Kendi misafirlerini benim evimde ağırlamak isteyen kv

Maybelater

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
6 Şubat 2022
754
1.637
43
28
Başlıktan gördüğünüz gibi kv evine misafir çağırıp gidip gelme huyu yoktur. Daha doğrusu kendi her davete gider ama kendisi evine çağırmaz. Hamileliğimin ilk aylarında kendi yemeklerimden tiksinmistim . 2 senelik evliligimde ilk defa aradım yemek yaparmısın akşam sizdeyim dedim kendi annemden uzaktayım, bende oglenden gittim belki yardımcı olurum diye ama herşeyi bana yaptırdı e ben ne anladım bu işten. Neyse bunları kendime dert etmedim ama, son zamanlarda hala (eşimin halası)aradı geçen gün çağıralım mı dedi? Bende şaşırdım allah allah sen kimseyi çağırmazsın dedim, buraya gelsinler dedi falan ben şok oldum. Bende kendisiyle pek muhatap değilim pek sanmıyorum çağırmayacağım dedim. Zaten akranım da değil otursak dedikodu yapmaktan baska bisey konuştuğu yok kendisinden haz etmiyorum.
Neyse geçen esim kayınvalideme kahvaltıya gel dedi pazar günü geldi, bana yine şu şunlar kac seferdir size gelecem diyor çağır da gelsinler dedi.
Benim şarteller orada attı "çok istiyorsan kendi misafirlerini kendi evinde ağırla ben neden çağırıyorum ya " dedim. Ama gerçekten çok sinir etti artık beni.
Görümceminde böyle huyları vardı ne zaman davet etsem pesine birini takar tanımadığım saçma sapan insanlar, kendi evine birkere bile çağırmadığı insanları benim evime topluyordu, arayı bozdum ne çağırıyorum ne de gidiyorum evine konuşmuyoruz.
Ben de yapım gereği evime çağırmayı ağırlamayı seven biriyim ama kendi misafirlerimi ağırlamayı seviyorum. Resmen beni kullanmaya çalıştılar.
Bu arada kaynanama kendi evine çağır dediğimde eşim de yanımızdaydı üzülmüşmüdür bilmem ama haklı buldu beni ki sesini etmedi. Sizce haksız mıyım?

Son düzenleme:
Belki gorumcenden ayni davranışa aşina olduğun icin hizli tepki vermişsin. Sonuna kadar haklısın ama dogrudan tersleyip atmak yerine once daha yumusak yollari deneyebilirdin. Neyse olan olmus. Bi daha getirmesinler kimseyi. Misafir agirlamak fiziken de zorluk, maddi olarak da kulfet, yedirip iciriyosun falan, bir de sevmedigin biriyse ustune manevi olarak da buyuk bi yuk. Ne gerek var yani. Kendi agirlamak istemedikleri kişileri size toplayip basbaya kullanmaya kalkmislar sizi, neyse ki hadleri bildirilmiş

Hamile olduğunuz halde size misafir getiriyorsa bas baya anlayışsızlar bunlar. Okade seviyorlarsa kendi evlerine seslesinler. Benimde en sevemediğim şeydir. Kayınvalideme birisi gelecek olsa kesin önce bizim eve sokar sonra yukarı kendi evine götürür. Ne anlıyorsa artık
Evet rahat bir hamilelik geciriyorum son aylarda olmama rağmen ona güveniyor herhalde nasıl olsa birşey olmuyor diyor herhalde, gün sonunda çektiğim bel ağrılarını bi ben biliyorum.
Ben kendi misafirlerimi 2 laf söz olsun iyi anlaşıyoruz diye çağırıyorum bana da iyi geliyorlar.
Ama kendisi ya hala getirmeknistiyor ya amca ya teyze, mal mülk muhabbetleri çok daralıyorum gerçekten onlarla olmaktan

Evet rahat bir hamilelik geciriyorum son aylarda olmama rağmen ona güveniyor herhalde nasıl olsa birşey olmuyor diyor herhalde, gün sonunda çektiğim bel ağrılarını bi ben biliyorum.
Ben kendi misafirlerimi 2 laf söz olsun iyi anlaşıyoruz diye çağırıyorum bana da iyi geliyorlar.
Ama kendisi ya hala getirmeknistiyor ya amca ya teyze, mal mülk muhabbetleri çok daralıyorum gerçekten onlarla olmaktan
Sağlıkla kucağınıza alın inşallah. Aynı sıkıntı Bende de var aşılama yapıp dolandıkça sanıyorlar ki hiç ağrı falan yapmıyor ama bu sefer akıllandım artık ayağı bile kalkmıyorum. Ben çok fedakarlık gösterdim hamur işlerini yaptım temizliklerini yaptım ama geri dönüp yanımda kimseyi göremedim. Madem öyle bundan sonra herkes kendi işini yapsın.

