- 29 Şubat 2012
- 7.898
- 15.458
- 298
- Konu Sahibi brenda chenowith
-
Ay ne guzel dert darisi basima insallah
Ablam i enistem istemeye gelecegi zaman ben soylemistim.
Beni istemeye gelecek olsalarda ben soylerdim hazir ol adamim kizini isteyecekler derdim
Bir kere de sevincimi paylaşayım şurada :) Evlilik teklifi aldım. Ama süreç nasıl ilerliyor bilmiyorum dert bunun neresinde derseniz babam.. Annemle paylaştım baban yüzüğü görmesin diyor diyorum ki e evlenmeyi kabul ettim gizli mi evleneceğim babamdan? Neyi saklıyorum? Etrafımda sorabileceğim kimse yok siz tekliften sonra nasıl aşamalardan geçtiniz, baba faktörünü nasıl aştınız benim babam kızının büyüdüğünü kabul edemeyen babalardan ve tek çocuğum. İçimi kemiriyor karşı taraf da acele etme dedi ama beklenti içindeler.
Tecrübelerinizi bekliyorum.
Ayrıca aramızda mezhep farkı da var bu da beni korkutuyor belirtmeyi unutmuşum. Tecrübe edenler buna da cevap verebilir mi lütfen..
Ben babama daha 3 aylık çıkıyorken söylemiştim. Baba bir erkek arkadaşım var, gören duyan olur, herkesten önce sen bil istedim dedim. Tamam dedi ne desin adamcağız :) 1 sene sonra da evlendik zaten.
Bizde de mezhep farkı var.
Evlenme teklifinden sonra ilk önce kadınlar bir görüştü, sonra kayınvalidem bizi yemeğe çağırdı. İki hafta sonra onlar bize yemeğe geldi ve söz günü kararlaştırıldı.. Öyle aktı gitti işte.
Yasin kac canım uni bitirdin mi? Bence babana kendin soylemelisin ayrıca annenin dediği çok saçma ne demek gormesin sanki kötü bir şey yaptın
Tam karşılığı olmaz tabi ama benim babam vefat ettiği için dedemden istemişlerdi. Kendim konuştum ben. Annem zaten her süreci başından beri biliyordu.
Bir de yanlış anlaşılmasın bir şey sormak istiyorum. Mezhep farkını çift sorun yapmıyorsa bile aileler karışıyor mu? Yani bizde hiç hangi mezheptenler diye bir soru geçmedi aile arasında. Onlar geldiğinde de açılmadı öyle bir konu. Bizde örneğin eşimle benim inançlarımız farklı. Sorun olmuyor aramızda, birbirimize saygılıyız, çocuk olursa onu nasıl yetiştireceğimizi bile konuştuk. Aileleri çok ilgilendiren bir konu olmamalı aslında.
Annen babana kızı istemeye gelecekler diyebilir sevgilin için tabi sevgilinlede konusursun. Sevgilin değil de tanımadığın bir gorucu gibi gelsin istesinler. Baban sert bir insansa annen de artık yaşı geldi isteyeni var bi gelsinler mi filan diye anlatabilirBir kere de sevincimi paylaşayım şurada :) Evlilik teklifi aldım. Ama süreç nasıl ilerliyor bilmiyorum dert bunun neresinde derseniz babam.. Annemle paylaştım baban yüzüğü görmesin diyor diyorum ki e evlenmeyi kabul ettim gizli mi evleneceğim babamdan? Neyi saklıyorum? Etrafımda sorabileceğim kimse yok siz tekliften sonra nasıl aşamalardan geçtiniz, baba faktörünü nasıl aştınız benim babam kızının büyüdüğünü kabul edemeyen babalardan ve tek çocuğum. İçimi kemiriyor karşı taraf da acele etme dedi ama beklenti içindeler.
Tecrübelerinizi bekliyorum.
Ayrıca aramızda mezhep farkı da var bu da beni korkutuyor belirtmeyi unutmuşum. Tecrübe edenler buna da cevap verebilir mi lütfen..
Ben önce annemle tanıştırdım sonra babamla tanıştırdım sonra evlenme teklifi aldım... sıra pek ters sizinkine göre. Annenize söyleyin anneniz söylesin Yok anneniz de ben söyleyemem falan diyorsa babanızla başbaşa sakin bir lokanta yada kafeye çıkın yavaaaş yavaaaş girin konuya.
Mezhep farkı için bişey diyemeyeceğim, kimi için çok net kırmızı çizgi iken bu durum kimi için hiç problem değil. Babanız hangi grupta bilemeyeceğim...
Annen babana kızı istemeye gelecekler diyebilir sevgilin için tabi sevgilinlede konusursun. Sevgilin değil de tanımadığın bir gorucu gibi gelsin istesinler. Baban sert bir insansa annen de artık yaşı geldi isteyeni var bi gelsinler mi filan diye anlatabilir
ben önce yengem aracılığıyla amcama söylemiştim sonrada annemle yengem babama söylemişti
Öncelikle tebrik ederim. Bir şey sormak istiyorum evlilik teklifi eden geçmiş konunuzda bahsettiğiniz kişi mi? Merak ettim.
https://www.kadinlarkulubu.com/forum/threads/cok-pismanim.1014137/
Ben de önce anneme söyledim. Gerisini anneler halleder :) Baba da gel bakıyım kimmiş bu delikanlı? der. Bence en doğrusu annenin söylemesi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?