile bakmadan boşarım.

Çok teşekkür ederim

Önce sakin kalmayı öğrenmeli sonra yavaş yavaş kimseye inat etmeden, yarışa girmeden kendi temponda kendin için iyi olanı yapmalısınız. Böyle daha mutlu olursunuz.

Önce çalıdın sonra cıldınıze sacınıza güzel güzel bakım yapın. Güzel kokun. Güzel kıyafetler alın yenı her şey insanın ruhuna ıyı gelır. En guzelı terapı almak ama çok pahalı şu anda. Terapı her seyı çok güzel etkılıyor. Ben bı baslamıstım 7 seans ama bırden çok arttı bırakmak zorunda kaldım. Gıtmedınız sehırlere gıdın. İçinize atmayın. Mesela bazıları konularak atar bazıları susarak. Doldurmayın kenfınızı. Yalnız deılsınız. Bır çok kadın bu durumda. Allahım kötülerı uzak tutsun. Erkekler bunları düşünmüyor bıle. Bızler kendımızde hep suç arıyoruz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…