Kendim için değil,Allah rızası için bilginizi esirgemeyin tecrübesi olan anneler..

NurTopum

Annesinin can damarı..
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
19 Haziran 2012
844
13
318
İstanbul
Allah rızası için bilenler bana bilgi verebilir mi?Farkındayım biraz fazla konu açar oldum ama tırlatıcam inanın kii.
Kendimi dinlemekten,'acaba normal mi?Yok normal değil'diyip üzülmekten çok karanlığa batıyorum
Hareketlerini topu topu on on beş gündür biraz hafif,biraz net hissederken şimdi çok sakine döndü.
Anlamak için nefes tutuyorum o derece.Zaten eskiye göre suyuda azalmış canım bebeğimin.
22.haftadayım ama usg ye göre 23. 22 ve 23. haftalarda bebek hareketlerinin seyri nasıl olmalı arkadaşlar lütfen bilen varsa söylesin.
Hareket sıklığı ve güçlülük derecesi öğrenmek istediğim...

Allah rızası için bilenler bana bilgi verebilir mi?Farkındayım biraz fazla konu açar oldum ama tırlatıcam inanın kii.
Kendimi dinlemekten,'acaba normal mi?Yok normal değil'diyip üzülmekten çok karanlığa batıyorum
Hareketlerini topu topu on on beş gündür biraz hafif,biraz net hissederken şimdi çok sakine döndü.
Anlamak için nefes tutuyorum o derece.Zaten eskiye göre suyuda azalmış canım bebeğimin.
22.haftadayım ama usg ye göre 23. 22 ve 23. haftalarda bebek hareketlerinin seyri nasıl olmalı arkadaşlar lütfen bilen varsa söylesin.
Hareket sıklığı ve güçlülük derecesi öğrenmek istediğim...

endişe etme bebek hiç hareket etmezse sorun var demektir ... benim ilk hamileliğimde oğlum çok hareketliydi bide çok güçlü hareketleri vardı .. şimdikindede az hareket var ama var yani gün içinde hareket ediyo bazen hamile oldumu unutuyorum ...
bebeğimde çok şükür sorun yok haftası falanda ileri yeni doppler yaptırdım sonucuda güzel ama az oynuyor bazı günler biraz sert hissediyorum hareketleri bgenelde hafif hafif ... bu bulunduğun haftalarda bebeğin yavaş yavaş yeni doğmuş bir bebek gibi uyku düzeni var .. sanırım benimki gibi biraz uykucu olabilir :9::9::9:

rahat ol, stresse girme ama..
bebeğinin suyu azalmış olabilir, ama dr'un anormal bulmamış..öyle okumuştum önceki yazında:26:
su oluşumu devam eder, artar inş yeniden canım..
ayrıca bebek artık büyüyor, yeride daralmaya başladıkça ,hareket alanı kısıtlandığından ,hareketler ilk başlardaki kadar sık olmayabilir
birde uyku halleri fazla olur bebeğin, sürekli kendini dinleme canım:34:
herşey yolunda gider Allah'ın izniyle.. sağlıkla kavuşursun bebeğine zamanı geldiğinde:16: ama stress yok..:34:

endişe etme bebek hiç hareket etmezse sorun var demektir ... benim ilk hamileliğimde oğlum çok hareketliydi bide çok güçlü hareketleri vardı .. şimdikindede az hareket var ama var yani gün içinde hareket ediyo bazen hamile oldumu unutuyorum ...
bebeğimde çok şükür sorun yok haftası falanda ileri yeni doppler yaptırdım sonucuda güzel ama az oynuyor bazı günler biraz sert hissediyorum hareketleri bgenelde hafif hafif ... bu bulunduğun haftalarda bebeğin yavaş yavaş yeni doğmuş bir bebek gibi uyku düzeni var .. sanırım benimki gibi biraz uykucu olabilir :9::9::9:

Of arkadaşım ya,peki bebeğinin hareketlerinin belli bir saati var mı?
Benim sabahları biraz,sonra genelde uzun aralarla mesela 12 saat gibi süreyle ikinci hareketini yapıyor diyebilirim.
Bende evelki günü dopler yaptırdım.Temiz çıktı çok şükür,doplerde ne gibi avantajlarımız oluyor,nelere bakılıyor pek bilmiyorum.Sadece kan akımına bakıldığını biliyorum.

