Kendi tecrübelerinizi paylaşır mısınız, babaya ne zaman söylenir?

Ay ne guzel dert darisi basima insallah
Ablam i enistem istemeye gelecegi zaman ben soylemistim.
Beni istemeye gelecek olsalarda ben soylerdim hazir ol adamim kizini isteyecekler derdim

Darısı başına canım :) Ama zor yani ne zaman olsun hemen gelelim mi erken mi olur beynim yandı..

ben teklifi kabul ederken ailemin onayı olana kadar yüzüğü takamıcam demiştim. sonra da yüzüğü götürüp tv ünitesinin önüne koymuştum :)

böyle bi durum var, araştırın onay verirseniz tanışmaya gelicekler demiştim. anlayışlılar saolsunlar hiç sıkıntı çıkarmamışlardı.

mezhep farkı için yorum yapamıcam ama inşallah senin için en hayırlısı en güzeli olur

Ben babama daha 3 aylık çıkıyorken söylemiştim. Baba bir erkek arkadaşım var, gören duyan olur, herkesten önce sen bil istedim dedim. Tamam dedi ne desin adamcağız :) 1 sene sonra da evlendik zaten.

Bizde de mezhep farkı var.

Evlenme teklifinden sonra ilk önce kadınlar bir görüştü, sonra kayınvalidem bizi yemeğe çağırdı. İki hafta sonra onlar bize yemeğe geldi ve söz günü kararlaştırıldı.. Öyle aktı gitti işte.

Şehirler de farklı sevgilimin annesi de yaşlı, babası vefat etti. Sıkça gelemezler o yüzden uygun bir gün belirleyeceğiz gelecekler konuşulacak olumlu olursa söz günü belirlenir. Yakın olsak daha kolay olurdu.

Yasin kac canım uni bitirdin mi? Bence babana kendin soylemelisin ayrıca annenin dediği çok saçma ne demek gormesin sanki kötü bir şey yaptın

Yasin kac canım uni bitirdin mi? Bence babana kendin soylemelisin ayrıca annenin dediği çok saçma ne demek gormesin sanki kötü bir şey yaptın

25 yaşındayım bitireli üç sene oldu üniversiteyi.
Aileler biraz rahat bıraksa her şey çok daha rahat olacak bence annem de şok oldu öyle düşünmek istiyorum.

Tam karşılığı olmaz tabi ama benim babam vefat ettiği için dedemden istemişlerdi. Kendim konuştum ben. Annem zaten her süreci başından beri biliyordu.

Bir de yanlış anlaşılmasın bir şey sormak istiyorum. Mezhep farkını çift sorun yapmıyorsa bile aileler karışıyor mu? Yani bizde hiç hangi mezheptenler diye bir soru geçmedi aile arasında. Onlar geldiğinde de açılmadı öyle bir konu. Bizde örneğin eşimle benim inançlarımız farklı. Sorun olmuyor aramızda, birbirimize saygılıyız, çocuk olursa onu nasıl yetiştireceğimizi bile konuştuk. Aileleri çok ilgilendiren bir konu olmamalı aslında.

Karışabilirler gibi geliyor, olay güç savaşına dönerse çok kötü olur. Az önce konuşmuştuk ben de annene hiç açma bu konuyu zaten farklı mezhepten olduğumu biliyor madem bizim için önemi yok konu bile etmeyelim bir araya geldiklerinde belki açılmaz dedim. Kumar gibi bir şey olacak konu açılırsa da umarım yaşlarına uygun davranıp bizi mağdur etmezler.

Ben önce annemle tanıştırdım sonra babamla tanıştırdım sonra evlenme teklifi aldım... sıra pek ters sizinkine göre. Annenize söyleyin anneniz söylesin Yok anneniz de ben söyleyemem falan diyorsa babanızla başbaşa sakin bir lokanta yada kafeye çıkın yavaaaş yavaaaş girin konuya.

Mezhep farkı için bişey diyemeyeceğim, kimi için çok net kırmızı çizgi iken bu durum kimi için hiç problem değil. Babanız hangi grupta bilemeyeceğim...

Annen babana kızı istemeye gelecekler diyebilir sevgilin için tabi sevgilinlede konusursun. Sevgilin değil de tanımadığın bir gorucu gibi gelsin istesinler. Baban sert bir insansa annen de artık yaşı geldi isteyeni var bi gelsinler mi filan diye anlatabilir

Aslında tanıştılar ancak normal bir arkadaşım mı sevgilim mi bunu sormadı. Ama anlamıştır kesinlikle eminim.

Şu an için ben de bilemiyorum söz konusu ben olduğum zaman babam çok farklı davranabilir. Yaşayıp göreceğiz ben hiç konunun açılmamasını umuyorum. Babamla annem, teyzemler, en kötü ihtimalle yengemler konuşur ama biraz bekleteceğim sevgilim ve annesi de netleşsin biraz daha. Çünkü her şey çok genel konuşuluyor biraz daha bekleyeceğim.

Sert değil ama insan utanıyor ya :) Benim genç bir kadın olduğumu asla kabullenmiyor yani hala çocukmuşum gibi davranıyor o yüzden biraz zor olabilir. Cevabınız için teşekkür ederim.

Ben de önce anneme söyledim. Gerisini anneler halleder :) Baba da gel bakıyım kimmiş bu delikanlı? der. Bence en doğrusu annenin söylemesi

Bir de hepinize genel bir soru sizde de şey oldu mu hani babama söylerim tarih belirleriz sonra ayrılırız rezil olurum falan gibi. Yeni barıştığımız için içimde bunun korkusu da var sanırım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…