Konuyu görünce yazayım dedim :) Anneannem ile dedemin tarlaları var,ekerler hep birsürü şey böyle,ananem köy ekmeği yapardı,biz de otururduk o tarlaya önümüzde domatesler ,biberler,salatalıklar ,taze yeşil soğanlar,sarımsaklar,patlıcanlar olurdu ,hepsi böyle yamuk yumuktu özellikle domatesler bayılırdım o domateslere özellikle turuncu ,yani tam olgunlaşmamış olanlara,yemin ediyorum tuzlamamıza bile gerek kalmadan yiyoduk,marullar falan vardı böyle,herkes sevdiği şeyleri yerdi
Canınız tatlı mı çekti,hemen o tarlada bizim erik ağacı,elma,vişne,armut ve şeftali ,kiraz ağacı falan vardı,oturduğumuz yerden kiraz yiyoduk ya,veya elma ağaçlarına çıkıp orda yerdik ,meyvede mi kesmedi sizi ceviz ağacımız vardı ,ceviz yerdik o da mı kesmedi mısır da yetiştirirdi ananem mısır közlüyoduk
,özlemişim ya
Bİr çok kişi yamuk yumuk domateslere burun kıvırıyo ama asıl lezzetli ve sağlıklı olanlar onlar.Babamın köyünde de( Trabzon'da ) babaannem lahana,patates ekerdi ,o yumuk,küçük patatesleri köyde sobanın üstünde pişirirdik ,küçük küçük çilekler yetiştirirlerdi,fındık ağaçlarına tırmanıp o fındıkları kütür kütür yerdik,ohh miss ,bunları yaşayamayanlar ne şanssız ya