Kendi evimde zaman geçiremiyorum sürekli kayınvalidemdeyim

ah canim seni okadar iyi anliyorumki.... ama sen sustukca bu boyle devam eder. saygisizca karsilik ver demiyorum ama kocanin aklina girmeye calis. ikna et onu evinizde kalmaniza. baktin olmuyor kaynana cagirirsa isim var de gitme. ne bileyim iste.... ne hayalerle evleniyoruz neyle karsilasiyoruz...evliliginizin en guzel zamanlarinda bunlari cekiyorsun. ama sana bisey soyleyeyi mi herkesin keyfi gayet yerinde birtek mutsuz olan sensin... Allah yardimcin olsun canim. inan ki seni cok iyi anliyorum. ozellikle biyere gideken buyuklerden izin alman gerekiyor bunu bende yasadim..ama bastan beri bunun mucadelesini verdim... esime dedim benim esim sensin ve ben ancak senden izin alirim dedim, baska kimseden izin almama gerek yok dedim...ha ilk basta kaynanamdan izin aliyordum ama o tabiki hicbirseye izin vermiyordu ve bende durumu degistirdim...elimden geldigince

ArkadaşLaR,
Derdimi nasıl anlatsam bilmiyorum 3 aylık evliyim .Şuan 20 yaşındayım.Eşimin ailesiyle aynı apartmandayız.Eşimin annesi üst katta ben alt katta oturuyorum.Evlendiqim ilk
günden bu yana rahat degilim kendi evimde kalıp zaman qeçiremiyorum sürekli kayınvalidemin yanında oluyorum sürekli birşeyler yaptırıyor. kendisi sürekli emir veren bi insan 'bunu yap şunu getir' şeklinde çok sıkıldım artık Kayınpederim sürekli benimle uqraşıyo hep akıl vermeye çalışıyo gece bi tek yatmaya evime inebiliyorum eşime bu olaydan
rahatsız olduqumu belirttim ama beni anlamıyo Kendi işlerinde çalışıyo çok yoruluyo ailesi çalıştığı işten maaş falan vermiyo dolayısıyla da bana kesinlikle 5 kuruş para
vermiyo bir ihtiyacın var mı diye sormuyo inanın eşim evimin hiç bir ihtiyacını karşılamıyor bu konuda çok umursamaz sürekli yukarıya çıkalım diyo bende çıkmak istemiorum
evlendiğim ilk gün bile rahat vermediler tek başıma oturup ağlıyorum bazen çok sessiz bi insanım kimseye bişey diyemiyorum ne olur yardımcı olun evli oldugumu
hissedemiyorum Kayınvalidem yukarı çıkmadığım zaman sürekli zile basıyor kapıya vuruyor bi süre sonra kızını gönderiyo oda aynı şeyleri tekrarlıyo çok sıkıldım bu olaydan eşim sorumluluklarını bilmiyo eşimle akşamları yanlız oturup sohbet etmek istiyorum ona kendim yemek yapıp baş başa yemek yemek istiyorum ama olmuyor .
Eşimle bu sorunu konuşuyorum beni sadece dinlemekle yetiniyor ne yapabilirim o öyle sessiz kalınca çok sinirleniyorum.
kendimi aptal gibi hissediyorum eşim çalıştığı işte çok yoruluyor sabah 6 da gidip akşam 9 dan sonra geliyor o sırada ben kayınvalidemde oluyorum eşim çok normalmiş gibi
yukarıda ben yemek yemediğim halde pişkin pişkin yemek yiyor bu beni çok sinirlendiriyor bizim bi evimiz yuvamız var diye düşünmüyor ..Ailesiyle arama mesafe koymak
istiyorum.Elimde meslegim var eşim çalışmamı istemiyor. Ne yapabilirim Yardımcı olurmusunuz ?

