• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kendi içimde çıkmazlardayım...

kelemelek

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Şubat 2011
1.142
1
66
Antalya
kimseye anlatamadığım kimseyle paylaşamadığım duygularım, hislerim artık sel olup taşmakta.
belki abartıyorum, belki çok karamsarım, belki çok şey istiyorum,belkide tedaviye ihtiyacım var..
ya da tam anlamıyla saf, aptalın tekiyim.. bilmiyorum. ama her geçen gün, her an içimde kimsenin bilmediği bi mutsuzluk olmasından bıktım.
artık ne beni çok sevdiğini bildiğim eşimin sevgisinden eminim, ne de benim onu olduğu gibi sevebileceğimden..
herkesin dediği gibi baştan beri hataydı belkide bizimki.. ama hep pembe gözlüklerle baktım hayata. çünkü seviyor, seviliyordum. ama anladım ki sevgi sadece sözcüklerde, sevgi sadece iyi olduğun sürece. bunu geç olsada anladım.
eşimin sevgisinden şüphe ediyorum çünkü;
sadece kendisi için yaşıyor gibi.
istediği olmayınca, yada en küçük hatada öfke, bağrış, azar..
beni mutlu etmek için yaptığı tek bişey yok.
ve tabi en önemlisi evliliğimizin daha ilk aylarında yaptığı yanlışlar..
kendi sevgimden şüphe ediyorum çünkü;
çevremde herkes gibi artık bende eşimi yanıma yakıştıramıyorum.
ve o kadar değiştiki benim sevdiğim adam değil sanki başka biri.
daha geçen gün bana;" niye böyle yapıyorsun,ne olacak böyle dediğimde. ben böyleyim dedi.
eskiden niye olduğun gibi değildin o zaman dedim.beni o halimle kim sever dedi."
sevilecek hali olmadığını biliyor kendisi bile..
artık sonumuzu göremiyorum.
hala onsuz yapamam diyorum ama beni giderek kangrene çevirdiğinin de farkındayım..

ikimizde çalışıyoruz kendisi istediği her yere giderken (genelde köyüne ava gider), ben hep kendimi kızıtlayıp üç kuruşun hesabını yapmak zorundayım. her ayın sonunu zor getirmemize rağmen. kendi ailesine haftada bir gidilmekte, benim aileme gelince masraf olarak görülmekte. ya bayram yada bi sebeb olmalı beraber aileme gidebilmemiz için. o da binbir huzursuzlukla..cinsellik monoton isteksiz... o kadar çok sorunum var ki kimsenin bilmediği iç dünyamda..kendi içimde çıkmazlardayım..kimse bilmiyor..eşimse sorunlar olduğunu kabul bile etmiyor..

evliliğimizde ki sorunlar aşılamaz mı ? aşılabilir... ama ikimizde istersek. anladım ki tek başına benim çabamın hiç bi anlamı yok. ve eşimin de sorunlarımızı görmek, çözmek gibi niyeti yok. adam memnun halinden.. ama ben değilim hemde hiç değilim.:43:
benim hayalimdeki eş bu değil, benim hayalimdeki evlilik bu değil, benim hayalimdeki hayat bu değil..
sizce abartıyor muyum, sorunlu muyum yoksa çok mu safım ben ? :14:

kimseye anlatamadığım kimseyle paylaşamadığım duygularım, hislerim artık sel olup taşmakta.
belki abartıyorum, belki çok karamsarım, belki çok şey istiyorum,belkide tedaviye ihtiyacım var..
ya da tam anlamıyla saf, aptalın tekiyim.. bilmiyorum. ama her geçen gün, her an içimde kimsenin bilmediği bi mutsuzluk olmasından bıktım.
artık ne beni çok sevdiğini bildiğim eşimin sevgisinden eminim, ne de benim onu olduğu gibi sevebileceğimden..
herkesin dediği gibi baştan beri hataydı belkide bizimki.. ama hep pembe gözlüklerle baktım hayata. çünkü seviyor, seviliyordum. ama anladım ki sevgi sadece sözcüklerde, sevgi sadece iyi olduğun sürece. bunu geç olsada anladım.
daha geçen gün bana;" niye böyle yapıyorsun,ne olacak böyle dediğimde. ben böyleyim dedi.
eskiden niye olduğun gibi değildin o zaman dedim.beni o halimle kim sever dedi."
hala onsuz yapamam diyorum ama beni giderek kangrene çevirdiğinin de farkındayım..

