Kendimce bir dert

alwaysnforever

Guru
Kayıtlı Üye
7 Ekim 2013
948
1.555
313
Ankara
Merhaba,
Konum hic ilgi çekmeyecek biliyorum diğerleri gibi olaylı olmadığı için kimse de yorum yapmayacak ama buraya da yazıp içimi dökmezsem dayanamayacağım.
Ben çok yalnızım. Öyle böyle değil inanılmaz yalnızım. Bu yalnızlık içinde boguluyorum nefes alamıyorum. Çok mutsuzum artık dayanamıyorum.
Liseden bir kac arkadaşım vardı. Zamanla koptuk. Üniversitede hiç öyle cok yakın arkadaşım olmadı zaten. Çocukluk arkadaşım vardı bi tane onla da arada görüşüyoruz ama sanki benim zorumla gibi. Arada görüştüğüm bir iki kişi var iste sanki onlarla da benim zorumla görüşüyoruz bence. Kimse benimle vakit gecirmekten mutlu değil gibi hissediyorum sanki insanları sıkıyorum.

Nişanlıyım, bugün birlikteydik. Ve ben yalnız kalmaktan korkutugum icin yanından ayrılmak istemedim ama o da artık sıkıldı ve gitmek istedi. Beni eve bırakırken belli etmemeye çalıştım ama neredeyse aglayacaktim.

Is yerinde hic kimsem yok aksama kadar öyle bunalıyorum ki. Hic kimse bana hadi bi çay içelim iki dk nefes alalm demiyor. Ben de kimseye diyemiyorum tabi kimseyle yakın olmadığım için.

Bi insanın hiç mi doğru düzgün arkadaşı olmaz hiç mi çevresi olmaz ya. Kimseyle iyi kötü derdimi paylaşamyorum. İnsanlarla kolay iletişim kurabilen hemen kaynasabilen bi tip değilim ama bu kadar mı kötü bi insanım ben neden kimseyle arkadas olamıyorum.

Size basit gelebilir ama yalnızlıktan cildirmanin esigindeyim. Bunun icin ağlıyorum şu anda. İçimi dökmek istedim. Okuyanlara tesekkur ederim.

Kesinlikle bir psikologdan yardım almalısınız. Unutmayın ki biz kendimize nasıl bakarsak aslında insanlar da bize öyle bakar. Eğer özgüveninizi yüksek tutar, kendinize güvenirseniz her şey sizin için daha iyi olur. İlk önce kendinizi sevmekle başlayın ki insanlar da sizinle ilgilensin.
Yalnızlığı sevin, kendi kendinize yetin ve kimseye muhtaç olmayın.

Merhabalar öncelikle probleminizi anlatırken bile bizim ilgimizi çekmeyeceğini düşündüğünü belirtmişsin. Bence özgüvenle alakalı problemin. Bunun üstesinden kendin gelemeyebilirsin psikologdan yardım alarak bu sorunu çözebilirsin . Bence bu sorunu küçümseme canım çünkü bu hayatın boyunca devam eden bir durum olabilir

Yaa kıyamam sanaaa ben de çok yalnızım gel sarılalım sıkı sıkı ♥️
Benim arkadaşlarım tayin istedi bulunduğum şehirden gittiler, lise arkadaşlarım da üniversite arkadaşlarım da hep uzakta telefondan ne kadar yürütülürse o kadar yürüyor işte. Bulunduğum şehirde bir yıldır yalnızım, eşim her şeyim oldu. Onunla çıkıp gezersek o yani öyle nefes alıyorum biraz. Ama baktım ki böyle olacak gibi değil, komşulardan başlayacağım mesela kısır pasta börek yapar götürürüm dedim belki kaynaşır ilerletiriz sohbeti. Sitede ikindi vakti çayını demleyip bahçede yere hasır serip oturan kadınlar var bir iki yanlarına gidip tanışayim dedim ama cesaret edemedim. Çalıştığım yerde de muhabbetimin olduğu kişiler var ama dışarıda hı görüşmeyiz. Galiba benim adım atmam gerekiyor, deneyip göreceğim olacak mı, dışarıdan soğuk mu duruyorum ondan mı kimse benimle ilişkisini ilerletmiyor yoksa cidden istemiyorlar mi bakacağım. Sen de dene olmaz mı, dışarı çıkmayı teklif et öğle yemeklerinde beraber olalım de, bir çay içelim mi diye sor. Ne bilim böyle böyle olacak sanırım. Yaş ileleyince de arkadas edinmek cidden zorlaşıyor 😅

