- 13 Eylül 2015
- 21.898
- 68.796
- 598
- Konu Sahibi muhendiseylul
-
Ama jessey,tek işi bebek olmalı tamam,ama kendi evinde baktıranlar da,yemek,ütü,şöyle bir toparlamak vs iş bekliyor bakıcıdan.Burada bir sürü konu vardı böyle.bakıcılık yapacak kişinin iş saatlerinde tek uğraşı bebek olmalı öyle uyuyunca evini temizler düşüncesi yanlış bakıcı hanımın eşinin
benim kardeşlerim de dahil çevremde gördüğüm herkes kendi evinde bakıldı
bana göre de en sağlıklısı o
bence kesinlikşe senin evin. kerde o cocuk büyyecek ve yanında baska birileri olmamalı.kim nasıl bilinmezkızlar merhaba fikirlerinize ihtiyacım var. 3.5 aylık bir bebeğim var. yaklaşık 2 ay sonra işe döneceğim. bebeğime teyzem bakacaktı çeşitli nedenlerle bakamayacagini söyledi.bakıcı olarak bi tanıdığın yakınını bulduk. güvenilir birini bulmak zor bilirsiniz. kadına da içimiz isindi. kadin kendi cocuklarini büyütmüş çalışmak gibi bi niyeti de yokmuş bizim tanıdık ya birini bul ya da sen bak bulamıyorlar diye ısrar edince kabul etmiş bakmayı. sorun şu kadın kendi evinde bakmak istiyor daha dogrusu eşi oyle istiyor. ben de bebegimin düzeni bozulmasın soğukta dışarı çıkmasın ve bende bakarsa çocuk dışında hiç bir şeyle (ev işi yemek vb) ilgilenmez diye benim evimde bakmasını istiyorum. şimdilik tanıştık sadece çok detay konuşmadık.eşi de işte çocuk uyurken evimizde işini gücünü yapar falan dio. ben de en azından benim süt izni bitene kadar bende baksın biraz daha büyür hem sonra sizin evde dedim. ama bu durum da içime sinmedi kadını nasıl ikna edebilirim ya da kendi evinde bakması sizce de çok mu sıkıntı? calismak gibi bi niyeti olmadığı için zorunlu tutsam bakmam der diye korkuyorum benim evimde bakacak birini de bulabilirim belki ama herkese de guvenilmiyor ne dersiniz?
Ama jessey,tek işi bebek olmalı tamam,ama kendi evinde baktıranlar da,yemek,ütü,şöyle bir toparlamak vs iş bekliyor bakıcıdan.Burada bir sürü konu vardı böyle.
Örneğin bebeğini atıyorum750 ye baktırıyor,birde ev işi bekliyor.Gerekçede çok komik.Kendi çocuklarını bakarken iş yapmıyormuydun...
Bence bu istismardır.
Evinde de o zaman demeli ki tek işin bebek olmalı.
çok haklısınız zaten evimde bakan kişiden çocuğuma bakması dışında bi talebim olmayacak. TeşekkürlerBebekler 3 yaşına kadar kim bakarsa baksın kendi evlerinde durmalı. Hem psikolojileri açısından daha doğru, hem yazık eziyet sabah sabah çocuğu uyandırmak bunun kışı var soğuğu var, eşyalarını hergün getirip götürmesi var. Bakıcıya da ilk 3 yaş döneminde ortalama üstü bir ücret teklif etmiyorsanız uyku saatlerinde çocuğun da yiyebileceği bir kap yemek pişirmesi dışında evle ilgili beklentiye girmeyin. Çocuk uyanıkken tv'yi açmasın, yedirsin uyutsun bezini değiştirsin, çocuğu oyalayayıp gezdirsin konuşsun gözü üstünde olsun kafi. Diğer her iş çocuğunuza harcanacak zaman emek ve motivasyonu çalar üstelik uygun fiyata düzgün bir bakıcı bulma imkanınızı azaltır.
Ev işi yapan bakıcıyı ancak Çocuğunuz kreşe başladığında düşünebilirsiniz, o zamana kadar şimdiyr kadar ev işleri nasıl yürüdüyse öyle devam malesef.
keşke şartlar elverse de kendimiz baksakBende de ayni sorun var , bebegime bakici ariyoeum ama herkes kendi evinde bakmak istiyor
Ben kabul etmiyorum , bu devirde kimseye fuvenip de evine gonderemem xunku daha xok kucuk , kendini ifade etmesi mumkum degil
5 aylik , ben calismak zorundayim , bi bakici bulduk 3 hafta dayanabildim kadina simdilik annem bakiyor ama o da yasli cok yoruluyor ozellikle eve gelip giderken helak oldu kadin yollardakeşke şartlar elverse de kendimiz baksaksizin çocuğunuz ne kadarlık
Bende kamera var her odada , bakicinin da haberi vardi ama sagolsun hic iplemedi bile kameralari , gece seyrettigimde sinir krizi geçirdim resmenEvinde baktır ve evine kesinlikle kamera kur.
