Bayramlaşmaya gitmişsiniz yabancı eve yeni gelinsiniz.. yeni tanıştıgınız insanlar utangaçlık çekingenlik var üzerinizde öyle konuşulaşnları dinliyorsunuz .. konu konuyu açıyor .. sohbet ortamındaki k.v ile sohbet eden adam '' benim hanımımda akrabam '' diyor k.v ise bizim gelinde teyzemin kızı naparsın '' kendi kötün elin iyisinden iyidir'' diyor.. sustum çünkü tek bir kelime söylesem hüngür hüngür aglayacaktım ne kötülüğümü gördün kusurum ne diye soramadım .. aradan bir gün geçti tlf ile aradım insanların içinde neden öyle bişi dedin ne kötülüğümü gördün ne yaptımda sana kendi kötün ilan ettin beni dedim .. bir sinir bir sinir bagırıyor senin yanında laflarımı seçerek mi konuşayım ben diyor .. evet dedim ben nasıl dikkat ediyorum sende dikkat edeceksin .. o kadar hazırlıksızdım ki sesim çıkmadı çünkü ağlayacaktım o yüzden sustum bir kez daha bunu kullanırsan cevabım agır ıolur haberin olsun dedim .. ve aradan bir sene geçti geçen sene bayramda oldu bu ve ben hala nefret ediyorum k.v den bunun ardından çok şey oldu ama bu çok zoruma gitti .. Acaba benmi kötüyüm benmi kötü düşünüyorum ? aslında bu cümle olumluda ben mi yanlış biliorum ? benim kalbim kötüymüş bu cümle aslında beni övmekiçinmil k.v öyle dedi .. gülermisin aglarmısın
kaynanan sözlerinin nereye varacağını bilemeyen biri.hem suçlu hem güçlüymüş seninkide..akrabada olsa evlenip içlerine girdinmi kaynanalığını yine yapıyor bunlar el de olsan yapıyorlar..bir gün laf açılırsa sende kaynananın söylediği lafı kendine aynı şekilde isde et..''kendi kötü kaynanan elin kaynanasından iyidir''de olsun bitsin..al gülüm ver gülüm..ve mesafe koy aranıza yoksa yılan gibi sokar bunlar akraba kızı falan dinlemezler..akrabalığın verdiği bir cesaretle yapıyorlar bunu..
Madem söylenen söz iyi alınacak birşey yok o zaman sizinde kv için yeri geldiğinde kullanmanızda bir sorun yok.
Neden bilemiyorum ama akraba kızı aldıkları halde bunu yapıyorlar birde yabancısı olsan neler yapacak kimbilir.
Bazı kv lerin ogulları evlenince içindeki canavarın açığa çıktığına inanıyorum artık.
Size tavsiyem gerekeni usulünce söyleyin
Gereken cevabı gereken yerde vermezseniz tepenize çıkarlar.
Hiç düşünmez konuşur.. ama kendine ufacık bir laf söyle hemen gücenir alıngandır .. yapıyormuş sonra anladım yüzünü göstermedi gösterse idi en başta koyardım mesafeyi aldandım .. bu lafı mutlaka diyecegim yine konu açılacak .. zaten mesafeliyiz 10 günde bir giderim 2 saat otururuz .. o bana laf sokar ben ona böyle gelip geçti 1.5 sene kocam arada kalıyor .. arada bırakıyor oğlunu tek tartışma sebebimiz bu kadın ..bir kaç yüzü var bu kadının
"Kendi kotun elin iyisinden iyidir" akraba evliliklerini desteklemek icin cikartilmis bir deyimdir, yani atasozu. Siz biraz alinganlik yapmissiniz orada. Akraba evliliklerinden bahsederken en iyisi bize gore boyle anlaminda kullanilir ve atasozleri kisiye gore uyarlanmaz. Sizin araniz zaten bozuk oldugu icin alinmissiniz. Normalde alinilacak bir laf degil.
Ayrica her gittiginizde durmadan birbirinize laf sokmaniz da hic hos degil. Esiniz de olsa, kv de de olsa, akraba da olsa, gecim olsun istiyorsaniz bir tarafin olgun davranmasi lazim. Insanlar birbirine durmadan laf sokarak neyi kazanabilirler? Sevgi mi? saygi mi? Laf sokma yarisinda her zaman en son lafi sokan galiptir, kazanci da nefrettir, o kadar..
El olacağına bizden olsun manasında söylenmiş bir söz.
Laf sokma amacıyla kullanıldığını düşünmüyorum.
Anında şakayla "aşkolsun anne ben kötü müyüm" deseydin olay büyümezdi.
Kayınvalideni arayıp ciddi ciddi azarlaman hiç hoş olmamış.
Ayrıca kayınvaliden alttan almış,iyi manada söyledim demiş.
Hala nefret etmen için bir sebep yok bence.
Yahu bu kadar önyargılı olmayın kaynana diye.
Bu artık kemik bi'cümle, akraba evliliği konularında arkadaşlar kendileri yazıyo hatta.
Kendi içimizdeki kötü bile milletten iyi demiş işte övmüş bi'nevi.
Bunu nasıl anladınız da bu kadar hüngür hüngür ağlayacak kadar içlendiniz anlamadım:44:
Keşke sıcağı sıcağına şakayla sorsaydınız, büyük ihtimal kaynananız da sizin bukadar ters anlamanızdan dolayı sizin için aynı şekilde düşünüyodur:44:
sizin aranizi bilemeyiz ama normalde kötü bir söz degildir bu
madem cok rahatsiz oldunuz tam o and acevap vermeliydiniz
tabi sonrasida hesap sormaniz güzel olmamis
bu akraba evliliğini övmek için söylenen bir atasözü açıkcası ben kayananın art niyetli bu sözü kullandığını düşünmüyorum keşke hiç arayıp hesap sormasaydın gülüp geçseydin sürekli laf dalaşındayız diyorsun bunun sana evliliğine bir getirisi olmaz aksine eşinle aran açılabilir ben hep diyorum evlilikte biraz vurdumduymaz olmakta fayda var bazen ufak tefek şeyleri duymamak görmemek daha iyidir canım
size bir yanlış yapıldığını düşünüp yanlışa daha büyük bir yanlışla cevap vermeniz kötü olmuş ki aslında arkadaşlarında söylediği bu kalıplaşmış bir sözdür bu sözde vurgulanmak istenen sizin kötü olduğunuz değil,sizden memnun olduklarının ifadesidir..anlaşılan yaşınız ufak ve henüz çok fazla deyim ve atasözleriyle karşılaşmamışsınız..keşke kvnizi arayıp hesap sorup,tehdit vari konuşma yapmak yerine önce konuyu burada açıp yorum alsaydınız,ona göre hareket etseydiniz daha iyi olacaktı..bir daha dikkatli düşünüp o şekilde hareket etmeniz sizin için daha iyi olacaktır..hem stres,yaşadığınız öfke sizi hasta edbilir dikkat edin kendinizi ileride çocuklarınıza lazımsınız unutmayın..
hep söylüyorum, kocaaaaaaa dünyaa varken bazıları ne diye gider dibindeki akrabayla evlenir.. insan mı kalmadı..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?