Yumurta takibi test değil ki...normal vajinal ultrason ile yumurtalıklara bakacak.aslinda özel bir işlem değil.adet bitiminden 1 hafta sonra gidilmeye baslansa gün aşırı ,2- 3 defa hangi taraftan yumurta büyüyor ultrasonda görülür.Ortalığı ayağa kaldırmıştım vaktinde. Bu durumda doktor ne yaptı? İlgilwnitormuş gibi yaptı hiçbir işe elini sürmedi. Benim branşım değil, bu hastanede bu test yok vs vs. Aklı sıra intikam aldı. Allaha havale ettim.
Gittiğim bölüm kadın doğum değildi. Dahiliyeye gittim. Endokrin yoksa dahiliye dr bakabilir. Durum buyken ben bilmem dedi. Benim branşım değil dedi. Anlıyor musunuz? Yapabilirdi yapmadı. Kan testi isteyebilir sevk edebilir ama yapmadı. Bunu yaparken de tıbbi terimler kullandı da yapmadı. Ben şikayet etsem de işe yaramazdı.Yumurta takibi test değil ki...normal vajinal ultrason ile yumurtalıklara bakacak.aslinda özel bir işlem değil.adet bitiminden 1 hafta sonra gidilmeye baslansa gün aşırı ,2- 3 defa hangi taraftan yumurta büyüyor ultrasonda görülür.
Doktorun yapabileceği birşeyi yapamam deme lüksü olamaz.boyle durumlarda anayasal hakkınız olan dilekçe hakkınızı kullanmanız gerekir.
Başka bir rahatsızlık ile ilgili başka bir işlem gerekir kan testi gerekir gittiğiniz hastanede yapılmıyordu orası ayrı.
Bence deBence daha iyi arkadaslar edinmeliyim
Zaten sıkıntı da orada ya. O ovulasyonu takip ediyoruz ve ne kadar inkâr edersek edelim, çocuk düşüncesi ile yatağa giriyoruz. Şu günleri değerlendirmeliyim gibi düşünüyoruz. Ben ağustos ayında kafaya koydum artık takip etmeyeceğim diye çünkü kendimi nasıl baskı altına aldıysam artık adet düzenim şaştı. Ağustos ayında regl oldum, bir hafta sonra ara kanamam oldu ve regl 35 gün uzadı. Zaten o ayı değerlendirememiştim şehir dışındaydım ve eylülde hiç yumurtlama falan takip etmedim. Hatta yumurtlama döneminde ilişki de olmadı. Zaten adete birkaç gün bir hafta kala falan yumurtladım herhalde. Korunmasız devam et sadece takip etme. Deli gibi test almasan bile seni strese sokan başka faktörler var. Korkuyorsun bir daha dış gebelik geçirir miyim, diye. Dediğim gibi tahlil yaptırdın mı bilmiyorum ama tahlil iste doktorundan. Pıhtılaşman var mı yok mu, şeker mi var. Tutunamama sebebini öğrendiği zaman insan bir nebze daha rahat oluyor. Benim biraz da kafaya takma sebebim buydu. İlki istem dışı oldu da ikincisi neden olmuyor, bir sorun mu var rahmimde düşüncesiydi.Hic bir sorunum yok benim onlara kizmamdaki sebep benim herhangi bir stres yapmamam sadece ates olcme yontemiyle ovulasyonu takip ediyordum onu da bu ay biraktim her ay deli gibi test falan yapmadim yani ama onların hamile kaldigi ay stres yaptiklarini da gayet iyi biliyorum suan bebek konusu gercekten hic umrumda degil hatta denemeyi birakmayi bile dusunuyorum
Merhaba kizlar beni belki eski konulardan falan bilenler vardir. Dis gebelik gecirdim tupum alindi gecen ayda kimyasal gecirdim yani basima gelebilecek hersey geldi neyse.
Bu ay o kadar boşum ki bebek konusuna karşı. O kadar hic birsey yapmıyorum ki. Ne ovulasyon takip ediyorum ne bisey. Sevimli gelen bebekler sevimli gelmiyor sanki artık. Icim sogudu sanırım ya da bebegim olmayacak zaten gibi bir dusunceye kapiliyprum bilmiyorum.
Neyse asil sorun su ki 2 üniversite arkadasim var 2 side ben hamile kalmak istemedigim donemlerde hamile kalmak icin ugrasiyorlardi ve gecenlerde dogurdular. Yani her donemlerini biliyorum hamile kalana kadar neler neler yaptiklarini whatsappta bundan baska bisey konusmadiklarini keza hamilelik donemleri de ayni sekilde gecti. Benim yaptıklarım onlarin yaninda hic kalir.