Başlıktan gördüğünüz gibi kv evine misafir çağırıp gidip gelme huyu yoktur. Daha doğrusu kendi her davete gider ama kendisi evine çağırmaz. Hamileliğimin ilk aylarında kendi yemeklerimden tiksinmistim . 3 senelik evliligimde ilk defa aradım yemek yaparmısın akşam sizdeyim dedim kendi annemden uzaktayım, bende oglenden gittim belki yardımcı olurum diye ama herşeyi bana yaptırdı e ben ne anladım bu işten. Neyse bunları kendime dert etmedim ama, son zamanlarda hala (eşimin halası)aradı geçen gün çağıralım mı dedi? Bende şaşırdım allah allah sen kimseyi çağırmazsın dedim, buraya gelsinler dedi falan ben şok oldum. Bende kendisiyle pek muhatap değilim pek sanmıyorum çağırmayacağım dedim. Zaten akranım da değil otursak dedikodu yapmaktan baska bisey konuştuğu yok kendisinden haz etmiyorum.
Neyse geçen esim kayınvalideme kahvaltıya gel dedi pazar günü geldi, bana yine şu şunlar kac seferdir size gelecem diyor çağır da gelsinler dedi.
Benim şarteller orada attı "çok istiyorsan kendi misafirlerini kendi evinde ağırla ben neden çağırıyorum ya " dedim. Ama gerçekten çok sinir etti artık beni.
Görümceminde böyle huyları vardı ne zaman davet etsem pesine birini takar tanımadığım saçma sapan insanlar, kendi evine birkere bile çağırmadığı insanları benim evime topluyordu, arayı bozdum ne çağırıyorum ne de gidiyorum evine konuşmuyoruz.
Ben de yapım gereği evime çağırmayı ağırlamayı seven biriyim ama kendi misafirlerimi ağırlamayı seviyorum. Resmen beni kullanmaya çalıştılar.
Bu arada kaynanama kendi evine çağır dediğimde eşim de yanımızdaydı üzülmüşmüdür bilmem ama haklı buldu beni ki sesini etmedi. Sizce haksız mıyım?
çok haklısınız ben olsam bende aynı şeyi derdim ... eşinizde hak vermiş zaten ;)

Vallahi bırak kv yi insanin kendi ailesi bile kullanıyor ses çıkarmayinca. Kizkardesim ne yapsa susup beni suçsuz yere suclar. En sonunda biriktirdiklerimi söyledim. Oh be rahatladım. O kadarda korkulacak bi sey yokmuş. Korkmayın hakkınızı savunun. Tabii saygı çerçevesinde ama bende sabır edemeyebilirdim sizin gibi.

Sağlıkla kucağınıza alın inşallah. Aynı sıkıntı Bende de var aşılama yapıp dolandıkça sanıyorlar ki hiç ağrı falan yapmıyor ama bu sefer akıllandım artık ayağı bile kalkmıyorum. Ben çok fedakarlık gösterdim hamur işlerini yaptım temizliklerini yaptım ama geri dönüp yanımda kimseyi göremedim. Madem öyle bundan sonra herkes kendi işini yapsın.
Cok teşekkür ederim 🙏 dediğiniz gibi döndüm baktim etrafımda yoklar , kendi yaptığım yemekleri yiyemiyordum bildigi halde bir kap yemek yapıp da getirmedi 1 2 ay hazır beslendim. Bu yüzden tahammülüm hiç kalmadı , siz de taviz vermeyin sağlığınızdan kendinizden 🙏

Cok teşekkür ederim 🙏 dediğiniz gibi döndüm baktim etrafımda yoklar , kendi yaptığım yemekleri yiyemiyordum bildigi halde bir kap yemek yapıp da getirmedi 1 2 ay hazır beslendim. Bu yüzden tahammülüm hiç kalmadı , siz de taviz vermeyin sağlığınızdan kendinizden 🙏
Biz ne kadar fadakarlık yapıyorsak onlar anlamıyorlar boşversene herkes işine geldiği gibi davranıyor. Bugun görümcemin sevgili gelcek aileler tanışacakmış. Başka zaman olsa her b.k da yanlarında olur koşar her işi yapardım ama baktım ki onların tüm temizliğini yaptım kimse ben yaparken destek olmadı ya öylece bıraktım şimdi yukarıda ne yapıyorlarsa yapsınlar

iyi yapmışsınız ,oldu o zaman hem ayranım dökülmesin hem ….
kötü niyetlilikten başka bişey değil ,ağarmamak isteyen kendi evine çağırır

Hem gelinin evinde ağırlat ,hizmet ettir maddi manevi yorgunluk olsun ,hem de benim keyfim olsun .. temiz iş

ağırlamak istemiyorsan çağır, ya kendin ağırla yada kızına ağırlat madem ,bunların hepsi böyle gelin değil mi adı işte ,hizmetçi gözlerinde

Yani tamam çok haklısınız ama ben kv ile konuşma şeklinizi beğenmedim çok kaba. Daha tatlı dille konuşulabilirdi
Karnı burnunda birine böyle bir talep ile gelinirse tatlı dille anlatımı
Ama annecim doğuruyorum biraz insaf mı deseydi
Gerektiği yerde gereken tepki 🥴
Başkası olsa çok daha sert bir tepki verirdi

Back
X