Kendim ettim , kendim buldum.

Size yada ona buna yazmadim.
Kisisellestirmeyin.
Ben bir soru sordum sadece?
Ne kadar özgürlük?
Ne kadarina hazirsiniz?
Aile yapisi demisken bunlarda önceleri böyle degildi.
Zamanla olur bunlar.
Taviz tavizi, özgürlük özgürlügü dogurur hesabi yani.
Simdi aile yapisi az cok korunuyordur.
Ya sonra?

bu ilişki bitmiş ıkınızde sağlıklı değilsiniz Allah günah yazmasın ama çocugu aldırmak mantıklı bır karar olmus,bırbırınıze daha fazla zarar vermeden ayrılın...

birde ilanda numarasını gorup mesaj yazdıgınız adam sadece mesajla kalsaydı ev adresınızı vs nerden bilebilir orasıda kafamı karıstırdı

Sorunuza elbet biri cevap verecekti,ilk ben vermiş oldum diyelim.Sonra ne olacağını,gelecekte bizi nasıl bir aile yapısı bekleyeceğini kimse bilemez ama bence gidişat hiç iyi gözükmüyor maalesef.

Bu yoruma katılıyorum.Özgürlük, medeniyet kavramı altında birçok şey yaşanıyor. Sonra yaşanılan şeyler yadırganıyor.

Prensipse prensiptir, elli medeniyet kuralı gelse değiştiremez prensiplerimi.

Neyi istediğimizi bilmeliyiz önce, katılıyorum.

bir tanıdığımız var adam ms hastası. onun dışında kaprisli, sorunlu, kıskanç

karısı onu aldatınca herkesin dediği şuydu. eline kocanın maaşı geçiyor, ev elinde seni namussuz seni gibi şeyler söyledi

benmde dediğim şydu: belki kadın sevgi istedi, ilgi istedi olamaz mı? annem dahil herkesin verdiği tepkiyi yazmama gerek yok heralde

tam ekleme yapacaktm ki- boşanıp öyle aşık olsaydı,öyle yaşasaydı gibi- ben aldatmışım gibi tepki aldm

benim düşüncme göre sizin yaşadığınız toplum fAzla özgür. hatta bu özgürlük değil

ben eşimi duygusal ve cinsel olarak kimseyle paylaşamam. haa hanım arkadaşlarıyla görüşür, aynı evin içinde kişisel özgürlüklere

müdahale etmeden yaşarız, arkadaşlarımızla görüşürüz ama dediğim gibi başka bir kadınla olamaz

asla kaprisli, kıskanç değilim. yine de paylaşamam

sevmiyorsak boşanırız

Aynen prensipse prensip, geri kafaliliksa geri kafalilik.
Migdem bulaniyor yasam tarzlarindan ama bunlarda öyle degildi, aile yapilari vardi.
Bir arkadasim, alman komsusuna gitmis , alman adam ve esi oturmus konusuyor, muhabbet aynen su " dün aksam gittigimiz swingger cluptaki zenci adam varya bir yapiyor bir yapiyor, bayildim. Adam isi biliyordu." Kocasinin cevabi ise" görmedim ben hangisi, tekrar gittigimizde göster".
Bunlar da böyle degilmis.
Bunlarinda inandigi kitapta zina suc.
Ama özgürlük, özgürlük dediler ve simdi bu haldeler.
Anlatmaya calistigim bu.
Siz cocuklariniz icin, torunlariniz icin ne kadarina hazirsiniz?

Benim anlatmaya calistigimla ayni seyi söylüyorsunuz.
Özgürlükler nereye kadar.
Herkesin dilinde bir özgürlük türküsüdür gidiyor.
Bir gün icinde olmaz belki ama cocuklarimiz bu tarz yasarsa " ee napalim özgürlük" demeye hazirmiyiz?
Benim anlattigim bu.
Siz cocukken belki bir cok yasakti, gizliydi ama aradan gecen 10-15 senede bakin ne kadar özgürlük oldu.
Böyle düsünün 15 sene sonrasini düsünün karar verin diyorum.
Sizce ne kadar özgürlüge hazirsiniz?
Bunu soruyorum.

Aslında anlatmak istediklerimiz aynıymış,ben biraz farklı anladım ilk yazdığınızı,sanki o hayatları savunuyormuşsunuz gibi algıladım.Bunun için kusuruma bakmayın.Kendi adıma ben böyle bir özgürlüğe hazır değilim.

Son düzenleme:

Ben hazır değilim..Kendi hayatımın içerisinde de kendime dahi çok özgürlük tanımamışımdır, başkasının da özgürlüğüme karışmasına izin vermemişimdir.
Buna rağmen özgürümdür kendimce.
Bir başkasına göre katı kuralları olan bir kadınımdır.Bu çok bağlamaz beni.Mutluysam bu kararlar bana aitse yeterdir bana.

Yapacağım hataların altında ezilecek gücü bulamıyorum kendimde bu yüzden bunun için kendi özgürlüğümü kısmam gerekirse de kısarım.

Yazı diliyle ifade etmek güç. Kısacası, ne kadarına hazırsak o kadarını savunmamız lazım.