yok ya susayım diyorum olmuyor dayanamıyorum

ben 9 ay karnımda taşıyacam (ben 6 ay taşıdım ama olsun) binbir zorlukla büyütücem belki yemicem yedircem giymicem giydircem dişimden tırnağımdan artırıp okutucam meslek sahibi yapıcam kimseye muhtaç olmasın dolabında yiyeceği elinde parası olsun diye (ya da yapmayacam vasıfsız da yapılabilcek bir sürü meslek var sonuçta) elin adamı adamları gelip benim kızımı hem 20 yaşında alacak hem hizmetçi yapacak (hizmet ile hürmet ayrı şeyler emrivaki yap demeler hizmet bana göre) hem evinde dolabında yiyecek yemeği olmayacak hem cebinde 5 kuruşu olmayacak hem de çalışmasına izin vermeyecek başka dertleri var mıymış allahım büyük konuşturmasın o adamın alnını karışlarım alnını

arada yazdıysan görmedin ailen ne diyor bu duruma hoş bence ailen bişey dese zor karışırlar çalışmana falan

Bizim tipik Türk aile toplumumuzda bir evden kız çıktığı zaman malum gel/in ! olduğunda artık bütün özlük haklarının yegane ve tek sahibinin erkek tarafı sanılır..

Peki suç kimde ? Hadi bilelim ...

Suç ailelerimizde (ailelerinizi tenzih ediyorum )erkek tarafına çok yüz veriyoruz, kız bizim evimizden çıktı artık eti sizin kemiği bizim diyoruz ! çok büyük hata ..Bir kız evladı evlenecek yaşa kolay kolay gelmiyor tıpkı erkek çocugu gibi..doğurup besliyorsun, okuturuyorsun bütün isteklerini olmasada onun için elinden gelen gayreti gösterip bi nevi tahtını yapıyorsun evladının ama bitti mi ?

Hayır asıl mesele bahtına da el atmak...Absürd biz söz bellemiş bizimkiler Bir kızın tahtını yapabilirsin ama bahtını asla !

Bal gibi de mudahale ederim ben kardeşim, onun eşiyse benim EVLADIM ! o yaşa kolay kolay getirmedim ben dişimden tırnagımdan artırdım onun için elin oğlu gelip kızımı üzsün diye elimi ayağımı bağlayıp oturamam ben ..

Ama bizim toplulumuzda aileler geri planda durmayı çok seviyor hele hele kız aileleri..

Peki erkek aileleri ? aksine.tam bu evliliklerin merkez noktasıdır, peki ailelerle bitiyor mu bu iş ?

Elbette hayır evliliklerini dış mihraklara karşı korumak görevini en 1. olarak üstlenecek kişi o yuvayı kurmak için çaba sarfeden kız ve erkektir..

aralarında çok büyük sorunlar olmadıkça aileler dışarıdan izlemeli durumu, kimi yerde kör sagır ve dilsiz olmayı bilmeliyiz ama bu iki taraf içinde geçerli..

Ah bizler yokmuyuz bizler, bütün hayatımızı başkaları tarafından yönetilmeye idrak ettirilmiş beyinlerimiz silkinip HEYTT ULAN ! Diyemediğimiz her vakit ezilmeye mahkumdur.

Ben şayet kendim şim ve evladım için yaşıyorum..yeri geldiginde ailem ve eşimin ailesi için üzülmeyi ögrendim artık, ögrendim ki ben de bir AİLEYİM artık..çok değil 1 sene öncesine kadar ben de berbat bir durumdaydım, ama toparladık çok şükür..

Konu sahibesi inşallah sorunuza bir çözüm yolu bulabilmişsinizdir.

