Kendilerini ven insanlar kompleksli midir?

öyle insanlar benim içimi kıyıyor, dinlerken fenalıklar basıyor. iki muhabbet edicez ortamda ama yok onun kendini kendi bitince kocasını kocası bitince çocuğunu ya da kardeşini övme seansının bitmesini beklemek durumundayız.

bence övgü başkasından alınmalı, o zaman bir anlamı var. sen kendini ne kadar översen öv, ben seni nasıl biliyorsam sen osundur benim için.

Cömertlik ve yardım etmede akarsu gibi ol.
Şefkat ve merhamette güneş gibi ol.
Başkalarının kusurlarını örtmede gece gibi ol.
Hiddet ve asabiyette ölü gibi ol.
Tevazu ve alçak gönüllülükte toprak gibi ol.
Hoşgörülülükte deniz gibi ol.
Ya olduğun gibi görün, ya göründüğün gibi ol

kendini beğenmişlik hiç hoş bir şey değil hele de başka insanların yanında bunu yapanlara deli oluyorum

beni de çok beğenirler hem manevi hem de fizik olarak ama hayatımda hiç kendimi beğenmedim hatta biri beni övdüğünde yüzüm kızarır kıpkırmızı olur utanırım ve teşekkür eder konuyu hemen değiştiririm

bayanlarda bu kendini beğenme huyu olduğu için genelde bayanlarla anlaşamam

insanın kendisiyle barışık olması şart ama hepsi bu ,daha ötesi kendini beğenmişliğe giriyor ki en gıcık olduğum şeydir

aynen katiliyorum arkadasim

Evet kopleksli insanlardır.
Sanırım başkalarından övgü duymadıkları için bu açlıklarını kendi kendilerine bastırmaya çalışıyorlar.
Ben birinin kendisi ile ilgili söylediklerine değil, başkasının onun ile ilgili söylediklerine bakarım.
Böyle yaparak sadece komik duruma düşüyorlar bana göre.

Benim kayınvalidem kendini çocuklarını ve ailesini öve öve bitiremez.Bazen fenalık geliyor.Yok annem beni kadir gecesi doğurmuş çünkü onların ailesine gelin gidiyormuşum.Bu en göze batmayanı.Onlar mükemmeldir, zekidirler, onların ailesinden hiç çirkin ya da salak insan çıkmaz.Hepsi süper ötesi zekidir.O kadar çok varki ağzında bu cümlelerden artık gülüp geçiyorum...Bence eziklikten gelen bir şey...

Son düzenleme:
Hem de sonuna kadar kompleksli insanlardır. Ben... ben... ben... diye başlar cümleleri. Dünyada kendilerinden başka güzel, akıllı, başarılı ve daha birçok özelliğe sahip başka insan yoktur. Ne kadar olumlu özellik varsa Allah kendilerine bahşetmiştir. Diğer insanlar onun gölgesinde kalmaya mahkumdur. Sürekli duymak istediği şeyleri söylettirmeye çalışır, her cümlesinden sonra onay bekler. Kesinlikle geçmişlerinde ailelerinden ya da çevrelerinden kaynaklanan bir sevgisizlik, bir itilip kakılma durumu olduğunu düşünüyorum. Üzülüyor insan tabii.

hem de aşağılık kompleksine yakalanmışlardır bence..
nefret ederim öylelerinden..işin ilginç yanı o kişileri eleştirenlerin, onlar hakkında konuşanların hakkında da iyi şeyler düşünmem, kıskanç olduklarını falan düşünürüm:44:.

Bir insan kendini ne kadar çok övüyorsa berbat bi kişiliği vardır bence.
Biri zaten güzel bi kişiliğe vs. sahipse bunu söylemesine gerek yokki,anlaşılır zaten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…