rahat ol, stresse girme ama..
bebeğinin suyu azalmış olabilir, ama dr'un anormal bulmamış..öyle okumuştum önceki yazında:26:
su oluşumu devam eder, artar inş yeniden canım..
ayrıca bebek artık büyüyor, yeride daralmaya başladıkça ,hareket alanı kısıtlandığından ,hareketler ilk başlardaki kadar sık olmayabilir
birde uyku halleri fazla olur bebeğin, sürekli kendini dinleme canım:34:
herşey yolunda gider Allah'ın izniyle.. sağlıkla kavuşursun bebeğine zamanı geldiğinde:16: ama stress yok..:34:

Hareketlerini çok az zaman hissettikten sonra birden kesilmesi çok koyuyor..Doyamadım hareketlerine vallahi:(
Suyu falan eksilmesede varsın hareketsiz olsun..ama tek korkum o hareket etmedikçe birşeylerin kötüye gideceği.
İnşAllah artar suyu.Onu kaybetmek istemiyorum:(Benim meleğimde çok uykucu sanırım su sorununun haricinde: )Çünkü ilk baştan beri 12 saatte bir kıpırdanıyordu uyandıkça: )

Of arkadaşım ya,peki bebeğinin hareketlerinin belli bir saati var mı?
Benim sabahları biraz,sonra genelde uzun aralarla mesela 12 saat gibi süreyle ikinci hareketini yapıyor diyebilirim.
Bende evelki günü dopler yaptırdım.Temiz çıktı çok şükür,doplerde ne gibi avantajlarımız oluyor,nelere bakılıyor pek bilmiyorum.Sadece kan akımına bakıldığını biliyorum.

bebeğin hareketlerinin saati yok genelde şu şekilde anlatayım bazı hareketlerini anlamıyor olabilirsin ... mesela yemeklerden sonra genelde oynuyolar hele tatlı bişey yediysen .. zaten yok ben hareket hissetmiyorum dersen ozaman ılık duş alıp tatlı bişeyler yiyip sessiz sakin bi odada sol tarafına yatıp bekliceksin ...

zaten doppler yapılmış doppler raporun vardır elinde onda bebeğe plesentadan giden kan akışına bakmak amaçlı yapıyolar ama bebeğin beyninden tut bütün organlarına bakılıyor...

mesela benim raporda her iki böbrek tabii dir

mesaneye sıvı giriş çıkışı izlenmiştir yani bebişin çişi gibi rapor var ... bebeğin haftası bebeğin kilosu botu .. omurga kemiğiyle ilgili görüntü vs hepsi var .. eğer raporun elindeyse kontrol et...

bu arada senle haftamız aynı boy kilo nekadar oda önemli bebğin hareketlerinin hissedilmesi .. bebek büyüdükçe daha fazla hissedersin ... son ayada daha az oynar iyice büyür ve yer kalmaz dönmeye şimdi müsait her yer çeşit çeşit pozisyon alıyor ... mesela benim bebeğim hem tombiş hem uzun boyluymuş düşün yani hareketlerini ben az alıyorum çünkü çok hareketli bi bebek değil ...
ilk oğlumda doppler çektirmiştim hatta çektiremedim desem yeridir ... çok hareketliydi o dr lar senin işin var bunla diyolardı hakkattende 2 sene çok çektim ... doppleri çeken drda alamıyorum kalp atışı ve ölçülerini kaçıyo sürekli ordan oraya demişti ... mesela şimdikide uslu uslu aldırdı hiç üzmedi dr amcasını ...

hareket varsa sorun değil hiç takma kafana henüz her hareketini hissetmiyo olabilirsin .. 15 20 gün sonra dahada iyi hissedersin emin ol