Hepimizin böyle yalnız kaldığı ya da öyle hissettiği dönemler olabilir. Insanlar bazen çok acımasız olabiliyor. Ama siz de yalnız takılmayı, kimseye ihtiyaç duymamayı öğrenmelisiniz. Bu hisle kimseyi darlamayin. Kendinizi itici hale getirirsiniz. Kitap okuyun, film izleyin, ailenizle vakit geçirin

Merhaba,
Konum hic ilgi çekmeyecek biliyorum diğerleri gibi olaylı olmadığı için kimse de yorum yapmayacak ama buraya da yazıp içimi dökmezsem dayanamayacağım.
Ben çok yalnızım. Öyle böyle değil inanılmaz yalnızım. Bu yalnızlık içinde boguluyorum nefes alamıyorum. Çok mutsuzum artık dayanamıyorum.
Liseden bir kac arkadaşım vardı. Zamanla koptuk. Üniversitede hiç öyle cok yakın arkadaşım olmadı zaten. Çocukluk arkadaşım vardı bi tane onla da arada görüşüyoruz ama sanki benim zorumla gibi. Arada görüştüğüm bir iki kişi var iste sanki onlarla da benim zorumla görüşüyoruz bence. Kimse benimle vakit gecirmekten mutlu değil gibi hissediyorum sanki insanları sıkıyorum.

Nişanlıyım, bugün birlikteydik. Ve ben yalnız kalmaktan korkutugum icin yanından ayrılmak istemedim ama o da artık sıkıldı ve gitmek istedi. Beni eve bırakırken belli etmemeye çalıştım ama neredeyse aglayacaktim.

Is yerinde hic kimsem yok aksama kadar öyle bunalıyorum ki. Hic kimse bana hadi bi çay içelim iki dk nefes alalm demiyor. Ben de kimseye diyemiyorum tabi kimseyle yakın olmadığım için.

Bi insanın hiç mi doğru düzgün arkadaşı olmaz hiç mi çevresi olmaz ya. Kimseyle iyi kötü derdimi paylaşamyorum. İnsanlarla kolay iletişim kurabilen hemen kaynasabilen bi tip değilim ama bu kadar mı kötü bi insanım ben neden kimseyle arkadas olamıyorum.

Size basit gelebilir ama yalnızlıktan cildirmanin esigindeyim. Bunun icin ağlıyorum şu anda. İçimi dökmek istedim. Okuyanlara tesekkur ederim.
Bence insanlara ilk adımı atan taraf olmaktan çekinmeyin. Ben lise ve üniversitenin ilk senesinde çok özgüvensizdim, bir ortama girdiğimde kimseyle konuşmazdım direk yerime geçip otururdum. Aslında çekindiğimden yapıyodum bunu. Ama bi gün, ünideyken çok açıksözlü bir arkadaşım oldu ve bana dedi ki aa sen hiç de göründüğün gibi havalı, kimseyle muhatap olmaya tenezzül etmeyen soğuk biri değilmişsin. O an şok geçirdim nasıl yani ben miyim o kendini beğenmiş diye. Daha sonra liseden yakın bir arkadaşıma anlattım bu konuşmayı. Bana dedi ki evet tabiki öyle duruyosun. Ben lisede seni ilk gördüğümde sana soru sormaya çekinmiştim tersleyecek gibiydin bi havalı duruyodun dedi. İşte ondan sonra ben durumu fark ettim ve kendime söz verdim insanlara ilk adımı hep ben atıcam diye. Ha gerisini getirmek tabiki karsi tarafa düşüyor, tek taraflı olarak arkadaşlık olmaz. Ama demem o ki bazen beynimiz özgüvensizliğimizi, zayıf yanlarımızı örtmek için tam tersi bir davranış sergiletiyo bize. Tabi bunu bilinçli yapmıyoruz, bildiğim kadarıyla savunma mekanizması deniyo buna. Belki yardımcı olur diye paylaşmak istedim, belki insanlar da sizin onlarla konuşmak istemediğinizi düşünüyodur. Bana öyle oluyormuş, zaten özgüvensiz olan ben de kimse benle arkadaş olmuyo hep kendi aralarında takılıyolar diye iyice özgüvensizleşip bir kısır döngüye giriyormuşum, yıllar sonra fark ettim.