Yok ben o kadarın almayım şahsen, kendi adıma
Zenci adam örneğine acayip gerildim şahsen. Örneğiyle böyle oluyorsam, gerçeği başıma gelse, katil olurum ben.

evet gidişat bu yönde haklısınız. ben, siz yani bizim gibi düşünenler hazır değiliz. olacağımızıda sanmıyorum

Neyse.
Kimse yanlis anlasin istemem.
Ne birinin tercihini sorguluyorum, ne de fikrine karsiyim.
Sadece istedim ki düsünelim.
Sadece bugünü degil, yarini da düsünelim.
Ona göre savunalim neyi savunuyorsak.
Alinan kirilan olmussa affina siginiyorum.

bu özgürlük mü ya da öyle sandıkları şey ne acaba? özgürlük bir insanın sınırları zorlaması mıdır yoksa belirli sınırlar içerisinde saygıyı kaybetmeden yaşaması mı? ben böyle birşeye hiçbir zaman hazır olamam..onlarla "özgürlük" anlayışımız çok farklı..ben hep gerikafalı kalmak istiyorum bunu anladım :)

Evlenmeden önce Alanya'da yaşıyordum.Bana göre çok çirkin hayatları var.Bir Alman babanın kızını diskoya götürmek isteyen bir Türk erkeğine sakın korunmayı unutma demesinden tutunda,lezbiyen olan kızının sevgilisi olan kızla beraber yemek yiyen Norveçli bir anneye kadar gördüm.Benim mezhebim bu kadar geniş değil,ben kızımı bilmediğim adamla diskoya gönderip aman oğlum korunmayı unutma diyecek bir anne olmam.Allah korusun.

Son düzenleme:

Kadesa bana ulasirmisiniz. Özel mesajiniz kapali sanirim.

ayyy inanmıyorum yaa bu nasıl bir anlayış ve özgürlük

Mevlana ne demis :

- kimi benden çok seversen o’nu senden alırım.
ve ekler;
- onsuz yaşayamam deme! seni onsuz da yaşatırım!
ve mevsim geçer, gölge veren ağaçların dalları kurur.
sabır taşar.
canından saydığın yar bile bir gün el olur.
aklın şaşar, dostun düşmana dönüşür.
düşman kalkar dost olur.
öyle garip bir dünya…
olmaz dediğin ne varsa hepsi olur…
düşmem dersin, düşersin!
şaşmam dersin, şaşarsın!
en garibi de budur ya;
öldüm der durur yine de yaşarsın!”

konu sahibide boyle olsun istemezdi, insanin basina hersey gelebiliyor, ne oldugum degil ne olcam demeli.
olan olmus artik, geçmise degil gelecege bakmak gerek
bu saatten sonra ne yapmak gerekir bilmiyor, belkide dogru olan bosanmalaridir çunku yedi yil geçmesine ragmen esi halen unutmamis....

allah yardimcilari olsun......

Kadesa bana ulasirmisiniz. Özel mesajiniz kapali sanirim.

sadece yönetici ve arkadaşlarımdan özel mesaj alıyorum.size arkadaşlık isteği yollayayım o zaman.

sanırım şimdi msj atabilirsiniz.

Son düzenleme:

Anne olmak doğurmak, beslemek değildir. İyi yetiştirmek için önce örnek olmak gerekir.
Çocuğnuuz sizi model alacaktır.
Bir çocuğa teşekkür ederim de demek yerine teşekkür ederek örnek olmak gerekir mesela.
Aldatmayı garip bir şekilde savunabiliyorsunuz.
Kadınlıktan istifa etmek edğil tabi ki annelik.
Kadınlık demek aldatabilir demek de değildir.
Aldatmanın cinsiyeti yoktur. Özgürlük ne demektir?
Sorunların çözümünü bulmak yerine, hiç tanımadığınız birine mesaj atmak mıdır?
Ne talihsiz cümleler yazmışsınız böyle..

cok üzgünüm.böyle seyleri duyunca gercekten cok üzülüyorum..Allah insan bir seyi yapacaksa o an aklni alir o isi yaptiktan sonra da aklini geri verirmis..kuranda bizzat yaziyor..allah gzel kader yazmis olsun.insanin ömrü o kadar uzun ki ben bazi yasadiklarima bakiyorum da bundan 10 sene önce olsa bunlari yasayacagimi düsünürmüydüm acaba diyorum kendime..

insanlar düser,kalkar ama allahin ipine sarilmak en iyiysidir...ne olacagimizi son nefesimize kadar ne yasayacagimizi bileeyiz....allah yavrularimiza hidayet versin...allahtan sürekli hidayet istemeliyiz...

iki gün önce ölmeyi düsünüyordum..hic durmadan dua hic durmadan dua ettim.simdi biraz biraz daha iyiyim..3 gündür agzima lokma koymadim..üzüntümden..Ama Inanin Allah herkese yeter....burada yapilan her yorudan öbür dünyada sorumluyuz..bir tek laf insanin kendisini öldürmesine bile sebep olabilir....veya öldürülmesine...diyecegim o ki allah herkese hidayet versin bu kulumuzada yardim etsin.....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…