ikimizde çalışıyoruz kendisi istediği her yere giderken (genelde köyüne ava gider), ben hep kendimi kızıtlayıp üç kuruşun hesabını yapmak zorundayım. her ayın sonunu zor getirmemize rağmen. kendi ailesine haftada bir gidilmekte, benim aileme gelince masraf olarak görülmekte. ya bayram yada bi sebeb olmalı beraber aileme gidebilmemiz için. o da binbir huzursuzlukla..cinsellik monoton isteksiz... o kadar çok sorunum var ki kimsenin bilmediği iç dünyamda..kendi içimde çıkmazlardayım..kimse bilmiyor..eşimse sorunlar olduğunu kabul bile etmiyor..

evliliğimizde ki sorunlar aşılamaz mı ? aşılabilir... ama ikimizde istersek. anladım ki tek başına benim çabamın hiç bi anlamı yok. ve eşimin de sorunlarımızı görmek, çözmek gibi niyeti yok. adam memnun halinden.. ama ben değilim hemde hiç değilim.:43:
benim hayalimdeki eş bu değil, benim hayalimdeki evlilik bu değil, benim hayalimdeki hayat bu değil..

slm kelemelek sadece evliliğin gerçek yüzüyle karsılasmışsın bence bunalma hiç adam dövmüyo sövmüyo tamam ilgisiz ama sen onun gönlünü yap madem boşanacak bi şey yok çalısıyo musun sen?

slm kelemelek sadece evliliğin gerçek yüzüyle karsılasmışsın bence bunalma hiç adam dövmüyo sövmüyo tamam ilgisiz ama sen onun gönlünü yap madem boşanacak bi şey yok çalısıyo musun sen?
evet canım çalışıyorum.
o kadar bunaldım ki boşanmayı bile düşünüyorum. bana zamanında olduğu gibi görünse bu kadar zorlanmazdım ama şu an bambaşka biri sanki.. :19:

ne kadar suredır evlısınız ?

nerdeyse 2 yıl oluyor canım..

canım benim;

gerçeklerle yüzleşmişsin sadece;

hayatta insanı kendinden daha fazla düşünecek bir eş yoktur;

Eşlerimiz hayatımızın merkezi değildir;

Bir yere kadar yanımızda olurlar,bir noktadan sonra vazgeçebilirler;

Bu gerçekler seni daha da olgunlaştıracaK daha da güçlü kılıcak

bir süre içini acıtsada zamanla yaran hafifleyecek....

köprüyü geçene kadarmış :(
öncelikle Allah yardımcın olsun senin için en hayırlı yolu göstersin
anlattıklarının canını sıkması normal çünkü can sıkıcı şeyler
bunun tek çözümü eşini karşına alıp ciddi ciddi konuşacaksın ortam gerilmeden sakin sakinn
şunu şunu sevmiyorum dedikten sonra sevdiğin hoşuna giden bişeylerden de bahset ki anlayabilsin seni bi anlık sinirle konuştuğunu düşünmesin
sevdiğin anları o an ki duygularınla anlat
sonra sevmediğin şeyleri yaptığında ne kadar üzüldüğünden ruh halinden bahset
eğer seni gerçekten anlarsa dinleyip çözüm bulur baktın ki tık yok o zaman senin de onun için yapcak bişeyin olmaz

canım benim;

gerçeklerle yüzleşmişsin sadece;

hayatta insanı kendinden daha fazla düşünecek bir eş yoktur;

Eşlerimiz hayatımızın merkezi değildir;

Bir yere kadar yanımızda olurlar,bir noktadan sonra vazgeçebilirler;

Bu gerçekler seni daha da olgunlaştıracaK daha da güçlü kılıcak

bir süre içini acıtsada zamanla yaran hafifleyecek....

iki yıldır bende yaram hafifleyecek diye bekledim ama gün geçtikçe daha da zoruma gidiyor.bi insan bu kadar mı yalan olur. şu an sevmediğim bi karakter var karşımda onla bi ömrü nasıl geçirebilirim, nasıl alışabilirim bilmiyorum. kafam çok karışık..

köprüyü geçene kadarmış :(
öncelikle Allah yardımcın olsun senin için en hayırlı yolu göstersin
anlattıklarının canını sıkması normal çünkü can sıkıcı şeyler
bunun tek çözümü eşini karşına alıp ciddi ciddi konuşacaksın ortam gerilmeden sakin sakinn
şunu şunu sevmiyorum dedikten sonra sevdiğin hoşuna giden bişeylerden de bahset ki anlayabilsin seni bi anlık sinirle konuştuğunu düşünmesin
sevdiğin anları o an ki duygularınla anlat
sonra sevmediğin şeyleri yaptığında ne kadar üzüldüğünden ruh halinden bahset
eğer seni gerçekten anlarsa dinleyip çözüm bulur baktın ki tık yok o zaman senin de onun için yapcak bişeyin olmaz

amin canım..
bu söylediklerini defalarca yaptım. güzel güzel tatlı dille anlattım olmadı. tartıştım olmadı. hep daha çok kırılmakla bitti çabalarım.. :50:

seni cok iyi anladigimi soyleye bilirim,bende yillarca esimin ailesiyle oturdum inanmassin belki esimi tanimama firsatim bile olmadi.getir gotur 7 yasindaki cocugada 70 yasindaki adamada yillarca hizmet ettim.oyle hadi ben boyle istemiyordum evliligi diyipte bosanmak kolay olmuyor malesef,simdi evim ayri ustelik hamileyim,ben hep soylerim esimin kendine ait baska bi dunyasi var ustelik o dunya tek kisilik cocukmusum simdi buyumusum simdi goruyorm gercekleri,calisiyorm kendi ayaklarimin uzerinde durabiliyorm artik buda bana bi guve verio ,esimden hç bisey istemiyorm,hiç bir beklentim yok artik yeter kendimi yipratmisim yillarca,ve bundan sonra sadece ilk sirada kendim geliyorm kendim için yasiyorm artik neden hamile kaldin ne gerek vardi dersende haklisin bunuda kendim için yaptm,ben boyle olsun istiyorm,senin iç dunyanda neler yasadigini cok iyi anliyorm,takma bunlari kafana yasamana bak hayat gecio,onemli olan sensin unutma.

amin canım..
bu söylediklerini defalarca yaptım. güzel güzel tatlı dille anlattım olmadı. tartıştım olmadı. hep daha çok kırılmakla bitti çabalarım.. :50:

her defasında konuşup bi sonuca ulaşılmadıysa nasılsa yine konuşucaz yine tartışıcaz sonra aynı hayata devam gibi bi düşünce oluşmuş artık eşinizde
biraz ayrı kalmayı deneyin ama neden uzaklaştığınızı söyleyin kendisine

seni cok iyi anladigimi soyleye bilirim,bende yillarca esimin ailesiyle oturdum inanmassin belki esimi tanimama firsatim bile olmadi.getir gotur 7 yasindaki cocugada 70 yasindaki adamada yillarca hizmet ettim.oyle hadi ben boyle istemiyordum evliligi diyipte bosanmak kolay olmuyor malesef,simdi evim ayri ustelik hamileyim,ben hep soylerim esimin kendine ait baska bi dunyasi var ustelik o dunya tek kisilik cocukmusum simdi buyumusum simdi goruyorm gercekleri,calisiyorm kendi ayaklarimin uzerinde durabiliyorm artik buda bana bi guve verio ,esimden hç bisey istemiyorm,hiç bir beklentim yok artik yeter kendimi yipratmisim yillarca,ve bundan sonra sadece ilk sirada kendim geliyorm kendim için yasiyorm artik neden hamile kaldin ne gerek vardi dersende haklisin bunuda kendim için yaptm,ben boyle olsun istiyorm,senin iç dunyanda neler yasadigini cok iyi anliyorm,takma bunlari kafana yasamana bak hayat gecio,onemli olan sensin unutma.

evet kesinlikle tam tabiri bu sanırım. eşimin kendine ait başka bi dünyası var. ve o dünyası tek kişilik. ama ben hiç bi zaman onun gibi olamam. onun gibi olmak istemiyorum çünkü. en azından aileme yakın olsam belki onu tınlamaz bende bi dünya kurardım. onun gibi tek kişilik değilde sevdiklerimle.. umarım bigün ya o tek dünyasından sıyrılıp gerçek hayata döner ya da ben o hayalimdeki sevdiklerimle olan dünyamı yaşayabilirim... :14:

Son düzenleme:

kendini yıpratma bence...
her evlilikte olabilecek şeyler bunlar..
biraz alttan al ve kendi kendini sakinleştir yatıştır...
konuş mektup yaz çok sevdiğini göster..
tavla kocanı yeniden yani...
senden çok çok çok daha kötü durumdaydım..
şimdi eşim karım diyo başka bişey demiyo..

ne yazıkki yuvayı kurtarmak kollamak ayakta tutmak senin görevin..
eminim yaparsın sen bunu..
her kadın yapar....

Son düzenleme:
her defasında konuşup bi sonuca ulaşılmadıysa nasılsa yine konuşucaz yine tartışıcaz sonra aynı hayata devam gibi bi düşünce oluşmuş artık eşinizde
biraz ayrı kalmayı deneyin ama neden uzaklaştığınızı söyleyin kendisine

o kadar çaresiz kalıyoprum ki bazen. ondan uzaklaşmak istediğimde geliyo ilgileniyor. iyi yanlarını gösteriyor bana ve benim beklentilerimin çok olduğunu, huzursuz olmayı kendimin istediğini söylüyor. yapışıp kalıyor. abartıyorsun diye. tamam bende dikkat ederim bundan sonra deyip kapatıyor konuyu ve sonuç değişen hiiç bişey yok. :14:

kendini yıpratma bence...
her evlilikte olabilecek şeyler bunlar..
biraz alttan al ve kendi kendini sakinleştir yatıştır...
konuş mektup yaz çok sevdiğini göster..
tavla kocanı yeniden yani...
senden çok çok çok daha kötü durumdaydım..
şimdi eşim karım diyo başka bişey demiyo..

