Kendilerini ven insanlar kompleksli midir?

DERin83

RUZGARİN ANNESİ:-)
Kayıtlı Üye
1 Eylül 2009
2.761
4
116
İstanbul
arkadaşlar sizce insanlar kendilerini niye överler bazı kadınlar çocuklarıyla çok övünürler olmamış birşey varmış diye ballandıra ballandıra anlatırlar, yüksekten uçarlar olduklarından çok zengin göstermeye çalışırlar ya da çok entellektüel im tavrına bürünüp dahada küçük düşerler. bu insanlar kimseyi beğenmezler karşısındakinde sürekli bir kusur ararlar, iyi birşey yapınca senin adına sevinip tebrik etmek yerine, gözlerine diker adamın üstüne bölee akannehir ben bu insanların kompleksli olduğunu yapmak isteyipde yapamadıkları şeyler yüzünden psikolojilerinin bozuk olduğunu düşünüyorum. ya siz ? buyrun konuşalım tartışalım bende yanlış düşünüyor olabilirim tabii...

Biri diğerlerinden farklı ise ve çevresindeki insanlar kendi ezikliklerini bu insan üzerinden ego tatmini yoluyla gidermeye çalışıyorlarsa o kişi sonuna dek kendi özelliklerini,farklılıklarını dile getirmelidir diye düşünüyorum.
Bu tip insanlar çok var.Kendinde olmayan özellikler karşısındakinde olunca hırs yapıp,o kişiye zarar vermeye çalışıyorlar.Böyle bir durumda ben de ''Hoopp !Orda dur,sen kim oluyorsun,ben senden farklıyım,derim.Mütevazi olmak her zaman kazandırmıyor karşıdaki art niyetli ise.:1closedeyes:
Bunun dışında çoluğu çocuğu ile övünenleri hoş karşılamak gerektiğini düşünüyorum.Herlesin çocuğu onun gözünde çok büyüktür,yücedir.Varsın övsün ,bana ne zararı olacak ki ?

He he komplekslidir..
Bakın bana akıyor paçalarımdan kompleksler..:CüvCüv:
Yahu seviyorum kendimi,bunu dile getirmenin ne mahzuru var ki...
Allahıma çok şükür zekiyim,güzelim,seksiyim..hihoyyyt
Eksiğim yok fazlam var..:icecream:
He işte bir de komplekslerim var.. Hangi konuda olduğunu bilmediğim komplekslerim...:lepi:

aman neysem oyum beni nasıl görüyorlarsa öyleyim. şöyleyim böyleyim demem. karşımdaki söylesin,ben değil....

canm sana yürekten katılıyorum.malesef çevremizde dolu bu tip insanlarr.hep senin eksik yönlerini bulmaya çalışırr.hep küçük düşürücü laflar.eleştiriyi kabul etmez ama çok eleştirir.ben böyle birini tanıdım malesefffffff

yok be lale ben bu tarz bu övgüden bahsetmiyorum, öyle bende senin gibi derim çok güzelim, akıllıyım falan, ben olmayan şeyleri varmış gibi gösterenlerden bahsediyorum

olanın fazlasını söylüyorsa olabilir dediğin.
ama bende överim kendimi nolcek.

Allah'ın bildiğini kuldan mı saklayacam.
iyi yemek yaparım, zekiyim,:lepi:
eskiden güzeldim şimdi şiştim..mafoldumben
bi sürü iyi yanım vardır benim övebileceğim.
nasıl ki kötü yönlerimi yerersem iyi yönlerimi de överim.
kompleksli miiym ben şimdi?CADIARZU

aman neysem oyum beni nasıl görüyorlarsa öyleyim. şöyleyim böyleyim demem. karşımdaki söylesin,ben değil....

işte bende aynen senin gibi düşünüyorum, ben niye öveceğim çoluğumu çocuğumu başkası övsün dimi ama ? yada malımla mülkümle niye övüneceğim hem kime ne bana ne dimi

kendini beğenmek komplek sayılmaz tabi ,kendini beğenicen kendinle barışık olucan.ama bu insanları küçümsemek hakkını vermez kimseye.psikolojisi bozuk olan insanlarda bu çokolur konuyu başlatan arkadaşım halısın bu tezinde::,,

bir arkadaşımın kayınvalidesi (arkadaşımda manken gibidir gerçekten) durup dururken senin bacakların çok kalın şişmansın demiş, arkadaşımda sen kendi kızına bak onun bacakları çatlaklarla dolu ama hala mini etek giyiyor diye cevap vermiş. kayınvalidesi, ama öyle söyleme benim kızım çok güzel hiç öyle kusurları yok, hem öyle dediğini duymasın çok üzülür demiş kaydirigubbakcemile3 benim iş yerimde başka bir arkadaşımda evim şöyle evim böyle çok zenginiz diyip duruyordu birgün evine gittim hiçte anlattğı gibi değildi çok şaşırmıştım. bu tarz insanların bence kompleksleri var.

gayet basit henüz hayat yaşantı olgunluğuna erişmemiş kişilerdir kendinede

güven sorunu vardır onlarda aslında beklediklerini alamamışlardır yoksa niye kendini sürekli övsün

bırak başkası seni övsün, toplumun büyük bir hastalığı

bir insan bişeyi nekadar çok anlatırsa, o insanda o şey yoktur...
iki lafından biri ayyy çok güzelimse, kendini hiç beğenmiyordur...
iki lafından biri çok başarılıyımsa, iş yerinde kimse sallamıyordur...
iki lafından biri aşığım, kocam bana deliler gibi aşıksa, gidin bakın, ya kocası sabah gelir eve, ya da kavga gürültü hiç bitmez o evde...
30 yıllık hayat tecrübem bana bunu öğretti...sahip olduğum şey görülür, bilinir zaten...
inatla bağırıp söylemeye gerenk yok...

en nefret ettiğim insan tipidir.. kompleksden ziyade,hep göz önünde olmak ,ilgi görmek , dikkat çekmek çabalarındadırlar.. kısacası ben benci dirler. ben bilirim ben yaparım ben daha güzelim vs .. nefret ederim nefret :mymeka:

alkisalkisalkis ya bu sözlerin üstüne yazacak bişey bulamıyorum harika anlatılacak herşeyi yazmışsınız.ayrıca eşinize mutlu yıllar.nice yıllar beraber geçirmeniz dileğiyle:teytey:

çok haklısın bende öyle düşünüyorum. birşeyi üstüne basa basa çok anlatıyorsa kesin yalandır. bu benim fikrim sositososito tabi herkesin fikrine saygımız var.

bi zamanlar aynı grupta olduğum, ama hiç sevmediğim arkadaşlarım vardı.iyi olan derslerimiz, ilgi alanlarımız farklıydı.kendileri sürekli hava atttıkları için artık ben de yaptıklarımla onlara hava atar olmuştum.o yüzden çok hırslı, kıskanç biri gibi tanınyordum.(tabii onların gözünde)

a.sO TARZ İNSANLAR KENİDNDE OLMAYANLARI BAŞKALARINDA GÖRDÜKLERİ ZAMAN İŞTE O ZAMAN KUDURURLAR.kudz gibi ısıracak adam ararlar.ısırma şekilleri ise karşıdaki insanın iyi taraflarını kötü göstermek.kendinide büyükk.:sm_confused:

çok saçma gelio bana da ne biliim tamam kendini sevicen ama kimse çooook çoooooook süper değil ayrıca bunlar geçici özellikler sen sevaplarına günahlarına bak dimi

betty şiirin süpermiş:)nice yıllara inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…