Kendilerini ven insanlar kompleksli midir?

ay aslinda bu sayfa tam bendeki hikayelere gore bi anlatsam bi anlatsam olursunuz valla nasil dayniyorsun diye
gorustukten sonra bi daha gorusmeye 3 ay gecer ben onun maceralarini anlatirim

kimseyi kucumsemek istemem ama atarsanda biraz denkli atican bence
kompleksinden ne yapacagini bilemiyor
kirada oturan bi memur tr de kizlar ne alir ne alamaz bilirsniz

bana diyorki
unv sinavina girdigimde babam kazanirsan sana jib alicam dedi
(hos babasininda arabasi yok evde)
___aaaaaaaaaaa oylemi gecen avukatlik kazandim demistin aldimi((onceki yalani havasi))
___yok yazilmadim ya almadi

himm bide bizim uzaktan bi akraba var
onlari taniyan herkes
en iyi ailesi derler
cunku aldiklari yaptiklari hersey en iyisidir
en iyisini aldik en iyisini yaptik
en iyi okulu kazandik
en iyi meslek her lafinda en iyisi bencede kompleksli ya bunlar
ama eglenceli oluyor

"Ayy kızlar ben güzelim,etrafımdakiler de çok güzelsin der hep beğenirler beni" diyen insan kesinlikle komplekslidir özgüven eksikliği vardır diye düşünüyorum.He birde "Şu kadına şu yakışmıyor ben benzediğim içiin banada yakışmaz" diyenler.Başkalarının dedikleri (yada demekleri) üzerinden kendini övme durumu.Bırak onlar desin sen neden alıntı yapıyosun ki?

Yaw karsindaki goruyor seni daha neyini anlatip oveceksin ki,
insanlar kendilerinde olmayan seylerle ovunurmus, etrafimda ovunen bircok insan da cidden bu
ozellige sahip, kendinde olmayani anlatiyorlar ne komik ya :roflol:

sürekli kendini övenlerdennn yüreğime baygınlık geliyor...
özgüven eksikliği ve kompleksin doruklarında yaşayan insanlar kendilerini övüyorlar...

Ezik olduğunu çaktırmamaya çalışanlar bence kendilerini övenler

bir tür hastalık hali,içinde bulamadığın tatmini bu şekilde dışa vurma hili bence...başka ne olabilirki,
iddia ediyorum,kendi içerisinde mutlu olan bir insan başkalarından kabul görmüş görmemiş,beğenilmiş beğenilmemiş asla takmaz....o kendisiyle istekleriyle ve idealleriyle fazlasıyla meşguldür çünkü...

kendinden emin olan, kendine güvenen bi kisi zaten mütevazidir. ve nasıl biri oldugunu bilir. insanlara güzelligiyle, zekasıyla vs. hava atmaya calısmaz. bunun tam tersi vasıflarda kisiler ise karsısındakine hayalindekini anlatıp onun aklında kendince istedigi sekilde yer edinmek ister.. bi yerde kendini rezil etmekten baska bisey degildir. görünen köy klavuz istemez..

hepinize katılıyorum arkadaşlar ben zaten olmayıpta olmuş gibi yüksekten atan kişilerden bahsediyorum gerçekten çok komik oluyorlar bende çok eğleniyorum onları izlerken hele bi açığını yüzüne söylediğimde o suratındaki şaşkınlık ifadesini izlemek daha komik oluyor

kesinlikle
komik..çok komik..kaydirigubbakcemile3

Çok doğru tespitler, espiritüel bir yaklaşım :lepi: :teytey:

bence kompleksli insanlar çekinir konuşmaz pek.cahil dicem ama hakaret manasında değil öyle insanlr çok över kendilerini kötü niyetli olmasalar da

Bir de işin şu yönü var..

Diyelim ki bir insan var iyi yanlarının farkında olduğu halde kendini övmüyor,başkaları zaman zaman onu övüyor..O da sadece övgüler olunca nezaketen teşekkür etmekle yetiniyor..

Buna rağmen bu kişi övgü aldığı için rahatsızlık duyan kişiler olabiliyor,övgü alan kişiye seviyesiz hakaretler ederek egolarını tatmin etmeye çalışıyorlar..Kişi kendini övmediği halde övdüğü iftirasını atabiliyorlar...

Bunlar da komplekslinin dik alası hazımsız kişilikler....

vereliniortak

Kendini öven insanlardan öyle çok rahatsız olmuyorum açıkçası gözümün gördüğünü bana anlatıyor,
sonuçta neyin ne olduğunu bildiğime göre anlattıkları en fazla benim değer biçmeme yardımcı olur.
Ne kadar gerçekle hayal arasında yüzdüğünü anlarım.

Uyuz olduğum bir şey var ki nesnesel şeylerden sürekli övünen insanlar.
3 kuruşluk şeye 10 kuruş verip, onun karın ağrısını dindirene kadar anlatırlar,
Yediğinden, içtiğinden tutunda ucu paraya dokunan herşeyi motora bağlamış gibi durmaksızın anlatanlar.

Cebinden çıkan her kuruş nereye çıktıysa anlatma gereği niye duyar ki insan gerçekten çok kıt anlayışlıyım ben kafam basmıyor böyle şeylere.

ya aslinda övebilir bir insan kendini söyleim böyleyim diye ama bu dogrultuda hikayeler uydurmak yalanlar atmak sacma ha varsa bi güzellik allahin bildigini kuldan saklamanin alemi yoklülülülülülü

süper yazmışsınızalkisalkisalkisalkisalkisalkisbide bunu kendini övenler okusa ne güzel olurkötükedihüso
yüreğinize sağlık...çok güzel kaleme almışsınızvereliniortak

oda bir tür karakter
herkezin becerebileceği birşey değil
ben övünenlere kızmam neden derseniz bu onun zayıf yanıdır övünsü dursun
benim kızdıklarım o övünen insanlara çanak tutan kişiler
o kişinin malına ünvanına yada karakterine göre habire yalakalık yaparlar
ne kazançları varsa
överkende yererkende ölçüyü kaçırmamak gerekir diye düşünürüm hep

övünen insanları hiç sevmem..gören görür notunu verir yırtınmanın anlamı neki..aksine
övündükce dahada antipatik oluyorlar..kendini bilen kedine güvenen insan başkalarının takdirini kazanmayı yeğler kendini övmez..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…