😔
Siz insanların sizden sıkıldığını düşündükçe gerçekten sıkıcı olursunuz. Biraz daha cool davranıp neşeli olmayı deneyin. Kimse kimseyle buluşmaz. Öncelikle Bu kompleksinizden uzaklaşmanız gerek. Nişanlınız da sizinle zorla görüşecek değil ya. Baya Kompleks yaptığınızı düşünüyorum

Çalıştığım okulda bir öğretmen beni daha yeniyim diye şehir merkezine bırakmıştı, meğer hocalardan biri sevgilisiymiş tüm hocaları bana karşı doldurmuş, birgün okula bir geldim selamım havada kaldı. Öğretmenler odasında sesim yankılandı. İş hayatım boyunca diğer öğretmenler yüzünden yapayalnız kaldım, ama bol bol kitap okudum. Onlar öğretmenler odasında dedikodu yaparken ben hep okudum ve öyle iyi geldi ki. Kitaplar en iyi arkadaşlar bence. Sizde işyeriniz etkiliyor olabilir.

Merhaba,

Unutma kendinden vazgeçenler en çabuk vazgeçilenlerdir. Sen kendinden vazgeçersen her kes için vazgeçilen birisi olursun.
S.Yabancı

Ailen var nişanlısın ama yalnızım diye kendini parçalıyorsun. Gidip kendimi bir rezidanstan atsam iyi olacak.

Tek çocuğum ailede yaşayan kimse yok 7 yıldır yalnız yaşıyorum. Kızlar giyotinle kellemide vurabilirsiniz..

Biraz sakin olun. Hayatınızı birilerine bağımlı olmadan da geçirebilirsiniz. Hobi edinin ya da başka uğraşlar bulun

Neden bu kadar özgüvensizsiniz. Böyle düşünürseniz tabiki çevrenizde sizinle konuşmaz. Öncelikle kendinize güveniniz olsun. Onların sizden farkı ne. Nişanlınızla nasıl tanışıp sevgili oldunuz :) yaşınız kaç bu arada

Merhaba,

Biraz kendine güven hayata gülümse canim ya etrafında sürekli birileri olmak zorunda değil ki.Farkli bir şeyler ayni rutinde devam etme.Kendinle sinemaya git mesela alisverise cik.Hatta çik bana gel kahve iceriz çıkar gezeriz ciddiyim 😉
Not-3 çocuğum var yalnizligi özleyebilirsin😅

Ve ben yalnız kalmaktan korkutugum icin yanından ayrılmak istemedim ama o da artık sıkıldı ve gitmek istedi.
Neden böyle düşündünüz? Kendimi söyledi sıkıldığını?

Bu kadar olumsuz olmayın insanlar niye sıkılsin sizden, sadece kendi kafa denginize uygun arkadaş bulamamışsınız o kadar. Nişanlıniz var ne güzel, onunla birlikte yapabileceginiz seyler bulun, ilgi çekici konular bulup sohbet edin. Ya en guzel dönemleriniz bunlar böyle düşünerek mahvedip kendinizi uzmeyin.

Buarada hangi sehirdesiniz?

Son düzenleme:
Biri 100 kere benden sıkıldın mı dese. Şahsen ben ondan sıkılırım. İnsanların aklında olmayan şeyi onlara empoze etmeyin.
Konunun başında bile kimse bana yazmaz deyince zaten insanın yazma şevki bile kırılıyor.
Kimse olumsuz kendine güveni olmayan insanlara yaklaşmaz. O yüzden pozitif olun

Nişanlınızın sizden sıkıldığını neden düşündünüz ki ? Sizi ilgi çekici bulmasa neden evlilik yoluna girsin ?

Back
X