Kendilerini ven insanlar kompleksli midir?

kendini öven insanların karakteri yeterince gelişmemiştir, olgunlaşmamıştır....her ne konuda olursa olsun...ister kendiyle ister başka şeyleriyle övünsün hepsi aynı kapıya çıkar...

egosu yuksek hatta sismis kişilerdir.devamlı kendilerinden kendi yaptıklarından bahsederler etrafındaki insanları kucumserler.Kucucuk birsey yapsa onu allar pulalr olaganustu birsey basarmıs gibi gosterirler.Kendilerini begenmis kişilerdir.Sizi dinlemezler bile siizin dusuncelerinizi onmesemezler.Cunku onlar esszidir.poffffff ici bos bir insandır .Uzak durmakta yarar vardır.benim bole bir tanıdıgım bayan vardı.Obezdi ve evde kalmıstı ama odunleme denen birsey var psikolojide.Bir sdavunma mekanızması.Cirkin ve obez ya devamlı etrafındaki erkekler hatta kız arkadaslarının sevgileirne askıntı olur yakın ilgi gosterir kız arkadasları soguk davranınca mesafe koyuncada bu tarz kişilere beni cok kıskanıyorlarrrrrr derdi.Halbuki milletin sevglisi sarkıyor buyur demeyeceksin herhalde.sevgili bulamadıgı icinde bu basarızlıgını ve ezikliğini Doktora yuksek lisans yaparak is hayatındaki basarıları ballandıra ballandıra anlatır mukemmel basarılı insan diye tanıtırdı herkese.ıkiyuzlu olanlar etrafında tabii nerde cokluk orda b....

kendini öven insanların karakteri yeterince gelişmemiştir, olgunlaşmamıştır....her ne konuda olursa olsun...ister kendiyle ister başka şeyleriyle övünsün hepsi aynı kapıya çıkar...

buna katılıyorum.
kendilerini peri padişahının kızı sanıyorlarda ondan övüyolar oysaki küçük düşüyorlar.komik birde.gülüyorum sizde gülünkaydirigubbakcemile3

insanın kendine güveni ayaklarının yere sağlam basması çok güzel bişey tamam ...ama bazı meziyetlerini kişisel özelliklerini abartılı biçimde anlatmak ben şöyleyim ben böyleyim demek
biraz saçma....zaten sen öyleysen demene gerek yok ...bilen biliyodur....zaten asıl üstünlük ve güzellik demeden başkalarının bunu anlaması...

benm yakın bi komsumda bu sorun var aslında bi dr a görün diycem ama işte öyle her şey söylenmio.dünyanın en meziyetli en akıllı en güzel ..vs... insanının kendisi oldugunu sanan biri.sadece kendiside değil ailesinin de butun meziyetlere sahip oldugunu sanıyor.malesef acıyorum ki ne kadar yanıldığının farkında bile değil.bi insan durmadan kendinden yada birilerinden bahsediosa o insanı yada kendini görmek istediği noktadan söz ediodur oldugu noktadan değil.böle insanlar fazla hayalperest ve kompleks saibi oluolar

kendini sevmek çok başka bişey
övünmek daha başka övünmek ğenelde boş insanların işidir
başkaları tarıfından övülmek başka bişey dir
siz neyinizle övünüyorsunuz güzellik zekilik bi meziyet değilki
övüneceksen eğer mesleğinle kariyerinle veya eğitiminle övün
insanın kendini övmesi hep bana komik ğelmiştir

Bana göre güzellik de zekilik de meziyettir..opuyorumnanaktan
Herkes sahip olsaydı zaten bu nimetlere kavgalar hiç çıkmazdı..
Gerektiği zaman mesleğimle de övünürüm kariyerimle de.. Ama onları elde etmem kafamın çalışması yani zekiliğimle oldu di mi?:lepi:
Espiri anlayışlarımızın ne kadar farklı olduğunu görmüş olduk böyleyce...hihoyyyt

kendimi övüorum var mıııı ay süpersiniz:)

hiç beceremediğim şeydir övünmek..benneyaptımki
kendini övenlerden de nefret ederim..hihoyyyt
dışları dolu,içleri boştur çünkü!!şakkıdı
kimi insanlar vardır aleni de yapmazlar..ama ima ederler..
onlardan da nefret ediyorum..:dilcikar:
Allaha yakın bana uzak..zemuszemus

Ben kendinde olan meziyetleri durmadan kişinin kendisinin dile getirmesinden hiç hoşlanmıyorum, uyuz oluyorum, başarılıdır mesela bu kişi güzel bir kariyeri vardır çok çalışmıştır karşılığını almıştır ama habire söyler durur kendini över durur, kibirli insanları sevmiyorum, bir insan kendini sevebilir bunu dile getirebilir ama bunu sık sık yapıyorsa gözüne gözüne sokmaya çalışıyorsa aşağılık kompleksi vardır...

bir insan niye kompleksli olsunki.karşısındaki çekemediği için öyle olduğunu düşünür bence.her insan kendinden bahsetmekten hoşlanır samimi ortam geldiğinde.kötü neden düşünülüyorki.

bir insan niye kendiyle övünsün ki, karşısındakine bişey kanıtlamak istemiyorsa...
hazmetmiş olsa neden ispata çalışsın ki...
kime ya da neyi...
komik...

aynen canım ağızına sağlık hazmedemeyen insan anca övünür

malesef boyle tipler o kadar cokturki :umursamaz:
aslında heb kendilerini birşey sanıp one cıkmaya çalısırlar ilgi dikkat hersey onların uzerinde olsun isterler ....