Bu iki arkadas bana simdi akıl veriyorlar cok stres yaptigim icin olmuyormus evet olabilir etkisi olabilir birsey demiyorum ama benim tek tupum kaldi tup olab taraftan yumurtlamadigim aylar şansım bile yok. Bunu asla anlamiyorlar. Gecen de teki diyor ki benim bebek var ama hic uyuyamiyorum sen rahatsin ne guzel. Beni bununla mi avutuyorsun yani keske olsa da bende uyumasam dedim ve artik onlarla iletisimimi kestim.
Boyle tavirlarla ugrasmaktan bebek konusundan sogudum resmen soguttular.
Takma sen onlarin canim beni bu senin sinavin olup olmammasi allahin bilecegi bisey senin yapacagin tek sey allahtan umudunu asla kesmem ne mucuzeleri var bunlari dusun duani et hayat senin hayatin balim dusnmek dusunmemek senin tercihin kimse senin neler yasadigini bilemez ama sirf bu yuzden sirt cevirme herseye ragmen umutlu ol herkes kendi kaderini yasar herseyin hayirlisi kuzummMerhaba kizlar beni belki eski konulardan falan bilenler vardir. Dis gebelik gecirdim tupum alindi gecen ayda kimyasal gecirdim yani basima gelebilecek hersey geldi neyse.
Bu ay o kadar boşum ki bebek konusuna karşı. O kadar hic birsey yapmıyorum ki. Ne ovulasyon takip ediyorum ne bisey. Sevimli gelen bebekler sevimli gelmiyor sanki artık. Icim sogudu sanırım ya da bebegim olmayacak zaten gibi bir dusunceye kapiliyprum bilmiyorum.
Neyse asil sorun su ki 2 üniversite arkadasim var 2 side ben hamile kalmak istemedigim donemlerde hamile kalmak icin ugrasiyorlardi ve gecenlerde dogurdular. Yani her donemlerini biliyorum hamile kalana kadar neler neler yaptiklarini whatsappta bundan baska bisey konusmadiklarini keza hamilelik donemleri de ayni sekilde gecti. Benim yaptıklarım onlarin yaninda hic kalir.
Bu iki arkadas bana simdi akıl veriyorlar cok stres yaptigim icin olmuyormus evet olabilir etkisi olabilir birsey demiyorum ama benim tek tupum kaldi tup olab taraftan yumurtlamadigim aylar şansım bile yok. Bunu asla anlamiyorlar. Gecen de teki diyor ki benim bebek var ama hic uyuyamiyorum sen rahatsin ne guzel. Beni bununla mi avutuyorsun yani keske olsa da bende uyumasam dedim ve artik onlarla iletisimimi kestim.
Boyle tavirlarla ugrasmaktan bebek konusundan sogudum resmen soguttular.
Birçok kadın birkaç ay denemenin ardından gebe kalamayınca aynı stresleri yaşıyor. Kendini yıpratıyor. Psikolojik olarak kendini baskı altına alıyor. İnşaallah en kısa zamanda güzel haberini alırız ve sen de o güzel haberi aldıktan sonra istesen de istemesen de, "Ya kendimi neden o kadar yıpratmışım ki," diyeceksin. Çevrende benzer şeyleri yaşayan insanlar sana derdini anlattığında tecrübelerini paylaşacaksın ve şimdi ki aklım olsa hayatta kendimi o denli yormazdım, diyeceksin kuzum. Çünkü sen o zaman stresin seni alt üst ettiğini fark edeceksin. Şuan da farkındasın ama ister istemez kendini strese sokuyorsun. Hani diyorsun ya canım, kafaya taktığı ay hamile kalmışta, psikolojilmişte...Ooooh ne güzel olmuş inceldiği yerden kopmuş umarim barismazsin vicdan micdan yapip hic görüşme. Aradiklarinda acma mesgulum falan de
Gidiyorum bugun rahim filmi cekilcem.
Seni de benden iyi kimse anlayamaz.
Geçen doktordayim,o esnada arkadasim mesaj atiyor bana bebegi el sallamış ultrosondan cok tatliymis arkasindan da anne olunca anlarsin demez mi! Doktorun önünde ağlamaya başladım mı ..
Bir taneside evlendigi 2.ay hamile kaldi ama her dakika test yapıyordum ben falan diyor bana.
Sonra utanmadan bana stres yapma diyor.
