Sana bu laflar saçma geliyor evet ama onlarda işte seni bir şekilde teselli etmeye çok üzülmemen için konuşmalar yapmaya çalışıyolar.Merhaba kizlar beni belki eski konulardan falan bilenler vardir. Dis gebelik gecirdim tupum alindi gecen ayda kimyasal gecirdim yani basima gelebilecek hersey geldi neyse.
Bu ay o kadar boşum ki bebek konusuna karşı. O kadar hic birsey yapmıyorum ki. Ne ovulasyon takip ediyorum ne bisey. Sevimli gelen bebekler sevimli gelmiyor sanki artık. Icim sogudu sanırım ya da bebegim olmayacak zaten gibi bir dusunceye kapiliyprum bilmiyorum.
Neyse asil sorun su ki 2 üniversite arkadasim var 2 side ben hamile kalmak istemedigim donemlerde hamile kalmak icin ugrasiyorlardi ve gecenlerde dogurdular. Yani her donemlerini biliyorum hamile kalana kadar neler neler yaptiklarini whatsappta bundan baska bisey konusmadiklarini keza hamilelik donemleri de ayni sekilde gecti. Benim yaptıklarım onlarin yaninda hic kalir.
Bu iki arkadas bana simdi akıl veriyorlar cok stres yaptigim icin olmuyormus evet olabilir etkisi olabilir birsey demiyorum ama benim tek tupum kaldi tup olab taraftan yumurtlamadigim aylar şansım bile yok. Bunu asla anlamiyorlar. Gecen de teki diyor ki benim bebek var ama hic uyuyamiyorum sen rahatsin ne guzel. Beni bununla mi avutuyorsun yani keske olsa da bende uyumasam dedim ve artik onlarla iletisimimi kestim.
Boyle tavirlarla ugrasmaktan bebek konusundan sogudum resmen soguttular.
Bazı erkekler duygularını belli edemiyor. Farklı şekillerde bize yansıtıyorlar. 14 şubat gecesi kanamam başlamıştı, o gün çok mutsuzdum eşim yemeğe götürdü zorla beni. Sevgililer günü falan çok önem veren insanlar değiliz. Ondan sonra sürekli beni gezmeye, alışverişe, bakıma, yürüyüşe itti. Biz sinemadan çok evde yayılıp film izlemeyi severiz. Bana bak şu film vizyona girmiş sinemaya gitsene, altında araban var gezsene diyordu durmadan. Fakat ben o zamanlar beni mutlu etmek için yaptığının farkında değildim.Planim o yönde. Takmicam. Esimin de psikolojisini bozdum. Dediklerin cok dogru. Ben fasulyeye koptum ama hahahahaha cidden adamlarda etkileniyor.
Geçen ay ben boyle bisey yaşayınca garip bisey oldu mesela.
Kafam bozuk yatak odasindan çıkmıyorum esim oturma odasinda takiliyor e kolaymi aylardir görmediğin cift cizgiyi gormussun ama sonuc negatif
Neyse sabah uyanmis esim,makinayi boşaltmış,kahvalti hazirlamis. Geldi beni uyandirdi. Hadi ilacini ic yumurta yapiyorum diyo, tiroid ilacimi icip 20 30 dakika sonra yemek yiyebiliyorum. Sonra sofrayi topladı falan
Ben şok acaba hangi dagda kurt öldü diyorum
Yani normalde bana yardimci olur ama boyle jestleri yoktur pek of onada üzülüyorum zaten
Valla kendimi dinlemicem
Zaten havalar ısındı spora baslicam. Yürüyüş. Geçen esim hadi kalk kalk yuruyuse gidelim dedi 2 gun evel ben sabah uyudummmm dedim uyanmadım. Dengesiz yasiyoruz biraz. Almis kopegi gezmis.
Bende ona takilcam. Simdi ben bebek isine sarmaya başladım. O da bana sarmaya başladı. Kafami dagitmami istiyor yazik. Bana egzersiz videosu falan aciyor televizyona baglamis ceptelefonunu bak hayatim yap bunlari falan diyor. Benim kronik agrilarim da var.
O arkadasini anliyorum bende bendede sivilce işleri başladı hafiften. Bende baslicam cidden haa. Tobe tobe
Bu rahim filmini cekileyim bugun doktora dicem 3 ay rahat takilcam. Asilama dusunuyordum onumuzdeki ay ondan da vazgeçtim
Beynimi ve kendimi yemicem.
Sigarayi birakma planimda var tabi. Ya abinde cok tatli ama :) yazik telaslanmis o da . Herkesi etkiliyoruz aslinda cevremizde.
Farkinda olmadan tabi.
