• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kendi Soyadınızı Kullanacak mısınız?

Uzun zamandır aklıma takılan bir konuydu bende çift soyisim kullanmak istiyorum, ancak araştırma fırsatım olmadı bu kanunun değişeceğine duymuştum bilgisi olan var mı?
Kendi soyismim 8 harfli herşey yolunda giderse alacağım soyisim 3 harfli
bence çok abartılı olmuyorr inşAllah nasip olurda böyle kullanırım :)

soyadım cok güzel..gururla tasıyorum istiyorum ama nişanlım istrmiyor 2 soyismi kullanmamı..mantıklısıda eşin soyismini almak ama kendı soyismimdende avzgecemiyoruım.

şiddetle önermiyorum ben aldım ama hep ortalık karıştırıyor..evraklarda felan çok sorun oluyo ilerde....haberiniz ola..

kendi soyadımız da değil, babamızın soyadı. neticede bir erkeğin soyadını taşıyosun. ha biri ha ikisi.

şimdi ben bunu nişanlıma teklif edince çok büyük bi tepki alırsam kızmam yada sürdürmem ısrarla ama 24 yaşıma kadar ailem çevrem okulum herkes böyle tanıdı beni herşeyden önce babamdan bana kalan tek şey
çok isterim taşımayı
Canım bende şimdi dilşekçe vermeye gidicem bu soyad olayı için ama kafam karışık sen yaptıysan daha önce nasıl oluyor yardımcı olursan sevinirim...

Canım bende şimdi dilşekçe vermeye gidicem bu soyad olayı için ama kafam karışık sen yaptıysan daha önce nasıl oluyor yardımcı olursan sevinirim...

çok kolay canım sen çift soyadı kullanmayı istiyorum diyeceksin onlar 2 dilekçe vericek,doldurursun 2 dakkada verirsin onlar hallediyor zatenyerimsenibenkaydirigubbakcemile5

soyadım cok güzel..gururla tasıyorum istiyorum ama nişanlım istrmiyor 2 soyismi kullanmamı..mantıklısıda eşin soyismini almak ama kendı soyismimdende avzgecemiyoruım.
canım istiyosan al, sonradan almaya kalkarsan işin zorlaşabilir.
Benimde nişanlyken, eşim izin vermedi, resmen guru meselesiydi ikimiz içinde,
Ama bi söz uğruna onun soyadını aldım sadece.
Şimdi eşim içimde çok büyük uhde kaldığının farkında ve müsade ediyo
Beraber gidelim çifte soyisimli ol hadi dedi.
Herşeyi göze alıp yaptıracaktım (1,5 Yıılıık evliyim ve tüm yerlerdeki soyadımı değiştirdim)
Şimdi araba aldık, ve ruhsatta benim adıma, dolayısıyla artık soyadınmı almam daha da zorlaştı.
Bence pes etme ve al.Bu bizim hakkımız .
kendi soyadımız da değil, babamızın soyadı. neticede bir erkeğin soyadını taşıyosun. ha biri ha ikisi.

Ama sen babanın soyundan geliyorsun, kocanın değil.
Allah esigesin boşandığında eşinin soyadı değil babanın soyadı sende kalıyor.
Doğduğundan buyana o soyadla yaşıyorsun.
Yaklaşımınız enterasan geldi doğrusu CADIARZU

çok kolay
nikah işlemlerini başlatırken memura söylemen yeterli
zaten hazır bir protokol var sen sadece imza atıyosun
eğer yoksa bile hemen orda dilekçe yazıyosun
Bu kadar basit :lepi:

canım istiyosan al, sonradan almaya kalkarsan işin zorlaşabilir.
Benimde nişanlyken, eşim izin vermedi, resmen guru meselesiydi ikimiz içinde,
Ama bi söz uğruna onun soyadını aldım sadece.
Şimdi eşim içimde çok büyük uhde kaldığının farkında ve müsade ediyo
Beraber gidelim çifte soyisimli ol hadi dedi.
Herşeyi göze alıp yaptıracaktım (1,5 Yıılıık evliyim ve tüm yerlerdeki soyadımı değiştirdim)
Şimdi araba aldık, ve ruhsatta benim adıma, dolayısıyla artık soyadınmı almam daha da zorlaştı.
Bence pes etme ve al.Bu bizim hakkımız .

Ama sen babanın soyundan geliyorsun, kocanın değil.
Allah esigesin boşandığında eşinin soyadı değil babanın soyadı sende kalıyor.
Doğduğundan buyana o soyadla yaşıyorsun.
Yaklaşımınız enterasan geldi doğrusu CADIARZU

sadece babamın soyundan gelmiyorum herhalde. anamın da soyundan geliyorum. e ama onun esamesi okunmuyo? ben doğurduğumda da benim soyumun esamesi okunmayacak? ne anladım bu işten. soyadı olayına başlı başına karşıyım ben. saçmalıktan başka bişey değil.

Evet kızlar sağolun dün gidip hallettim hemen bir dilekçe yazıp verdi memur bi imza attım. Hem kızlık soyadım hem de eşin soyadı alınıyormuş bi hukuki zorluk çıkmıyormuş aksine daha iyi oluyormuşhihoyyyt

¤ decemBer ¤;11733526 .!.:
sadece babamın soyundan gelmiyorum herhalde. anamın da soyundan geliyorum. e ama onun esamesi okunmuyo? ben doğurduğumda da benim soyumun esamesi okunmayacak? ne anladım bu işten. soyadı olayına başlı başına karşıyım ben. saçmalıktan başka bişey değil.

¤ decemBer ¤;11733553 .!.:
bi fark yok bence :kahve:

valla o senin fikrin vede enterasan bi düşünce.
Bunu kime sorarsan ana soyu denmez canım baba soyundan gelir insan
Nahoş olacak ama onun sıvısyla kan oluyosun can oluyosun.
Sperm bankalrı boşuna değil ya.
Kadından türeseydi kadının sıvısında da banka yaparlardı !!!!!

Felsefede bunun adı ne acaba?
Feminist desem feminizm böyle olmaz!!

valla o senin fikrin vede enterasan bi düşünce.
Bunu kime sorarsan ana soyu denmez canım baba soyundan gelir insan
Nahoş olacak ama onun sıvısyla kan oluyosun can oluyosun.
Sperm bankalrı boşuna değil ya.
Kadından türeseydi kadının sıvısında da banka yaparlardı !!!!!

Felsefede bunun adı ne acaba?
Feminist desem feminizm böyle olmaz!!

canım bir yerde haklısın ama o sıvı kadındaki yumurta ile birleşip döllenmeden sadece bir sıvı!

ben eşimin soyismini kullanıyorum,ilk başta sorunca direk baba soyadını söylüyor insan ama alışılıyor.
kişi baba soyadını kullanmak isterse buna eş karışmamalı bence,karışıyorsa bile sen kendi başına ver dilekçeni kullan.Ya da başta konuşun,kişye sıkı sıkıya bağlı böyle öz bir haktan taviz verirseniz sonra başına çıkamazsınız bence.ısteyen istediğini kullansın,ben kendi isteğimle eşimin soyismini kullanıyorum,memnunum!

Ben de dilekçe vericem inş. kendi soyadımı da kullanıcam diye
başvuyu yaptık ama o zaman aklımıza gelmemişti
sonradan da oluyormuş daha nikah olmadan

kesınlıkle kendı soyadımı kullanacagım. hatta keske mümkün olsada eşim benım soyadımı alsa cooookkkkk memnun olurum :sm_cool:

Back
X