Kimilerinin karşısındakileri bıktırcak kadar kendini ön plana çıkarması itici olabilir elbette buna katılıyorum ama ,kişinin kendisi ile barışık olması,kendini beğenmesi,kendini sevmesi, arasıra bunu söylemesi,hatta kendince arada bunu espiri haline getirmesi bana sevimli geliyor..
Kimilerinin karşısındakileri bıktırcak kadar kendini ön plana çıkarması itici olabilir elbette buna katılıyorum ama ,kişinin kendisi ile barışık olması,kendini beğenmesi,kendini sevmesi, arasıra bunu söylemesi,hatta kendince arada bunu espiri haline getirmesi bana sevimli geliyor..
Aynen katılıyorum.
Ek olarak, kendisinden bahsetmekten hoşlanan kişiler, kötü taraflarıyla da barışıklarsa ve bunları da konuşmaktan çekinmiyorlarsa komleksli değillerdir. Ama hep övgü hep övgü.... Olmaz.
ego sürekli tatmin olmak ister insanlar hep onaylanmak ister herşeyin asıl sebebi budur ONAYLANMAK hayatında fazla onaylanmayan insanlar kendilerini överler olmayanaşeyleri var gibi gösterirler karşı taraftan evt öyle yaa ne güzel mükemmelsin lafını duymak için herşeyi yaparlar böyle insanlara acıyorum aynı zaman da gülüyorum da bi arkadaşım var kendini sürekli över ben güzelim diye ama abartı yani özgüvenden kaynaklanan değil "evt çok güzelsin" lafını duymak ister. o kadar abartı ki erkek arkadaşıma ben mi daha güzelim karabiber mi diye bile sormuştu ona kızmadım bile gülüp geçtim erkek arakadaşım da gereken cevabı verdi zatenkaydirigubbakcemile2 böyle insanlara dikkat etmek gerekiyor gerçekten zararlı olabiliyorlar...
Herhalde o arkadaşınız espiri yapmış olmalı.kaydirigubbakcemile3Ben mi o mu diye soracağı kişi sizin erkek arkadaşınız ise alacağı cevabın zaten farkındadır.Erkek arkadaşınızın da ona ( diyelim ki o daha güzel olsa bile)sen daha güzelsin diyecek hali yok tabi..opuyorumnanaktan
hyr cnm espiri yapmadı gerçekten sordu çünkü arkadaşta şöyle bi düşünce var en güzel benim arkadaşlarımın arkadaşları hep bana sarkar anlatabildimyerimseniben erkek arkadaşımdan o cevabı alacağını düşünmedi çünkü diğer arkadaşlarının erkek arkadaşları farklı yaklaşmışlar ve hani zor olan çekici gelir ya benim erkek arkadaşım çekici geldi ona aklı hep ondaydı bizi ayırmaya çalıştı onu elde etmek istedi kabul edemedi benim erkek arkadaşımın cevabını. malesef ego düşkünü o kadar çok insan var ki nerde ne yapacağı belli olmyor egoları yüzünden bu hallere düşüyorlar opuyorumnanaktan
a.s.her satırına katılıyorum:lepi:bu zamanda insanlar karşısındakinin kusurlarını davul çalarcasına ilan edip marifetlerini ayıp örtercesine kapatıyorsa ben neden övüneceğim bir durumu değerlendirmemeliyimyerimsenibenBiri diğerlerinden farklı ise ve çevresindeki insanlar kendi ezikliklerini bu insan üzerinden ego tatmini yoluyla gidermeye çalışıyorlarsa o kişi sonuna dek kendi özelliklerini,farklılıklarını dile getirmelidir diye düşünüyorum.
Bu tip insanlar çok var.Kendinde olmayan özellikler karşısındakinde olunca hırs yapıp,o kişiye zarar vermeye çalışıyorlar.Böyle bir durumda ben de ''Hoopp !Orda dur,sen kim oluyorsun,ben senden farklıyım,derim.Mütevazi olmak her zaman kazandırmıyor karşıdaki art niyetli ise.:1closedeyes:
Bunun dışında çoluğu çocuğu ile övünenleri hoş karşılamak gerektiğini düşünüyorum.Herlesin çocuğu onun gözünde çok büyüktür,yücedir.Varsın övsün ,bana ne zararı olacak ki ?
a.s.her satırına katılıyorum:lepi:bu zamanda insanlar karşısındakinin kusurlarını davul çalarcasına ilan edip marifetlerini ayıp örtercesine kapatıyorsa ben neden övüneceğim bir durumu değerlendirmemeliyimyerimseniben
Senin yanında mı sordu erkek arkadaşına ?kaydirigubbakcemile3
O zaten erkek arkadaşına göz dikmişse arkadaşın,dostun değildir..Uzak durmalısın..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?