Kendi evimde zaman geçiremiyorum sürekli kayınvalidemdeyim

Gözümün nuru;

O aile niye masraf edip de size ev dizmişler ki madem kendi evinizde yiyecek bir lokma yemek yok,hep yukarıya çıkmak zorundasınız,kendi evinizde hiçbirşey yapamıyorsunuz,madem aynı evde otursaydınız da bari fatura derdi olmasaydı..

Eşinizin ailesi tabii ki seni hep aşağıya çağıracak,soluk aldırmayacak,seni el ulağı gibi kullanacak..Bunları zaten biliyoruz,klasik kayınvalide,kayınpeder

tavırları..İş senin eşinde biter bebeğim..Çalışmak,ev bakmak,eve masraf yapmak,eşinin ihtiyaçlarını karşılamak bişey ister de şimdi buraya yazmayayım..

Ne olursa olsun ailesinden çok hata eşindedir..Ailesine karşı gelse,başka bir yerde çalışmak çok zor..Eşin olmaz dese belki aile şirketinde kendine yer bulamayacak..Başka bir işte çalışmak,alemin ağız kokusunu çekmek böylelerine zor gelir..

Ailesinin evine minnet etmese kira ödemek zorunda,evinin faturalarını,pazar-market masrafını,aidatı,giyim-kuşam alışverişini karşılamak zorunda..

Bunlar bizlere normal gibi görünse de her erkeğin harcı değildir bebeğim..Sorumluluk ve dayanıklılık ister..

Benim babacığımın bir lafı var: kadın tuz deyince erkeğin bir yeri cızzz dermiş..Ev bakmak,eş bakmak kolay mı?..Eşin hazıra alışmış..

Bizim gibi iş aramamış,işimi kaybetmeyeyim aman diye kendini paralamamış,evime bakamıyorum diye dertlenmemiş..Bu keyfi bırakıp da düzeninizi değiştirmez bebeğim..

Hele de senin memuriyet kazandığın uzak şehre kalkıp da hiç gelmez canım,aklından çıkar bunu..Oraya gidilecek,hazır ev bırakılacak,eşin de orada iş arayacak,ev bakma sorumluluğu eklenecek..Emin ol ki eşinin ailesi kabul etse de eşin zaten oraya gitmez bi kere..

Bak eltinle eşi nasıl bağımsızca para kazanıp harcıyorlar..Ha hergün kayınvalidene çıkar gene dedim ya o değişmez klasik kayınvalide tavırları..

İş sende ve eşinde bitiyor canım..Eşini yavaş yavaş işleyeceksin..En azından evinize bakma alışkanlığı kazandıracaksın..

Ailene duyurup işi bulandırma boşuna..3 aylık evliyken evinde yiyecek bi topan ekmek yoksa ki evliliğin en güzel zamanlarıdır,sonraki yıllarda olacakları düşünemiyorum..Eşinde bu olgunluk yok..

Değişmeyecek bir düzen için aileni boşuna üzme canım..

Allah kolaylıklar versin..

yani insan kendine zaman ayıramaz mı bu nasıl bişey anlamadım.öncelikle durumu eşinle konuşmalısın seni seviyorsa üzülmeni istemiyorsa seni anlıcaktır.tabi zamanla ve yavaş yavaş.onunda ailesi bir anda bu durumu değiştiremez.bi gün temizlik yapıcam banyo yapıcam de.eşine canım bişeyler istio de yada kadınlara özgü almam gereken şeyler var markete gidelim de.alışveriş yap markette olay çıkaramaz ödemek zorunda nasılsa.erkek sonuçta.sonra bi akşam evimizde yemek yiyelim sana bi sürprizim var de ve tabi onun hoşuna gidecek şeylerle karşısına çık.bence çaktırmadan değiştirebilirsin.

bu sabır ve saflıkla sen daha cok cekersin canım kullandırtıyorsun kendini resmen kayınpederinde nasıl bir insansa evlendgin gunun sabahı kapıya dayanıyor yuh

ya ben bazı şeyleri anlayamadım pardon ama hiçmi bişeyler uyduramıyosunuz ağda yapıcam deyin çıkmayın yukarıya.
evımde hiç kalamıyorum demişsiniz.ağdayı hangi ara yapıyorsunuz.
evde para yok orkit nasıl alıyorsunuz peki.kocanız para vermiyorsa benım ıhtıyaçlarım var demiyomuusnuz?
(ayy çok müstehcen oldu ama kusura bakmayın)
eşinize demiyomusunuz benım kuafore gitmem lazım bıyıklarımı aldırıcam.
ne diyo e parada vermiyosa bunlar nasıl oluyo yaaa :77:

üfff lütfen yaa bu ne böyle üniversite mezunu okumuş bi insan böyle olamaz bunun okumaklada ilgisi yok gerçi yerinizde olmayan anlayamaz diyorum ama yokk oda doğru cevap değil
nasıl bu kadar sessiz kalabiliyorsunuz bi arkadaş özel ihtiyaclarınızı nasıl karşılıyorsunuz demiş çokta doğru söylemiş hiçmi ağda yapmıyorsunuz yada orkid almak için paraya ihtiyacınız olmuyor ilk gün kapınıza dayanmışlar siz susmuşsunuz....siz kendinizi savunmayı bence evlenmeden öncede bilmiyormuşsunuz yoksa olaylara bu şekilde yaklaşmazdınız buraya sorununuzu yazıp çözüm aramazdınız herkesin ne yorum yapacağı belli kendinizi savunun okul okumuşsunuz memurluğu kazandım göndermediler diyorsunuz bana hiç inandırıcı gelmedi buda biz atanmak için yıllarca bekliyoruz millet memur olacağım diye yıllarca çırpınıyor neymiş sizde kazanmışsınızda izin vermediler diye gitmiyormuşsunuz orda durun bakalımmm eşinizin ailesinin tavrı baştan belliymiş zaten bunları bile bile şehirdışı tercih neden yaptınız ??? ne şimdi bu okudunuz emek verdiniz memurluğu kazandınız hayatınıza sonradan dahil olan insanlar izin vermiyor diye neymiş efendim gidememişsiniz... yaşınızın gençliğinden kaynaklanıyor sanırım bu yaşlarda evlenenlerin birçoğu o beni sevsin ben onu seveyim yeter derdinde başka bişeyi gözleri görmüyor gözünüzü açın artık aşktan ölüyorum eşimi bırakamam diyorsanızda kusura bakmayın sizin gibisine diyecek lafım yok

insanın böyle şeyleri duyunca çığlık atası geliyor ya allahaşkına bir adam karısına 5 kuruş veremeyecekse yada kısaca ona bakamayacaksa ne diye evlenir evi dayayıp döşemenin ne anlamı varki kendine güveni yoksa bir adamın milletin kızınında günahına girmesin

canım öncelikle Allah sabır versin işaalah durumun düzelir ama açıkçası sen eşin ve eşinin ailesine böyle boyun eğersen bu böyle devam edecek gibi, sen onlara mecburmusun kocan eve para getiremiyo sen kocan ve ailesi istemiyo diye çalışamıyosun üstelik sırf onlar istiyo diye kapanıyosun. bu saatten sonra tavrını koysanda tesir etmesi güç olur ama geç tesir edeceksede tavrını koy bir kişiliğin karakterin olduğunu göster, sadece şikayet edersende tabii senin bileceğin şey

Benim anladığıma göre,parasızlık ve evde ekmek olmaması,yokluktan değil.

Konu sahibi,onlara sormadan bir yere çıkmasın,bir şey almasın,evde yemek pişmesin,yemekler kayınvalidede yensin diye kuruş verilmiyor.

Yani tamamen baskı ve boyunduruk altına almakla alakalı bir durum.

Evde bilgisayar olması şaşırtıcı değil.Haa bilgisayarda vakit geçirdiğini,hele de bunları yazdığını (yazdığımızı) bilseler,onu da alırlar.

sevmek bu kadar şeyi göze alabilirmi.. arkadşlar doğru söylemiş evlenmeden önce bu tarz şeyleri yaşayacağının sinyalini almış olman lazım..eşin kaç yaşında bilmiyoırum ama düzeltmeye çalıştıkça kendin yıprancaksın çünkü onlar bu hayatı yaşam tarzı olarak belirlemiş eltinde aynı sıkıntıyı yaşamış çok ozr bir durum ama bir şekilde kendini o aileden soyutlamaya çalış kendin için programlar yap ve mutlaka çalışmak için eşini ikna et..şuda bir gerçekki ne söylenilirse söylenilsin eşinin bu konuda olgunluğa erişmesi ve senin göz göre göre bu kadar yıpranmana izin vermemesi gerekir..allah yardımcın olsun arkadaşım güçlü olmaya çalış kendini yıpratma..

aynı zamanda bu aile bir süre sonra senden torunda isteyecektir.evliliğini sağlam bir şekilde düzene sokmadan bebek yapmamanı tavsiye ederim çocuk olduğunda bu esirlilik köle haline dönüşür ailene paylaşmak içinse biraz düşün..eğerki birgün eşinle sorunlarını halletcek olsan sen herşeyi unutmuş olursun ama anne baba eskileri asla unutmaz..eşinle konuşmaya çalış içini nasıl bize yazdıysan onada samimiyetinle problemlerini anlat...