Gecmislerini öyle cabuk unutuyorlar ki.
Hele bitanesi ayaklarini dikiyormus da kafaya takmadigi ay hamile kalmista psikolojikmiste
Boylelerine selam bile vermiceksin işte!
Rabbim şu günün yüzü suyu hürmetine tez vakitte sağlıklı sihhatli butun organlari tam iyi huylu bir evlat nasip etsin sana
Boyle insanlar da bizden uzak Allah a yakın olsun.
Birçok kadın birkaç ay denemenin ardından gebe kalamayınca aynı stresleri yaşıyor. Kendini yıpratıyor. Psikolojik olarak kendini baskı altına alıyor. İnşaallah en kısa zamanda güzel haberini alırız ve sen de o güzel haberi aldıktan sonra istesen de istemesen de, "Ya kendimi neden o kadar yıpratmışım ki," diyeceksin. Çevrende benzer şeyleri yaşayan insanlar sana derdini anlattığında tecrübelerini paylaşacaksın ve şimdi ki aklım olsa hayatta kendimi o denli yormazdım, diyeceksin kuzum. Çünkü sen o zaman stresin seni alt üst ettiğini fark edeceksin. Şuan da farkındasın ama ister istemez kendini strese sokuyorsun. Hani diyorsun ya canım, kafaya taktığı ay hamile kalmışta, psikolojilmişte...
Git profilime bak, regl tarihim geldiği zaman regl olmadığım için test yapmıştım. 30 Ağustos 2017 "İdrar testi pozitif çıkıp, kan testi negatif çıkan anne tribi; geliyorsan gel, gelmiyorsan ben gidiyorum çocuğum." O gün yemin ettim asla yumurtlama falan takip etmeyeceğim başlarım böyle işe diye O ay 35-36 güne uzadı adetim ve 8 Eylül'de regl oldum. Eylül ayı boyunca takip falan etmedim. Kafam çok rahattı. Okullar da açıldığı için değerlendirmek istesem bile fırsat olmazdı zaten. Eşim bile o ay bendeki değişimi gördü. Tüm yumurtlama bildirimlerini kapattım. Tam üç tane takvim uygulaması vardı. Ekim ayı geldi ve benim İstanbul'a gitmem gerekiyordu. Bir sabah yumurta akı gibi beyaz bir akıntım oldu, herhalde adet olucam dedim ama adet olacağım zaman normal şeffaf akıntı olur. Ne olur ne olmaz, şehir dışına çıkacağım test yapayım dedim tarih 11 Ekim. Negatif. 12 Ekim negatif. Gitti mi yine 50 tl testlere. Ayın 14 Ekim 3.5 tl test. Ben İstanbul'dayım ve sonuç pozitif. Hatta o kadar saldım ki bu da kesin kimyasal dedim ve gittiğimiz düğünde topuklu ayakkabı ile hunharca akçabaat horonu oynadım. Tabii ya değilse dediğim de oldu, olmadı değil. Doktorum bana en son kibarca ayar çekmişti stres konusunda onun da takibi bırakmamda etkisi var tabii. Stres deyip geçmemek lazım. Temmuz ayında reg olamamış ara kanama geçiröiştim. Sonra adet düzenim bozuldu zaten.
Evet bir de o var bebeklerini gozumuze sokmalariOoooh ne güzel olmuş inceldiği yerden kopmuş umarim barismazsin vicdan micdan yapip hic görüşme. Aradiklarinda acma mesgulum falan de
Gidiyorum bugun rahim filmi cekilcem.
Seni de benden iyi kimse anlayamaz.
Geçen doktordayim,o esnada arkadasim mesaj atiyor bana bebegi el sallamış ultrosondan cok tatliymis arkasindan da anne olunca anlarsin demez mi! Doktorun önünde ağlamaya başladım mı ..
Bir taneside evlendigi 2.ay hamile kaldi ama her dakika test yapıyordum ben falan diyor bana.
Sonra utanmadan bana stres yapma diyor.
Gecmislerini öyle cabuk unutuyorlar ki.
Hele bitanesi ayaklarini dikiyormus da kafaya takmadigi ay hamile kalmista psikolojikmiste
Boylelerine selam bile vermiceksin işte!
Rabbim şu günün yüzü suyu hürmetine tez vakitte sağlıklı sihhatli butun organlari tam iyi huylu bir evlat nasip etsin sana
Boyle insanlar da bizden uzak Allah a yakın olsun.
