Kendi ilişkimi herkesin ilişkisiyle karşılaştırıyorum

rüzgargulu canım yorumun için tesekkurler ... ama ıkımızın aılelerıde memur ıste :( o borclarını bıtırıp ewlenebılır ben beklerım ama yasıda bayagı var onun bişeylerın yukunu kendı basına almaktan bıkmıs gıbı ..bende elımden geldıgımce bişeyler yapmak ıstıyorum ama 2 bin 3 binden asagı calısacagım bıryerde olmamıda ıstemıyor.. bızım ilişkimiz suan umutsuz eskıden olsa ewet aramız ıyıydı gelecege karsı umutlyduk sabredıp beklıyordum herseye ragmen ama suan pamuk ıplıgıne baglı...iç acıcı aşk dolu samanlık seyran olsun onemlı deil tarzı konusmalar gecmıyor aramzda acıkcası su donem...

canım senin erkek arkadaşın Türkiye de yaşadığının farkın da mı. ne demek ikibinler üçbinler.... benim nice üniversite mezunu arkadaşım asgari ücretle işe girdi. Bence sizin durumunuz çok vahim değil. sevgilinin işi var. Bence olay ciddiye binmeli artık. aileler memur diyosun daha ne. benim babamın bi emekli maaşı var genede dillere destan nişan yaptık tabiki borçla harçla. borçsuz olmaz zaten. boşuna beklemeyin. tabi sevgilinin niyeti varsa. inan herşey niyette bitiyo

arkadaslar merhaba
buraya yazıp yazmamakta cok kararsız kaldım ama içimi dökmem lazım gece gece asabım bozuldu
benım 2 yıllık bir ilişkim var we suan berbat durumdayız ayrıyız gibi birşey zaten gecenlerde ayrılmıstık dayanamadık yıne gorusmeye basladık neyse konu o değil, aramızda guclu bır sevgi bagı olmasına ragmen parasızlıktan ciddiyete girişemedık erkek arkadasımın iyi bir maaşı var ama suan borcları var bende desen para yok işi bıraktım sınavlara hazırlanıyorum

bizim de ortak bır arkadasımız var onlarda çift..ara sıra gorusurduk çiftler olarak we bızden cok cok sonra sewgılı oldular ve kısa zamanda gecen hafta nişanlanmışlar o cocugunda iyi bir maaşı var kızında...

gel gelelim onlar adına sevindim kesinlikle kıskanmadım mutluluklarında da asla gozum yok kızı cok sewerım zaten...ama bi yandan da kendi halımıze bak dedım bız onlardan cok daha uzun zamandır bırlıkteyız bızde tık yok yaa bu para ne kadar onemlı we benım gordugum degere bak mesaj atıyorum ıkı saat yazmıyor sonra yazdıgı su noldu yaa kadir bizde bi sohbet ettırmedın(nişanlanan arkadası)

yani kadır nişanlısına boyle mı yazardı yanında arkadası olsa bıle

ister istemez herkesın ilişkisiyle karsılastırıyorum

ama artık bızım ilişkinin direnemedıgının farkındayım bende psikolojık olarak cok yıprandım

beni teselli edin lutfen yorumlarınıza da acıgım...

günaydın canım...

sana durumu şöyle anlatayım...
eşimle sevgiliyken ben her zaman evlilikten konuşuyordum evliliğe ısındırma çabamdı
bi akşam beni eve bırakırken dediği tek şey paramız olsada evlensek dedi ve ilk defa evlilik kelimesini cümle içinde kullandı ümitlendm
bende bu sinyali alınca paranın bi önemi yok ikimizde çalışıyoruz ikimizin adına bi hesap açtırır onunla borçlanırız öderiz dedm tabiki bunun olması imkansızdı..

