Kendilerini ven insanlar kompleksli midir?

:
:lepi::lepi::lepi:
Haklısın insan kendisiyle barışık olmalı ve kendisini sevmeli, kendine güvenini de insanlara göstermeli. Gösterme şekli herkese göre farklıdır ama a.sa.s

Aynen katılıyorum.

Ek olarak, kendisinden bahsetmekten hoşlanan kişiler, kötü taraflarıyla da barışıklarsa ve bunları da konuşmaktan çekinmiyorlarsa komleksli değillerdir. Ama hep övgü hep övgü.... Olmaz.

kendini yücelttiğini sanan ama alabildiğine ezik olan insandır. yapılacak fazla birşey yoktur. ama kişisel tavsiyem böyle insanlardan uzak durmak gerekir.

Kendini arasıra övdüğü kadar hatalarını,yanlışlarını da açık yüreklilikle dile getirebilen biriyse böyle kişileri kompleksli sınıfına sokamayız diye düşünüyorum..şutarafagitti

ego sürekli tatmin olmak ister insanlar hep onaylanmak ister herşeyin asıl sebebi budur ONAYLANMAK hayatında fazla onaylanmayan insanlar kendilerini överler olmayanaşeyleri var gibi gösterirler karşı taraftan evt öyle yaa ne güzel mükemmelsin lafını duymak için herşeyi yaparlar böyle insanlara acıyorum aynı zaman da gülüyorum da bi arkadaşım var kendini sürekli över ben güzelim diye ama abartı yani özgüvenden kaynaklanan değil "evt çok güzelsin" lafını duymak ister. o kadar abartı ki erkek arkadaşıma ben mi daha güzelim karabiber mi diye bile sormuştu ona kızmadım bile gülüp geçtim erkek arakadaşım da gereken cevabı verdi zatenkaydirigubbakcemile2 böyle insanlara dikkat etmek gerekiyor gerçekten zararlı olabiliyorlar...

Herhalde o arkadaşınız espiri yapmış olmalı.kaydirigubbakcemile3Ben mi o mu diye soracağı kişi sizin erkek arkadaşınız ise alacağı cevabın zaten farkındadır.Erkek arkadaşınızın da ona ( diyelim ki o daha güzel olsa bile)sen daha güzelsin diyecek hali yok tabi..opuyorumnanaktan

evet,
özgüven eksikliği,tatmin olma isteğidir bu....
başkalarındabn duymayınca bari ben söyleyeyim der insan...

hyr cnm espiri yapmadı gerçekten sordu çünkü arkadaşta şöyle bi düşünce var en güzel benim arkadaşlarımın arkadaşları hep bana sarkar anlatabildimyerimseniben erkek arkadaşımdan o cevabı alacağını düşünmedi çünkü diğer arkadaşlarının erkek arkadaşları farklı yaklaşmışlar ve hani zor olan çekici gelir ya benim erkek arkadaşım çekici geldi ona aklı hep ondaydı bizi ayırmaya çalıştı onu elde etmek istedi kabul edemedi benim erkek arkadaşımın cevabını. malesef ego düşkünü o kadar çok insan var ki nerde ne yapacağı belli olmyor egoları yüzünden bu hallere düşüyorlar opuyorumnanaktan

Senin yanında mı sordu erkek arkadaşına ?kaydirigubbakcemile3
O zaten erkek arkadaşına göz dikmişse arkadaşın,dostun değildir..Uzak durmalısın..

a.s.her satırına katılıyorum:lepi:bu zamanda insanlar karşısındakinin kusurlarını davul çalarcasına ilan edip marifetlerini ayıp örtercesine kapatıyorsa ben neden övüneceğim bir durumu değerlendirmemeliyimyerimseniben

ben de katılıyorum :smiley-cool:

Senin yanında mı sordu erkek arkadaşına ?kaydirigubbakcemile3
O zaten erkek arkadaşına göz dikmişse arkadaşın,dostun değildir..Uzak durmalısın..

kaydirigubbakcemile3 evt cnm benim yanımda sordu düşün artık ne kadar zavallı olduğunu:sinifsinif: öyle cnm öyle uzak duruyorum ben de zaten:hulya:

bencede komlekslıdir.
eksik yanlarını kapatmak için kendilerini överler
bir insan niye her konuşmasında kendini övsünki.
çoçuğunu övsünki.
bizim buralarda bir laf var arkadaşlar
kocasını çoçuğunu övende akıl yok derler
düşünürsek de öyle değilmi
benim çoçuğum kötüde olsa anne kötü dermi
o onun gözünün nurudur.
yani bende kompleksi olduklarını düşünüyorum.

kesinlikle komplekslidir. insanlar kendilerinde eskik olan yönlerinin başkaları tarafından öğrenilmesi endişesiyle sürekli kendisini yükseltici, övücü cümleler kurarlar. bu bir çeşit savunma mekanizmasıdır. üniversitede en yakın arkadasım öyleydi. onun dışında başka öyle olan arkadaslarımda vardı. ve bunun bir savunma mekanizması oldugunuda kendime şöyle kanıtlamış oldum; bana kendisini her konuşmada namus abidesi gibi gösteren bir arkadasımın, 2 günlük tanıştığı cocukla kumsalda birlikte oldugunu, onları gören başka bi arkadasım bana söyleyince emin olmuştum... lmaz:

bende kendimle övünürüm ve kompleksli olduğumu düşünmüyorum.ama dediğim gibi kendimle övünüyorum... kendimde olmayanlarla övünmüyorum...

Çok sevdiğim bir blogda okumuştum isim vermek yasak olduğu için yazamıyorum

Kıymetli malı olanlar bağırmaz. Domatesci, biberci bağırır da kuyumcu bağırmaz. Eskici bağırır ama antikacı bağırmaz.
Popçular, folkçular boğazlarını patlatana kadar bağırıp duruyor.Dede efendiyi okuyanlar bağırmıyor.

Yani kendini övenlerin vardır bir yerlerde eksiklikleri bence.Okadar mükemmellerse zaten övünmelerine gerek kalmadan insanlar onları över.

Çocuğunu övenler ise gerçekten çook farklı gözle baktıkları için olabilir onlara lafım yok:1rolleyes:

kimse yoğurdum ekşi demez .kim bişeyiyle övünüyorsa bilinki o konuda kuyruk acısı var .zavallılar lafla üstünü kapatcaklarını zannediyorlar ama daha çok dikkat çekiyolar

benim bi arkadasim var
eslerimizden dolayi tanisdik
allahim diyorum baska hicbirsey demiyorum
yemin ederim hayatinizda boyle insanlar zor bulursunuz
insan yedigini bile anlatirmi
kendini ovebilmek icin birde yalan soyluyor
allahim yarabbim diyorum onunla gorusecegim gun bildigim butun dualari ediyorum sabir diye
evet kompleksli bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…