kendi mutsuzluğumda boğuluyorum

edasummm

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
5 Ekim 2011
873
3
0
İstanbul
merhaba arkadaşlar ben yeni kayıt oldum lütfen birileri bana akıl versin canım cok yanıyor ben 6 aylık hamileyim eşimle severek evlendim fakat anlaşamıyoruz birtürlü her kavgada seni boşarım diyor cok sinirli en ufak tartışmada bana el kaldırıyor hamıleyken bile bunu yaptı,bebeğimin doğmasını mı bekleyim yoksa ayrılayım mı ilerde pişman olurmuyum cok kararsızım .... eve gec saatlerde gelıyor,bana hıc zaman ayırmıyor bes kurus para vermıyor ne maddı ne manevı yanımda değil,biryerde çalışmama da izin yok,eksiklerimi ihtiyaclarımıda almıyor,dışarı cıkmam bile yasak suan hamilelğimden dolayı bol yürüyüş yapmam gerek evden dışarı çıkamıyorum izin yok kendıde cıkartmıyor,kıskaclık diz boyu,çok yalnızım bir tane bile arkadaşım derdimi anlatacağım kimse yok,ailemin yanına gidincede mutlu olamıyorum birtürlü ,esımle evlenmeme izin vermedı aılem ben onları dınlemeyıp kacmıstım zamanında,sımdı onlarda başıma kakıyor ailem üstelık kücük yerde yasıyor gıttıgımde 15 gun kalsam komsular dedıkoduya baslıyor ne yapacagımı bılmıyorum bugun benım doğum günüm esim kutlamadı bile,yanımda bile değil bugunde dahi ,hersey bu kadar kötü olmak zorunda mı lütfen biri bana yol göstersin

Şuan yasadıgın seylr gerçekten kolay seyler değil.. Sen kaçıp o adama sıgınıyorsun o ise...
Adına çok üzüldüm gerçekten, hemde hamilesin...
Eşin muhtemelen kendine güvensizliğinden sana kısıtlama getiriyor..
Şunu hiç anlamıyorum, hem çalıştırmıyorlar hem 5 kurus para vermiyorlar hemde ihtiyaclarını karsılamıyorlar...

Allah sabır versin canım,

Ailene gitsen, şimdilerde dahi mutlu olamıyorsun.. Ama önemli olan eşinin derdini anlamak,

Neden böyle davrandıgını sordun mu?

oofff canım Allah yardım etsin bu kadar sorunun warken sağlıklı bi hamileliğide hak getire...beklesen sence bişeyler değişir mi dersin???

valla durumun kötü canım allah kolaylık versin ama hemen ümitsizliğe kapılmaa eşin yerden göğe suçlu o konuda hemfikiriz ama sen hamileliğinden dolayı biraz hassas bir dönemdesin belki birazda bunun etkisi vardır.senin tek önceliğin bebeğinin sağlıklı doğması olsun.bu sorunları mümkün mertebe düşünmemeye çalış.ayrıca eşinlede konuşmayı dene ona hamileliğin hassas bir dönem olduğunu ve sana destek olması gerektiğini anlat.eski günlerden bahset aranızdaki aşktan anılardan güzel günlerinizden.şimdi ne olduğunu sor bir hatanın olup olmadığını sor varsa düzelteceğini ama yoksa kendine çeki düzen vermesi gerektiğini anlat aile olmanın güzelliklerinden bahset.işte sor derdi sıkıntısımı var.ama tüm bu konuşmalarda asla onu yerden yere vurupta yada sensiz yaşayamam muhabbetiyle konuşma.tüm bunlar sonunda eşin seni seviyorsa mutlakaa seni dinleyipte haklılığını anlayacaktır.yok hala aynıysa ozaman yine yaz bize burdaki hanımlarla en mantıklı şekilde sana yardımcı oluruz.ama evliliğini kurtarmak için son bir çaba sarfet.