ama herşey bianda oldu nasip ve eğer hakkında hayırlısıysa zaten evlenirsin
kendini yıpratma eksinin eksisininden bu güne kadar geldik eşimle 9 ay 10 gün boyunca nişanlı kaldık allah yuva kurana yardım eder sadece nasibini bekle
sıkıntıya girme sadece dua et tertemiz hayaliin var Allah zaten yüzüne bakar...
Hakkında hayırlısı olsun emin ol ilerde evlennce bu günleri çok anacaksın eşinle
Allah gönlüne gööre versin :)

Yapmanız gereken şey bence belli.Kesinlikle kendinizi çok ağırdan satın aramayın sormayın çok.Mesaja karşılık vermediği zaman tekrar tekrar mesaj atmak kadar da yanlışı yoktur bence.Tabi bu tarz ilişkilerde.

oğlanı çok şımarmışsın saygısıza bak seni çantada keklik sanıyor ! Sende çocuğu zırt,pırt arama bekarsın bakarsın onla değil başkasına gönlün kayar evlenirsin sanki nişan yapmışda davranışa bak ,ne diye kendinizden çok fazla ödün veriyorsunuz?

canım senin erkek arkadaşın Türkiye de yaşadığının farkın da mı. ne demek ikibinler üçbinler.... benim nice üniversite mezunu arkadaşım asgari ücretle işe girdi. Bence sizin durumunuz çok vahim değil. sevgilinin işi var. Bence olay ciddiye binmeli artık. aileler memur diyosun daha ne. benim babamın bi emekli maaşı var genede dillere destan nişan yaptık tabiki borçla harçla. borçsuz olmaz zaten. boşuna beklemeyin. tabi sevgilinin niyeti varsa. inan herşey niyette bitiyo

aynen sana katılıyorum sibelimmm bende ünv mezunuyumm vee asgari ücretle çalıştığım zamanlarda olduu o yüzdenn unutmamak lazımm burası Türkiye malesef şartlar çok farklı..ya maddiyat çok önemli mutlaka ama niyet olduktan sonra herşeyn çaresi bulunuyo yeter ki kafa rahat olsun niyet alınsın:))

canım hissettiklerini anlayabiliyorum ben de buna benzer bir ilişki yaşıyorum. erkek arkadaşım hala maaşlarımızın yeterli olmadığını, az olduğunu söyler. ailesi destek olmadığından evlilik için acele etmemek gerektiğini söyler. ama ona sorsan çoook istiyor evlenmeyi ama cesaret edemiyor. halbuki bizden daha az geliri olan çiftler gördüm evlenen.. ama artık ben de soğudum bu mevzulardan. ben de zamana bıraktım hiç açmıyorum konusunu. bir de zaman geçtikçe öküzleşmeye başlıyor. benimm sevgilim dünyanın en naif, kibar erkeğiydi ama birazcık şimdi üstüne gitsem hemen öküz yüzünü gösteriyor. kaybetme korkusu kalmamış çünkü. rahat bırak, üstüme gelme, huzur ver demeler. sonra da kendini haklı çıkarmalar. ne kızlar görüyorum etrafta sevgilileri, nişanlıları etrafında pervane.. ama demek ki ben haketmiyorum diyorum... yapcak pek de bişey yok taktik izlemek lazım sanırım o yokmuş gibi davranmak lazım.çok zor ama mecburi..

canım hissettiklerini anlayabiliyorum ben de buna benzer bir ilişki yaşıyorum. erkek arkadaşım hala maaşlarımızın yeterli olmadığını, az olduğunu söyler. ailesi destek olmadığından evlilik için acele etmemek gerektiğini söyler. ama ona sorsan çoook istiyor evlenmeyi ama cesaret edemiyor. halbuki bizden daha az geliri olan çiftler gördüm evlenen.. ama artık ben de soğudum bu mevzulardan. ben de zamana bıraktım hiç açmıyorum konusunu. bir de zaman geçtikçe öküzleşmeye başlıyor. benimm sevgilim dünyanın en naif, kibar erkeğiydi ama birazcık şimdi üstüne gitsem hemen öküz yüzünü gösteriyor. kaybetme korkusu kalmamış çünkü. rahat bırak, üstüme gelme, huzur ver demeler. sonra da kendini haklı çıkarmalar. ne kızlar görüyorum etrafta sevgilileri, nişanlıları etrafında pervane.. ama demek ki ben haketmiyorum diyorum... yapcak pek de bişey yok taktik izlemek lazım sanırım o yokmuş gibi davranmak lazım.çok zor ama mecburi..

