Kendi hayatınıza nasıl odaklanıyorsunuz

Ben bu insanın 4 sene okulu bitirmesini 3 aydır da dili halletmesini bekliyorum. Bu süreç icin de 1 gün dahi çalışmadı.

Hayatin onu beklemekle gecmis.
Daha fazla zamanini ona harcama..
Sen onu beklerken, ki yinede kendini arka plana atarak adil bir sekilde yurtdisinda daha da kalmasini önermisken o seni degil kendisini düsünmüs ve düsünmeye devam edecek.

Halbuki hayir ben geri dönecegim evlenelim diyebilirdi.
Aslinda yinede dogrusunu yapmissin. Seni secmedigini görmüs oldun. Kendi iradesine birakmissin zorlamamissin.

Demek icinden gelmiyor seninle ortak hayat kurmak istemiyor.

O sana nasıl davranıyosa sen de öyle davran. Evlilik istemiyosa sen de isteme. Seni izole ederek kendine bakıyosa sen de bak. Kim ne verirse onu misliyle alır. Nasıl olsa bu beni seviyo diye her haltı yiyor h*rpo

Hayatin onu beklemekle gecmis.
Daha fazla zamanini ona harcama..
Sen onu beklerken, ki yinede kendini arka plana atarak adil bir sekilde yurtdisinda daha da kalmasini önermisken o seni degil kendisini düsünmüs ve düsünmeye devam edecek.

Halbuki hayir ben geri dönecegim evlenelim diyebilirdi.
Aslinda yinede dogrusunu yapmissin. Seni secmedigini görmüs oldun. Kendi iradesine birakmissin zorlamamissin.

Demek icinden gelmiyor seninle ortak hayat kurmak istemiyor.
Bende böyle değerlendiriyorum. Bunu bile bile kalmak gurursuzluk olur

Inanin destekledim. Benim bu imkanlarım yoktu sen çok şanslısın diye. Ama ben döneceği günü beklerken bana seninle planım yok neden 6 ay kalmayayım dedi.
Gözümde daha hayatını yeni yeni kurmaya çalışan sadece kendini düşünen bir ergenden hallice kişi canlandı. Planları var ve içinde siz yokdunuz sizinle bir hyaali de yok yeterince açık değil mi ? Siz uzgunken laflariyla daha da çok uzmesi de cabası. Bir tamidigim da aynı sizin gibiydi evlenelim diyordu ve surekli ret cevabı alıyordu. Yıllar sonra evlendiler ve adam hala evliligi kaldırabilmis ev babası durumunda değil .

Konu bu değildi eğer ki ailemle ilgili problemlerden dolayı evliliği düşünseydim bu problemler 7 senedir var. Kendime evlenmek için 3 sene okulu uzatan hayatı boyunca 1 kez bile çalışmamış bir adamı seçmezdim. Bu en zor yol olurdu bu iş için.
Cok mantikli bir cevap bu. Bunu sevgilinize de soylediniz mi ? Sahsen ben sizi tanimadigim halde ikna oldum

Ailevi durumuna ve babasının referanslarına güveniyor. Güya dönecek işe girip 2 ay içerisinde evlilik teklifi edecekti.
Inanın çocuk okuttum diyebilirim. Mezundum yeni işe girmiştim yeter ki sınavlarına odaklansın diye bitirme projesini ben yazdım. Sonuç olarak yine uzatmıştı okulunu.
Ayrılmayı planlıyorum fakat psikolojim gerçekten bozuk dediği için ve bu bana inandırıcı geldiği için şu dönemde ayrılmak istemedim. Ama kendime başka çıkar yol da bulamıyorum
Iliskide bu kadar fedakar olan taraf karsi tarafa asla yaranamiyor. Gunun sonunda sen ne yaptin ki der sasar kalirsin :(

Artık evliliği bende planlamıyorum. Düşünmüyorum. Ama onu plânlarıma dahil ediyorum. Bu illa evlilik olmak zorunda değil. Ama karşımdaki insan beni o kadar planlamıyor ki artik planim yok neden 6 ay kalmayayım diyor. Peki nerede özlem nerede hasret. Benimle planı yok diye 3 ay daha görmemeyi göze alıyor. Bu arada gittiği yeri hiç sevmedi ve dönmek için gün sayıyordu. Ben biraz daha kal kendini geliştir diye destekliyordum. Adam nefret ettiği süreci uzattı ve sebebi artık benimle planı olmaması
Farkında mısınız bilmiyorum ama sırf o evlilik düşünmediği için siz de evlilik düşünmüyorsunuz ve kendinize çok büyük haksızlık yapıyorsunuz.

