unutmayın zaten ben bile sinir oldum o nasıl bir laf sizin görümceniz insan değil . Allah yukarda umarım ağzından çıkan lafla oda sınanmaz kimse ne evladına ne eşine güvenmesinÇok doluyum galiba bu konuda.. mesela ameliyat olup evime geldiğim gün görümcemin eşi zile basmadı telefonla aradı görümcemi kapıyı açın diye.. görümcem eşini “ zili niye çalmıyorsun sanki içerde bebek uyuyor” demesini ömrüm boyunca unutmam herhalde..
Bende uc duusk yapdıktan snra hamile kalan arkadasım bana b turlü gebeligini soyleyemis ben ne dyeceksem sanki soylerken ölüm haberi verr gbi söylemişti beni cok uzmustuuu insanlar garippp anlamsınyaratıklarMerhaba kizlar beni belki eski konulardan falan bilenler vardir. Dis gebelik gecirdim tupum alindi gecen ayda kimyasal gecirdim yani basima gelebilecek hersey geldi neyse.
Bu ay o kadar boşum ki bebek konusuna karşı. O kadar hic birsey yapmıyorum ki. Ne ovulasyon takip ediyorum ne bisey. Sevimli gelen bebekler sevimli gelmiyor sanki artık. Icim sogudu sanırım ya da bebegim olmayacak zaten gibi bir dusunceye kapiliyprum bilmiyorum.
Neyse asil sorun su ki 2 üniversite arkadasim var 2 side ben hamile kalmak istemedigim donemlerde hamile kalmak icin ugrasiyorlardi ve gecenlerde dogurdular. Yani her donemlerini biliyorum hamile kalana kadar neler neler yaptiklarini whatsappta bundan baska bisey konusmadiklarini keza hamilelik donemleri de ayni sekilde gecti. Benim yaptıklarım onlarin yaninda hic kalir.
Bu iki arkadas bana simdi akıl veriyorlar cok stres yaptigim icin olmuyormus evet olabilir etkisi olabilir birsey demiyorum ama benim tek tupum kaldi tup olab taraftan yumurtlamadigim aylar şansım bile yok. Bunu asla anlamiyorlar. Gecen de teki diyor ki benim bebek var ama hic uyuyamiyorum sen rahatsin ne guzel. Beni bununla mi avutuyorsun yani keske olsa da bende uyumasam dedim ve artik onlarla iletisimimi kestim.
Boyle tavirlarla ugrasmaktan bebek konusundan sogudum resmen soguttular.
Kesinlikle bu zorlu süreçte destek alınmalı yoksa çok fazla yıpranırsınızSeni gayet iyi anliyorum en azindan hamile kaliyosun bnim tuplerim tikali 3 tup bebek denemesi sonuc 0 ama olsun Allah var Gam yok kardeş nasibimizde varsa olur.Ben ayni kafadayim suan senle psikologa gitmeye baslicam .Cok skntiliysan sende basla derim
Seni uzmemek icin yaptigi sey daha cok uzuyor aslindaBende uc duusk yapdıktan snra hamile kalan arkadasım bana b turlü gebeligini soyleyemis ben ne dyeceksem sanki soylerken ölüm haberi verr gbi söylemişti beni cok uzmustuuu insanlar garippp anlamsınyaratıklar
Aynen canim bende ds hamilelik ölüm korkusunu canlandiriyor yasadigim olaylarfan dolayi soyleyince herkes bi kere oldu diye hep mi olacak abartiyorsun falan diyorlar ama benim icimde yasadiklarimi bilmiyorlar insanlara kolay geliyor aman bi laparoskopi degil mi iyileştin hemen kalktin ayaga zaten diyorlar ama o tupun patlama agrisini ben kac gun cektim kimse onlari bilmiyorGebelik topiklerinden senı tanıyorum canım.
Stres belki bir etkendir bilemem ama beni etkilemedi .
İlk isteidğim ay okdr düşündüğüm halde hamile kaldım kaybettim .
Regl olur olmaz ovulasyon testiyle yumurtlama günümü takip ettim kimyasal geçirdim .
Diğer aya başlarkende bu ayda ovulasyon testi yapıcam . Birdaha test falan yapmıcam dedim. O ayda hamile kaldım.