ben böyle olucagını gerçekten bilmiyorum kendi annem bu durumuma çok üzülüyor insan evlendiği gün hatta sabahın köründe rahatsız edilir mi babası geldi kapılara vuruyo telefonla arıyo yukarı çıkın diye ne yapabilirim artık bu o günden beri böyle bir yere gitmek için eşimden degil eşimiz babannesinden büyüklerden izin alcakmışım ben esir yada köle değilim ki benim ailem bana bu kadar baskı yapmıyor sırf eşime laf söylemesinler diye kapandım benim şucum ne üniversite okuyan bir insanım son senem kaldı memurlugu kazandım bu sene göndermiyolar uzak diye eşim beni korumuyo ki özgürlügüm olsun

ya sen delimisin:53: ne demek göndermiyolar. Bende kayınvalidemin baskıcı emredici tutumlarından çekiyorum ama ben senin gibi boyun eğmiyorum onu diyorum bunu diyorum bahane uyduruyorum çıkmıyorum ilk bir sene bende birlikte yiyip içtim sırf kaynanam istiyo diye yoksa eşimin böyle bir talebi hiçbir zaman olmadı.hala bazı direktiflerine maruz kalıyorum ama bende okuyorum çalışmaya başlıycam inşallah bu sene o zaman daha az görücem ve daha az incinicem. sakın bak gitmiyim deme napıyosun sen sonucu ne olursa olsun (eşinden bile boşanmak olsa) vazgeçme geleceğinden.

Canım sen bunları buraya yazacağına,ailene anlatsana ?
Memurluk kazanmışsın,uzak demişler.Aynı şehirde ama semt uzaksa yok artık diyeceğim.
Hem uzaksa eşine baskı yap,işyerine yakın bir eve taşının.
Bu fırsat kaçar mı ? Herkes kazanmak için neler yapıyor.
Bence durumundan aileni mutlaka haberdar et.

allahım ben bunu nasıl atladım kazandın ve göndermediler sen de gitmedin öyle mi ve ailen de buna ses çıkarmadı öğretmenler doktorlar ayrı kalıyor atanıp askerler polisler kuş uçmaz kervan geçmez yerlere gidiyor çalışmak için anneler babalar bebeklerinden ayrılıyor dershanelere milyonlar dökülüyor yıllar heba ediliyor ve sen gitmedin evde yiyecek peynir ekmek bulamayınca aklını mı yedin kardeşim daha kaç yaşındasın aklını başına al yalvarırım ya olmaz olamaz bu kadar aymazlık düşüncesizlik

bunca dert içinde de senin yakındığın evde vakit geçirememen ???

canim merhaba,
bence ne yap ne et ve bir ise gir..ozaman gerisi corap sokugu gibi gelir..daha cok kucuksun.keske senin yasina donebilsem:(((sen keske deme

canım allah yardımcın olsun ama ben sana söyleyeyim zor kurtulursun sen kaynananlardan.bende eltim,kaynanam aynı binada oturdum 7 yıl çekmeddiğim kalmadı.kaynanam vefat ettide öyle kurtuldum.
sen en baştan onlarla aynı binada oturmayı kabul ederek hata yapmışsın,aşk gözünü kör etti bunların olacağını düşünemedin tabi.benden de hep sana yaptıkları gibi şeyler beklediler onlardan izinsiz biryere gitmemi istemediler,aileme gitmeme karışmak istediler,hatta yatıp kalktığım saatlere bile karıştılar ama ben kendimi ezdirmedim onlara.sen en baştan ipleri onların eline vermişsin malesef
helede elinde mesleğin varken neden böyle boyun eğiyorsun onlara.eğer benim işim olsaydı bir dk çekmezdim onları :(
herkesin arayıpta bulamadığı bir işi nasıl geri tepersin anlamıyorum allah aşkına biraz gözünü aç sonra çokkkkkk pişman olursun

benim anam babam beni mutsuz olayım diyemi büyüttü? ben üzüleyim diye mi baktılar bana emek verdiler benim için.
ben bu yasıma kadar (3,5 yıllık evliyim) neden çalıştım okullara gittim borç ödedim niçin evlenip kaynanamla sorun yaşayayım diyemi sırf annemler üzülmesin diye onlara mutsuz oldugumu taşınmak istediğimi bile söylemiyorum
ben bi kere anamın yanında mutsuzluktan ağlasam (evde hergün yalnızken ağlıyorum şu an bile) hemen çeker alır beni ama nolucak sonra boşanacaz onlarda üzülecek bir kısır döngü gidiyor işte. bizim aileye boşanmaya pek sıcak bakmayan bir aile. (ailemin durumu iyi olsa sölicem ama onlarında ev alacak durumu yokki)
kaynanamla altlı üstlü oturuyoruz. 3,5 yıldır çokk mutsuzum iyi kadın ama olmuyor arkadaşlar olmuyor. uzakta oturanlar yazıyor ne var sev gitsin vs ama öyle değil işte. herşeyden haberleri var gittiğimizden geldiğimizden v.s.
off of.
özetle arkadasım paran varsa taşın yoksa da git ailene söyle ben yol yakınken boşanıcam de. eğer durumları varsa (bedava ev oldumu kimse bişey diyemez)
başka aklıma bişey gelmiyo.