dediğim gibi olmassa boşanma,çocuk senin geleceğin hakkında senin lehine çözümler bulmaya çalışırız.bebişine dikkat et canım o şimdi senle bir bütün sen üzüldükçe oda üzülüyor

tşk ederim cvb için,evet haklısın eşim kendine güvensiz benden 11 yaş büyük,kıskaclıgının sebebi bu,her zaman soruyorum neden böyle yaptıgını hep bahanesi var bizim için çalışıyormuş sözde gelecek için sabır etmem gerekmiş,kendi ailesine ve akrabalarına gelince parası var birtek bana yok,ya böyle evlilik olur mu en son 1 bucuk sene önce market alısverısıne cıktık ,kendısı tek tük bakkaldan gelırken alıyor kafasına göre birşeyler ,hiçbir paylaşım alanımız yok

ewet bebeğime acıyorum ikili test kötü cıktı,dr down sendromu olabılır dedi,amnıyosentezde yaptırmadım Allaha havale ettım,hamilelikten dolayı hassaslık var,ama ondan öncesindede bu sorunlarımız vardı,bebek olursa düzelir dedim cok istiyordu oda ama yeri gelıyor kavga edınce bebektende soğdum sendende diyor insan doğmamış bebeğine soğdum der mi hiç,ben onunla hep konuşmaya çalışıyorum evet haklısın diyor ne desem ,sonra uyuyor ,zaten eve gec saatlerde gelıyor benı zorakı dınlıyor

valla canım her evlilikte oluyor bunlar erkekler değişiyor kadınlar kocalarına aşıkta olmasa evlendik,kocamız var yok ona iyi bakalım,ailemiz huzurlu olsun,ona güsel görünelim diye yırtınırken erkekler kötü yönde değişiyor ilgileri azalıyor buda biz kadınları eşekten dönmüş karpuz gibi yapıyor ilginin azlığı,fevri hareketler ben evleneli 2.5 3 ay oldu ama sevgilimle kocam sanki farklı birileri allaha şükür şiddet hakaret falan yok bana her konuda yardımcıda oluyor ama ilgisizliği var.sıkıntısındanmı?borçlarımız var ondanmı?işindenmi?benden dolayımı??? diye diye kafayı yedim sonra büyümü var diye düşündüm ne kadar üzüldüm anlatamam.konuştukça beni haklı buluyor elinden geldiğincede değişti ilgisi arttı dediğimi ikiletmiyor.ama bilirim senin kadar yaşamasamda bende sıkıntı çektim.

bebeğin içinde gerekli testleri yap ihmal etme.kusura bakmada aklını çelmek istemem fakat bir adamın bebeğinden soğuması demek onun insan olmadığını gösterir.allah aşkınaa sevmediği kadından çocuğu olan adamlar bile çocuklarına sahip çıkıyor atmıyor kenara eşinin böle konuşmasaı acaba eşin depresyondamı??başka birimi var???yoksa büyümü yaptılar sorularını aklıma getirdi.

Mantıklı bi şeyler demek için konunu tekrar tekrar okudum.
Zor bi durum ama çözümü mutlaka vardır.
Benim aklıma ilk gelen bebeğin.
Şimdilik sen onu düşün onun sağlık doğması için herşeyi göz ardı et
gerekirse 3 maymunu oyna bebeğin için gerçekten herşeye değer
onun için sabırlı
psikolojik destek almayı dene.
Eşin dışarı çıkmana izin vermiyecek kadar çok afedersin ama cahil bir insan heralde
bunada izin vermeyecektir sanırım
ama sen dene bi şansını baktın olmadı
Burada mutlaka psikolog arkadaşlar vardır
onlardan yardım almayı dene eminim sana yardımcı olacaklardır.
Kenara 3 5 para koyma şansın varsa koy
Biriktirebildiğin kadar biriktir.

Okurken ben fena oldum yani eşinin bir tane iyi özelliği var mı ki böyle hayat mı olur arkdaşım ailen arkandaysa bir dakka durma :26:

evet denemediğim sey kalmadı dr. gitmek yardım almak istiyorum,onada izin yok,3maymunu oyna diyorsun,ama dayanacak gücüm yok dışarı cıkıp hava almak istiyorum yada bır arkadas edınıp dertleşmek ama hersey yasak boğuluyorum ınsan gökyüzünü özler mi yemın ederım özlüyorum,para biriktirmek nasıl olacak,evın eksıklerını bıle zor alıyor,beni pazara bile çıkartmıyor kendısı manavdan alıyor kafasına estıkce,manav alsa kasap yok,ev ihtiyaclarında bile kendim karar veremıyorum böyle evlilik olur mu

