Kendilerini ven insanlar kompleksli midir?

çok sinir oluyorum öyle insanlara. iş yerinde göbeği 10 metre önden giden arkadaşım benim kilolarıma takmış vaziyette 175 boyum 63 kilom var oysa. önce iğneyi kendine batırsana be kadınnn klava:

Burda bile oluyor bu tip şeyler.kaydirigubbakcemile3 ınsan önce kendine dönüp bir bakacak sonra karşısındakine çamur atacak.kaydirigubbakcemile3
Günlük hayatta bu tipler beni buluyor ,bari burda bulmasın diyorum,ama çekim gücüme dayanamıyorlar herhalde,Burda da yakalıyorlar beni.kaydirigubbakcemile3
Kendini öven insanı özgüveninden dolayı severim,ama yeri geldiği zaman övmek en doğrusu.Burda nasıl olsa kimse kimseyi görmüyor,bilmiyor mantığı olduğu için atış fazlası ile serbest.kaydirigubbakcemile3 Yakalandıklarında gülünç duruma düşüyorlar tabi ki...

Kompleks tabii ki başka ne olacak...Kendilerinde olmayan şeyleri varmış gibi göstermek o ezikliği kamufle etmek bence...bir tanıdığım vardı...nasılsın demeye gör, çocuklarını, kocasını, sonraları damadını fln durmadan överdi...aslında hiç onun söylediği gibi de değildi çocukları hani...(Çok çalışkan da, öğretmen şunu bunu dedi vs vs zar zor bir üniversiteye girebildiler)...en sonunda onu görmekten korkar olmuştum walla...:1ninca:başka sohbeti yoktu çünkü...ama başka birinin var olan başarısından vs. övgüyle bahsetmezdi hiç bir zaman...

valla bilemeyeceğim neden kaynaklandığını...
bende başka insanların psikolojileri ile uğraşıp duran insanları hiç anlamam...
kendi psikoljisi alt-üst olan insanların başkalarıyla uğraştığını düşünürüm...
kendini ne sandığın olmak istediğin, başkalarının seni ne sandığıda olduğundur...

cevabın için teşekkürler bu gibi şeylerle çok karşılaştığım için sormak istedim. herkesin kendi fikri yerimseniben

annnemin bir arkadaşı var, teee çocukluğk arkadaşı, bize her geldiğinde ben deli olurdum...her gittiğinde küserdim anneme, sen niye bizi övmüyorsun diye...
bir gün geldi, inşaat mühendişsi oğlunun çalıştığı işi, iş yerinde onu nakkaaaa çok sevdiklerini anlattı durdu...asla bırakmayız seni dermiş patronları...bikaç ay sonra çıktı oğlum işten, kaç aydır maaş almıyordu oğlum, hakkını yiyorlardı yavrumun diye sinir krizleri geçirerek...
e hani kusursuzdu işi...püfff....
aynı teyze kızının ona düşkünlüğünü, annem sensiz nefes alamam (ki kızı tanıyorum, bu cümleleri kuracak bir kişilik değil) deyip durduğunu söyler dururdu, kız önce istanbulda zıttırıvızık bir işe girdi annesini bıraktı gitti, şimdi de evleniyor ve amerikaya yerleşiyor...hakkat trabzon ve amerika...komşu şehirler işte nolacak...ayyy...
halbu ki bunların hepsi doğal, üniversiteyi yeni bitirmiş bir mühendise kimse kolay kolay dünyanın parasını verip sen süpersin aman da şahanesin demez...biz de bu işn içindeyiz, aldığı maaş bellidir...neyi kasıyosun ki...
bir kıs annesine çok düşkün diye kendi hayatından vazgeçmez...annesini çok sevmeye devam ederk kendi hayatını kurar...nedir inadın yani...eee...ne oldu şimdi yani...

Valla çoook güzel bir kızım var.
Bir yaşında ama kendi söküğünü dikip,bana yemek pişiriyor :ecrin_bebek:
Bir görsen yedi yüz ellialtı kişi sırada şimdiden talip olarak..
Bana gelirsek doksan altmış doksan
Bakan hayran,bakmayan toraman
Ne var ki aman
El değil ,bey de değil,ben yaman
Bu gibi şeyler beni kendini biyenmiş yapar mı ki zemuszemus
Kompleks spor salonu mübarek dilo

ama çok güzel hakkaten...maşallah....

benim kayınvalidemden bahsetmişsiniz siz,ben iyi bir kayınvalideyim der durur
kimseyi beğenmez
gözüyle alay eder
hiç kimseyi takdir etmez
onun asla hatası yoktur
asla kötü birşey yapamaz
o bir mükemmeldir
yedeği bulunmaz...

kompleksli tanımıza katılıyorum ve etrafında olan insanlar sabırlar diliyorum yola gitme zorrr

cevabın için teşekkürler bu gibi şeylerle çok karşılaştığım için sormak istedim. herkesin kendi fikri yerimseniben

anlıyorum...çevrenizde bu tarz insanlar hep olacaktır...
önemli olan yakın çevrenizde olmasın...
neyse ne halleri... neden takılıyorsunuz ki...
kendinize bakın siz... kendinizi ne kadar yükseğe taşıdığınıza...
herkesin çocukluğuna inersek yandık...

Güncel yaşamımızda, daha çok rahat hareket edemeyen,
çekingenlik gösteren, çabuk alınan, kendini çok beğenmiş davranan,
çabuk sinirlenen, aşırı kıskançlık gösteren,
cinsel problemleri olan, ilişkilerinde sık problemler yaşayan
ve bunun gibi insanlara sarfettiğimiz tanımlama.
bana göre kendini beğenmişlikle alakası yok,herkes kendini normal ölçülerde beğenir,
kendini sever,ama kompleks daha farklı bir durum,
kompleksli insan kendini zaten hareket ve konuşmalarıyla belli eder,
ben çok üzülürüm o tiplere...
halbuki neysen o'sun,ne eksik ne de fazla...
sevgiler...

kendi ile barışık ve kendine ,karakterine ve kişiliğine güvenen insanları severim...
megoloman olmalı her insan birazda bence!
ama var olmayanı ,varmış gibi göstermeye ve milletin gözüne sokmaya çalışanı ise ahmak bulurum...zaten kendini de bariz belli eder...
öyle ütopyalar içindedir ki,kaybolur gider...

Bir de; en buyuk hunerleri ne hikmetse
bilhassa bilmedikleri konularda ahkam kesmektir. acayip sinir bozarlar.

yazık di mi aplam...okadar cümle kurmaya yazık, o kadar kelime yazmana yazık...
ama işte nasıl anlasın...kendini kendine kabul ettiremiyor ki...kendine itiraf edemiyor ki...

bir insan övülecekse zaten dışarıdan övülürr ve kendini övmeye gerek kalmaz...
kendini öven insan aslında şunu diyor.. : ben bi b**k değilim bi baltaya sap olamadım bi fırsat çıktı sürünüyorummm ama siz beni iyi bilin hava atıyım diye kıvranıyorum bak bu havaaa ve ben hava atıyorum ohhh sende git başkasına anlat... :roflol:

ben direk bozarım..
annem hep şey der bi insanın ayıbını yüzüne vurmiycaksın ama yaptıgım ve en sevdigim huyum direk yüzüne vurur utandırırım.... nesin yani neyi övüyonn komplexli insandır ne olacak :))

Bende KK da rastgeldim bu tip bir kaç arkadaşa.
Maşşallah hayatları yalandan ibaret
isimlerine kadar yalan yalan..
Ruhları hasta sanırsam
zati tüm ilişiğimi kestim zaatalilerinleeee..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…