İşte sayın seyirciler..

Evlendiğini sanan ama aslında evlenmeyen sadece ev/lenen o da kendilerine ait mi o da bilinmez, baba birgün kapıya koyabilir ! böyle absurd bir hayat işte...

Ortada akli melekerini yitirmiş anne-baba-oğul teslisi ...triooo !

20 yasında gencecik bir kadın, belli ki aşırı iyiniyetli...

Ve bir elti ...onunda bu kadından bir farkı yok gibi sadece burun farkıyla önde..

N'apabilirsin biliyor musun ? aslında hiçbirşey..

Eh be kuzum ne diyeyim inan ben de bilmiyorum...Değişirler mi ? sanmam !

değiştirmeye uğraşma, kötü kedi şerafettin olur çıkarsın...

Sen değiş ! ipleri dola şöyle bir eline, silkin, kendine gel...

otur düşün neyi isteyip, neyi istemediğini

Kararını ver ve eşine yönel eşin de ailesiyle arasına bir mesafe koymasını bilsin, ha bilmiyor mu ? o zaman ailene yönel, anlat durumunu rahatsızlıklarını..yarın birgün çocugun olmadan hallet bu işi, olmuyorsa da çek git..yuva yuva üstüne olmuyor çünkü ortada anlayış abidesi insanlar yok kime neyi anlatacaksın ? ..

Allah yardımcın olsun

ya senin eşinde çok cimriymiş haaa 1 aylık karısının canı bişeyler isteyebilir niye kendidolabınızı doldurmuyoooo

konu sahibinin anlattığı gibi hayatlar çevremde o kadar çok ki.....
ve yıllardır bu hayata alışmaya çalışan gelinler.......

ArkadaşLaR,
Derdimi nasıl anlatsam bilmiyorum 3 aydır evliyim eşimle severek evlendim çok seviyorum onu.Ailesinin evinde oturuyoruz.Eşimin annesi üst katta ben alt katta oturuyorum.Evlendiqim ilk qünden bu yana rahat degilim kendi evimde kalıp zaman qeçiremiyorum sürekli kayınvalidemin yanında oluyorum sürekli iş yapıyorum kendisi sürekli emir veren bi insan 'bunu yap şunu getir' şeklinde çok sıkıldım artık Kayınpederim sürekli benimle uqraşıyo hep akıl vermeye çalışıyo gece bi tek yatmaya evime inebiliyorum eşime bu olaydan rahatsız olduqumu belirttim ama beni anlamıyo Kendi işlerinde çalışıyo çok yoruluyo ailesi çalıştığı işten maaş falan vermiyo dolayısıyla da bana 5 kuruş para vermiyo inanın evimde yiyecek içeçeğe dair hiç bir şey yok eşim bu konuda çok umursamaz sürekli yukarıya çıkalım diyo bende çıkmak istemiorum evlendiğim ilk gün bile
rahat vermediler tek başıma oturup ağlıyorum bazen çok sessiz bi insanım kimseye bişey diyemiyorum ne olur yardımcı olun evli olduqumu hissedemiyorum sanki bi oyun gibi artık dayanamıyorum kayınvalidem yukarı çıkmadığım zaman sürekli zile basıyo kapıya vuruyo çok sıkıldım bu olaydan eşim sorumluluklarını bilmiyo eşimle akşamları yanlız oturup sohbet etmek istiyorum ona kendim yemek yapıp baş başa yemek yemek istiyorum ama olmuyo eşim evimize hiç bişey almıyo ne yapabilirim ?:2:

Ahh be canım ben o kaynanada nasıl suc bulayım ki şimdi eşin senin evlendiğini daha anlamış değil ki anneciğinden ayrılamıyo sende eve bagla o zaman yada en iyisi gir bi işe çalış hem kafan rahat olur hem elıne para gecer evine mis gibi yemekler yaparsın.. Kaynanayla bi ömür geçmez eşin madem bu kadar sorumsuz evine bakmaz ne diye evlendin onla be kuzum sevgıyle iş yürür mü hiç.. Bende kaynanmla aynı apartmandyım çalışıyorum hafta bı kac kez goruyorum.. Oyle oturmayada fazla gıtmem.. Başta kendimi belli ettim çalışmama ragmen gec cıkmama ragmen evımde yemek ıstedım.. Peynir ekmek olsun yeterkı ben esımle basbasa yıyım arada tabıkıde gıttık kaynanama.. Sen o aileye hizmetçi gitmedin bunu başta kendine anlat sonra eşine.. Evin dısındakı ınsanlar senin ailen değil.. Akraba onlar yardıma ıhtıyac olur zor zamanda tabıkı yanlarında olursunuz ama biyere kadar.. Tartışın edin ama ailesini buna alıştırmayın sakın daha şimdiden siinirlenirniz yıpranmış siz böyleyken birde çocuk yaptığınızı dusunun hıc kalkamazsın ordan ya evden ayrıl yada kocanı evıne alıstır cazibeni kullan hayır diyemez :)):61:

canım ya ne kadar zor bir durum rabbim yardımcın olsun inşallah
bende naçizane önerimi sıralamak isterim izin verirsen
1 kendi ailenden yardım almayı dene konuşmayı bilen ortamı germeyecek biri nazikçe konuşsun sen yokken kayınvalidenle
2 eşine karşı nazik şefkatli ol asla dır dır etme ailesini sakın kötüleme
3 kadınsal taktikler daima işe yarar öyle davran ki onlarla değil seninle yalnız kalmayı iple çeksin:)
4 bol bol dua et. yer gök duayla inşallah kabul olacaktır
bu arada kimseyle kötü olma gerilme bir faydası olmaz allaha sığın rabbim yardımcın olsun inşallah canım amin

Şimdi sende aşkın büyüsüyle çok alttan alıyor olabilirsin.Benimde eşimin ailesi aylarca kalıyorlardı gıkımı çıkarmadım.SOnra maddi durumumuz kötü oldu , e haliyle tabi, onlarda kaldık kışın burnumdan getirdiler.Neyseciğime baştan ipleri eline al bence.Bak şimdi o kadar pişmanımki neden susmuşum diyorum.Çemkir demiyorum sana ama sakin bi şekilde alttan alta gir eşinin aklına.Anlamıyorsa da koy ağırlığını.Ben hala sustuğum o küçük şeylerin büyüyüp çığ gibi olup üzerime yıkılmış haliyle uğraşıyorum. Bazı şeylere önceden dur demek lazım.

bu dayatmaları daha ne kadar kaldırabilirsin..?yapmayı istemedigin birşeyleri aşk,sevgi ugruna nereye kadar kabullenebilirsin..senin baştan çizmedigin ama var olan sınırların aşılıyor,özeline müdahale ediliyor...eşin ve sen ailesine maddi manevi bağımlı hale getiriliyorsun...kapın dövülüyor,telefonun susmuyor,ne yiyecegine ne giyecegine nereye gidip gitmeyecegine kararları başkası veriyor...bir kadın olarak özel ihtiyaçların var elbet bunlarda göz ardı ediliyor...siz yatmadan yatmaya evinize gidiyorsunuz afedersin ama evlilik sadece yatakta olmaz...bizim millette oğlanı yanına almak örf adet iyi bir mağrifet tabi:47: iki yetişkin insanı maddi yönden muhtaç durumda bırakmanın, böyle bir baskının dayatmaların hiçbir gerekçesi olamaz... yarın birgün çocugun oldugunda anneliginden de birşey anlamayacaksın...evliliginden ne anlayacaksın böyle...sen yıpranacaksın zamanla tahammülsüzleşip eşini yıpratacaksın sonra o bahsettiginiz sevgiden elinizde ne kalacak ?!? pişmanlık,gözyaşı ve bir yığın keşke... sanırım o pişmanlıklardan ve keşkelerden biri kazanıpta gitmediginiz memurlugunuz olacak:50:

Evlenmeden once gormedinizmi esinizin bu hallerini..

ayni apartmanda oturursaniz olacagi bu..

evlenmeden once gozden gecirmeniz gerekiyordu....:4:

Sizin icin tek care ordan tasinmak olur sanirim:37:

Back
X