Kendi paranı harcayamamak

• Konu Sahibi Konu Sahibi Tzk
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Tzk

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Mayıs 2017
2.798
2.378
83
34
Kızlar merhaba,
Iki gündür eşimle küsüz. Sebebi ise çok saçma benim alışveriş yapmam.Calisiyorum hem de çılgınlar gibi öğretmenim ve çalışmayı gerçekten seviyorum geçen gün kolumda kelebekle sınav görevine gittim hatta.Ben 1 yıl diyet yaptım ve 13 kilo verdim iki beden birden kuculdum eski kıyafetlerimin hiçbiri olmuyor üstümden düşüyor.Kendime netten 160 liralık bir şeyler aldım eşime mail gitmiş kudurdu resmen bir sürü mesaj attı borcumuz varmış ben nasıl alışveriş yaparmışım kendisi sigara içiyor her ay 300 lira veriyor benim yaptığım 2 kuruşluk harcama göze battı daha geçen ay ailesine 150 lira verdik benim paramdan.
2 gündür de benimle konuşmuyor dün aileme gelmedi bahane bularak bugün de işe kalkmış beni kaldırmadı güya küserek beni adam etmeye çalışıyor.Zaten aramız ailesi yüzünden bozuk 2 senedir bir türlü toparlayamiyoruz aramızda sevgi saygı tahammül hicbir şey kalmadı.Kizlar benim eve gidesim suratını çekesim bile gelmiyor küsecekse de gitsin başka bir yerde küssün .Aklı başına gelene kadar annemde kalmayı düşünüyorum sizce haksız mıyım gece gündüz çalışıp kendine bir şey alamamak büyük bir sorun değil mi?siz olsanız nasıl kalıcı bir çözüm bulursunuz her para harcadigimda aynı sorun bir de kendisi tasarruflu bir insan olsa neyse sadece kendini insan görüyor, o para harcamaya değiyor bir tek beni sinirlendiren nokta bu.Bir daha yaşamak istemiyorum konuşmaktan anlamıyor konuşunca ortamı terk ediyor.Sevgim bitti ona karşı çocuğum için onu tekrar sevmeye çalışıyorum zorluyorum resmen kendimi ona iyi davranayım diye ama olmuyor bir de kendinden daha çok soğutacak şeyler yapıyor.Esiyle mutlu olan eşini seven insanlara imrenerek bakıyorum eskiden daha büyük sorunlar yaşardık ama geçince hicbir şey olamamış gibi devam ederdik şimdi nerdeyse her şeyi batıyor çok uzattım kusura bakmayın.Esiyle mutlu olan bayanlardan formül istiyorum.
Guncelleme:13.Sayfa

Son düzenleme:
Bunu bır atlatın sonrada oturun konusun , o sıgara alıyorsa sızde o tutarı kendınıze alın.Alkol ıcıyorsa ıctıgı tutarı kadar sıze versın. Ben hamıleyken ve doğumdan sonra bır sure sıgara ıcmedım esımın sıgara paralarını aldım . Yanı banada alıyormuş gıbı .
Onun dışında bılemıyorum evlılık dınamıgınız nedır ama ben maaşımın 3 te 1 ni kendime alıyorum ne münasabet.

O kocadan cacık olmaz. Sigaraya para harcamasın o zaman. Sen al karşına konuş. Niye o kadar kızmış,kendisi o zaman sigaraya niye para harcıyormuş, madem borcunuz var niye ailesine para veriyorsunuz? Mantıklı açıklama yapmayınca anlatın. Alışveriş yapamamak nedir ya...

Şimdi şöyle söyleyeyim, adamı sevmiyorsanız zaten mutlu olamazsınız ki.
Eğer kendi maddi/manevi gücünüz varsa ayrılın.
Anne evine gitmekle,orada kalkmakla daha çok aranıza soğukluk girer bence.

Aldıgınız paranın tamamını adamın eline mi sayıyorsunuz
Gercekten yüzaltmıs lira harcayamayacak durumdamısınız
Biraz paranızı ayrı tutun tamam herşey ortak lakin az birazda kendinize harcama yapmalısınız

Aynı ben. Kendi hevesleri icin ve ailesi icin hep paramız vardır. Olmasa da bi şekilde bulur ama konu evin veya benim giderlerimse, tasarrufa gitmemiz gerekir. Kendisi 200 tl ayakkabı alırsa bana 40- 50 tl.. Ve daimi çalısan benim. Kendisi sürekli iş değistirir. Benim çaliştıgımin yarısı çalısmıstır. Fedakarlık hep benden, sefa sürmek ondan ve ailesinden.. Kesin çözümü yakında hayata geçirecem. İyi sömürüldüm. Yeter!

Böyle durumlarda o 1 küserse ben 2 küserim. Madem böyle istiyor oyunu kuralına göre oynayın ve muhattap olmayın bence.
Bundan sonrada maaşlarınızı ayırın. Borçları yarı yarıya paylaşın kalan paranızı da kendinize ayırın. Artık kendi maaşından anasına para versin sigara içsin beyefendi çok istiyorsa

ayy ben sinir oldum eşinize 300 tlik sigara rahatça alıyorsan sen 150 tlik kendine üst baş alidiğinda kızıyorsa ona KOCA mi dersin sevmeye mi çalışıcan HAYIR..

Madem sevmiyorsun ,neden evliliğini sürdürmek için inat ediyorsun ? Çocuk diyorsun ,bence onlar huzurlu ortamlarda daha mutlu oluyor. Yani ayrı ayrı hem anneyle hem babayla..

Kendi parandan aylık bir miktar ayır kenara kendin için ,borcun bitene kadar idare etmeye çalış . Borcun bitince nasıl kullanacağına yine kendin karar ver. Senin alın terin o para ,ne şartlarda kazandığını biliyordur esin .Bu kadar da acımasız olunmaz .

Bütçenizi ayırın.
Evlilikte ayrı kese mi olur demeyin, bal gibi olur.
Giderleri ortak karşılayın ötesi kimseyi ilgilendirmesin.
Ya da kendinize aylık 300 400 bir miktar ayıracağınızı net bir şekilde ifade edin. Beğenmezse kendi bilir. Umarım maaş kartınız sizdedir hocam. Öyle değilse söylediklerimi unutun ve enfilasyon oranında harçlığınıza zam isteyin.

Ben de sizin gibi düşünüyorum evi ne olursa olsun terk etmedim kovduğu da oldu ama artık dayanamiyorum

Sonuna kadar haklisiniz ama onun tmyaptigi tavrin aynisini yapin ancak kesinlikle evi terk etmeyin.

Aile dinamigimiz su:Bir tek o ve ailesine para harcanabilir diğer harcamalar çok gereksiz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…