Öncelikle nir işe başla, kendi paranı kazan ekstra bir güven geliyor. Biraz toparlarsan kurslara git , turlara katır gez toz. Bir ton şey varSaygısızlık gördün degersizlik gördün psklojik şiddet gördün hakaretler kavgalar. Ve o evliliğin bitti.
Şimdi kendi değerinin yerine gelmesi için değerli olmak için iyi hissetmek için neler yapmalıyım bana fikir verirmisiniz kızlar linçlemeden kendimi iyi hissetmiyorum boşluktayım.
Bebeğim var 1 buçuk aylık henüz çalışamıyorum ailemin yanındayım destekler banaPara kazanın ,sosyal cevrenizi genişletin, bakım yapın ,spor yapın, yeni kıyafetler alın,imaj değiştirin hepsi de çok iyi gelecektir.Bçyle bir 6 ay geçirin modunuz kesin değişir değişmezse de terapiye gidersiniz.
Size bana yararı olan birkaç maddeyi buraya yazmak isterim.Saygısızlık gördün degersizlik gördün psklojik şiddet gördün hakaretler kavgalar. Ve o evliliğin bitti.
Şimdi kendi değerinin yerine gelmesi için değerli olmak için iyi hissetmek için neler yapmalıyım bana fikir verirmisiniz kızlar linçlemeden kendimi iyi hissetmiyorum boşluktayım.
Çok teşekkür ederimSize bana yararı olan birkaç maddeyi buraya yazmak isterim.
Kangren olmuş bu evliliği kesip atın. İnanın zamanla kendinizi sevmeye başladıkça, kendinize değer vermeye başladıkça daha iyi olacaksınız.
- Değerinizi sadece siz belirlersiniz. Karşıdaki insan size değersiz biri gibi davrandı diye değersiz olmazsınız. Karşınızdaki kişinin sizi değersizleştirmesini onaylarsanız değersiz olmaya başlarsınız.
- Değerli olmak demek, kendini tüm kusurlarınla kabul etmek demektir. Hepimiz biraz eksiğiz. Kimimiz başka konularda iyi, kimimiz diğer konularda iyi. Önemli olan kendimize karşı merhametli ve empatik yaklaşabilmek. Mesela her konuda asla kötü değilsinizdir. Kendinizde illa ki beğendiğiniz huylarınız vardır. Bunları bir yere yazıp arada okuyabilirsiniz, kendinizde geliştirmek istediğiniz özellikleri de düşünüp onlar üzerinde çalışabilirsiniz.
- Evliliğinizde olanlar, sizin tüm hayat boyunca olan değerinizi belirlemez. Kurban rolüne girmeden, ben bunları yaşadım ama bunlardan ne dersler çıkardım diye bakarsanız değeriniz etkilenmeden yola devam edecek gücünüz olur.
- Kendinizi sevmeniz, onaylamanız ve kendinize değer verip saygı göstermeniz lazım. Kendinize değer verdiğinizde hayattaki birinci önceliğiniz kendiniz olursunuz. Bu da sizi istenmeyen bir davranışla karşılaştığınızda o ortamdan rahat çıkmanızı sağlar.
- Değeriniz, başkalarının ne kadar işinize yaradığınıza göre şekillenmez. Bizde değer vermek onaylanma ihtiyacı ile birlikte gelir. Kimsenin işinize yaramasınız da siz değerlisiniz. En azından kendiniz için çok değerlisiniz.
- Değerinizi dışarıda değil, kendi içinizde arayın. Çoğumuz, başkalarına iyi ol, değer ver, işe yara, öyle değerli olursun diye büyütüldük. Halbuki ben kendi değerimi içimde görmeden dışarıdaki kimse değerimi göremez. Şimdiki farkındalıkla değerimi hep alttan alarak, hep fedakarlık yaparak göstermeye son verdim. Size de aynısını tavsiye ederim.
- Sizin tüm konularınızı okudum. Eşiniz sizi sevmiyor, değer vermiyor ve saygı duymuyor. Bu ilişkiden kendinizi kurtarmanız lazım. Bu ilişkiden çıkmadan kendinize saygı duyamayacaksınız. Çok zor geliyor biliyorum ama inanın, eşinizle var olmadınız, onsuz da ölmezsiniz. Bu toksik evlilikten kurtulmadan kendinize saygı duyup kendinizi sevemezsiniz. Sizin evlilikte saygı bitmiş. Saygı olmadan hiçbir şey olmaz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?