Hareketlerini çok az zaman hissettikten sonra birden kesilmesi çok koyuyor..Doyamadım hareketlerine vallahi:(
Suyu falan eksilmesede varsın hareketsiz olsun..ama tek korkum o hareket etmedikçe birşeylerin kötüye gideceği.
İnşAllah artar suyu.Onu kaybetmek istemiyorum:(Benim meleğimde çok uykucu sanırım su sorununun haricinde: )Çünkü ilk baştan beri 12 saatte bir kıpırdanıyordu uyandıkça: )

canım benim suyumda sorun yok bak senin dediğin gibi bazen hiç hissetmiyorum koskoca gün yatağa bi yatıyorum hemen bi pıt pıt yapıyor... hatta geçen gün gece yattım gündüzde bişey yoktu dedim sabahta bişey yoksa gidicem dra sabah kahvaltıda bi pıt yaptı yoksa bende endişelenmiştim ...

suyun azaldıysa bol bol su içip genelde istirahat etmen gerekli bunu sana drun söylemiştir .. şuan sadece kafanı ona yor .. bence sen en keskin yaptığı hareketi izliyosundur ..

mesela ben dün dopplerdeyken bebeği gösteriyo kendince hareketler yapıyo orda ama ben hissetmedim en son bi tekme attı ekranda gördüm bi onu hissettim mesela .. okadar oynadı gördüm ama hissetmedim ...

İnceledim ama ilk incelediğimde bilgim yoktu sıvının neden bittiği ile ilgili.Böbrek vs okudum ama hangi durumun susuzluğa yol açtığını bilmiyordum açıkçası.
Peki böbrekte sorun yoksa,neden azalıyor suyu anlamıyorum gerçekten.
Benim canım 610 grm çıktı evelsi günü.
Daha hareketlerinin kısıtlanması için çok erken bir zaman..ama sabırla bekliyorum en güçlü hareketini vuracağı günü canım.

İnceledim ama ilk incelediğimde bilgim yoktu sıvının neden bittiği ile ilgili.Böbrek vs okudum ama hangi durumun susuzluğa yol açtığını bilmiyordum açıkçası.
Peki böbrekte sorun yoksa,neden azalıyor suyu anlamıyorum gerçekten.
Benim canım 610 grm çıktı evelsi günü.
Daha hareketlerinin kısıtlanması için çok erken bir zaman..ama sabırla bekliyorum en güçlü hareketini vuracağı günü canım.

aslında kesede suyun neden bittiğini bende açıkçası bilmiyorum...

kilosuda güzel demekki benim oğlum gibi oda hımbıl :21::21::21: benmkide 670 gr çıktı ...
kan akışında iyi demekki tek sorunun suyun ... ben bişey okumuştum o amniyon sıvısı bebeğin çişiyle yenileniyomuş artıyomuş vs bol bol su içmenin faydalı olacağı yazıyordu ..

peki doktorun o konuda bişey demedimi sana yoksa önemli değilmi dedi ..

canım benim suyumda sorun yok bak senin dediğin gibi bazen hiç hissetmiyorum koskoca gün yatağa bi yatıyorum hemen bi pıt pıt yapıyor... hatta geçen gün gece yattım gündüzde bişey yoktu dedim sabahta bişey yoksa gidicem dra sabah kahvaltıda bi pıt yaptı yoksa bende endişelenmiştim ...

suyun azaldıysa bol bol su içip genelde istirahat etmen gerekli bunu sana drun söylemiştir .. şuan sadece kafanı ona yor .. bence sen en keskin yaptığı hareketi izliyosundur ..

mesela ben dün dopplerdeyken bebeği gösteriyo kendince hareketler yapıyo orda ama ben hissetmedim en son bi tekme attı ekranda gördüm bi onu hissettim mesela .. okadar oynadı gördüm ama hissetmedim ...

