Kendi paranı harcayamamak

• Konu Sahibi Konu Sahibi Tzk
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Evet kredimiz yüksek bir de onun askerlik derdi var bir de ben geven ay hastalandım 1000 lira hastane masrafım çıktı o var
Bedelli askerlik mi?Onu aıle odemıyor mu ya?
Benım 2 oğlum var ben onlara odetmem o rakamı, utanırım yahu

Evlilikte senin paran benim param mevzusuna girmek son derece yanlış bence. Ama sonuçta siz de çalışıyorsunuz ki onun maaşını kişisel ihtiyacınıza harcamamışsınız. Yaptığı yanlış, ama eğer boşanma fikriniz yoksa anne evine gitmeyin, anne evine gitmek direk boşanma sinyalidir. Eşinizle tatlı dille konuşmayı deneyin, zaman verin, tabi eğer olmuyorsa artık hayatı zindan etmenin anlamı yok.

Normalde al karşına konuş derdim ama senin kocan belli ki çok bencil. Hep ben harcayayım, diğerleri fuzuli diye olaya bakıyor. Eve gittiğinde bütün borçları, faturaları, mutfak masrafını, çocuk masrafını ne varsa harcanan çıkarıp 2ye böl. Ortak hesap açtırıp herkes maaşından üstüne düşeni ödesin. Misal onun elinde para kalmıyor ve sende kalıyorsa sigarayı bırak de. Küsmekle olmaz burun sürtme. Kesin yaptırım getirin. Ne demek maaştan harcayamamak.

çok haklısınız tabikide kendinize harcama yapacaksınız. dünyaya köle gibi çalışmak için mi geliyoruz. kendi sigarasına falan harcıyorsa sizinde ihtiyacınız sonuçta. o da sigarasından kessin. siz her ay 160 tl harcama yapsanız dahi hakkınız. ben o konuda taviz vermiyorum. gerçi ben bazen abartıyorum o yüzden eşim laf söylüyor. bende aldıklarımın yarısını söylüyorum ama ben abarttığım için. ayrıca eşinize neden mail gidiyor

Tatlım eşiyle mutlu olan bi kadın,zaten eşi biraz da bu saçma harcama muhabbetlerine girmediği için mutludur,ben de çalışan bi kadınım harcadığım 160 tlyi başıma kaksa cidden çok kırılırdım o kadar haklısın ki hem sinirlenmekte hem üzülmekte.

Tamamen bencillikten başka birşey değil.O aldığı sigarayı çok gerekmiş gibi zaruri ihtiyacı olarak görüyor yani bir nevi onu rahatladan ilaç gibi alınmazsa olmaz ama sizinkini alınsa da olur alınmasa da olacak birşey olarak gördüğü için bu tepkiyi veriyor.Ama ben olsam evde hiç sallamadan konuşmaya devam ederim gülerim hatta hiçbirşey yokmuş gibi.Çünkü ortada gerçekten hiçbir durum yok.

Haklısın sonuna kadar sigara parası veriyor senin kendi paranı sana vermiyor.

ben kusmezdim ama maasimi da bolusmezdim sanırım

Para harcayamamak, hem de tüm bunlar 160TL için! Pes diyorum, o eş' e!!!
Evi terketmeyin, konusun,KONUSUN KONUSUN. Bu konu evden kaçarak çözümlenmez. Bir aileyi kurmak zor, ilişkiyi yürütmek bu gibi tavırlarla cok daha zor hal almış.
Siz çalışan bir kadınsınız, ev hanımı da olabilirdiniz hiç farketmez. Sizi bu kadar kilo verdiginiz için aksine desteklemeli, sımartmalı, kıyafet almanız konusunda o sizi desteklemeli. Eşleriyle iyi olan kadınlardan tavsiye istemişsiniz ya, 'ben kilo verdigimde eşim, senin gardolabı yenileme vakti geldi' demişti, ki ben çalışıyorum, yine de bunları o düşünür.
Lütfen konusun, evi de terketmeyin. Bu ona ödül gibi gelir.

O ne yaa .Insan ne icin para kazanir ki ?
Bence taviz vermeyin. Ben de maas alinca her ay kendime mutlaka bir seyler alirim .Hatta esime de alirim .Bir kez olsun boyle bir sey yasamadim .Hatta simdi bebeğim var ucretsiz izindeyim.Esim ben isteyemem diye hesabima her ay alışveriş icin para atiyor .

bence ailesine 150 lira verecekse siz de ailenize 150 tl verdim diyin ister verin ister biriktirin

Benimde ayni sıkıntilarim vardi.Baktim olacak gibi degil maas kartimi aldim elinden once.Sonra kendime bir kredi karti cikardim.Yine alisverisleeimde surat asardi.Baskin basanindir deyip ben bagirdim cagirdim.Suanda sus pus.Simdi ne ne kadar maas aldigimi biliyor ne de ek dersimi.Ben veroyorim parayi ne kadar canim vermek isterse.boyun eymeyin

evlilikte keseler ayrılmaz fakat sizin eşiniz çok bencil sizde taviz verdiyseniz bu hale gelmiş olabilir. Eşinize o paranın sizin olduğunu hissettirin, öğretin kredi ödemem diye tehdit ediyormuş sizde tehdit tehdit edin tek kuruş vermiyorum ödemezsen ödeme olay bu kadar basit sizin bu konuda ciddiyetiniz ve istikrarınızı iyice kavrasın evinizden gitmeyin suçlu siz olursunuz birazcık cazgr olun

Doğuya gitmiyorsun canım, öncelikle o şehirden doğu sayılan bi ilçesi veya köyüne gidersin. Tercihine bağlı yani. Ama beğenmez ve tercih etmezsen, resen doğuya atayabilirler.

Sigara içmeyenler sigaradan vurmuş sdamı ☺.ama önceden edinilmiş bi alışkanlık ve kişi bunu masraftan görmüyor. Evi terk etmeniz hata.o ev ortak paylaşım alanınız. Çıktiysanız da gitmeyin bidaha.çünki geri döndüğünde blöf yaptığını düşünücek.o küsüyosa sende konuşma.problemleriniz büyükse o başka tabi.ama egitimli biri olarak dik durun ve taviz vermeyin.hesapsa hesap kitapsa kitap. Siz harcamıyosanız,kimsede sağa sola para saçamaz

Yok asla öyle bir şey yapmam param kendimdedir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…