ama yemek yeme konusunda tavsiye bende de başlarda öyleydi sonra akşamları eşime oturdugum evde ne bilim kek yaptım çay yaptım sır orda yesin diye.
ya da kaynanam yemek yaptı ise ayağımı uzatıp tv izilicem evde rahat rahat yicem dedim kaynatamın yanında raahat yiyemiyom dedim. v.s. v.s.
zor dostum.

artık fena oluyorum ya hepimiz eşler ve soyadlarını taşıyan akrabaları için bir köle misali hayatımızı geçiriyoruz.çok şey yazmak isterim ama inanınki yoruldum artık...

benim anam babam beni mutsuz olayım diyemi büyüttü? ben üzüleyim diye mi baktılar bana emek verdiler benim için.
ben bu yasıma kadar (3,5 yıllık evliyim) neden çalıştım okullara gittim borç ödedim niçin evlenip kaynanamla sorun yaşayayım diyemi sırf annemler üzülmesin diye onlara mutsuz oldugumu taşınmak istediğimi bile söylemiyorum
ben bi kere anamın yanında mutsuzluktan ağlasam (evde hergün yalnızken ağlıyorum şu an bile) hemen çeker alır beni ama nolucak sonra boşanacaz onlarda üzülecek bir kısır döngü gidiyor işte. bizim aileye boşanmaya pek sıcak bakmayan bir aile. (ailemin durumu iyi olsa sölicem ama onlarında ev alacak durumu yokki)
kaynanamla altlı üstlü oturuyoruz. 3,5 yıldır çokk mutsuzum iyi kadın ama olmuyor arkadaşlar olmuyor. uzakta oturanlar yazıyor ne var sev gitsin vs ama öyle değil işte. herşeyden haberleri var gittiğimizden geldiğimizden v.s.
off of.
özetle arkadasım paran varsa taşın yoksa da git ailene söyle ben yol yakınken boşanıcam de. eğer durumları varsa (bedava ev oldumu kimse bişey diyemez)
başka aklıma bişey gelmiyo.

ama yemek yeme konusunda tavsiye bende de başlarda öyleydi sonra akşamları eşime oturdugum evde ne bilim kek yaptım çay yaptım sır orda yesin diye.
ya da kaynanam yemek yaptı ise ayağımı uzatıp tv izilicem evde rahat rahat yicem dedim kaynatamın yanında raahat yiyemiyom dedim. v.s. v.s.
zor dostum.

:53::53::53:anaaaamm ne hayat kız bu valla üzüldüm yaaa,bende çekiyorum onlardan ama bambaşka nedenlerden,neyse hem de uzakta onlar köyde yaşıyo allahtan uzağız ama ayda bir maaş almaya buraya geldikleri zaman bizde kalırlardı 1 gün o bile azaptı yani ne diyim,çok ayrılık noktasına geldik onlar yüzünden eşimle çok kavgalar ettirdiler bize ama bizim sevgimiz baskın çıktı 3.5 yıllık evliyiz ve artık onlar hayatımızda yok küsüs,,banane sevmiyorum onları zorlamı,bi insana 1 defa şans verilir bense onlara defalarca şans verdim kıymet bilmediler jkaybettiler bizi,ama yinede onlara üzülmüyoı diğilim keşke biraz düzelseler....evde onlar varken insan nasıl rahat edebilirkiii kendi evi olması şart hemde ayrı aparmanlarda aynı yerde değil bence taşınmalı böyle insanlar aynı binada olmazzzz:59::63::63:

