kendi sağlığımızı kendi ellerimizle mahfediyoruz..!

Burayada geldi satıcılar türkiyede tek üreticileriymiş ama rağbet görmedi arkadaşım bu tuzların sahte oldugunu falan söyleyince cesaret etmedim ama alasım vardı aslında :/

Tuz lambası dediginiz maddenin gerçegi himalaya tuzundan mı üretiliyor nette himalaya diye gördüm,babamın bir arkadaşıda himalaya tuzu satıyordu tabi yurtdışından getiriyordu,fakat adamın dedigine göre piyasada sahte himalaya tuzu çok fazlaymış.

Burayada geldi satıcılar türkiyede tek üreticileriymiş ama rağbet görmedi arkadaşım bu tuzların sahte oldugunu falan söyleyince cesaret etmedim ama alasım vardı aslında :/

Arkadasin doğru söylemiş. Bazi tuzlari yapistiriyorlar ne yazikki. Ama ben sağlam yerden akdigima eminim:)

arkadaslar ciftcilerin gercekten kendi yedigim diye bir mantigi var.onlara ilac ve hormon atmazlar benim bulundgum yerde genelde pek hormon atimi olmuyor cunku pahali geliyor. ama ilac tuketimini maalesef kontrol altina alamiyoruz.defalarca egitim vermemize ragmen cogu kişi yanlis ilac atiyor. tehdit bile ediyoruz bazen denetim yapicaz ilac fazla cikarsa urunler imha diye ama bilinclenenler cok fazla degil.hormon arti ilac yemeyeyim diyorsaniz antalya urunleirni cok tercih etmeyin genelde ordaki sera u-runlerini sahipleri bile yemiyor.pazarciya direkt sorun kendi uretiyorsa yalan soylemeycegine eminim.direkt sordugunuz hicbir ciftci yalan solemez ilaclama zamani ile hasat arasinda belli bir sure olmasi lazim siz enaz 30 gunu baz alin.ciiftci yani koylu pazari dediginiz yer kendi yedigimiz satiyoruz diyorsa ondan almaya calisin.urunler tek duze cıkabilir ama asiri bozukluk varsa bu bitkide virus isarteidir onuda amayin. bir mali bocak yediyse kesin ilac yoktur. .curuk carikta pek ilac olmaz.ve bence duygusal girin cocugum iyecek zarar gormesin diye . nerde yasadiginizi bilmyorum ben ilcede yasiyorum ve koyde calsitigim icin cok urun soruu yasamiyorum

Konuyu görünce yazayım dedim
Hem bir gıdacı olarak hem de bir tüketici vatandaş olarak...
Ben de konu sahibi gazeldustubaglara arkadaşımız gibi pazarın köylü satıcıları kısmından almaya çalışıyorum mesela 1 lira olan şey 1,25 oluyor köylülerde ama gerçekten küçük, eğri büğrü oluyor ona rağmen tadı harika :)
Pazartesi ıspanak aldım ki yıkaması ayıklaması zor oluyor diye bu yıl hiç almamıştım ilk kez aldım, hem çok çamurlu değildi hem de normale göre biraz farklıydı küçük boyda falan... Ama çok çok lezzetliymiş
Yoğurdu da süt alıp yapıyordum bu hafta almadım ama geçenlerde tereyağı aldım pasta tatlı falan için hani margarin almayayım daha doğal olsun diye, hala bitmedi kadın da dedi zaten memnun kalmazsan gel söyle diye.
Şu zamanda herşey kirlenmeye yüz tutmuşken köylü pazarları gerçekten bir nimet.
Biri yazmış köylüler pazara ayrı kendine ayrı yetiştiriyor diye evet bu doğru benim babam da emekli olduktan sonra kendini bahçeye adadı oradan biliyorum, yetiştirdiğinin fazla kısmını satıyor ama pazarda değildi belli firmalara - etrafında herkes diyormuş şu ilaçtan kullan daha çok verim alırsın diye ama babam ben ne yiyorsam aileme ne yediriyorsam sattığım mal de öyle olmalı üç kuruş için değmez diyor keşke herkes öyle olsa...

Hiç bilmiyorum fakat arkadaşım bana tuzun sahte olabilecegini söylemişti bende almak istemedim ama iyot kokusu geliyordu tuzdan hoş bir şekilde

Peki bir anlama yolu varmı bunun gerçek olup olmadıgını?
valla onu bilmiyorum. ben yaptıgı yere falan gittim. benim arkadaş evine 4 tane aldı. çok pimpiriklidir. eğer sıkıntılı olsaydı o almazdı.

Hiç bilmiyorum fakat arkadaşım bana tuzun sahte olabilecegini söylemişti bende almak istemedim ama iyot kokusu geliyordu tuzdan hoş bir şekilde
evet canım bir de o mevzu var. benim aldıgım tuzu adam yurtiçinden alıyordu. orijinal himalaya olmasa bile ben bayag bi faydasını gördüm. belki psikolojiktir ama işe yaradı :) sabah çok dinç uyanmanızı sağlıyo, daha ne olsun kiiii :):):):

Pişman oldum simdi tüh :/ İlk gördügüm yerde alacagım zararı olmaz bence kafamızdaki lambalar daha zararlı :))

Konuyu görünce yazayım dedim :) Anneannem ile dedemin tarlaları var,ekerler hep birsürü şey böyle,ananem köy ekmeği yapardı,biz de otururduk o tarlaya önümüzde domatesler ,biberler,salatalıklar ,taze yeşil soğanlar,sarımsaklar,patlıcanlar olurdu ,hepsi böyle yamuk yumuktu özellikle domatesler bayılırdım o domateslere özellikle turuncu ,yani tam olgunlaşmamış olanlara,yemin ediyorum tuzlamamıza bile gerek kalmadan yiyoduk,marullar falan vardı böyle,herkes sevdiği şeyleri yerdi
Canınız tatlı mı çekti,hemen o tarlada bizim erik ağacı,elma,vişne,armut ve şeftali ,kiraz ağacı falan vardı,oturduğumuz yerden kiraz yiyoduk ya,veya elma ağaçlarına çıkıp orda yerdik ,meyvede mi kesmedi sizi ceviz ağacımız vardı ,ceviz yerdik o da mı kesmedi mısır da yetiştirirdi ananem mısır közlüyoduk ,özlemişim ya
Bİr çok kişi yamuk yumuk domateslere burun kıvırıyo ama asıl lezzetli ve sağlıklı olanlar onlar.Babamın köyünde de( Trabzon'da ) babaannem lahana,patates ekerdi ,o yumuk,küçük patatesleri köyde sobanın üstünde pişirirdik ,küçük küçük çilekler yetiştirirlerdi,fındık ağaçlarına tırmanıp o fındıkları kütür kütür yerdik,ohh miss ,bunları yaşayamayanlar ne şanssız ya

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…