ama şoyle bir baktıgında ise hiç birşey degillerdir !

tabi bunu farkedecek bi kapasiteye sahip degildirler ...

olsalar idi tevazuyu ogrenmiş olurlardı ...

kesinlikle hasta ve ego delisi kişilikler !

saygı duymayı asla bilmezler !

bilseler kendilerinede saygı duyulacak ama malesef işte kapasite meselesi ...:

onlarda oyle tatmin oluyorlar ...:

ben bole insanlarla muhatap bile olmam anladıgım an uzaklaşırım ...

boşuna dememişler hakkımda bişey ogrenmek istiyosan beni bana değil başkasına sor zemuszemus

Ablamin bir komsusu var böyle....

Ben gördüm ama bu denli kendini sürekli öven pohpohlayan bir insan görmedim..benneyaptımki

Ahhhh gelin gelin yumurta yaptim...benim yumurtam cok meshurdur...len yaptigin alt tarafi bir yumurta...hadi hünkar begendi yapsa tamam diyecegim.

Benim sac rengim en yeni en pahali en havali model....normal bildigmiz röfle yokmu onun aynisin tipkisi....mirmirmirmir

Benim cocuklarim en akilli en uslu en bilgili bilmem ne en en en iste....ama cocugu 3,5 yasina gelmis hala altini pisliyor diye krese alinmadi bunu söylemez...:ecrin_bebek:
Cok iyi bir insan aslinda...ama bu huyu kendinden öyle sogutuyorki....anlatamam...:1no2:

Neden böyle diye sorarsaniz....komplexindendir derim....bana göre komplexli insanlar buna cok ihtiyac duyar.

Hee..hee deyip gecmek lazim

olmadığı şeyleri olmuş gibi

var olmayan şeyleri varmış gibi

gösteren insanlar benim için çok acizdir..

bir insan yaşadıklarından ve elinde olanlarla mutlu olmalı ve gururlarını böylece en zirvede tutmalılar

senin sorunun cevabı içinde gizli aslında ki sende açıklamışsın . Asıl amaç olmayan bişeyi öyleymiş gibi göstermektir ego tatmini yani o sırada karşıdaki insan yalandan bile olsa kişinin övdüğü kişi hakkında iyi şeyler konuşur ve övende bi gülümseme belirir onu gülümseten egodur işte .

Kendilerini çok zengin gösteren insanlada aşalık komplexi vardır etrafındaki insanların maddi durumları ondan iyi olduğu için kendini onlardan eksik hisseder bu yolla da onların gözünde zengin olduğunun düşünülmesi onu o kişilere yaklaştırır bunu kendi için yapmaz aslında yani yaparda daha cok karşısındaki için yapar

entellektüel tavrına bürünenlerde de farklı olma çabası vardır her zamn farklılık göze batar ya o şekilde etrafındakiler tarafından dikkat çekeceğini düşünür kendisiyle ilgilenilceğini düşünür bu tip insanlarda kendine güven yoktur ailesi çevresi tarafından küçük yaşlarda bilinçaltında eziklik duygusu yeşermiş dallanıp budaklanmıştır ergen yaşlara doğru

en sonuncusuna da gelince insanlarda kıskançlık duygusu cok tavanlardadır kndilerinde olmayan bişeyin başkasında olmasını istemezler herkesi herşeyi rakip olarak algılar ona göre yaşarlar ama bazıları daha cok göze batar bazılarında daha sinsidir göstermeden yaparlar sizin yaptığınız iyi bişeyi aslında başkalarının tebrik etmesine kutlamasına gerek yoktur siz başkası için yapmıyosunuz ki bunu beklemek bence sizi diğer insanlardan daha kötü duruma sokar çoğu insan uyur uykudadır ama en sonki dediklerim çok daha derin uykudadır aslında asıl aciz kelimesi kullanılcaksa o tabir o kişilere yakışır diye düşünüyorum ama benim gözümde kimse bu tarz şeyleri yapıyo diye aciz kınanılası bi durumda değildir bunlara neden olan aslında biraz sizlersiniz bizleriz ailesi çevresidir bunları dışa iyi görünmek için yaptıklarına göre tek sorun karşıdakinde da değildir dimi

ben bu tip insanlara acımam kötülemem onları eletirmem ama size eleştirmeyin de demem ben sadece kişisel görüşlerimi sıraladım bunlar bariz görünen egolar ama çok sinsi egolar da var ki asıl sorun onlarda bence bu kişiler neden böyle diye konuşcağımıza kendimize bi dönüp bakalım sinsileşmiş kuytularda kalmış egolarımız ne alemde acaba die ?

Bir insan kendi yeteneklerinden veya gücünden eminse övünmeye gerek duymaz.
Zaten herkes bilir ve onu takdir ederler. Bence de övünmek kompleksle ilgilidir.
Ben de övünen veya ailesini öven insanlardan hiç hoşlanmam, dinlemekten de sıkılırım.
Benim başarılarımı başkaları övsün.
Arkamdan övmelerinden hoşlanırım ama yüzüme karşı övmelerini istemem doğrusu.:1no2:

anlattığıyla gerçeğin alakası yok .ise kişi komplex olayını geçmiş yalancıdır bence...
ama kendi beğendiğimiz yönlerimizi kendimi elbette överiz egomuzu bu şekilde tatmin de ederiz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…