Son düzenleme:
2 qün oldu yukarı çıkmadım ikinci günün sabahı eve geldi yok niye yukarı çıkmıyosun neden gelmiyosun ben sana iş mi yaptırıyorum gibi bir sürü şey söyleyip çekti gitti
neymiş ben ona hoşgeldin dememişim diycek zaman mı verdi sanki şimdi köye gittiler 1 hafta yoklar dün gece eşimi arayıp beni şikayet ediyo sanki ben duymadım benimle olan sorununu neden ogluna söylüyoki kendi halledemiyo eşim beni haklı buluyo ya bi insan annesine anne sen yanlış düşünüyosun eşim öyle yapmaz seni kırmak istemez
gibi şeyler söyliyip ortalığı düzeltmiyo onu anlamıyorum benide savunmuyo ben yabancı değilim ki sonuçda olan bana oluyo bu nereye kadar böyle devam edicek bilmiyorum insan bi işe giderken sorar bir ihtiyacın var mı bişey iştiyomusun der ama o benim eşimde yok bir kere bile sormadı 3 aydır nasıl düzelicek bu sorunlar. çok üzgünüm çokkk

Canım hazır kayınvalidenler yokken bu fırsatı iyi değerlendir.
Bak bakalım tek sorun ailesi mi,yoksa başbaşayken de birşey değişmiyor mu ?
Eşinle ilişkini iyice tart.Birlikte zaman geçirin.İşe girme mevzusunu enine boyuna konuşun.
Şikayetlerini ve isteklerini,mantıklı bir dille açıkla.Özellikle para mevzusunu !
Baktın olmuyor,yol yakınken dönersin baba evine.

Canım Allah sabır versin. İŞin çok zor. En azından kocan anlayışlı olsaydı biraz şansın olurdu. İlk olarak mutlaka işe gir böylece kimseye hizmetçilik yapmak zorunda kalmassın akşamlarıda yemeğini yer yatarsın. Eşine ne kadar çok ailesini kötülersen o kadar sessiz kalır ve onlara yanaşır sen kötü olursun. Onun bir şekilde seni ezdiklerini görmesini sağlamak zorundasın. Bende evliiyim evim araçla yarım saat uzakta olmasına rağmen kaynanam her işine çağırıyordu. Misafir gelse, günü olsa, yaz temizliğinde, kendi ailesine yaptığı hazırlıkta bile çağırıyordu ama ben bir çok şeyde onun çağırmasını kestim. Ama hala bazı şeylerden kaçamıyorum onlarada katlanıyorum. Evimde çok rahatlar habersiz gelirler, yatar kalkarlar hatta geçende kaynım bütün kış bende kalacakmış bana sorma gereği bile duymadılar abisinin evi ya. Rica etmediler, sanada yük olacak demediler kendi kendilerine karar vermişler. Bende ne yaptım ablası yakınımda kaynımı sevdiğim için 1 hafta ablasında 1 hafta bende kalacak dedim ama bana hiç bir iyilikleri olmasaydı kalplerini kırar kime sordunuzda bu kararı aldınız diye laf söylerdim. Ben bu durumlarda sessiz kalmıyorum beni istediği gibi yönetemiyorlar bazen gönüllerini yapıyorum bazende lafımı açık açık söylüyorum ama rahat insanlar tamamen benim istediğim gibi olmuyorlar, bende sık gitmiyorum.Ama yinede görüşüyoruz. Şimdi görümcemde benim oraya taşınınca daha çok görüşmeye başladık. İş konusunda çok kızdığım şeyler var ama idare etmeye çalışıyorum. İş yapıyorum ama kendimide çok ezdirmiyorum. Sende çok sessiz kalma derim nasıl alıştırırsan öyle gider. Kendini yıpratıp durursun. Burda en önemli şey kocan keşke evine bakan biri olsaydı işin biraz daha kolaylaşırdı. Ama senin tek çaren çalışmak.