para para para.... ah su para. bu sıkıntılar herkeste var canım benım nısanlım ve benım maaslarımızın toplamı 1.800 tl edıyor. esya, dugun, ev kırası, faturalar, ve cabası bunların hepsını bız kendımız yapıcaz. baktık aılesınden hayır yok sırtlandık butun herseylerı ne yapalım sevdıgım yanımda olsun, allah saglık sıhhat ve en önemlısı sevdıgımle huzur mutluluk versın gerısı yalan borclar ödenır. bal_esmercım senınde dedıgın gıbı zamanı cok gecırmememk lazım erkeklerın dogasında var bu azıcık nazının gectıgını anlayınca bırazcık ökuzlesıyor. ama lafın gelısı söyluyorum, o cok sevdıgı yemekleı önunden alınca sut dökmus kesıye dönuyor.. sabır dıyorum canım zaman herseyın ılacı gercekten buyuk bır ask var ıse hersey en kısa zamanda yoluna gırıyor. allah yardımcınız olsun

o mesajı burnundan fıtıl fıtıl getırırdım :) Kırıcı bı tavır sergıleyecegıne izah etse durumunu,sonra goruselım musaıt degılım dese..Rahatsız etmişsin..babababa senın yerınde olsam aramaz sormazdım..(küslük değil tabi)Sordugunda alaycı güleç ifadeyle ''rahatsızlık vermek ıstemedım'' derdım.. Öyle bi anlardıki..

bu tipe ısrarcı olmayın,ilginizi fazla göstermeyin..Kırıldıgınızı belli edin..Bi zaman sonra düzelir..Bide uzun suren ılıskıdekı o monotonlugu kaldırmak ıcın değişiklik şart..:54: maddiyat hepımızın sorunu Allah kavuştursun İnşallah tez zamanda..

canım bence niyet önemli evlenmek isteyen adam hamallık yapar yine de evlenir
nice durumu kötü olan insanlar evleniyor o mu evlenemeyecek evlenmek isteyen çoktan yüzüğü takardı
belki bazı erkekler bir süre sevgili olarak yaşamak isteyebilirler ama bence evlenmek isteyen hiç değilse söz ya da nişan yapardı
sen de canını sıkma hem o ne öyle kaba adamm insan hiç sevdiğinden rahatsız olur mu olsa bile öyle kırıcı olarak ifade eder mi?bulmuş senin gibi fıstık kızı
bir de böyle davranıyor:2:...bu erkekler çok acayip cokkk aklım ermiyor davranışlarına nedir bu çektiğimizz yeter artık

Ben de çok yaptım bunu (:
Ilgisizlik nedeniyle değil de şu evlilik mevzusu..

Biz iki senedir evliliğe bir adım yaklaşamamışken kayınbirader şimdiki eşiyle tanıştı, 2 haftada aileler tanıştı, söz oldu.

Yani bizim 2 senede yapamadığımızı (şimdi 4 yıla çıktı o süre) 2 haftada yaptılar.
Ben bakakaldim öyle.

Onlar mutlu olsunlar, bizim gibi bekleyip yorulmasınlar, ama biz de beklemeyelimdi derdim.
Tabi şartlar uygun değildi
O zamanlar o kadar takıntı yaptım ki kendi ilişkim zarar görmeye başladı.

Toparladım sonra kendimi Allah'tan...

çok ilginç gerçekten...

gerçekten evlenmeyi çok isteseniz birkere bu kadar uçmaz sevgiliniz 2000-3000? Gerçekten nerede yaşadığını merak ettim.... Ayrıca ilk başlangıçta böle bir para alabilmenizi umuyorsa kendi maaşı kim bilir nekadardır tahmi bile edemedim?

