- 11 Ocak 2012
- 10.411
- 2.199
- 248
- Konu Sahibi gazeldustubaglara
-
slm kızlar...
hep üzüldüğüm bir konuda üzüntümü paylaşmak istedim... geçen gün pazara uğradım, bizim pazarın iki kısmı var, bir kısım köylülerin pazarı, diğer kısım normal pazar...
köylülerin pazarından alırım ben hep...hormonsuz ve sağlıklı şeyler diye...çünkü kendi bahçelerinde tarlalarında yetiştirdikleri ürünler...
zaten sebzelerinmeyvelerin tipinden belli...eğri büğrü mesela ufak tefek vs....
ama hep şu diyalogları duyuyorum...aman eğri büğrü bu ne yaa, gidelim içerden alalım..salatalıkla dümdüz., domatesler koca koca vs....
belki bazılarınıza çok saçma bile gelebilir böyle bir konuyu neden açtın diye, ama ben gerçekten üzülüyorum...
çünkü sağlıklarımızı mahfediyoruz...
hormonlu gıdalarla beslenmekten hastalıklar kanserler arttı son yıllarda...herşeyin en güzeli düzgünü gösterişlisini alıcaz derken, kendi vücudumuzu bozduğumuzun farkında değiliz...
meyvenin sebzenin tipine görüntüsüne bakmayın allah aşkına, sağlıklı olması önemli...çürük meyveleri bizzat çürük kısmın kesip atın yiyin diyor doktorlar...
oysa bizler çürük diye yüzüne bakmayız elmanın armutun...
organik gıdalar evet çok pahalı...ama pazarda zaten köylülerin sattığı yerler var....
marketlerden almak yerine öyle yerleri bulup almak lazım....tek tip salatalıklar, aynı renk tonunda domatesler, dümdüz biberler vs...
bunların hormonlu oldukları karşıdan bakınca bile belli...eğri büğrü ufak tefek gıdalar almak lazım....
Canım kimi ureticiler pazara ayrı kendi yemelerine ayrı üretiyorlarmis.gecen biri anlattı görmüş şunları pazar için yapıyorum demiş gübre filan farklı. Yani ben artık kimseye güveniyorum. .
ben 3 aydır şu mantıkla devam ediyorum. ilerde bu yüyacaklerden kanser olup ilaç parası vereceğime şimdi yediğime para veririm. ilerde de " ahh keşke" demem.
ilk olarak temizlik ürünlerini sil baştan değiştirdim. ersağ adlı ürünleri kullanıyorum. vet pahalı ama üye olunca çok da pahalı gelmiyo.
bi aralar burda bi üye vardı organik ürünler vardı sey_ren. bu hafta ondan siparişlerim geldi. sadece domates salatalık değil inanın çogu şey kanserojen.evinize tuz alın. tuz lambanız olsun. yemek tuzunu değiştirin. aslında dünyanın parasını saçacak kadar da değil durum. her ay birini alın. emin olun süper yaşıyorum. kimyasal olmayan şampuanım, duş jelim, katkı maddesi olmayan cezeryem, eriştem, balım.vücum bile değişti :) daha genç gibiyim
biraz dikkat edince anlıyor insan...dümdüz yusyuvarlak kalıptan çıkmış gibi sebze meyveleri almayacaz...Nerden bilecegiz ki ben anlsmiyorum ben de cok dikkat etmeye calisiyirum ama insanlar cok art niyetli
slm kızlar...
hep üzüldüğüm bir konuda üzüntümü paylaşmak istedim... geçen gün pazara uğradım, bizim pazarın iki kısmı var, bir kısım köylülerin pazarı, diğer kısım normal pazar...
köylülerin pazarından alırım ben hep...hormonsuz ve sağlıklı şeyler diye...çünkü kendi bahçelerinde tarlalarında yetiştirdikleri ürünler...
zaten sebzelerinmeyvelerin tipinden belli...eğri büğrü mesela ufak tefek vs....
ama hep şu diyalogları duyuyorum...aman eğri büğrü bu ne yaa, gidelim içerden alalım..salatalıkla dümdüz., domatesler koca koca vs....
belki bazılarınıza çok saçma bile gelebilir böyle bir konuyu neden açtın diye, ama ben gerçekten üzülüyorum...
çünkü sağlıklarımızı mahfediyoruz...
hormonlu gıdalarla beslenmekten hastalıklar kanserler arttı son yıllarda...herşeyin en güzeli düzgünü gösterişlisini alıcaz derken, kendi vücudumuzu bozduğumuzun farkında değiliz...
meyvenin sebzenin tipine görüntüsüne bakmayın allah aşkına, sağlıklı olması önemli...çürük meyveleri bizzat çürük kısmın kesip atın yiyin diyor doktorlar...
oysa bizler çürük diye yüzüne bakmayız elmanın armutun...
ben 3 aydır şu mantıkla devam ediyorum. ilerde bu yüyacaklerden kanser olup ilaç parası vereceğime şimdi yediğime para veririm. ilerde de " ahh keşke" demem.
ilk olarak temizlik ürünlerini sil baştan değiştirdim. ersağ adlı ürünleri kullanıyorum. vet pahalı ama üye olunca çok da pahalı gelmiyo.
bi aralar burda bi üye vardı organik ürünler vardı sey_ren. bu hafta ondan siparişlerim geldi. sadece domates salatalık değil inanın çogu şey kanserojen.evinize tuz alın. tuz lambanız olsun. yemek tuzunu değiştirin. aslında dünyanın parasını saçacak kadar da değil durum. her ay birini alın. emin olun süper yaşıyorum. kimyasal olmayan şampuanım, duş jelim, katkı maddesi olmayan cezeryem, eriştem, balım.vücum bile değişti :) daha genç gibiyim
Benim nefes darlıgım var acaba gerçekten faydalı mı tuz lambası yani rahatlatıyor mu Akdenizde yaşıyorum hava burda yazın cok kötü oluyor bunaltıcı rahatlatırmı biraz? :)
Yani ben sana duyduğumu anlatayim. Ben arkadasimin akrabasından almistim. Adam yemin etti bi müşterisi tesekkure gelmiş. 2 büyük tuz lambasi almus adam esi simdi daha iyiymis. Bu onun anlattigi gibivtabi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?