ne yazıkki yuvayı kurtarmak kollamak ayakta tutmak senin görevin..
eminim yaparsın sen bunu..
her kadın yapar....

umarım yapabilirim canım ama umudum kalmadı. dediğim gibi ben her yolu denedim ve sonunda hep daha çok kırıldım. bu dediklerini de yaptım. eşimse artık evli olduğumuzu böyle şeylerin çocukça olduğu vs. vs. söyledi ve değişen hiç bişi olmadı. galiba birazda odun benim kocam.kaba şey nolcak.. :20:

sen kendini iyi hissedersen o da sana karşı iyi olur..
önce sen neşelen kendine bak
güzel giyin süslen püslen gül güldür..
şımart azcık kocanı...
erkek işte naapcan...
ben eminim senin bu durumu düzeltebileceğinden biraz çaba göster bak kendinle gurur duyacaksın sonra..
ben kurtardım ben yaşattım evliliğimi diyebileceksin kendine...

ne sizin ne de benim yapabileceğim hiç bişey yok kalmadı aslında ama ne bileyim belki biraz içim açılır diye anlatmak istedim..

evet kesinlikle tam tabiri bu sanırım. eşimin kendine ait başka bi dünyası var. ve o dünyası tek kişilik. ama ben hiç bi zaman onun gibi olamam. onun gibi olmak istemiyorum çünkü. en azından aileme yakın olsam belki onu tınlamaz bende bi dünya kurardım. onun gibi tek kişilik değilde sevdiklerimle.. umarım bigün ya o tek dünyasından sıyrılıp gerçek hayata döner ya da ben o hayalimdeki sevdiklerimle olan dünyamı yaşayabilirim... :14:

gurbete mı gelin gittiniz?

o kadar çaresiz kalıyoprum ki bazen. ondan uzaklaşmak istediğimde geliyo ilgileniyor. iyi yanlarını gösteriyor bana ve benim beklentilerimin çok olduğunu, huzursuz olmayı kendimin istediğini söylüyor. yapışıp kalıyor. abartıyorsun diye. tamam bende dikkat ederim bundan sonra deyip kapatıyor konuyu ve sonuç değişen hiiç bişey yok. :14:

genelde biz bayanlar hep bu şekilde eleştiriliyoruz sanki herşey normalde biz mükemmeli istiyoruz gibi
oysa istediğimiz o kadar basit ki biz ilk tanıdığımız adamı istiyoruz ne fazlası ne azı onda olanı... (ama anlayan yok)
sen tüm adımları atmışsın aslında ama sonuç hep aynı ne yapsam olmuyosa sen de onun yaptığını yap
hayat gerçekten kısa, en güzel zamanları böyle geçirmeye değmiyor.

gurbete mı gelin gittiniz?

hayır canım aslında aileme 2 saat uzaklıktayım. ama onları sürekli görebilmem için önce işimi bırakmam lazım. çünkü sadece bi pazarım var diğer günler günlük 10 saat çalışıyorum.. :14: bazen şeytan diyor. bas istifayı git ailenin yanına, başka bi iş bul orda(ki evlenmeden önceki işim bugünkünden 10 kat iyiydi su an gitsem devam ederim) eşimde seviyorsa gelir peşimden ama olmuyor işte. kimse bilsin istemiyorum içimdeki volkanları. üzmek istemiyorum ailemi..

genelde biz bayanlar hep bu şekilde eleştiriliyoruz sanki herşey normalde biz mükemmeli istiyoruz gibi
oysa istediğimiz o kadar basit ki biz ilk tanıdığımız adamı istiyoruz ne fazlası ne azı onda olanı... (ama anlayan yok)

sen tüm adımları atmışsın aslında ama sonuç hep aynı ne yapsam olmuyosa sen de onun yaptığını yap
hayat gerçekten kısa, en güzel zamanları böyle geçirmeye değmiyor.

:14: aynen öyle..

bence sorunumuz içimize kapanmak...
ağlıyoruz kapanıyoruz güzel şeyleri bile görmüyoruz..
açılmak iyi gelir bence biraz gülmek eğlenmek hava almak en basiti bi kuaför bi boya ne bilim güzel kıyafet bi makyaj..
kendimizi öyle bi bırakıyoruzki amanın sanki dünya yıkılmış...
bence bu durumlarda hemen silkelenmek en doğrusu..
olumlu düşünmek güzel şeyler yaşatır..
biz değişirsek mutlu olursak karşımızdakinin hiç şansı yok oda uyum sağlar..

Back
X