ArkadaşLaR,
Derdimi nasıl anlatsam bilmiyorum 3 aylık evliyim .Şuan 20 yaşındayım.Eşimin ailesiyle aynı apartmandayız.Eşimin annesi üst katta ben alt katta oturuyorum.Evlendiqim ilk
günden bu yana rahat degilim kendi evimde kalıp zaman qeçiremiyorum sürekli kayınvalidemin yanında oluyorum sürekli birşeyler yaptırıyor. kendisi sürekli emir veren bi insan 'bunu yap şunu getir' şeklinde çok sıkıldım artık Kayınpederim sürekli benimle uqraşıyo hep akıl vermeye çalışıyo gece bi tek yatmaya evime inebiliyorum eşime bu olaydan
rahatsız olduqumu belirttim ama beni anlamıyo Kendi işlerinde çalışıyo çok yoruluyo ailesi çalıştığı işten maaş falan vermiyo dolayısıyla da bana kesinlikle 5 kuruş para
vermiyo bir ihtiyacın var mı diye sormuyo inanın eşim evimin hiç bir ihtiyacını karşılamıyor bu konuda çok umursamaz sürekli yukarıya çıkalım diyo bende çıkmak istemiorum
evlendiğim ilk gün bile rahat vermediler tek başıma oturup ağlıyorum bazen çok sessiz bi insanım kimseye bişey diyemiyorum ne olur yardımcı olun evli oldugumu
hissedemiyorum Kayınvalidem yukarı çıkmadığım zaman sürekli zile basıyor kapıya vuruyor bi süre sonra kızını gönderiyo oda aynı şeyleri tekrarlıyo çok sıkıldım bu olaydan eşim sorumluluklarını bilmiyo eşimle akşamları yanlız oturup sohbet etmek istiyorum ona kendim yemek yapıp baş başa yemek yemek istiyorum ama olmuyor .
Eşimle bu sorunu konuşuyorum beni sadece dinlemekle yetiniyor ne yapabilirim o öyle sessiz kalınca çok sinirleniyorum.
kendimi aptal gibi hissediyorum eşim çalıştığı işte çok yoruluyor sabah 6 da gidip akşam 9 dan sonra geliyor o sırada ben kayınvalidemde oluyorum eşim çok normalmiş gibi
yukarıda ben yemek yemediğim halde pişkin pişkin yemek yiyor bu beni çok sinirlendiriyor bizim bi evimiz yuvamız var diye düşünmüyor ..Ailesiyle arama mesafe koymak
istiyorum.Elimde meslegim var eşim çalışmamı istemiyor. Ne yapabilirim Yardımcı olurmusunuz ?

daha yeni evlisin ....... öncelikle madem mesleğin var neden çalışmıyorsun .. eşini hiç dinleme bence bu hususda cünkü ne insanlar var ayrılıp giden ... sen bi kere ayaklarını yere sağlam bas... hem eşine de para vermiyorlar mış olur mu öğle şey... bence kayınpederin sana nasihat verecegine oturt karsına kayınpederine sen nasihat ver... bak baba bizde bir aileyiz bizimde özell ihtiyaçlarımız oluyor ve siz eşime beş kuruş vermiyorsunuz bu böle olmaz de de akıllansın adamcagız biraz ...... böyle düşüncesizlik olmazzzzzzzzz...........çok sinir oldum çokkkk vallaha insan bunları yaşadıkca kocasından boşanası gelio valla ... ayıp denen bişi var ... kocan da seni pek umursamıyo anlaşılan..... sıkı bir zılgıt cek ki aklı basına gelosin ....
ben anlamam arkadaş herkez yerini haddini bilecek.... gecen arkadasın teki bi konu açmıştı kaynanamın canına okudum die.... valla kimileri de haketmio deil......

eltinde de bu durumdan şikayetçidir emin ol.eltin 1.5 senede başaramadıysa senin başarman çok zor canım ya.ancak eşini kendine iyice bağlarsan belki başarabilirsin.. :(

Back
X