Zaten oturunca kös kös mutsuz mutsuz derdimizi bilenler anliyor
Ve doktor bana dediki Hayat,cocugun olcak merak etme stres yapma sen bana birak.
Bilirsin doktorlar boyle konudmaz pek
Mesela oda stres yapma dedi ama zoruma gitmedi
Esimde bana dioki bak doktor ayni seyleri soyluyor. Doktor sigara icinde biseler soledi. Ama biz soyleyince yook takmiyorsun dio... Esime de gun doğdu ha laf solemek için basak ya hani.cennetim benim.uyuyor deminden beri uyandirmaya çalışıyorum. Insallah burda seviniriz hep birlikte. Cok guzel moral verdin bana kuzum.
Kiz büyükler anlıyor. Bazi insanlar anliyor ciddiyim ama nasil anladiklarini bende bilmiyorum halan cok tatli yaa hahahahaaBazı erkekler duygularını belli edemiyor. Farklı şekillerde bize yansıtıyorlar. 14 şubat gecesi kanamam başlamıştı, o gün çok mutsuzdum eşim yemeğe götürdü zorla beni. Sevgililer günü falan çok önem veren insanlar değiliz. Ondan sonra sürekli beni gezmeye, alışverişe, bakıma, yürüyüşe itti. Biz sinemadan çok evde yayılıp film izlemeyi severiz. Bana bak şu film vizyona girmiş sinemaya gitsene, altında araban var gezsene diyordu durmadan. Fakat ben o zamanlar beni mutlu etmek için yaptığının farkında değildim.
Bu arada 12 ekimde gebeliği tespitnedemeyen predictorün yerine 13 ekimde halam hamilesin teşhisi koydu bana ben öyle 14 ekimde test yaptım. Bayağı da rezil etti beni. Sofradayız kaş göz işareti ile sen hamilesin diyor. Yok diyorum, inatla hamilesin diyor. Yarım saat böyle çekiştik. İyi git test yapta gör, ben yanılmam dedi. Hala yaptım zaten dün yok işte dedim. Abim de yok hala dedi. Kadın inatla var da var. Nasıl anlıyor bilmiyorum ama ertesi gün o yüzden test aldım aslında sırf halama gördün mü hamile değilim demek için ama halam yine rezil etti beni.
Size basit bir cumle gibi geliyor ama 2 kere kayip yasamis ve hamile kalma sansi herkese gore dusuk olan bir kadin icin cok agir bir cumle ve onlar hamile kalmaya calisirken stres yapma sozcugunu yasaklamislardi grupta madem normal birsey kendilerine neden soyletmiyorlardiStres konusunda haklılar zaten. Onlar da zamanında çok stres yapmışlar şimdi de size diyorlar..
Burada bir çok kişiye diyoruz zaten stres yapma kendini dinleme diye..
Hem siz biraz alıngan hassas dönemdesiniz, hem de onlar bebek yüzünden yorgun..
İnsan henüz hiç çocuğu yokken nasıl büyüyeceğini bilmeden bodoslama dalıyor ama şimdi bildiğim için ikinciye cesaret edemiyorum mesela..
Çocuksuz bir arkadaşıma veya kardeşime ben de demişimdir uykusuz zamanlarımda "ne güzel bir yatıyorsun sabah kalkıyorsun" diye. Onlar da bozsa mıydı beni bu kadar ufak bir laf yüzünden?
Bence engelleyecek, görüşmeyecek kadar kötü bir diyalog yok ortada..
İnşallah en kısa zamanda sağlıkla hamile kalırsınız..
Size basit bir cumle gibi geliyor ama 2 kere kayip yasamis ve hamile kalma sansi herkese gore dusuk olan bir kadin icin cok agir bir cumle ve onlar hamile kalmaya calisirken stres yapma sozcugunu yasaklamislardi grupta madem normal birsey kendilerine neden soyletmiyorlardi
İlk kızımda da halam kapıyı açıp, yüzüme baktığı gibi sen hamilesin demişti ama o zaman test falan yapmamıştım. Ondan önce kayınvalidem sen hamile misin demişti. Aynı gün kayınvalidemden çıkarken kapıda yan komşusu ile karşılaştık, annesi gelmiş bak bu X'in gelini anne falan dedi. Kadın direk bana ne kadarlık kızım, dedi. Kadının suratına boş boş baktım. Bebek ne kadarlık demek istiyormuş. Yok teyze hamile değilim demiştim. Birkaç hafta sonra eşimle bozuştuk, boşanmaya karar verdik kuzum. 1.5-2 ayda bir regl oluyordum o dönem idrar yolları iltihabı geçirmiştim. Halam hamilesin dedikten bir hafta sonra test yaptım. Hamileydim. Nasıl anladıklarını vallahi bende bilmiyorum. Ben anlarım diyor ama nasıl anladığını söylemiyor ki bizde faydalanalım. Onca paralar döküyoruz testlere.Kiz büyükler anlıyor. Bazi insanlar anliyor ciddiyim ama nasil anladiklarini bende bilmiyorum halan cok tatli yaa hahahahaa
Kuzenimde dış gebelik geçirdi bi tüpü alındı. 35 yaşında tekrar hamile kaldı. Olmaz diye kendinizi şartlamayın lütfen. En kısa zamanda güzel haberi alırsınız inşallahMerhaba kizlar beni belki eski konulardan falan bilenler vardir. Dis gebelik gecirdim tupum alindi gecen ayda kimyasal gecirdim yani basima gelebilecek hersey geldi neyse.
