Bizim tipik Türk aile toplumumuzda bir evden kız çıktığı zaman malum gel/in ! olduğunda artık bütün özlük haklarının yegane ve tek sahibinin erkek tarafı sanılır..
Peki suç kimde ? Hadi bilelim ...
Suç ailelerimizde (ailelerinizi tenzih ediyorum )erkek tarafına çok yüz veriyoruz, kız bizim evimizden çıktı artık eti sizin kemiği bizim diyoruz ! çok büyük hata ..Bir kız evladı evlenecek yaşa kolay kolay gelmiyor tıpkı erkek çocugu gibi..doğurup besliyorsun, okuturuyorsun bütün isteklerini olmasada onun için elinden gelen gayreti gösterip bi nevi tahtını yapıyorsun evladının ama bitti mi ?
Hayır asıl mesele bahtına da el atmak...Absürd biz söz bellemiş bizimkiler Bir kızın tahtını yapabilirsin ama bahtını asla !
Bal gibi de mudahale ederim ben kardeşim, onun eşiyse benim EVLADIM ! o yaşa kolay kolay getirmedim ben dişimden tırnagımdan artırdım onun için elin oğlu gelip kızımı üzsün diye elimi ayağımı bağlayıp oturamam ben ..
Ama bizim toplulumuzda aileler geri planda durmayı çok seviyor hele hele kız aileleri..
Peki erkek aileleri ? aksine.tam bu evliliklerin merkez noktasıdır, peki ailelerle bitiyor mu bu iş ?
Elbette hayır evliliklerini dış mihraklara karşı korumak görevini en 1. olarak üstlenecek kişi o yuvayı kurmak için çaba sarfeden kız ve erkektir..
aralarında çok büyük sorunlar olmadıkça aileler dışarıdan izlemeli durumu, kimi yerde kör sagır ve dilsiz olmayı bilmeliyiz ama bu iki taraf içinde geçerli..
Ah bizler yokmuyuz bizler, bütün hayatımızı başkaları tarafından yönetilmeye idrak ettirilmiş beyinlerimiz silkinip HEYTT ULAN ! Diyemediğimiz her vakit ezilmeye mahkumdur.
Ben şayet kendim şim ve evladım için yaşıyorum..yeri geldiginde ailem ve eşimin ailesi için üzülmeyi ögrendim artık, ögrendim ki ben de bir AİLEYİM artık..çok değil 1 sene öncesine kadar ben de berbat bir durumdaydım, ama toparladık çok şükür..
Konu sahibesi inşallah sorunuza bir çözüm yolu bulabilmişsinizdir.