Yani hareketi gördün ve hissetmedin öyle mi canım ya.Cidden benim yaşadıklarımı anlatıyorsun Allah mı yolladı seni: )
Su 3 lt içiyorum en az 2 buçuk taa en başından beri.Allah yavrularını bağaşlasın sana ve eşine.Çok ama çok sağol içime biraz olsun su serpildi.
Ben dün gece çikolatalı kek yedim genelde uyuyor oluyor herhalde tepki vermezdi ama dün gece 1 de hareket hissettim tekme şeklindeydi sanırım..ve elime koluma bir kıpraşma geldi karnıma koyduğumda.Çok şaşırdım.Tatlı senin kuzunada tepki verdiriyor mu?Çok üzülüyordum şekere bile tepki göstermiyor diye ama dün birşeyler oldu.

aslında kesede suyun neden bittiğini bende açıkçası bilmiyorum...

kilosuda güzel demekki benim oğlum gibi oda hımbıl :21::21::21: benmkide 670 gr çıktı ...
kan akışında iyi demekki tek sorunun suyun ... ben bişey okumuştum o amniyon sıvısı bebeğin çişiyle yenileniyomuş artıyomuş vs bol bol su içmenin faydalı olacağı yazıyordu ..

peki doktorun o konuda bişey demedimi sana yoksa önemli değilmi dedi ..

Dr tekrar gel kontrol edelim bile demedi ama biz yinede gideceğiz,onların canı yanmayacak birşey olursa..ama bu ilgisizlikleri beni bayıyor artık.Doppler sonucuna baktı bi sorun yok dedi o kadar..Muayne esnasındada bol su iç ve sola yat dedi.Bebeğin çişiyle yenileniyor evet,ama sorunda yok ise neden bitiyor bilmiyorum.
İlgin için çok sevindim fazla tutmak istemem seni vaktinden alı koymayayım.İnan ki çok rahatladım en azından senin yumurcağında hiç bir sorun yokken benim tontişim gibiy miş: )

strese girmeyin kızlar, siz kendi kendinizi yedikçe bebişinizde etkileniyor. bulunduğunuz haftalarda normal, en azından bende de öyleydi. çok nadir hareket ederdi suyumuz normal olmasına rağmen. bu sizin kaygılarınızdan da kaynaklanıyor. bakın yaşadığım birşeyi anlatayım. 25 haftalık hamileydim, o zaman bulunduğum yerin yolları bir hayli tümsekliydi. dolmuşa bindik eşimle, hep dikkat ederim tümsekli yerlerden geçerken, karnımı tutatım kalçamı hafif kaldıırım falan. o an ne olduysa unuttum ve dolmuş tümsekten öyle bir hızlı geçti ki, yerimden zıplayıp güp diye oturdum resmen. çok korktum eve dönene kadar. o stresimi bebeğim hissetti sanırım. taş gibi oldu karnım, sancım oldu kasıklarımda. eve gider gitmez ılık suyla duş aldım, yaklaşık 3 saat boyunca uzanıp eşimle karnımı dürtüp durduk oynasın diye. nihayet küçük bir tekme attı ve ben sevinçten ağladığımı hatırlıyorum. sizin endişelerinizi gerçekten hissediyor.
her bebeğin rahatsız olduğu bir pozisyon vardır. ben sırt üstü yattığımda bebeğim rahatsız olur huysuz huysuz kıpırdanır karnımda. uzun zaman hareket etmediği zaman öyle yatar karnımla oynardım illa ki bir süre sonra tepki verirdi. o pozisyonunuzu takip edin. en çok ne şekil alınca oynuyorsa, fazla hareketsiz kaldığında o şekilde durun.
ya da yine bulunduğunuz haftalarda yüksek sese tepki vermeye başlarlar. hareketsiz kaldığında tepki verebileceği yüksek sesli bir müzik açın. benimki o zamanda hemen tekmelemeye başlardı (sürekli yüksek sese maruz bırakmayın tabi)
son olarak yediklerinize dikkat edin. ben kuru üzüm yediğim zaman küçük hanım takla atardı resmen, bu iyi miydi kötü müydü bimiyorum ama tepki verirdi en azından :emir_bebek:

Yani hareketi gördün ve hissetmedin öyle mi canım ya.Cidden benim yaşadıklarımı anlatıyorsun Allah mı yolladı seni: )
Su 3 lt içiyorum en az 2 buçuk taa en başından beri.Allah yavrularını bağaşlasın sana ve eşine.Çok ama çok sağol içime biraz olsun su serpildi.
Ben dün gece çikolatalı kek yedim genelde uyuyor oluyor herhalde tepki vermezdi ama dün gece 1 de hareket hissettim tekme şeklindeydi sanırım..ve elime koluma bir kıpraşma geldi karnıma koyduğumda.Çok şaşırdım.Tatlı senin kuzunada tepki verdiriyor mu?Çok üzülüyordum şekere bile tepki göstermiyor diye ama dün birşeyler oldu.
canım valla benimki bişey yediğimde tepki veriyor.. genelde ama geçengün öyle oldu anlamadım tık yok gündüz gece beledim sessiz genelde gece hareket etmesi lazım yok etmiyo .. sabah oldu yine yok bişey yatakta bi 30 dakka bekledim tık yok ... gittim kahvaltı hazırladım yedi içtim baktım pıt pıt bi kaç hareket .. zaten ertesi gün dopplerde vardı yani dün harekette edince gitmedim bende dün dopplerde çok uzun baktı bebeğe doktor ve ellerini parmaklarını ayaklarını ayak parmaklarını hepsini saydı o arada bi çok hareket etti bende görüyorum ama hissetmedim .. en son dediki bazı yerlerini göremiyorum istediğim pozisyona gelmedi bana doğru yan dönermisiniz döndüm tam bakıyordu dr ordan bi tekme atan ayak gördüm aynı zamnda hissettim yani bi onu hisettim okadar hareketin içinde ...ellerini falan oynatıyordu ayaklarınıda hissetmedim sadece gördüm ...

Vuslat;Çok geçmiş olsun diyeyim geçmiş gitmiş çok şükür o kötü tecrübe.Fazlasıyla korkmuşsunuz anne ve bebek.
Netlerde araştırdığım okuduğum hep benim haftalarımda çok hareketli olduklarını söylemeleri.
'Çikolata yiyiyim tekmeler atıyor,yemek yiyorum dans ediyor,yatağa uzanıyorum oynuyor' gibi şeyleri okudukça pskilojim değişti benim kuzum niye oynamıyor diye.Aslında geçen hafta çok tatlı hareketleri ve tekmesi vardı ama bir haftalık tecrübe sonunda herşey duruldu..Bakalım suyuna seline birşey olmasında yavrum benimle olsun varsın hareketsiz olsun.

Dr tekrar gel kontrol edelim bile demedi ama biz yinede gideceğiz,onların canı yanmayacak birşey olursa..ama bu ilgisizlikleri beni bayıyor artık.Doppler sonucuna baktı bi sorun yok dedi o kadar..Muayne esnasındada bol su iç ve sola yat dedi.Bebeğin çişiyle yenileniyor evet,ama sorunda yok ise neden bitiyor bilmiyorum.
İlgin için çok sevindim fazla tutmak istemem seni vaktinden alı koymayayım.İnan ki çok rahatladım en azından senin yumurcağında hiç bir sorun yokken benim tontişim gibiy miş: )

canım sorun değil bende ende ve yanlızım bugün oğlum babsıyla arkadaşın sünnetine gittii.. sen doktorun ilgisizliğinden bende ilgisinden bunalıyorum :)) gerçi ben biraz hatalıyımda dr haklı bugün biraz çeliştik kendisiyle ne ben itiraz ediyorum bazen oda bebğin ve senin sağlığın için diyip kestirip atıyo ...

canım valla benimki bişey yediğimde tepki veriyor.. genelde ama geçengün öyle oldu anlamadım tık yok gündüz gece beledim sessiz genelde gece hareket etmesi lazım yok etmiyo .. sabah oldu yine yok bişey yatakta bi 30 dakka bekledim tık yok ... gittim kahvaltı hazırladım yedi içtim baktım pıt pıt bi kaç hareket .. zaten ertesi gün dopplerde vardı yani dün harekette edince gitmedim bende dün dopplerde çok uzun baktı bebeğe doktor ve ellerini parmaklarını ayaklarını ayak parmaklarını hepsini saydı o arada bi çok hareket etti bende görüyorum ama hissetmedim .. en son dediki bazı yerlerini göremiyorum istediğim pozisyona gelmedi bana doğru yan dönermisiniz döndüm tam bakıyordu dr ordan bi tekme atan ayak gördüm aynı zamnda hissettim yani bi onu hisettim okadar hareketin içinde ...ellerini falan oynatıyordu ayaklarınıda hissetmedim sadece gördüm ...