Yani hep düşündüm . Yattım kalktım bebek düşündüm.
Eşim başta olmak üzere annem ablalarım düşünme dedi bebeği engelliyorsun dediler .
Yattım kalktım Allahım nolur sağlıklı evlat nasip et dedim ..
Yani demem o ki ne yaparsan yap Rabbım nasip ettiyse o bebek o rahme düşüyor .
Tek tüple gebe kalan çok insan var .
Kötü düşünme önemli günleri değerlendir beslenmene dikkat et .
Rabbim 2 kere nasip etmiş . 3 . De olucak Allahın izniyle .
Seni kötü etkileyenler çıkarabılıyorsan çıkar hayatından benım gibi hayatından çıkaramayacağın kişilerde onlara yaşadıklarını hissettirme .
Ben içimi hep burda döktüm .
Kimseye evladımı kaybetme korkum oldugunu söyleyemiyorum hemen kötüyü çağırma diyolar .
Sanki tek bunları ben yaşıyormuşum gibi ..
neyse yazsam roman olur .
En iyisi burası dök içini .
Kimse yadırgamıyor .
Gebelik topiklerinden senı tanıyorum canım.
Stres belki bir etkendir bilemem ama beni etkilemedi .
İlk isteidğim ay okdr düşündüğüm halde hamile kaldım kaybettim .
Regl olur olmaz ovulasyon testiyle yumurtlama günümü takip ettim kimyasal geçirdim .
Diğer aya başlarkende bu ayda ovulasyon testi yapıcam . Birdaha test falan yapmıcam dedim. O ayda hamile kaldım.
Yani hep düşündüm . Yattım kalktım bebek düşündüm.
Eşim başta olmak üzere annem ablalarım düşünme dedi bebeği engelliyorsun dediler .
Yattım kalktım Allahım nolur sağlıklı evlat nasip et dedim ..
Yani demem o ki ne yaparsan yap Rabbım nasip ettiyse o bebek o rahme düşüyor .
Tek tüple gebe kalan çok insan var .
Kötü düşünme önemli günleri değerlendir beslenmene dikkat et .
Rabbim 2 kere nasip etmiş . 3 . De olucak Allahın izniyle .
Seni kötü etkileyenler çıkarabılıyorsan çıkar hayatından benım gibi hayatından çıkaramayacağın kişilerde onlara yaşadıklarını hissettirme .
Ben içimi hep burda döktüm .
Kimseye evladımı kaybetme korkum oldugunu söyleyemiyorum hemen kötüyü çağırma diyolar .
Sanki tek bunları ben yaşıyormuşum gibi ..
neyse yazsam roman olur .
En iyisi burası dök içini .
Kimse yadırgamıyor .
Aynen canim bende ds hamilelik ölüm korkusunu canlandiriyor yasadigim olaylarfan dolayi soyleyince herkes bi kere oldu diye hep mi olacak abartiyorsun falan diyorlar ama benim icimde yasadiklarimi bilmiyorlar insanlara kolay geliyor aman bi laparoskopi degil mi iyileştin hemen kalktin ayaga zaten diyorlar ama o tupun patlama agrisini ben kac gun cektim kimse onlari bilmiyor
Hic bir sorunum yok benim onlara kizmamdaki sebep benim herhangi bir stres yapmamam sadece ates olcme yontemiyle ovulasyonu takip ediyordum onu da bu ay biraktim her ay deli gibi test falan yapmadim yani ama onların hamile kaldigi ay stres yaptiklarini da gayet iyi biliyorum suan bebek konusu gercekten hic umrumda degil hatta denemeyi birakmayi bile dusunuyorumMillet ne güzel de gaz vermiş kadına.