Nasıl yani ? Ne yapmış biraz anlatır mısınız?Bende kamera var her odada , bakicinin da haberi vardi ama sagolsun hic iplemedi bile kameralari , gece seyrettigimde sinir krizi geçirdim resmen
kızlar merhaba fikirlerinize ihtiyacım var. 3.5 aylık bir bebeğim var. yaklaşık 2 ay sonra işe döneceğim. bebeğime teyzem bakacaktı çeşitli nedenlerle bakamayacagini söyledi.bakıcı olarak bi tanıdığın yakınını bulduk. güvenilir birini bulmak zor bilirsiniz. kadına da içimiz isindi. kadin kendi cocuklarini büyütmüş çalışmak gibi bi niyeti de yokmuş bizim tanıdık ya birini bul ya da sen bak bulamıyorlar diye ısrar edince kabul etmiş bakmayı. sorun şu kadın kendi evinde bakmak istiyor daha dogrusu eşi oyle istiyor. ben de bebegimin düzeni bozulmasın soğukta dışarı çıkmasın ve bende bakarsa çocuk dışında hiç bir şeyle (ev işi yemek vb) ilgilenmez diye benim evimde bakmasını istiyorum. şimdilik tanıştık sadece çok detay konuşmadık.eşi de işte çocuk uyurken evimizde işini gücünü yapar falan dio. ben de en azından benim süt izni bitene kadar bende baksın biraz daha büyür hem sonra sizin evde dedim. ama bu durum da içime sinmedi kadını nasıl ikna edebilirim ya da kendi evinde bakması sizce de çok mu sıkıntı? calismak gibi bi niyeti olmadığı için zorunlu tutsam bakmam der diye korkuyorum benim evimde bakacak birini de bulabilirim belki ama herkese de guvenilmiyor ne dersiniz?
Cocuga fiziksel zarar verme durumu yok ama ben ne soylediysem tersini yapmis , uyanikken asla tv acilmayacak dedim 4 aylik bebegi tv karsisina oturtup kendi fosur fosur uyumus , bebek evde agliyo kendi cikmis sokakta sigara iciyor ve bunun gibi seyler , isten cikardik tabi ama ben gecelerce uykusuz kaldim sinirden sutum azaldiNasıl yani ? Ne yapmış biraz anlatır mısınız?
amin canım. ben de çalışmak zorundayım. ne zor islermis ya. Kadınların ücretli izin süreleri kesinlikle artırılmalı.5 aylik , ben calismak zorundayim , bi bakici bulduk 3 hafta dayanabildim kadina simdilik annem bakiyor ama o da yasli cok yoruluyor ozellikle eve gelip giderken helak oldu kadin yollarda
Bi suru bakici adayiyla gorustuk hepsi rvime getirin dedi ama mumkun degil birakamam bebegimi
Ben de cok caresiz durumdayim , bi yandan anneme kiyamiyorum diger yandan bebegime
Insallah duzgun kisiler cikar karşımıza
amin canım. Allah iyi insanlarla karşılaştırsın hepimizi. peki ilk bakicida ne gibi şeyler sıkıntı oldu sizin için kendi evinde baktığında. İkinci de tam dayaklikmisOğlumun farklı zamanlarda iki bakıcısı oldu ikisi de evinde bakti. İlk bakicimiz eşinden boşanmış tek çocuğu vardı ve sosyal hayatı yok denecek kadar azdı evden pek çıkmazdı oğluma da çok çok iyi baktı gerçekten çok memnun kaldım oğlum da çok seviyordu anne diyordu hatta bakıcısına fakat baska şehre taşınmak zorunda kalınca bakicimizi değiştirdik o da evinde bakmak istedi mecburen kabul ettik kimseyi bulamayınca.
Kadın evde durmuyordu sürekli çocuğu alıp oraya buraya gidiyordu kışın bile.ustelik kocası da işten çıkmıştı gündüz hep evdeydi rahatsız oldum bu durumdan. Bir gün işten erken geldim çocuğumu almaya baktım kadın evde yok kaç kapı gezdim bulamadım telefonu kapalı cildirdim resmen. Yarım saat kadar sonra buldum kadını. O sinirle taşındık ordan annemlere yakın bir ev aldık apar topar kış günü ev taşıdık.
En iyisi kendi evinizde baktirmaniz tabii ki ama bakıcı bulmak da zor yaşayan biri olarak söylüyorum. Eğer kadının gerçekten iyi bakacağını düşünüyorsanız kabul edin ev işlerine dalıp oraya buraya çocuğu alıp gidecekse sakın vermeyin iyice araştırın Allah yardımcınız olsun..
Allah vicdan sahibi,merhametli insanlarla karşılaştırsin hepimizi. neyin rahatligiymis yuh yani.Cocuga fiziksel zarar verme durumu yok ama ben ne soylediysem tersini yapmis , uyanikken asla tv acilmayacak dedim 4 aylik bebegi tv karsisina oturtup kendi fosur fosur uyumus , bebek evde agliyo kendi cikmis sokakta sigara iciyor ve bunun gibi seyler , isten cikardik tabi ama ben gecelerce uykusuz kaldim sinirden sutum azaldi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?