Okurken ben fena oldum yani eşinin bir tane iyi özelliği var mı ki böyle hayat mı olur arkdaşım ailen arkandaysa bir dakka durma :26:

ailemin yanına da gidiyorum ama evlenıpte tekrar geri dönunce hıcbırsey eskısı gıbı olmuyor bırde hamileyim benım ıcın cok zor,kücük yerde yasıyorlar dedıkodu cok

eşimi dışardan gören beyfendi sanar,herkese buyrun efendim diye konusur,kendısı esnaf ,anı anını tutmaz bugun sevıyorum ölürüm der,yarın kapının önüne koyar,işleri karmakarışık ondan alıp ona veriyor,hep yoğun ,telaşlı,sorunlu,hamıleyım tadını cıkarmam gerekırken sevınmelıyken hicbirsey anlayamadım ,hep mutsuzluk,büyüde olabilir kayınvalıdem sağolsun cok ilgili bu konulara,ama ben cok yoruldum,eşimin kesınlıkle tedavı olması gerek ama bunu asla kabul etmez,sen evleneli 3 ay olmus cicim ayları suan,benden sana tavsıye aranızdakı saygıyı hıc kaybetmeyın o bıtınce hersey bıtıyor

Bu hayata sadece bir kere geliyorsun bütün hayatını zindana kapatılmış gibimi geçireceksin böyle zindana kapatılmış gibi . Hangi devirde yaşıyoruz o kim ki seni kısıtlıyabiliyor dayak atıyor sakın baş eğme ona o seni mutlu etmeye çalışsın sen onu değil. Bi de hamilesin ya allah sabır versin.Artık düzeleceği yok zaten hamileyken onun çocuğunu taşırken vurmuş ya sana vurması demek çocuğuna vurması demek sana değil küçücük masum çocuğa bile acımıyor demekki.Artık senin düzelmesi için çabalayacağın aşamayı çoktan geçmiş sakın onunla artık konuşup güleryüz falan davranma hiç konuşma o düzeltmeye çalışsın yuvasını kurtarmaya çalışsın bi zahmet artık.Sana değil çocuğuna vurmuş ya bunu yapan adama daha nasıl umut beslersin.

Ailene bahset ailen arkandaysa bi dk durma hemen git ha ailen arkanda değilse hamileliğin bitmesini bekle sonra bi iş bul çalış kendi ekmeğini kendin kazan hayatın için çabala.Nasıl mutlu olacaksan öyle yap.Senin için kimse senden üstün olamaz.Mutluluğun neyi gerektiriyosa onu yap.Dediğim gibi sakın kabullenim falan deme.Kendi hayatını kurarsın gönlünce yaşarsn biliyorum bunlar kolay değil ama dayak yemekten her gün bu acıları yaşamaktan daha zor olmadığı kesin.Yoksa ilerde çok pişman olursun.

Özel olmazsa bir şey soracağım canım eşin en başından beri böyleyse neden böyle bir adamdan çocuk yaptın. :26:

canım bütün yazılanları okumadım rabbim yardımcın olsun inşallah düzelir ya ah keşke kaçmasaydın canım yakaç yıllık evlisin kaç yaşındasın?buarada DOĞUM GÜNÜN KUTLU OLSUN inşallah eşin düzelirde bebişinle mutlu mesut yaşarsınız.....

...
Çok zor..
Lütfen ailenin arkanda olmadığını ona hissettirme, söyleme.. diyeceğim.. ama o bunun farkında..
Seni sindirmeye çalışıyor.. Şu ağzı var dili yok kadınlardan yapmaya çalışıyor... Susacak... evinin işini yapacak.. soru sormayacak..
Dönebileceğin bir yer olmadığını biliyorsa... işin çok zor...
Lütfen ailenle bu durumları konuş.. ve hatta mümkün mertebe çoklukla sana arka çıksınlar... Oturmaya gelsinler bol bol...
Arkanda birilerinin olmaması seni çok zor bir duruma koymuş...
Gidebileceğin bir yer olduğunu kafasına bir sokabilirsen... belki düzelir...
İnşallah bebeğin sağlıkla doğar, ve inşallah daha mutlu günler geçirirsin...
Bu böyle geçirdiğin son doğum günün olur inşallah...

Nice mutlu yıllar diliyorum... inşallah bu son kötü günün olur...
Allah yardımcın olsun inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…