Charles, ikinci çocuğu istediğim zaman kızım 2 yaşına yeni girecekti. Bir ayı vardı, yoktu. Korunmayı bıraktık. 6 ay boyunca gayet rahattım. Sene o zaman 2016. 2017 Şubat ayında regl gecikince test yaptım ve hamileydim. 13 şubatta kimyasal gebelik olduğunu öğrendim ve 14 şubat gecesi regl geldi. Hayatımda ilk defa karşılaştığım bir şey ve yıkıldım doğrusu. Ondan sonra gebelik takıntısı başladı. Her ay sayısını hatırlayamadığım kadar test aldım ve Ekim 2017'de hamile olduğumu öğrendim. Ocak 2018'den Ekim 2018'e kadar üç kimyasal geçirdim. Herhalde testlere rahat bir bin lira bayılmışımdır. Çünkü hep predictor alıyordum ve yanında iki tane de 5 tllik testlerden. Eşim delirdiğimi bile düşündü diye düşünüyorum. Eylül 2017'de regl oldum ve dedim ki artık, ben iyi değilim ne ovulasyon takip edeceğim ne de çocuk yapmak için uğraşacağım. Pıhtılaşma sorunum vardı ve döllenen yumurta tutunamıyordu. İlişkiden sonra yataktan çıkmıyordum hiç. Afedersin o ay boyunca, ilişkiden sonra lavaboya gittim, ardından duşa girdim. Olacağı varsa olur bir şekilde dedim. Son iki ay da regl tarihim 35 günde bir oluyor. 12 Ekim'de şehir dışına gideceğim için test alıp yapayım, bir şey varsa doktora giderim diye düşündüm. Çünkü doktorum gebeliği öğrendiğin gibi gel iğne vereceğim demişti. Predictor early erken dönem test negatif. Hatta bir gün önce de evdeki predictorle yapmıştım o da negatif. Ben kalktım cuma günüydü ailemin yanına gittim. Cumartesi oldu hâlâ tık yok. Bebeği de geçtim 37. gün oldu ve korkmaya başladım neden regl gecikiyor diye. Gittim 3.5 tlye iki test aldım. Pozitif. O an predictore saydırdığım kadar hiçbir şeye saydırmamışımdır. Nasıl gideceğim şimdi ben doktora diyorum bir yandan, diğer yandan kesin bu da kimyasal ya diyorum. Neyse efendim değilmiş.
Şimdi şu yukarıda anlattığım kadının ben olduğuna inanamıyorum. Üzüntülerime, hayal kırıklıklarıma, endişelerime, kendimi soktuğum strese... liste uzar gider. O yüzden herkese diyorum, stres yapmayın. Salın gitsin. Düşün bir çocuğum var ve ben ne tür kafalar yaşamışım. Ne gerek vardı o denli sıyırmama, diyorum. Bunu neden diyorum? Çünkü tecrübe ettim. Kafaya takmanın, üzülmenin gereksiz olduğunu anladım.
Arkadaşların da bunu deneyimlediler. Söylediklerini art niyetle söylediklerini sanmıyorum. Sen şuan fazla alınganlık ediyorsun ve bu normal. Onlar da senin bu durum karşısında ne söyleyeceklerini bilemiyor olabilirler. Beni en iyi onların anlaması lazım diyebilirsin. Anlıyorlar da zaten ama çocukları kucağında, hâlâ çocuk yapmak için uğraşan bir insanın yanında saçmalayabiliyorsun da.
İnan bana senin şuan kendine yaptığın kötülüğü onlar sana yapmaz. Kendini yarım görmek, tek tüpün alındı diye karalar bağlaman... ne olmuş tek tüpün varsa? Kimyasal gebeliği de bizim gibi çocuk yapmayı kafaya takmayan kadınlar dışındaki kadınlar fark etmiyor bile. Gebelik bile denemez ona. Çok kızdım ben sana konuyu okurken. Kolay olmayabilir. Evet değil. Teyzemin kızı daha 27 yaşındaydı erken menopoza girmeye başladığında. 30 yaşında adet bile görmediği ay hamile kaldı. Nasıl oldu bilmiyorum ikinciye de 33 yaşında hamile kaldı.
Gerekli tahlillerin yapıldı mı bunu merak ediyorum. Yapılmadıysa doktorundan talep et lütfen. Sorun nedir yani? Neden tutunamıyor? Bunlar için doktorunuz şu sebepten diyor mu?
