- Konu Sahibi umutsuz2012
-
Bir anneye yakıştıramadım diyenlerden biride benim,doğal olarak cevap hakkım doğuyor.Bizim toplumumuzdaki aile yapısıyla sizin anlattığınız aile yapısı çok çok farklı.Ayrıca özgürlüğünüz bir başkasının özgürlüğünü kısıtladığı anda biter.O çocuğun anne ve babasıyla mutlu bir şekilde yaşama özgürlüğü varken annesinin ve babasının yaptığı hatalar yüzünden bu özgürlüğü elinden alınıyor.Nerede o çocuğun özgür yaşama hakkı?
Size yada ona buna yazmadim.
Kisisellestirmeyin.
Ben bir soru sordum sadece?
Ne kadar özgürlük?
Ne kadarina hazirsiniz?
Aile yapisi demisken bunlarda önceleri böyle degildi.
Zamanla olur bunlar.
Taviz tavizi, özgürlük özgürlügü dogurur hesabi yani.
Simdi aile yapisi az cok korunuyordur.
Ya sonra?
Size yada ona buna yazmadim.
Kisisellestirmeyin.
Ben bir soru sordum sadece?
Ne kadar özgürlük?
Ne kadarina hazirsiniz?
Aile yapisi demisken bunlarda önceleri böyle degildi.
Zamanla olur bunlar.
Taviz tavizi, özgürlük özgürlügü dogurur hesabi yani.
Simdi aile yapisi az cok korunuyordur.
Ya sonra?
Arasira konuyu okuyorum.
Yazilan cevaplarin bazilari gercekten cok garibime gidiyor.
" bir anneye yakistiramadim, söyle söyle aldattin demi" tarzi mesajlara.
Yani konu sahibi kalkip dese ki " anneyim diye kadinliktan istifami etttim, aldattim evet sizene benim hayatim benim bedenim" dese.
Der mi? Diyebilir.
"Özgür, medeni, ilerici bir kafaya sahibim, kim kiminle olmak isterse olur" diyende ayni, " annesin yakistiramaim, hmmm aldattin demiii " diyende.
Yani ne bekliyorsunuz.
Sinirsiz özgürlük, herseye müsamahanin sonunu nasil düsünüyorsunuz.?
Ben suan yasiyorum öyle bir toplumda.
Herseye özgürlük mü? Sonuna kadar özgürlük var burda.
14 yasinda bir kiz, sevglisinin elinden tutar, evine getirir, odasina cikar, hatta lazimsa anneden prezervatif ister, anne baba salonda oturur onlar yukarda birlikte olur.
Evli erkekle kadin, cikar disari, herkes ayri takilir, sonra birbirlerine dün birlikte olduklari kisinin sexte ne kadar iyi oldugunu yada kötü oldugunu anlatir.
Bazen erkek yada kadindan biri yapar biri yapmaz, ama yapmayan yapana anlayis göstermek zorundadir yada ayrilabilir.
Bir erkege yada aldatildigini sölemek yani o kadar siradandir ki. Adam "sanane der" hatta mahkemeye bile verebilir.
Büyük cocunlugu böyle yasar. Kendi aralarinda espiri konusudur bütün bunlar.
Ama hersey de özgürdürler, istedikleri gibi yasarlar. Büyük cogunlugu en az bir kez coklu sex yapmistir.
Peki sonra sonra ne olur.
Kesmemeye baslar.
Evet kesmez.
Istedigi kisi ile istedigi yerde birlikte olmak kemez. Daha fazlasini arar. Önce yasaklar cazip gelir. Kim bu yaaklar? Evlilerle olur sonra grup olur, biseksüel olur, ensest olur olurda olur. Tabi hepsi degil.
Bazilari , istedigi ile birlikte olmakla yetinir.
Ama önemli olan su.
Siz buna hazirmisiniz.ında
Sizin sinirlariniz nedir.
Gercekten kendi kocanizla, cocugunuzla, kizinizla, oglunuzla bu konuma gelimisiniz.
Bizim insanimiz kocasi baska kadina bakti diye delirirken, nasil, nereye kadar özgürlük.?
Birazda düsünerek karar vermek gerek.
Bu yoruma katılıyorum.Özgürlük, medeniyet kavramı altında birçok şey yaşanıyor. Sonra yaşanılan şeyler yadırganıyor.
Prensipse prensiptir, elli medeniyet kuralı gelse değiştiremez prensiplerimi.
Neyi istediğimizi bilmeliyiz önce, katılıyorum.
bir tanıdığımız var adam ms hastası. onun dışında kaprisli, sorunlu, kıskanç
karısı onu aldatınca herkesin dediği şuydu. eline kocanın maaşı geçiyor, ev elinde seni namussuz seni gibi şeyler söyledi
benmde dediğim şydu: belki kadın sevgi istedi, ilgi istedi olamaz mı? annem dahil herkesin verdiği tepkiyi yazmama gerek yok heralde
tam ekleme yapacaktm ki- boşanıp öyle aşık olsaydı,öyle yaşasaydı gibi- ben aldatmışım gibi tepki aldm
benim düşüncme göre sizin yaşadığınız toplum fAzla özgür. hatta bu özgürlük değil
ben eşimi duygusal ve cinsel olarak kimseyle paylaşamam. haa hanım arkadaşlarıyla görüşür, aynı evin içinde kişisel özgürlüklere
müdahale etmeden yaşarız, arkadaşlarımızla görüşürüz ama dediğim gibi başka bir kadınla olamaz
asla kaprisli, kıskanç değilim. yine de paylaşamam
sevmiyorsak boşanırız
Aynen prensipse prensip, geri kafaliliksa geri kafalilik.