Benim sinir oldugum mevzu kendilerini bu donemi yasarken grupta stres olma sozcugunu yasaklamislardi kimse soylemesin diyorlardjBen oyleyimdir karsimdakinin bı derdi olunca ne diyeceğimi sasiririm. Onu desem böyle olur bunu desem şuraya gider sonunda bişey diyemem öyle kalırım. Kötü niyetli olduklarını sanmıyorum ama ağızlarından çıkanın sizi kirabilecegini dusunemiyo olabilirler. Benim tavsiyem bebeğe odaklanıp dünyayı kendinize dar etmeyin. Ben o yollardan gecmedim sadece etrafimdakilerden dinlediğim kadarıyla stresli bı durum. Bunu doğru söylüyorsunuz yaşamayan bilmez.
Ee stresten şaşıyor adet düzeni. Hamile miyim, değil miyim? Gecikecek mi, gecikmeyevek mi? Aa geciktim kesin hamileyim. Bir test yapıyorsun negatif. Psikolojik olarak bir sürü gebelik belirtisi yaşıyorsun, kesin hamileyim diyorsun bir test daha yine negatif. Kısır döngü gibi devam ediyor. Yumırtlama takip ediyorsun, ilişki olsa bile aklında hep bebek düşüncesi yine başlıyor acaba bu ay olacak mı stresi. İlk kızıma kaza ile hamile kaldım. Ben 6 aylık hamileydim, arkadaşım da 7 aydır deniyor. Adet düzeni çok fena şaştı onun da son iki ay ve beni aradı böyle böyle adet olmadım ama şimdi hastaneden geliyorum hamile değilim. Başlarım böyle işe suratımı sivilceler bastı bırakıyorum ben, dedi. İki üç günde bir telefonda görüşüyoruz zaten. Eşi de o ay yurtdışına gitti geldi. Aradan bir ay geçti, bir şey söyleyeceğim, dedi. Hamilesin, dedim. Ee nasıl oldu bırakmıştın falan diye konuştuk öyle. Kız, "Şansıma tüküreyim 7 ay boyunca adamı yarış atı gibi koşturdum. Ee bu ay bir defa oldu, hamile kaldım. O da adetim bittikten iki gün sonraydı, nasıl oldu ben de bilmiyorum" dedi. O kadar çok örneği var ki Sarışın.Ya illa ki. Mesela bugun rahim filmi cekilcem çıkınca ya bunun icin mi bunca ay cektirmedim kaçtım doktor hakli çıktı acımadı diyebilirim. Sanki oyle diycekmisim gibime geliyor cok guven verici konustu yuzde 90 acimayacak gelmeden bi agri kesici al dedi asistani da oradan 1 dakika suruyor zaten dedi doktorda dediki anesteziyi ben sevmiyorum hastanın sersemliği oluyor vajinismus sorunun yoksa bise olmaz tarzi konustu.
Hamile oldugumda da amma stres yapmışım yaaa diye düşünebilirim dogru diosun. Ama oyle ukala tavirlari varki Hayat, benim cocugum olmamis ugrastigimi biliyor ve goruyor karsima gecmis hben zaten hemen hamile.kalirim haziranda cocuk dogurmam icin hangi ay hamile kalmam lazim diyor
Kendisinin temmuz dogumlu aslan burcu cocugu var ekim ayinda hamile.kalmisti ama bunu bile hesaplayamayacak kadar gerizekali iste. Her neyse. Yok kocam ceketini assa hamile kaliyorum vs diyor. Yani sanki bazısı bilerek yapıyor... yalniz onceki yorumunu da gördüm predictor
Bende cok guvenmiyorum ona
Bende gecen ay idrar testi pozitif kan testi negatifi yaşadım kendime gelemedim 3 gün boyunca.
Neyin nesiydi anlamadim da ve adetimde bozuldu gec geldi
Senin durum gibi oldu benimki de.
Insallah benimde yakındır guzel haberi almam. Ve bekleyen isteyen herkesin
Ve kendileri grupta stres yapma sozcugunu yasaklayan insanlardu hamile kalinca unuttulatSeni biliyorum, yaşadıklarını takip ettim hep.
Öncelikle Rabbim hayırlı zaman da hayırlı evlatlar nasip etsin inşallah.
İnsanları, özellikle çevremdeki insanları anlamakta zorluk çekiyorum bende bazen.
"Bu kadar çok düşünme ama." , "Fazla stres yapıyorsun." "Daha yaşınız genç." , "Darısı size" vs. gibi laflar artık bana küfür gibi gelmeye başladı.