Evet herkes kucumsuyor ama o agri gibi bisey yasamadim ömrümde ölüp ölüp dirilmek gibiydi agridan bayilacak gibiydim ben birsure birakicam galiba bilmiyorum bu surec beni cok yordu. Tup bebek zor haklisin hem maddi hem maneviCanım daha kötüsünü söyleyeyim. 2 kere dış gebelik geçirdim. İlkinde tüpüm alındı. Sol tüpümden 10 ay sonra doğal yolla hamile kaldım ve yine dış gebelik yaşadım. İğne ile 1.5 ayda düşük yaptım. İkisinde de sürekli ağrı çektim. Ve yakın diye düşündüğüm arkadaşlarımdan biri amaan canım sende çok abartıyosun kasık ağrısı normal bizde her ay adet sancısı çekiyoruz dedidüşük ağrısı ile adet ağrısını kıyaslayabilecek zekada bir insan yani düşün. Ki bunu diyen insan her ay benim adetim çok ağrılı oluyo deyip acilde iğne yaptıran geceleri sürekli kocasını ağrım var diye uyandıran bi insan Ben hayatımda düşük yaparken yaşadığım ağrı ve acı gibi bir ağrı yaşamadım. Hissettiğini çok iyi anlıyorum zira iki kere yaşadım.
Ve benim artık doğal yolla hamile kalma ihtimalimde bitti . Direk tüp bebek yapmam gerekiyor. Ülke şartlarını da düşününce maddi anlamda zorlanacağız malesef. Ama senin kadar ümitsiz de değilim.
Kendine gel silkelen. Sana bebeği verecek olan Rabbim. İnsanların ne söylediklerine takılma. Sınanmadıkları acılar üzerine konuşmayı çok sever bizim millet. İstedikleri kadar konuşsunlar. Sen kendini kötü hissetme ve güçlü ol. Yalnız değilsin. Bak ben ve benim gibi binlerce , onbinlerce kaderdaşın var. Böyle düşün.
Merhaba kizlar beni belki eski konulardan falan bilenler vardir. Dis gebelik gecirdim tupum alindi gecen ayda kimyasal gecirdim yani basima gelebilecek hersey geldi neyse.
Bu ay o kadar boşum ki bebek konusuna karşı. O kadar hic birsey yapmıyorum ki. Ne ovulasyon takip ediyorum ne bisey. Sevimli gelen bebekler sevimli gelmiyor sanki artık. Icim sogudu sanırım ya da bebegim olmayacak zaten gibi bir dusunceye kapiliyprum bilmiyorum.
Neyse asil sorun su ki 2 üniversite arkadasim var 2 side ben hamile kalmak istemedigim donemlerde hamile kalmak icin ugrasiyorlardi ve gecenlerde dogurdular. Yani her donemlerini biliyorum hamile kalana kadar neler neler yaptiklarini whatsappta bundan baska bisey konusmadiklarini keza hamilelik donemleri de ayni sekilde gecti. Benim yaptıklarım onlarin yaninda hic kalir.
Bu iki arkadas bana simdi akıl veriyorlar cok stres yaptigim icin olmuyormus evet olabilir etkisi olabilir birsey demiyorum ama benim tek tupum kaldi tup olab taraftan yumurtlamadigim aylar şansım bile yok. Bunu asla anlamiyorlar. Gecen de teki diyor ki benim bebek var ama hic uyuyamiyorum sen rahatsin ne guzel. Beni bununla mi avutuyorsun yani keske olsa da bende uyumasam dedim ve artik onlarla iletisimimi kestim.
Boyle tavirlarla ugrasmaktan bebek konusundan sogudum resmen soguttular.
Onlar da çocuğu olduktan sonra bütün hayatını ona endeksleyip yaşayan ve “ açılın anayım her şeyi ben bilirim, en büyük benim” moduna bürünenlerden demek ki. Akşama kadar bir İnsan nasıl hwr yerde tüm enerjisi ile bebek konuşur kiIstemiyorlar demiyorum zaten canim kendilerinin nasil stresler yaptiklarini ben biliyorum ben onlarin yarisi bile degilim ama bana boyle davranmalari sinirimi bozuyor
Ortalığı ayağa kaldırmıştım vaktinde. Bu durumda doktor ne yaptı? İlgilwnitormuş gibi yaptı hiçbir işe elini sürmedi. Benim branşım değil, bu hastanede bu test yok vs vs. Aklı sıra intikam aldı. Allaha havale ettim.Özel olayını geçtim.ben olsam ortalığı birbirine katarim ne demek yumurta takibi yapmiyormuş eline mi yapisirmis.bashekimle görüşün.dilekce yazın.cok ekstrem bir istek değil ki bu çok sıradan bisey
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?