Migdem bulaniyor yasam tarzlarindan ama bunlarda öyle degildi, aile yapilari vardi.
Bir arkadasim, alman komsusuna gitmis , alman adam ve esi oturmus konusuyor, muhabbet aynen su " dün aksam gittigimiz swingger cluptaki zenci adam varya bir yapiyor bir yapiyor, bayildim. Adam isi biliyordu." Kocasinin cevabi ise" görmedim ben hangisi, tekrar gittigimizde göster".
Bunlar da böyle degilmis.
Bunlarinda inandigi kitapta zina suc.
Ama özgürlük, özgürlük dediler ve simdi bu haldeler.
Anlatmaya calistigim bu.
Siz cocuklariniz icin, torunlariniz icin ne kadarina hazirsiniz?
Migdem bulaniyor yasam tarzlarindan ama bunlarda öyle degildi, aile yapilari vardi.
Bir arkadasim, alman komsusuna gitmis , alman adam ve esi oturmus konusuyor, muhabbet aynen su " dün aksam gittigimiz swingger cluptaki zenci adam varya bir yapiyor bir yapiyor, bayildim. Adam isi biliyordu." Kocasinin cevabi ise" görmedim ben hangisi, tekrar gittigimizde göster".
Anlatmaya calistigim bu.
Anlatmaya calistigim bu.
Benim anlatmaya calistigimla ayni seyi söylüyorsunuz.
Özgürlükler nereye kadar.
Herkesin dilinde bir özgürlük türküsüdür gidiyor.
Bir gün icinde olmaz belki ama cocuklarimiz bu tarz yasarsa " ee napalim özgürlük" demeye hazirmiyiz?
Benim anlattigim bu.
Siz cocukken belki bir cok yasakti, gizliydi ama aradan gecen 10-15 senede bakin ne kadar özgürlük oldu.
Böyle düsünün 15 sene sonrasini düsünün karar verin diyorum.
Sizce ne kadar özgürlüge hazirsiniz?
Bunu soruyorum.
Anlatmaya calistigim bu.
Anlatmaya calistigim bu.
bu özgürlük mü ya da öyle sandıkları şey ne acaba? özgürlük bir insanın sınırları zorlaması mıdır yoksa belirli sınırlar içerisinde saygıyı kaybetmeden yaşaması mı? ben böyle birşeye hiçbir zaman hazır olamam..onlarla "özgürlük" anlayışımız çok farklı..ben hep gerikafalı kalmak istiyorum bunu anladım :)
Evlenmeden önce Alanya'da yaşıyordum.Bana göre çok çirkin hayatları var.Bir Alman babanın kızını diskoya götürmek isteyen bir Türk erkeğine sakın korunmayı unutma demesinden tutunda,lezbiyen olan kızının sevgilisi olan kızla beraber yemek yiyen Norveçli bir anneye kadar gördüm.Benim mezhebim bu kadar geniş değil,ben kızımı bilmediğim adamla diskoya gönderip aman oğlum korunmayı unutma diyecek bir anne olmam.Allah korusun.
Kadesa bana ulasirmisiniz. Özel mesajiniz kapali sanirim.
Arasira konuyu okuyorum.
Yazilan cevaplarin bazilari gercekten cok garibime gidiyor.
" bir anneye yakistiramadim, söyle söyle aldattin demi" tarzi mesajlara.
Yani konu sahibi kalkip dese ki " anneyim diye kadinliktan istifami etttim, aldattim evet sizene benim hayatim benim bedenim" dese.
Der mi? Diyebilir.
"Özgür, medeni, ilerici bir kafaya sahibim, kim kiminle olmak isterse olur" diyende ayni, " annesin yakistiramaim, hmmm aldattin demiii " diyende.
Yani ne bekliyorsunuz.
Sinirsiz özgürlük, herseye müsamahanin sonunu nasil düsünüyorsunuz.?
Ben suan yasiyorum öyle bir toplumda.
Herseye özgürlük mü? Sonuna kadar özgürlük var burda.
14 yasinda bir kiz, sevglisinin elinden tutar, evine getirir, odasina cikar, hatta lazimsa anneden prezervatif ister, anne baba salonda oturur onlar yukarda birlikte olur.
Evli erkekle kadin, cikar disari, herkes ayri takilir, sonra birbirlerine dün birlikte olduklari kisinin sexte ne kadar iyi oldugunu yada kötü oldugunu anlatir.
Bazen erkek yada kadindan biri yapar biri yapmaz, ama yapmayan yapana anlayis göstermek zorundadir yada ayrilabilir.
Bir erkege yada aldatildigini sölemek yani o kadar siradandir ki. Adam "sanane der" hatta mahkemeye bile verebilir.
Büyük cocunlugu böyle yasar. Kendi aralarinda espiri konusudur bütün bunlar.
Ama hersey de özgürdürler, istedikleri gibi yasarlar. Büyük cogunlugu en az bir kez coklu sex yapmistir.
Peki sonra sonra ne olur.
Kesmemeye baslar.
Evet kesmez.
Istedigi kisi ile istedigi yerde birlikte olmak kemez. Daha fazlasini arar. Önce yasaklar cazip gelir. Kim bu yaaklar? Evlilerle olur sonra grup olur, biseksüel olur, ensest olur olurda olur. Tabi hepsi degil.
Bazilari , istedigi ile birlikte olmakla yetinir.
Ama önemli olan su.
Siz buna hazirmisiniz.
Sizin sinirlariniz nedir.
Gercekten kendi kocanizla, cocugunuzla, kizinizla, oglunuzla bu konuma gelimisiniz.
Bizim insanimiz kocasi baska kadina bakti diye delirirken, nasil, nereye kadar özgürlük.?
Birazda düsünerek karar vermek gerek.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?