Anladım,Allah sağlığını eksik etmesin yavrunun..İnşAllah.
Evelsi günü dr dan gelince bende yerken birşey oldu ama ilk defa,vede dün kekten sonra ikinci kez.
Usg de bende gördüm pıtış pıtış eller ayaklar hareketliydi MaşAllah.: )
Pazartesi olmak bilmiyor..Çok merak ediyorum su miktarını.Hayırlısı İnŞAllah.

Anladım,Allah sağlığını eksik etmesin yavrunun..İnşAllah.
Evelsi günü dr dan gelince bende yerken birşey oldu ama ilk defa,vede dün kekten sonra ikinci kez.
Usg de bende gördüm pıtış pıtış eller ayaklar hareketliydi MaşAllah.: )
Pazartesi olmak bilmiyor..Çok merak ediyorum su miktarını.Hayırlısı İnŞAllah.
aminn canım hakkında hayırlısı olsun inşallah güzel haberlerle dönersin...

canım sorun değil bende ende ve yanlızım bugün oğlum babsıyla arkadaşın sünnetine gittii.. sen doktorun ilgisizliğinden bende ilgisinden bunalıyorum :)) gerçi ben biraz hatalıyımda dr haklı bugün biraz çeliştik kendisiyle ne ben itiraz ediyorum bazen oda bebğin ve senin sağlığın için diyip kestirip atıyo ...

Ben dr olsam vicdanım sızlar o bebeği takipe almadığım için..Kader,bana hep tipi tip dr lar çatıyor.
Kendi gittiğim dr tipi tip falan değil : )Çok severim kendisini ama ilgisiz kaldı çok üzüldüm.

Son sorum arkadaşlar,mesanem dolduğunda bazen orda bir hareketlenme hissediyorum.Böyle tekme hissi gibi.Bazen var bazen yok idrarım olduğunda.
İdrar dolup,mesanenin büyümesi bebeği harekete geçirir mi çok meraktayım.
Bana birşeyler oluyorda ben mi kestiremiyorum bilmiyorum.

Vuslat;Çok geçmiş olsun diyeyim geçmiş gitmiş çok şükür o kötü tecrübe.Fazlasıyla korkmuşsunuz anne ve bebek.
Netlerde araştırdığım okuduğum hep benim haftalarımda çok hareketli olduklarını söylemeleri.
'Çikolata yiyiyim tekmeler atıyor,yemek yiyorum dans ediyor,yatağa uzanıyorum oynuyor' gibi şeyleri okudukça pskilojim değişti benim kuzum niye oynamıyor diye.Aslında geçen hafta çok tatlı hareketleri ve tekmesi vardı ama bir haftalık tecrübe sonunda herşey duruldu..Bakalım suyuna seline birşey olmasında yavrum benimle olsun varsın hareketsiz olsun.

o bebekten bebeğe değişiyor hayatım. bizim ilk hreketlendiğimiz hafta dr. kontrolümüz vardı. birde cinsiyetini daha öğrenememiştik daha önce gittiğimizde. çikolata ye hareteklensin dediler. yedim öyle girdim ultrasona, hiç banamısın demedi bizimki, tek bir hareket bile etmedi. dr.a söyledim çikolata yedim böyle böyle olurmuş diye güldü hatun :D her bebekte farklıdır o, seninkide başka bir besinden hoşlanıyordur dedi.
su problemi içinde şunu söyleyebilirim, karpuz. 9. ayıma girdiğim halde son 1 aydır eskisi gibi su içemiyorum midem bulanıyor artık su içmekten. kahvaltıda bile karpuz doğruyorum artık. malumunuz zaten oldukça sulu bir besin üstelik faydalıda. suyumuzda da sorun yaşamıyoruz şükür. sende az sık dişini bak ne güzel olcak herşey. bebeğim azcık dursa, tekmelemese de uykuya dalsam diceksin yakında ;)

Back
X