Yahu daha düne kadar sende bu yollardan geçtin. Stres yapma demekle yapılmadığını bilmiyor sanki.
Ben artık kulak tıkadım bu tarz insanlara. Ve hatta artık kimseye birşey anlatmıyorum, söylemiyorum da.
Ee stresten şaşıyor adet düzeni. Hamile miyim, değil miyim? Gecikecek mi, gecikmeyevek mi? Aa geciktim kesin hamileyim. Bir test yapıyorsun negatif. Psikolojik olarak bir sürü gebelik belirtisi yaşıyorsun, kesin hamileyim diyorsun bir test daha yine negatif. Kısır döngü gibi devam ediyor. Yumırtlama takip ediyorsun, ilişki olsa bile aklında hep bebek düşüncesi yine başlıyor acaba bu ay olacak mı stresi. İlk kızıma kaza ile hamile kaldım. Ben 6 aylık hamileydim, arkadaşım da 7 aydır deniyor. Adet düzeni çok fena şaştı onun da son iki ay ve beni aradı böyle böyle adet olmadım ama şimdi hastaneden geliyorum hamile değilim. Başlarım böyle işe suratımı sivilceler bastı bırakıyorum ben, dedi. İki üç günde bir telefonda görüşüyoruz zaten. Eşi de o ay yurtdışına gitti geldi. Aradan bir ay geçti, bir şey söyleyeceğim, dedi. Hamilesin, dedim. Ee nasıl oldu bırakmıştın falan diye konuştuk öyle. Kız, "Şansıma tüküreyim 7 ay boyunca adamı yarış atı gibi koşturdum. Ee bu ay bir defa oldu, hamile kaldım. O da adetim bittikten iki gün sonraydı, nasıl oldu ben de bilmiyorum" dedi. O kadar çok örneği var ki Sarışın.
İnşaallah hiçbir şey çıkmaz rahim filminde. Sonuçların temizse de kuzu kendini dinlemeyi bırak. Kolay değil asla biliyorum ama bir iki ay korunmayın ama her şeyi oluruna bırakmak için çabala. Çok üzülüyor insan, kafasına takıyor neden olmuyor diye. Senin için değil, kendim için de söylüyorum; kendimizi yoruyoruz sadece. Ben ilk kimyasaldan sonra defalarca takmayacapım kafama dedim, çok zor oldu iradesizleştim resmen. Eşim de benimle kafa buluyordu, beni sprem bankası gibi kullanıyorsun sen ya, diye. Adama diyordum ki, olup olmaması önemli değil, neden olmuyor bunu takıyorum. O da çok üzülüyordu ama takmıyordu. Çünkü hamile kalınca, keseyi görmeye ben tek gittim umudum da yoktu pek onu peşimde sürüklemek istemedim. Üstten görünmedi ve ben çok üzüldüm. Alttan baktı doktor öyle gördü. Haftaya gel kalp atışlarını duyalım dedi. Adamı bile nasıl etkilediysem, yok ya hamile değilsin bu da kimyasal diyor. Hayır ya hamileyim keseyi gördüm diyorum, ikna olmuyor. Bir hafta böyle muhabbetlerle geçti. Gittik kalp atışlarını duyduk. Bana diyor ki arabada, "Hamilesin şimdi he. Lan fasülye iyi tutundun mu? Aman iyi tutun he uğraştırma bizi." Ağzım açık baka kaldım. Ben sana ne diyorum bir haftadır dedim. Ne bileyim ben aylardır sürekli bir hamilesin bir değilsin bu da öyle diye düşündüm dedi. Adamı bile farkında olmadan triplere sokmuşum. Bunları anlatıyorum çünkü sadece kendimizi değil, adamları da o strese sokuyoruz. Onlar da etkileniyor. Sadece eşimi de değil, abimi bile strese sokmuşum resmen. Bir gün şişkinliğim var annemdeyim. Kızımı uyutuyorum ağrı var hafif ama şişkinlikten. Suratım düşük. Geldi abim, abim bir şey varsa hastaneye gidelim, dedi. Sonra itiraf etti. Düşük yapıyorsun da söyleyemiyorsun sandım diye.
Her zaman patavatsız insanlar olur hayatta. Kimisi bilerek kimisi bilmeyerek yapar. Şu dönem alınganlık dönemleri. Ufacık bir şey bile seni mutsuzluğa itebilir. Kulaklarını tıka ve kendini önemse sadece. En kısa zamanda inşaallah gel burada şen şakrak sevincini paylaş kuzum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?