Kendi hayatını seçmek mi? Ailenin istediği hayatı yaşamak mı?

"hataysa hata. şu hayata bir kere geliyoruz, hata da bizim için " işte benim cümlem :) Allah sana da kolaylık versin :)
aynı dertten ben de muzdaribim. tamamen aynı değil tabi, benimkilerin istememe nedeni başka, ama emin ol seninki kadar saçma. ailen önyargılı yaklaşıyor, bu onların suçu değil. ben psikoloji okudum, hocamız hep derdi ki ailenizi sevin ama hatalarını da görün, o hataların sizi nasıl etkilediğini de görün. sen eğer sevgilinden eminsen yoluna bildiğin gibi devam et derim. hataysa hata. şu hayata bir kere geliyoruz, hata da bizim için sevap da :) ailen de yumuşayacaktır eminim, hele ki sevgilin seni gerçekten mutlu ederse mümkün değil bir anne baba küs kalmaya devam etsin. ne kadar zor durumda olduğunu biliyorum; canından çok sevdiğin insanları karşına aldın. belki kavgalar ettiniz, birbirinizin kalbini kırdınız. keşke böyle olmasaydı ama bunları tek yaşayan sen değilsin, her şey zamanla rayına oturur. tek yapacağın ben bu adamdan emin miyim sorusuna kesin olarak yanıt vermek. cevabın evetse seni tutana aşk olsun :)

Not: şimdi bunları okuyan ablalarım kızmasın ne kadar da safsın diye, 24 yaşındayım, aynı problemleri yaşıyorum, kanım biraz deli akıyor, hoş görün :)

Öncelikle herkese merhaba ..
Kısaca anlatayım; ailem sırf ırk farkı yüzünden erkek arkadaşımı istemiyor. ( Ben Türk o Arap ) Hiç tanışmadılar, babam onu sadece, karakolda öldürmeye gittiğinde gördü. Söyleyin bana lütfen! Sevdiğim adamdan sırf bu yüzden ayrılayım mı? " Elalem ne der? " diye vazmı geçeyim? Kaçsam, adı kaçtı olacak :( Öyle çaresizim ki, ne annemden vazgeçebiliyorum, ne sevdiğim adamdan. Siz olsanız ne yapardınız, nasıl davranırdınız? İkna etmek için neler yapardınız?

Babam onu hiç tanımadan " bu evlilik hata olur " dedi. " Bırak, hataysa kendi hatam der çekerim. Ben istedim, babamı dinlemedim derim " diyorum. Babamın istediği hayatın kölesi olmaktansa, kendi seçtiğim yolda yürürüm .. Böyle düşünüyorum. Çok kötü durumdayım çok :50:

Hikayemi burada yazmıştım; http://www.kadinlarkulubu.com/yasan...-yuregime-ates-dustuyse-vatanim-orasidir.html

Canım zor bir durum.
Senin yerine kendimi koydum bir an.
Ne yapardım ben olsam? dedim.
Çıkılamayacak bir durum gibi görünüyor.
Seviyorsun iyi hoş.
Dünyanın en güzel şeyi.
Aileni gönülleri olmasa da zar zor ikna ettiğini düşün. Her şey çok güzel gidiyor.( Ki İnşAllah öyle olur)
Ama bir de düşün ki her şey çok kötü.
Mutlu olmadığını,anlaşamadığını.
Ailene dönmeye kalksan ki seni kapı dışarı bırakmazlar ama 'sen bizi zar zor ikna ettin,biz gönüllü değildik. Bak biz sana demiştik. İstemememiz boşuna değildi.' vs gibi bir çok şey söyleyecekler.
Bilmiyorum canım Allah yardım etsin :50:

Boşa koysam dolmuyor, doluya koysam almıyor :( Amin inşallah..

Canım zor bir durum.
Senin yerine kendimi koydum bir an.
Ne yapardım ben olsam? dedim.
Çıkılamayacak bir durum gibi görünüyor.
Seviyorsun iyi hoş.
Dünyanın en güzel şeyi.
Aileni gönülleri olmasa da zar zor ikna ettiğini düşün. Her şey çok güzel gidiyor.( Ki İnşAllah öyle olur)
Ama bir de düşün ki her şey çok kötü.
Mutlu olmadığını,anlaşamadığını.
Ailene dönmeye kalksan ki seni kapı dışarı bırakmazlar ama 'sen bizi zar zor ikna ettin,biz gönüllü değildik. Bak biz sana demiştik. İstemememiz boşuna değildi.' vs gibi bir çok şey söyleyecekler.
Bilmiyorum canım Allah yardım etsin :50:

Konuyla biraz alakasiz olacak da, araplar cok kolay kadin bosuyorlar, kadina hic sormadan hic haber vermeden eline bos kagidini veriyorlar ya da bosadigi kagidi kadina gonderiyorlar, cocuklarsa kesinlikle babada kaliyor. 2. Ese de olumlu bakarlar, 1. Esin haberi olmadan 2., 3. Esi alirlar

Konuyla biraz alakasiz olacak da, araplar cok kolay kadin bosuyorlar, kadina hic sormadan hic haber vermeden eline bos kagidini veriyorlar ya da bosadigi kagidi kadina gonderiyorlar, cocuklarsa kesinlikle babada kaliyor. 2. Ese de olumlu bakarlar, 1. Esin haberi olmadan 2., 3. Esi alirlar
boşanmayı düşünen adam türk de olsa arap da ingiliz de olsa boşanır. boşansın da zaten. böyle birşeyi düşünen adamla evli kalıp ne yapacak. ayrıca konu sahibi yazmış zaten istanbulda kalacağız diye. gidip arabistana yerleşmicekler ki oranın adetiyle hareket etsin.
konu sahibinin avukatı gibi oldu biraz ama cevap vermek istedim:1:

Çok zor bi durum çok üzüldüm size. Şu an bir sevgilim var, şu hayattaki en yakınım. Böyle bir durum olsaydı ne yapar eder evlenirdim sanırım. Çünkü severek ayrılırsanız aklınızda hep o olucak. Birlikte olsaydık nasıl olurdu demeden duramayacaksınız ve sonuç mutsuz bir hayat. Yine de iyi düşünüp taşının ve ağırdan alın. Kolay gelsin:KK14:

Back
X