• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kendi evimde kendimi misafir gibi hissediyorum

Annemin evine yılda iki kez gidiyorum .Canım anneciğim eve girdiğimiz günden dönünceye kadar yemeği bana veya eşime kitliyor .Bazen malzeme soruyor eşim.. pişirme kağıdı var mı filan diye..annem de bana soruyor " anamnez pişirme kağıdı var mı ?" diyor🤷‍♀️
Böylesi daha iyi en azından kendi eviniz olduğunu hisseder insan

Evet boş durunca psikolojisi bozuluyor zaten yaşam alanim da yok odam bile yok bu yaşta ozelim yok calismasam kafayi yerdim
odanızın olmaması sıkıntı :( şimdi hayat şartları ev kirasını da düşününce , kendinize bir alan şart ama nasıl yapsanız ki
işten sonra spora mı yazılsanız ya da tiyatro düzenli birşey ... işten eve evden işe olmazsa rahatlarsınız
veya haftasonu gideceğiniz bir kurs ama eğlenceli mesela pastacılık kursu aşçılık kursu gibi... belki saçma gelecek ama

odanızın olmaması sıkıntı :( şimdi hayat şartları ev kirasını da düşününce , kendinize bir alan şart ama nasıl yapsanız ki
işten sonra spora mı yazılsanız ya da tiyatro düzenli birşey ... işten eve evden işe olmazsa rahatlarsınız
veya haftasonu gideceğiniz bir kurs ama eğlenceli mesela pastacılık kursu aşçılık kursu gibi... belki saçma gelecek ama
Spora yazilicam yoo sacma degil tavsiyeler teşekkürler düşünüyorum

Kırmak istemem özür dilerim öncelikle. Bu yaşa kadar birikim yapmadiniz mi çalışıyorum diyorsunuz ev tutamıyorum diyorsunuz o yüzden sordum, birde erkek arkadaşınız yok mu veya sevdiğiniz. Ayrıca ne kadar birşeyler öğretilmesede bir gün buna mecbur kalmak zorunda olabiliriz yemek öğrenin derim. Hayatın binbir türlü hâli var sonuçta. Annenize gelecek olursak bazı anneler değişik alınmayın bence

Arada yapıyorum tabiki ama bugün de yemeği sen yap hiç demedi o yapınca da bende artık uğraşmak istemiyorum
Yahu kadın sana kiyamiyor,sende altında farklı mânâlar aramak için çaba sarf ediyorsun.
Sen bu yalnizliktan memnun olmadigin icin uzuntunu ve umutsuzluğunu böyle şeylere yansıtıp alınganlık yapıyor olabilir misin ?

Bugün yemekler de bulaşıklar da bende anne, sen söyle cekil biraz kenara deseydiniz kim durabilirdi önünüzde? :KK48:

Boyle olmasa bile böyle hissetmeniz cok üzücü, kendi evinize çıkana kadar siz de oraya ait hissetmek icin elinizden geleni yapin. Başka yemek yapin yiyin, bir toz bezi alip toz alin, eve bir sey alın. Calisiyorum dediniz az cok maaşınız yok mu?

Kırmak istemem özür dilerim öncelikle. Bu yaşa kadar birikim yapmadiniz mi çalışıyorum diyorsunuz ev tutamıyorum diyorsunuz o yüzden sordum, birde erkek arkadaşınız yok mu veya sevdiğiniz. Ayrıca ne kadar birşeyler öğretilmesede bir gün buna mecbur kalmak zorunda olabiliriz yemek öğrenin derim. Hayatın binbir türlü hâli var sonuçta. Annenize gelecek olursak bazı anneler değişik alınmayın bence
Birikim pek olmadı aileme yardım ettim zaten evlenmeden izin vermiyorlar ayrı eve

Bugün yemekler de bulaşıklar da bende anne, sen söyle cekil biraz kenara deseydiniz kim durabilirdi önünüzde? :KK48:

Boyle olmasa bile böyle hissetmeniz cok üzücü, kendi evinize çıkana kadar siz de oraya ait hissetmek icin elinizden geleni yapin. Başka yemek yapin yiyin, bir toz bezi alip toz alin, eve bir sey alın. Calisiyorum dediniz az cok maaşınız yok mu?
Var az çok maaşım her eve gelince alıyorum bişeyler zaten hissetmeye çalışıyorum

Aman be taktığın seye bak
Oh ekmek elden su golden otur keyfine bak kız
Benim yıllar gecmis bi corba yapanım olmadı
Anacığın her isi yapiyo hala kıymetini bil
Otel konforunda yasıyorsun aslında
SENİN ASIL SORUNUN ODASIZLIK
BU YASTA HELE BU EN BUYUK SORUN

Yaparsin denemis olsan.. zaten bizim yemekler sogan salca donates uclusunden olusuyor genelde.. uzerine ne koysan gider😐😂

Bence tadini cikar valla😐

Merhaba,
38 yaşında bekarım annem bu yaşıma kadar ev işi yaptirmadi.Calisiyorum şu an ama çalışmadığım zamanlarda oldu.Hic iş bölümü yapmaz ben evde olduğum zaman kendi kendime bişeyler yapıyorum bazen onuda istemiyor gibi.Sanki hâlâ evlenmedigim için beni fazlalık olarak görüyor amacı artık başından atmak.Hep böyleydi bi türlü başından atamadı diye dertli.Yemek zaten yapamam o ne yaparsa yemek zorundayım.Bulasik yıkıyorum bazen gelip elimden alıyor ben yaparım diyor.Sanki onun mutfağı ben girmişim gibi davranıyor.Bende yapmıyorum artık inadına.Yani bir an önce gitsem keşke bu evden ayrı ev tutmaya da maddi gücüm yok napicagimi bilmiyorum.
38 yaşında ve çalışıyorsunuz birikiminiz hiç yok mu günluk kazanıp yiyor musunuz?

Bir de yemek yapmak o kadar zor değil ki.. Davet sofraları hazırlamayacaksanız tariflere bakıp pekala yemek yapabilirsiniz.

Ne şanslısın keşke benim annemde böyle olsaydı zira benimki de bana gelir ben misafirim diyip oturur hiç bir şeye el sürmez, ona giderim orda da evin kızı geldi diyip her şeyi bana iteler.😂

Gerçekten sorun anneniz mi bir daha düşünün derim :)
Merhaba,
38 yaşında bekarım annem bu yaşıma kadar ev işi yaptirmadi.Calisiyorum şu an ama çalışmadığım zamanlarda oldu.Hic iş bölümü yapmaz ben evde olduğum zaman kendi kendime bişeyler yapıyorum bazen onuda istemiyor gibi.Sanki hâlâ evlenmedigim için beni fazlalık olarak görüyor amacı artık başından atmak.Hep böyleydi bi türlü başından atamadı diye dertli.Yemek zaten yapamam o ne yaparsa yemek zorundayım.Bulasik yıkıyorum bazen gelip elimden alıyor ben yaparım diyor.Sanki onun mutfağı ben girmişim gibi davranıyor.Bende yapmıyorum artık inadına.Yani bir an önce gitsem keşke bu evden ayrı ev tutmaya da maddi gücüm yok napicagimi bilmiyorum.

Yeni oluşan bi dirim değil. Kadın hiç iş yaptırmamış size. Huyu öyledir, kimsenin işini begenmiyordur içine sinmiyordur filan. Sen kendin öyle kuruntu yapıyor olabilirsin.

Biz anlattığın kadarını aanlar ve değerlendiririz. Içinde bulunduğun durumu tabi ki en iyi sen bilirsin. Hakkında hayırlısı olsun.

Back
X