• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kendi evimde kendimi misafir gibi hissediyorum

Otoriter ve kuralcı anne modeli ama size yansıması kötü , aynı sizin koşullarınızda yaşayan bir arkadaşım var annesi vefat etti çok bocaladı elinden bir iş gelmez çünkü her işi annesi yapmış-yapmak istediğinde yaptırmamış yada beğenmemiş onun yaptığını , bence imkan varsa ayrı eve çıkın işte o zaman benim evim diyebilirsiniz sonuçta birlikte de yaşasanız siz bir yetişkinsiniz ve orası annenizin evi aslında ...
Evlenmeden ayrı ev izin vermiyorlar.Ya aslında sorun iş yapmak da değil özgüven eksikliği oluşuyor hiçbir şey yapmayinca iste tek başıma napilir bilmiyorum tek başıma karar alamıyorum hiç bir şeye cesaretim yok çünkü böyle alıştım

aynen öyle:) iş yaptırmıyor ama söylene söylene iş yapıyorlar veya kucağına on ton iş bırakmışcasına gece 11 de cam silmeler koltuk silmeler falan. insan rahatsız oluyor diken üstünde duruyor haliyle.
Evet mesela izin günümde iş yapıyor ben oturuyorum napicagimi bilemiyorum bu rahatsız edici dışarı çıkmayi düşünüyorum ama o an bir planim yoksa öyle kalıyorum

Evet mesela izin günümde iş yapıyor ben oturuyorum napicagimi bilemiyorum bu rahatsız edici dışarı çıkmayi düşünüyorum ama o an bir planim yoksa öyle kalıyorum
mümkünse evleri ayırın . biliyorum bu zamanda çok zor ama bilemiyorum. malesef ev ev üstüne olmuyor. yaş 30u geçine evlenmesek dahi bizde bir ev oluyoruz dolayısıyla geçinemiyoruz.

Bazı aileler böyle 🤷‍♀️ geçen gün birinin nikâhı vardı, anne baba o kadar mutlu ki hala dayı teyze ağlıyor anne baba 32 diş sırıtıyor 😂 darısı diğer çocuğumuza inşallah o da bi an önce evlenir gider diyolardı 😂
Yaşınız dolayısı ile artık kendinize bi hayat kurmanız gerek.

Bazı aileler böyle 🤷‍♀️ geçen gün birinin nikâhı vardı, anne baba o kadar mutlu ki hala dayı teyze ağlıyor anne baba 32 diş sırıtıyor 😂 darısı diğer çocuğumuza inşallah o da bi an önce evlenir gider diyolardı 😂
Bi yaştan sonra artık onlara da hak veriyorum hala evdeyim kafalarını dinlemek istiyorlar akşamdan akşama gidiyorum eve ama yine de olsun

aynen ya bende artık düğünlerde kınalarda zırıl zırıl ağlayıp helak olan analar görmüyorum. :):):):))

Sizin yaptığınız da doğru değil. Çocukların yaşlarına göre evde iş yapması sorumluluk duygusunu geliştirir. İnanın üniversitede yurtta kalırken, hiç yemek yapmayı bilmeyen, çamaşır makinesini nasıl kullanacağını bilmeyen kızlar vardı. En basit patates salatasını nasıl yaptığımı hayretle sorarlardı. Evlendiği zaman da sorun. Belki siz bıkmışsınız ama ev işi yapan alışan insana zor gelmiyor, hiç iş yapmamış biri 30 yaşından sonra çok zorlanır.
Ben okudum da çalıştım da, 2 çocukla gidiyorum annemde kalırken yemeği ben yapıyorum, temizliği de yapıyorum, annem de iş yapar ama ona bırakmamaya çalışıyorum. Annem 68 yaşına geldi. Siz de hep genç olmayacaksınız, eninde sonunda kızlarınız da iş yapmalı. Benim annem babama kendisi ev hanımı babam çalıştığı için iş yapmasını istememiş yaparken ben yaparım sen dinlen demiş. Üzerinden yıllar geçti babam elini hiçbir işe sürmezdi. Annem bir gün sen emekli oldun ben olamadım artık zorlanıyorum dedi.
Okusun kiz cocuklari kimseye muhtac olmasin derken, yine baska konularda yanlis yapip baskasina muhtac ediyoruz demek..

Dusun koskoca kizlar daha ozbakim bilmiyorlar.. suratlarinda 5 kilo
Makyaj ama kiz kokuyo bildigon cunku 2 haftadir banyo yapmiyor.. yattiginyeri temizlemek
Soyle dursun.. hirsizligida bil yapma demisler.. bilmekten zarar gelmez..

Dersinede calissin yemek temizligide bilsin, ne zarari var😐

Merhaba,
38 yaşında bekarım annem bu yaşıma kadar ev işi yaptirmadi.Calisiyorum şu an ama çalışmadığım zamanlarda oldu.Hic iş bölümü yapmaz ben evde olduğum zaman kendi kendime bişeyler yapıyorum bazen onuda istemiyor gibi.Sanki hâlâ evlenmedigim için beni fazlalık olarak görüyor amacı artık başından atmak.Hep böyleydi bi türlü başından atamadı diye dertli.Yemek zaten yapamam o ne yaparsa yemek zorundayım.Bulasik yıkıyorum bazen gelip elimden alıyor ben yaparım diyor.Sanki onun mutfağı ben girmişim gibi davranıyor.Bende yapmıyorum artık inadına.Yani bir an önce gitsem keşke bu evden ayrı ev tutmaya da maddi gücüm yok napicagimi bilmiyorum.
Hayatta her konuda başarılı olmasakta kendi kendimize yetmeyi bilmeliyiz

Ben kızardım size 38 yaşında ve yemek yapamamak nedir yahu

Bu kadın görevi diye değil ki bu bir ihtiyaç acıkınca yemek yer kadını erkeği hepsi

Annenizin o davranışlarıda bu yüzden olabilir

Eğer maddi durumunuz ayrı yaşamaya yetiyorsa evi ayırın zira 38 yaşında asla annemle yaşamazdım kafalar uyuşmaz bir defa

Hem tek kalınca aşçı bile olursunuz 😎

Hayatta her konuda başarılı olmasakta kendi kendimize yetmeyi bilmeliyiz

Ben kızardım size 38 yaşında ve yemek yapamamak nedir yahu

Bu kadın görevi diye değil ki bu bir ihtiyaç acıkınca yemek yer kadını erkeği hepsi

Annenizin o davranışlarıda bu yüzden olabilir

Eğer maddi durumunuz ayrı yaşamaya yetiyorsa evi ayırın zira 38 yaşında asla annemle yaşamazdım kafalar uyuşmaz bir defa

Hem tek kalınca aşçı bile olursunuz 😎
Bizimkiler evlenmeden izin vermiyorlar ayrı eve geç gidince bile kaç kere arar ya aslında çok üstüne de gitmek istemiyorum sadece benimde bir insan olduğumu unutuyorlar hep görev gibi onu yapma bunu yap

Okusun kiz cocuklari kimseye muhtac olmasin derken, yine baska konularda yanlis yapip baskasina muhtac ediyoruz demek..

Dusun koskoca kizlar daha ozbakim bilmiyorlar.. suratlarinda 5 kilo
Makyaj ama kiz kokuyo bildigon cunku 2 haftadir banyo yapmiyor.. yattiginyeri temizlemek
Soyle dursun.. hirsizligida bil yapma demisler.. bilmekten zarar gelmez..

Dersinede calissin yemek temizligide bilsin, ne zarari var😐
Bencede sorumluluk vermek lazım yoksa hayatı tanımıyorlar

Back
X