Bu ay o kadar boşum ki bebek konusuna karşı. O kadar hic birsey yapmıyorum ki. Ne ovulasyon takip ediyorum ne bisey. Sevimli gelen bebekler sevimli gelmiyor sanki artık. Icim sogudu sanırım ya da bebegim olmayacak zaten gibi bir dusunceye kapiliyprum bilmiyorum.
Neyse asil sorun su ki 2 üniversite arkadasim var 2 side ben hamile kalmak istemedigim donemlerde hamile kalmak icin ugrasiyorlardi ve gecenlerde dogurdular. Yani her donemlerini biliyorum hamile kalana kadar neler neler yaptiklarini whatsappta bundan baska bisey konusmadiklarini keza hamilelik donemleri de ayni sekilde gecti. Benim yaptıklarım onlarin yaninda hic kalir.
Bu iki arkadas bana simdi akıl veriyorlar cok stres yaptigim icin olmuyormus evet olabilir etkisi olabilir birsey demiyorum ama benim tek tupum kaldi tup olab taraftan yumurtlamadigim aylar şansım bile yok. Bunu asla anlamiyorlar. Gecen de teki diyor ki benim bebek var ama hic uyuyamiyorum sen rahatsin ne guzel. Beni bununla mi avutuyorsun yani keske olsa da bende uyumasam dedim ve artik onlarla iletisimimi kestim.
Not: bu arkadaslar kendi hamile kalma sureclerinde grupta stres yapma sozcugunu yasaklamis insanlar.
unutmayın zaten ben bile sinir oldum o nasıl bir laf sizin görümceniz insan değil . Allah yukarda umarım ağzından çıkan lafla oda sınanmaz kimse ne evladına ne eşine güvenmesin
Varya o gorumcen olucak insanliktan nasibini almamisa söylenecek çok soz var da değmez vallahi içim sızladı ya insan olan azicik vicdani olan bunu soyleyemez nasil utanmadan yuzune bakiyor bende bunu anlamiyorum umuyorum ki imtihani siddetli olmaz zira boyle kalp kiran hadsizlerin sonu iyi olmuyor çok sinirlendim ciddenKendisi 2 evlat sahibi.. İki evladı da tedavi ile olmuş.. Ne gibi zorlukları olduğunu kendi daha iyi bilir ama unutmuş sanırım o günlerini..
yazık çok yazıkKendisi 2 evlat sahibi.. İki evladı da tedavi ile olmuş.. Ne gibi zorlukları olduğunu kendi daha iyi bilir ama unutmuş sanırım o günlerini..
Varya o gorumcen olucak insanliktan nasibini almamisa söylenecek çok soz var da değmez vallahi içim sızladı ya insan olan azicik vicdani olan bunu soyleyemez nasil utanmadan yuzune bakiyor bende bunu anlamiyorum umuyorum ki imtihani siddetli olmaz zira boyle kalp kiran hadsizlerin sonu iyi olmuyor çok sinirlendim cidden
Canım seni çok iyi anlayabiliyorum ama bazen kelimelerin kifayetsiz kaldığı anlar olur ya bu da öyle arkadaşların da ne dese nasıl seni rahatlatsa bilemiyorlar. Bu onların seni önemsemediği ya da anlamadığı anlamına gelmiyor. İnan nasıl yardım edeceklerini bilemiyorlar bir r nebze olsa rahatla diye diyorlar. Aslında destek vermişler ama senin içinde olduğun durumda faydalı olmamış. Kendini yıpratma lütfen umutsuz olma Rabbim Ol dediğinde her şey olur Rabia anamızı hatırla dua et huzur bulMerhaba kizlar beni belki eski konulardan falan bilenler vardir. Dis gebelik gecirdim tupum alindi gecen ayda kimyasal gecirdim yani basima gelebilecek hersey geldi neyse.
Not: bu arkadaslar kendi hamile kalma sureclerinde grupta stres yapma sozcugunu yasaklamis insanlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?