Yani demekki inanılmaz paralar kazanıyor, o zaman o borc ona hiç dokunmaz... Ayrıca gerçekten evlenmeyi çok isteyen bir adam olsa paşa paşa satar o arabayı yapar dugununu...

dugun yapacak durumda degil ama ilk girişte 2000-3000 maaştan bahsediyor, altında arabayla geziyor

çok tutarsız davranıslar bunlar...

arabayı satıp düğünü yapsın demek de çok doğru değil bence. sonuçta araba da bir yatırımdır. ama düğün yapmak bir yatırım değil. hele arabayı satıp düğün yapmak hiç mantıklı değil. sonrasında ne yapacaklar. bir taraf çalışmıyor hem de. evlendikten sonra borç harç belki bir daha araba almaya paraları olmayacak. bence arabanın borcu bitince para biriktirmeye başlayacaktır. o da olmazsa kredi çekebilir. ama evlenme niyeti yoksa maalesef yapabilecek hiçbişey yok.

ewet kendısı lükse cok duskun... iyi kazanıyor ama suan borç odemekten we ev gecındırmekten(yalnız yasıyor) kenara para atamıyor..buda onda gelecek ıcın gergınlık yaratıyor hayat boyu borc oducekmıs gb gelıyor ona ve canı sıkılıyor.bende onlısans mezunuyum bı yandan acıktan 2 yıl ustune tamamlıyorum ama işte oyle 2000 3000 binlik maaşlar da benı beklemıyor yanı dedıgınız gibi Türkiye burası... devlet memurlugu sınavına hazrlanmaya karar werdım onunda teşvikiyle.
ya ilerde ben hasta olur calısamazsam bız naaparız falan dıyor o yuzden o mıktarlarda calısmamı ıstıyor ama dusunuyorum da herkes bi şekilde oluyor yanı ozaman herkes boyle dusunsun 1000 lira 2000 lira yada asgari ücret alanlar ölsün mü yanii yada hiç ewlenmesin
artık bu acgozluluk mu hayattan bıkmıslık mı karamsarlık mı anlamadım
bu adam yuzunden bendede ezıklık duygusu we karamsarlık basladı parayla kafayı bozmus durumdayım..kendı hırsları yuzunden bnm psıkolojım bozuldu. sevmesem benı bukadar strese sokan bırını dunya onun olsa ıstemem.keske hiç sevmeseydım.

ya insanlar arası bozukken ister istemez karşılaştırıyo be güzelim

iyiyken sorun olmuyodu ama kötü olunca yok şu çocuk arkadaşıma böyle yapıyodu yok onlar daha iyiydi falan filan diyorum bende

ama şunu da biliyorum..ne mutlu ,kesin bunlar ilerde evlenir denilenler ayrıldı...ne çok beğenmediklerim devam etti yada çok ihtimal vermediklerim şaşırdıklarım..

hiç belli olmuyor..o yüzden fazla moral bozmamak lazım

hatta onu da kendinle kıyaslamıcaksın çoğu zaman...herkesin düşüncesi öyle ayrı ki..zıt niyetlerle aynı şeyi söylemekte var..aynı niyetlerle farklı şeyleri söylemekte var

ah bi an dertlendim ulen getirin rakımı :ssz: :5:

konuyu da dağıttım pardon..başlığa takılınca..

canım hepimiz bazen karşılaştırıyoruz... ben de bazen düşünüyorum ama sonra ilişkim kendine has diyip bitiriyorum olayı.

genelde iki tarafta çalışıyor ve yetiremiyorsa aileler devreye girip yardım ediyorlar. mesela biz de henüz nişanlanmadık daha uzun bir zaman var ama artık ciddi düşündüğümüz için kenara para atmaya başladık. kazanılan para harcanıp gidiyor tabi. yine de insan birşeyler kısınca iki kuruş kenara koyabiliyormuş. burada iş ailelerinize düşüyor galiba. siz de böyle bir durum yok mu?

Back
X