Inanin destekledim. Benim bu imkanlarım yoktu sen çok şanslısın diye. Ama ben döneceği günü beklerken bana seninle planım yok neden 6 ay kalmayayım dedi.

Şimdi bunun türkçe meali tecrübesiz genç afkadaşlarımız için açıklıyorum

Seni sevmiyorum demek

Psikolojisi bozuk falan değil.
Kendinizi kandırmayın isterim
Evlilik lafı laçka olmuş
Bu şekilde evlenen görmedim.
Erkek genelde kaçar.
Kadın kovalarsa o iş yürümüyor
Türk erkeğinin kodlarına ters maalesef
Ve siz o kadar çok evlilik lafı açmışsınız ki adam bıkmış

Siz onunla mı evlenmek istediniz yoksa sadece evden kurtulmak için mi evlenmek istediniz
Buradan bakınca ikincisi.

Bundan sonraki ilişkinizde, bakın bundan sonraki diyorum çünkü bu ilişki yürümez yürüse de 2 sene sonra ya ayrılık ya boşanma olur, evlilik konusunu açan siz olmayın hiçkimseye
Onlar düşünsünler bu kız bizle evlenir mi diye

Kendi hayatına odaklanma konusunda güzel bir farkındalık yaşamışsınız
Bu adım atmanıza yardımcı olur inşallah
Evde oturup kurtarıcı beklerseniz kimse gelmez.

Ayrıca evlenmek istemek de suç değil günah değil.
O evlenmek istemiyor diye evlenmeyi planlarınızdan neden çıkartıyorsunuz?
oyuncu değişikli yapmanız lazım
Performansı kötü olan adama son dk kadar oyunda kal demezler oyuncu değiştirirler

Acikcasi soyle dusunuyorum bi kadin okuyun kendimi paralayip is guc sahibi okurken br erkegin defalarca okul uzatmasi dil okulu icin yurtdisinda gitmesi vs sacma geliyor. Mesela dil okuyunca hangi parayla gitti ? Hepimiz okuduk universite sized muhendislik bitirmissiniz ama isi gucu elinize almissiniz mesela. Simdi yaptiklari zaten komple kirici cocuk auteur gibisiniz, ileri de buna katlanabilecek misiniz?ayrica sizin gibi bende sevgililikte kiskanc sinirliydim cok kucuk sevgili oldum kirdim cogu zaman esimi buyudukce hepsi gitti karakter oturup ama esim hic bi zaman ben senin yuzunden boyle oldum diyip degismedi. Cunku o da buyudu. Siz olginlasirken karsidakinin geri sarmawsi da sacma

Şimdi bence ilişkide anaç ve özverili olmak iyi bir özellik değil onu bir yazalım buraya...
2. Si hayat planları farklı siz evlilik istiyorsunuz o ise yurtdışında daha uzun süre kalmak istiyor belkide sizsiz bir hayat istiyor(planım yok demiş zaten)

Bu arada ilişki bence zaten çok kopuk....
Onun hayatı için farklı planları var basit
Cesaret edip ayrılamıyor olabilir ama siz kendiniz için by esareti bitirebilirsiniz...

zira bağımlı olmussunuz
Ayrıca ben gerçek aşkın tahammül bittiği zaman bittiğini düşünüyorum
Aslında hayallerını kurdugumuz aşk aman çok aşık bla bla bana göre sadece ütopyada ibaret

ki onun size tahammülü bitmiş rica ediyorum sizin de ona karşı tahammülünüz bitsin...

sevgi aşk her şey demek değil....
Eğer şuan seçiminizi yapmazsanız açacagınız yok yok ben hayatımı yaşamadım yok çok özveriliydim o şunu şunu yaptı olur....

zira böyle bir konuda da siz hatalısınız
Seçimlerde bencil olun....
İnsanlar bencildirler

.

Eklentiler

• Screenshot_20200222-101954~2.webp
    Screenshot_20200222-101954~2.webp
    26,5 KB · Görüntüleme: 48
Kırmak için söylemiyorum ama psikolojisi bozuk olan sizsiniz gibi geldi. Daha doğrusu aile içi yoğun kalp kırıklıklarınız var ve bu sizi çok yıpratmış, bu yüzden de hırçın davrandığınızı düşündüm. Yani baş edemediğiniz şeyler ve güvensizlik yüzünden çevrenizdekilere karşı saldırgan bir savunma mekanizması geliştirmiş olabilirsiniz. Bu da hassas, zayıf kişilerde oluyor genelde. Sevgilinize gelince o da sizden etkilenmiş ve yorulmuştur çünkü psikolojik bulaşıcılık diye bir şey var. Bence ilişkinizi çok zorlamayın, olacağı varsa olur yoksa önünüze bakın

Back
X